Amenajarea Unui Parc de Relaxare in Zona Turistica Lepsa-1

of 27 /27
CAP.VI. ECHIPA PROIECTULUI, STRUCTURA DE COMUNICARE, ORGANIGRAMA PROIECTULUI 6.1. Formarea echipei proiectului, Amenajarea unui parc de relaxare in zona turistica Lepsa. 6.1.1. Consideratii generale ECHIPA DE LUCRU Echipa de lucru a proiectului Notiunea de proiect ca metoda de dezvoltare castiga din ce in ce mai mult teren in afara companiilor de servicii profesionale, fiind adoptata de catre companii ca o metoda de optimizare a performantelor organizatiei prin implementarea de noi solutii si proceduri. Asemenea abordari pot implica atat resurse interne, cat si externe, selectate sa participe in cadrul echipei sub supervizarea managerului de proiect. Managerul de proiect are ca scop principal planificarea si managementul eficient al proiectului, pentru ca acesta sa furnizeze rezultatele asteptate si sa isi atinga obiectivele. Desi problemele precum performanta proiectului sau atingerea principalelor repere sunt prioritare, acestea sunt influentate in mod direct de eficienta echipei de proiect. Alcatuirea unei echipe eficiente de proiect este cea mai importanta parghie pe care managerul de proiect o are la dispozitie pentru a asigura succesul proiectului sau. Spiritul si entuziasmul echipei se vor reflecta atat in calitatea livrabilelor, cat si in masura in care organizatia va aprecia rezultatele proiectului. Primul pas in alcatuirea echipei de proiect este crearea unui plan de resurse, asa cum rezulta el din planul de proiect.

Embed Size (px)

description

proiect

Transcript of Amenajarea Unui Parc de Relaxare in Zona Turistica Lepsa-1

CAP

CAP.VI. ECHIPA PROIECTULUI, STRUCTURA DE COMUNICARE, ORGANIGRAMA PROIECTULUI

6.1. Formarea echipei proiectului, Amenajarea unui parc de relaxare in zona turistica Lepsa.6.1.1. Consideratii generale

ECHIPA DE LUCRU

Echipa de lucru a proiectului

Notiunea de proiect ca metoda de dezvoltare castiga din ce in ce mai mult teren in afara companiilor de servicii profesionale, fiind adoptata de catre companii ca o metoda de optimizare a performantelor organizatiei prin implementarea de noi solutii si proceduri. Asemenea abordari pot implica atat resurse interne, cat si externe, selectate sa participe in cadrul echipei sub supervizarea managerului de proiect.

Managerul de proiect are ca scop principal planificarea si managementul eficient al proiectului, pentru ca acesta sa furnizeze rezultatele asteptate si sa isi atinga obiectivele. Desi problemele precum performanta proiectului sau atingerea principalelor repere sunt prioritare, acestea sunt influentate in mod direct de eficienta echipei de proiect.

Alcatuirea unei echipe eficiente de proiect este cea mai importanta parghie pe care managerul de proiect o are la dispozitie pentru a asigura succesul proiectului sau. Spiritul si entuziasmul echipei se vor reflecta atat in calitatea livrabilelor, cat si in masura in care organizatia va aprecia rezultatele proiectului.

Primul pas in alcatuirea echipei de proiect este crearea unui plan de resurse, asa cum rezulta el din planul de proiect. Managerul de proiect trebuie sa identifice activitatile care trebuie executate si resursele necesare pentru realizarea lor. Inainte de inceperea proiectului, planul de resurse nu poate sa identifice decat ariile functionale care trebuie sa aloce resurse si efortul aproximativ necesar. Managerul de proiect se va baza pe propria cunoastere a mediului organizational, cat si pe experienta sponsorilor proiectului pentru a lua deciziile corecte cu privire la resursele care vor fi distribuite. Exista situatii in care resursele sunt alocate fara ca managerul de proiect sa aiba vreo implicare. In acest caz, este vital ca managerul de proiect sa comunice cu membrii echipei inainte ca ei sa inceapa sa lucreze impreuna. Altfel, acestia pot resimti rolul lor ca fiind impus si astfel le va lipsi dedicarea si implicarea in proiect.

In functie de specificul organizatiei si al proiectului, implicarea membrilor echipei de proiect poate varia. Resursele pot fi dedicate total proiectului, indiferent daca isi pastreaza sau nu pozitia in cadrul organizatiei, sau pot fi alocate numai partial. In general, resursele care au si alte responsabilitati in afara proiectului si nu sunt alocate total nu raspund numai catre managerul de proiect, dar si catre managerul functional al departamentului din care fac parte si au de indeplinit in mod constant sarcinile primite din partea amandurora. In asemenea situatii, managerul de proiect trebuie sa agreeze conditiile de lucru cu managerul functional inainte de inceperea proiectului, pentru a evita conflictele ulterioare.

Atitudinea si comportamentul managerului de proiect au un impact semnificativ asupra atitudinii echipei. Desi cel mai bun mod de a obtine vizibilitate, atat fata de echipa, cat si de sponsorii proiectului, este de a conduce oamenii exercitand autoritatea conferita. Un regim de teroare nu poate functiona decat pana in momentul in care participantii renunta sa se mai straduiasca si nici un fel de presiune nu ii mai poate detemina sa isi amplifice contributia. Intr-o echipa colaborativa, participantii considera ca succesul echipei este propria lor misiune si vor raspunde cu mai multa determinare in cazul cresterii presiunii exercitate asupra lor.

Cele mai valoroase culturi se dezvolta cand membri echipei constientizeaza ca fiecare individ contribuie cu valori in cadrul proiectului. Pentru fiecare problema trebuie desemnat lider unul dintre indivizi si acesta trebuie sa realizeze ca este responsabilitatea lui sa gestioneze problema, altfel va fi trecuta cu vederea.

Dupa realizarea planului de resurse, este necesara o planificarea detaliata a echipei pornind de la planul de proiect si informatiile disponibile. In cadrul acesei etape, managerul de proiect trebuie sa ia in considerare factori precum:

Buget

Structura echipei

Mecanisme de recompensare

Atributiile si utilizarea fiecarui individ

Mobilizarea resurselor

Strategia de comunicare

Planificarea activitatilor - evenimente si intalniri recurente

O atentie speciala trebuie acordata activitatilor de rutina si evenimentelor deosebite, care trebuie incluse in planificarea de nivel inalt, cat si in planul detaliat pentru fiecare faza.

Una dintre atributiile managerului de proiect este de a gestiona asteptarile si intentiile echipei; dezbaterea regulilor de conduita la inceputul proiectului va evita conflictele in cadrul activitatii curente. Aceste reguli vor fi agregate in regulamentul operational al echipei, un set de principii care vor ajuta echipa sa colaboreze productiv pe toata desfasurarea proiectului. Acest regulament poate include orice procedura sau problema pe care echipa doreste sa le clarifice si poate fi actualizat dupa nevoie de-a lungul proiectului.

Membri echipei de proiect vor colabora la realizarea regulamenului si acesta ar trebui semnat de catre toti membrii.

Dezvoltarea culturii de echipa este responsabilitatea managerului de proiecte. El are responsabilitatea de a planifica activitatile formale si informale care vor impulsiona aparitia atitudinilor si comportamentelor dorite.

Orice activitate care implica eforturi financiare sau afecteaza programul normal de lucru trebuie agreat cu sponsorii proiectului, pentru a evita neintelegerile si conflictele.

Evenimente de tipul reuniunilor sociale trebuie sa fie pe placul tuturor membrilor echipei si ar trebui organizate:

La inceputul proiectului, pentru a genera comunicarea intre membrii echipei

Pentru a sarbatori realizarile semnificative ale proiectului

La sfarsitul proiectului, pentru a promova succesul proiectului si importanta acestuia pentru utilizatorii finali, managementul organizatiei si terte parti interesate6.1.2. Stabilirea echipei proiectuluiLa primia intalnire am stabilit ca toti colegii isi vor trimite Cv-urile pe e-mail.

Alegerea echipei pentru acest proiect s-a realizat de ctre managerul de proiect pe baza analizei fiei postului (Anexa 1) i pe baza analizei CV-urilor depuse de ctre candidai (Anexa 2), care furnizeaz informaii despre competenele i experienele acestora.

Managerul de proiect are urmtoarele caliti:

are solide cunotine de specialitate i experien n domeniu

rezolv problemele dificile cu care se confrunt

are capacitatea de a-i asuma riscuri calculate

are capacitatea de a conduce o echip de oameni (motiveaz personalul, soluioneaz conflictele, are spirit critic)

comunic cu uurin cu oamenii, att n scris ct i oral

este capabil s nvee de la alii

este un bun negociator

este orientat ctre beneficiar

Expertul tehnic are ca atribuii proiectarea schiei tehnice a terenurilor sportive, a spaiului verde, gsirea soluiilor pentru problemele existente, ncadrarea n bugetul alocat de ctre expertul financiar pentru realizarea proiectului, colaborarea cu ceilali membri ai echipei.

Expertul financiar are ca atribuii stabilirea bugetului proiectului, cercetarea pieei pentru a alege cele mai bune oferte, inerea contabilitii, verificarea periodic a situaiei financiare a proiectului.

Expertul juridic are ca atributii asigurarea desfasurarii activitatii firmei, in conformitate cu normele legale si consilierea sub aspect juridic a departamentelor si conducerii acestora.

Expertul in comunicare are ca atributii creearea electronica si tiparirea machetelor, a pliantelor si a reclamelor de presa, gestioneaza si realizeaza procesul de alegere, mentinerea relatiilor cu diversi furnizori, asistarea noilor colegi la asimilarea informatiilor necesare desfasurarii activitatii zilnice si realizarea saptamanala a newsletter-ului intern.6.1.3. Organigrama proiectului

In continuare sunt atasate formularele pe baza carora s-a realizat selectia membrilor echipei proiectului.

Anexe

Fiele postului:

FIA POSTULUI

DENUMIREA POSTULUI: MANAGER PROIECT

CLASIFICARE COR : 241919

LOCUL DE MUNC: sediul societii

COMPARTIMENTUL:

CERINELE POSTULUI:

STUDII: superioare

SPECIALIZRI: formari suplimentare specifice domeniului de activitate al postului management, marketing, planificare strategic s.a.

ALTE CERINE: cunotine bune de operare PC

cunoaterea unei limbi de circulaie internaional (engleza, franceza, germana)

VECHIME N SPECIALITATE: 2 ani

SARCINILE I RESPONSABILITILE POSTULUI:

Este responsabil pentru implementarea cu success a activitilor proiectului i atingerii rezultatelor planificate n proiect;

Supravegheaz desfurarea zilnic a proiectului i gestioneaz echipa proiectului;

Participa la diferite edine i la toate evenimentele proiectului, asigurnd pregtirea adecvat a acestora;

Este responsabil pentru managementul zilnic al proiectului organizaional i conceptual;

Asigura un circuit informaional adecvat, discuii i feedback dintre diferii actori;

ntocmete planuri detaliate de lucru trimestriale (pentru 3 luni) i de a monitoriza respectarea implementrii acestora;

Asigura executarea la timp a activitilor;

Organizeaz i coordoneaz procurarea de bunuri i servicii n cadrul proiectului;

Ghideaz lucrul consultanilor i contractanilor, supraveghind desfurarea activitilor conform planului de lucru negociat;

Faciliteaz cooperarea dintre i ntre consultanii/ experii pe termen scurt i partenerii proiectului;PROFIL:

Managerul de proiect trebuie s asigure derularea proiectului n parametrii stabiliti, pentru a respecta condiiile contractuale stabilite de clieni sau de nevoia proiectului. Managerul de proiect trebuie s aib caliti excepionale de lider, pentru a nelege proiectul n ntregimea sa, de la nceput pn la sfrit, de a conduce, organiza, coordona i controla resursele i echipele de lucru.

Managerul de proiect trebuie s aib abiliti de comunicare interpersonal puternice, s fie familiarizat cu activitile din fiecare secie sau department.RELAII DE MUNC:

ierarhice: administrator

funcionale: cu consultanii de specialitate i ali membri ai echipelor de proiect i cu personalul societii;

TITULARUL POSTULUI _____________________luat la cunotina:

Dat:

Semntura

FIA DE POST EXPERT FINANCIAR1. Denumirea compartimentului:

COMPARTIMENTUL FINANCIAR CONTABIL

2. Denumirea postului:

EF SERVICIU FINANCAIR CONTABILITATE

3. Numele i prenumele salariatului:

Marin Stefania

4. Se subordoneaz:

Directorului General; Directorului Economic

5. Subordoneaz:

Personalul compartimentului economic cu posturi de execuie

6. Relaii funcionale:

-are relaii de serviciu cu toate serviciile, birourile i alte entiti funcionale; -are relaii cu persoane juridice i persoane fizice care au tangen cu sfera sa de activitate.

7. Pregtirea i experien:

Studii: -absolvent al nvmntului superior economic de specialitate; Vechime: -sa probeze o vechime de cel puin 3 ani n domeniu, cuprinznd toate aspectele activitii financiar-contabile; Cunotine: -sa posede cunotine temeinice n ceea ce privete sistemul organizatoric i financiar-contabil; -sa posede cunotine solide n ceea ce privete legislaia n vigoare privind domeniul financiar-contabil; -sa probeze o bun cunoatere a conducerii contabilitii computerizate; Aptitudini: -inteligenta (gndire logic, memorie, capacitate de analiz i sintez); -capacitate de organizare i conducere a activitii serviciului; -capacitate de a prelucra informaiile, de a le interpreta i de a le valorifica prin luarea de decizii sau prin furnizarea de date prelucrate altor factori decizionali; -corectitudine, tenacitate, seriozitate, atitudine principial n relaiile cu oamenii; Atitudini: -obiectivitate n aprecierea i analiza situaiilor economice, financiare i sociale, receptivitate, spirit de echip (sincer, dispus la colaborare)

8. Autoritate i libertate organizatoric:

Dac este cazul

9. Responsabiliti i sarcini:

- Contabilizeaz i nregistreaz extrasele de cont de la bnci; - Contabilizeaz i nregistreaz operaiunile i documentele legate de leasing, reevaluri, rezerve, capital i alte fonduri; - Contabilizeaz i nregistreaz salariile personalului i deplasrile externe; - Efectueaz componente ale oldurilor conturilor i efectueaz reglri pe baza acestora; - Efectueaz nchiderea conturilor de venituri, cheltuieli i TVA, verifica i regleaz balantele de verificare lunare ; - Listeaz i ndosariaz registrul Carte Mare, balantele, jurnalele auxiliare; - Completeaz lunar Registrul Jurnal pe baza jurnalelor auxiliare; - Completeaz trimestrial sau de cte ori este cazul Registrul de Evidenta Fiscal; - Completeaz anual Registrul Inventar; - Stabilete impozitele de plat (exclusiv cele legate de salariile personalului) i ntocmete declaraiile privind impozitul pe profit; - Efectueaz toate operaiile necesare nchiderii exerciiului financiar i ntocmete proiectul situaiilor financiare semestriale i anuale; - Supravegheaz arhivarea documentelor cu care lucreaz, conform atribuiilor; - ine legtura cu Administraia Financiar i colaboreaz cu eful ierarhic n cazul controalelor ; - Colaboreaz la stabilirea politicilor contabile; - Colaboreaz la inerea corect i la zi a evidentei financiare i contabile; - Duce la ndeplinire sarcinile stabilite pe cale ierarhic.

FISA DE POST SPECIALIST TEHNIC1. Denumirea compartimentului:Departamentul tehnic

2. Denumirea postului:Specialist Tehnic

3. Numele si prenumele salariatului:Stanciu Laura

4. Relatii functionale:Are relatii de reprezentare a firmei in raport cu terte persoane pe probleme circumscrise responsabilitatilor sale.Are relatii de cooperare cu sefii punctelor de lucru;

5. Pregatirea si experienta:Conditii minime de calificare:- studii superioare tehnice;- capacitatea de a utiliza calculatorul (Autocad, Word, Excel, Outlook);- capacitate de initiativa si de a avea puncte de vedere personale;- capacitate de organizare si disciplina a muncii;- capacitate de asimilare;- simtul responsabilitatii.6. Autoritate si libertate organizatorica:Are autoritate si decide asupra tuturor problemelor care deriva din responsabilitatile sale.7. Responsabilitati si sarcini:- urmarirea activitatii tehnice si asigurarea comunicarii adecvate cu clientii.- participa la analiza licitatiilor si la analiza modului de realizare a lucrarilor;- participa la programarea lucrarilor, alaturi de sefii punctelor de lucru (detalierea planului general al lucrarii);- pregateste ofertele pentru potentialii clienti;- intocmeste devizele-oferta si situatiile de lucrari aferente lucrarilor in curs de executie si executate;- centralizeaza lunar evolutia activitatilor la punctele de lucru si urmareste evolutia contractelor incheiate din punct de vedere a desfasurarii lucrarilor;- intocmeste si tine evidenta dosarelor lucrarilor;- intocmeste si actualizeaza permanent baza de date cu preturi la materiile prime si materialele folosite de firma;- implementeaza actiunile corective si preventive stabilite si initiaza actiuni de imbunatatire a eficientei si eficacitatii activitatilor proprii;- realizeaza toate sarcinile, subordonate obiectivului postului, delegate de Directorul Tehnic sau de o functie ierarhic superioaraFISA DE POST EXPERT JURIDIC

Nume: Moroiu EvelinaDescrierea postului: Consilier JuridicLocul desfasurarii activitatii:Sediul societatiiPregatire: Specializat in stiinte juridiceRelatiile postului:Colaboratori:a) directi: serviciul finante-contabilitateb) indiercti: toate compartimentele

Atributii:-asigura consultanta juridica pentru :elaborarea unui proiect-urmareste aparitia actelor normative si aduce la cunostinta conducerii obligatiile ce revin proiectului-intocmeste formalitatile prevazute de lege in cazul modificarii actului constitutiv, asigurand inregistrarea documentelor la Oficiul Registrului Comertului;-vizeaza pentru legalitate deciziile emise de managerul proiectului-avizeaza toate documentele cu caracter de norme si regulamente care reglementeaza activitatea proiectului-participa la negocierea contractului colectiv de munca;-participareala elaborarea Regulamentului intern, aducand la cunostinta conducerii,ndispozitiile legale care trebuie respectate in acest caz;-participa la negocierea contractelor in care proiectul urmeaza sa devina parte si elaboreaza proiecte de astfel de contracte;-urmareste respectarea legalitatii in cazul incheierii, modificarii si desfacerii contractelor individuale de munca;-completarea si operarea de modificari in Registrul general de evidenta al angajatilor;

Limite de competenta:Decide asupra modului de indeplinire a sarcinilor trasate, in sensul obtinerii eficientei si eficacitatii maxime, fara afectarea disciplinei tehnologice si a reglementarilor in vigoare.

Responsalilitati:-folosirea eficienta a timpului de munca;-executarea la termen si de buna calitate a sarcinilor trasate;-cunoasterea si respectarea normelor de protectia muncii siSSU specifice locului de munca;-respectarea contractului colectiv de munca , a contractului individual de munca si a regulamentului interior;-suporta consecintele legale in cazul provocarii de pagube materiale produse firmei din vina si in legatura cu munca lui;-pastrarea secretului de serviciu, stipulat in clauza de confidentialitate.

Sef ierarhicdl. ....Titular post:...............

Data primirii fisei de catre titular ..................FISA DE POST EXPERT IN COMUNICARE

1. Numele si prenumele titularului:

Nazarin Andreea2. Denumirea postului: Specialist Relatii Publice

3. Pozitia in COR / Cod: 244701

* In cazul in care denumirea postului din firma dvs. nu se regaseste in COR, va trebui sa treceti codul din COR pentru denumirea cea mai apropiata din punctul de vedere al sarcinilor si responsabilitatilor.

4. Departamentul : Departament Relatii Publice (PR)5. Nivelul postului:

a. Conducere / coordonare: Nu este cazulb. Executie: Specialist

6. Relatiile:

a. Ierarhice (control, indrumare, posturi supervizate):

* are in subordine: Nu este cazul

b. Functionale (colaborare, pe orizontala): Cu toate departamentele

c. Reprezentare (colaborare, consultanta): Firme de publicitate, media

*Pentru punctele a, b si c se va tine cont de marimea, specificul si organigrama proiectului.

7. Descrierea postului

1. Scopul general al postuluiAsigurarea si mentinerea unei imagini unitare a firmei, in acord cu politica generala a acesteia.

2. Obiectivele postului

* Elaborarea si implementarea planului de PR in functie de obiectivele companiei.

* Elaborarea si publicarea tuturor materialelor de prezentare a firmei.

* Pregatirea evenimentelor de promovare a imaginii firmei. .

3. Descrierea sarcinilor / atributiilor / activitatilor postului

* Monitorizeaza modalitatea de cheltuire a bugetului de PR pentru firma.

* Implementeaza strategia de comunicare agreata cu managementul companiei si

masoara eficienta activitatii de PR.

* Editeaza comunicate de presa, prezentari ale companiei, articole pentru website, newsletter, brosuri etc.

* Comanda materiale promotionale pentru diverse evenimente, organizeaza seminare si conferinte, impreuna cu diversi parteneri.

* Elaboreaza instrumente si modalitati de monitorizare a imaginii firmei in comunitate (chestionare, sondaje etc.).

* Executa orice alte dispozitii date de superiorul ierarhic direct sau de supraordonatii acestuia in realizarea strategiilor pe termen scurt ale companiei in limitele respectarii temeiului legal.

* In functie de marimea, specificul si organigrama firmei, sarcinile / atributiile / activitatile pot diferi.

4. Descrierea responsabilitatilor postului

a. Privind relatiile interpersonale / comunicarea* Mentine relatii profesionale cu toti partenerii externi (agentii de publicitate, firme de sondare de piata etc.).

* Raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate catre toate departamentele din firma.

* Are o atitudine politicoasa atat fata de colegii sai, cat si fata de persoanele din exterior cu care vine in contact in cadrul proiectului.b. Fata de echipamentul din dotare

* Raspunde de respectarea procedurilor interne legate de utilizarea instrumentelor si a aparaturii din dotarea departamentului.

* Raspunde de informarea imediata a persoanelor responsabile privind orice defectiune in functionare a echipamentului cu care isi desfasoara activitatea.

c. In raport cu obiectivele postului

* Mentine si transmite un standard de profesionalism in indeplinirea sarcinilor de serviciu.

* Raspunde de crearea si mentinerea unei imagini favorabile a firmei in relatiile cu clientii, beneficiarii, furnizorii etc.

* Se preocupa in permanenta de propria dezvoltare profesionala.

* Respecta obiectivele propuse in acord cu strategia proiectului.

d. Privind securitatea si sanatatea muncii

Respecta normele de Securitate si Sanatate in Munca si PSI.

e. Privind regulamentele / procedurile de lucru

* Respecta strategia de comunicare adoptata in cadrul proiectului.

* Respecta Regulamentul Intern si Regulamentul de Organizare si Functionare.

* Respecta procedurile de lucru generale specifice proiectului.

* Respecta si aplica actele normative in vigoare si Contractul Colectiv de Munca aplicabil.

*In functie de marimea, specificul si organigrama proiectului, responsabilitatile postului pot diferi.

5. Indicatori de performanta

Cresterea vizibilitatii proiectului in mediile de comunicare.

6. Specificatiile postuluia. Nivelul de studii

Studii in domeniul comunicarii.* Nivelul de studii pentru fiecare post difera in functie de specificul si marimea firmei, precum si de nevoile pentru postul respectiv in firma.

b. Calificarea necesara

* Cursuri de perfectionare in domeniul comunicarii, PR.

* Limbi straine: engleza, franceza, preferabil nivel avansat.

* Operare PC: Word, Excel, internet.

* In functie de specificul si marimea firmei, precum si de nevoile pentru postul respectiv in firma, se pot solicita si alte calificari / specializari.

c. Competentele postului (pachet de competente)

* cunoasterea tehnicilor si modalitatilor de promovare a imaginii firmei;

* cunostinte de psihologie umana;

* foarte bune abilitati de negociere;

* receptivitate, orientare catre nou, flexibilitate si creativitate;

* echilibru emotional, constanta in atitudini si manifestari;

* capacitatea de a lucra in echipa;

* corectitudine si loialitate fata de firma;

* rezistenta la efort si stres;

* preocupare permanenta pentru ridicarea nivelului profesional individual.

* In functie de specificul si marimea firmei, precum si de nevoile pentru postul respectiv in firma, se pot solicita si alte competente.

4. Experienta de lucru necesara

* Experienta de lucru necesara se stabileste de fiecare firma, in functie de nevoile specifice pentru postul respectiv.

Data,

Numele si semnatura titularului postului, Numele si semnatura superiorului ierarhic,

A P R O B A T

Director General

Numele si prenumele: PELIN ALINAAdresa: Brasov, Str.1 Decembrie 1918, Nr.14,Bl.503,Sc.B,Ap.6

E-mail: [email protected]

Telefon: 0723288696

CURRICULUM VITAE

STUDII SI CURSURI DE SPECIALITATE:

-Universitatea Transilvania, Facultatea de Alimentatie si Turism,

Specializarea: Inginerie si Management in Industria Turismului

in cadrul anilor 2011- prezent.

-Colegiul de Stiinte Grigore Antipa Brasov, in cadrul anilor 2007-2011.

-Diferite training-uri si cursuri de vanzari si customer care in cadrul companiei Vodafone.

EXPERIENTA:

- septembrie 2012- prezent, specialist retentie Vodafone Romania

-iunie 2011- august 2012, receptionera la Casino Vesuvius

- iunie 2010 octombrie 2010, lucrator comercial la Mc Donalds

- iunie 2008 septembrie 2008, lucrator comercial la Casa Liz,Brasov

- iunie 2007 septembrie 2007, asamblare bijuterii la D.M Transilvania,Brasov

ABILITATI :

utilizare programe informatice : Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint)

limbi straine : engleza - nivel mediu (scris si vorbit)

germana - nivel incepator (scris si vorbit)

spaniola nivel mediu (scris si vorbit)

APTITUDINI :

Usurinta in comunicare, spirit organizatoric

Meticulozitate, adaptabilitate rapida in colectiv

Asumarea responsabilitatilor cu seriozitate

Rezistenta la stress

Perseveren n documentare i permanent perfecionare i specializare profesional Abiliti de organizare n ndeplinirea obiectivelor profesionaleIoana Andreea Nazarin

(F, 22, Romania, Brasov, necasatorita)

Data nasterii: 05-01-1992

Adresa e-mail: [email protected]

Mobil: 0729710338

Postul urmarit Specialist Relatii Publice si ComunicareStudii

Facultate (in curs)

Universitatea Transilvania (Anul de studiu : 3), Brasov

Facultatea de Alimentatie si Turism: Inginerie si Management in Industria Turismului

Liceu

Colegiul National Unirea (2007 - 2011), Brasov

clasa de stiinte sociale, intensiv engleza

Experienta profesionalaSeptembrie Decembrie 2012 agent relatii cu clientii la CGS

Aptitudini * organizata, ambitioasa, corecta;

* receptiva, orientare catre nou, flexibilitate si creativitate;

* echilibru emotional, constanta in atitudini si manifestari;

* capacitatea de a lucra in echipa;

* rezistenta la efort si stres;

* preocupare permanenta pentru ridicarea nivelului profesional individual;

* in liceu am urmat ore de psihologiie, deci pot spune ca posed cunostinte de psihologie umana;

Limbi straine

Engleza - Avansat

Spaniola Mediu

Franceza - Incepator

Competente

Cursuri/Training-uri

curs engleza

training World Citizenship organizat de AIESEC unde am urmat cursuri de Communication & Feedback, Proactivity, Team Work, Negotiation skills, Presentation skills curs Managementul Resurselor Umane

Curs Marketing

Certificari

Certificat ECDL Complet

Atestat limba engleza

Curriculum vitae

Europass

Informaii personale

Nume / PrenumeMoroiu Irina-Evelina

Adres(e)Str. Memorandmului nr. 43, Brasov

Telefon(oane)0746085868

E-mail(uri)[email protected]@yahoo.com

Naionalitate(-ti)Romana

Data naterii12.07.1992

SexFeminin

Educaie i formare

Perioada2013

Disciplinele principale studiate / competene profesionale dobnditeInginerie si Management in Industria Turismului

Numele i tipul instituiei de nvmnt / furnizorului de formareUniversitatea Transilvania Brasov, Facultatea de Alimentatie si Turism

Perioada

Calificare/Diplome obtinute2008-2012

Diploma de absolvire a claselor IX-XII

Atestat competente ligvistice-Engleza 2012Diploma de absolvire a unui curs de Drept Comercial

Functia sau postul vizatConsilier juridic

Activitati si responsabilitati principale avizarea deciziilor emise de conducatorul institutiei

redactarea contractelor

reprezint instituia n faa instanelor de judecata

informarea compartimentelor din cadrul instituiei cu privire la legislaia aprut

Informare, consiliere si instruire pentru accesarea programelor de sprijinire a IMM,

responsabil achizitii publice n instituie

Competene i abiliti socialeAbilitati de comunicare, organizare, munca in echipa

Competene i aptitudini organizatoriceComunicare excelent dobandit in urma unei perfectionari continue temeinice i a muncii in echip.

Experien bun a managementului de proiect i al echipei.

Aptitudini de coordonare a persoanelor implicate intr-o activitate

Limba(i) strin(e) cunoscut(e)Engleza/Spaniola

AutoevaluarenelegereVorbireScriere

Nivel european (*)AscultareCitireParticipare la conversaieDiscurs oralExprimare scris

Limba EnglezaAvansatAvansatAvansatAvansatAvansat

Limba SpaniolaAvansatAvansatAvansatAvansatAvansat

Competene i aptitudini de utilizare a calculatoruluiO buna stapanire a programelor: Microsoft Word, Microsoft Power Point etc.

Permis(e) de conducereDetin permis de conducere, categoria B, an 2011

MANAGER DE PROIECT

Pelin Alina

EXPERT TEHNIC

Stanciu Laura

EXPERT FINANCIAR

Marin Stefania

EXPERT JURIDIC

Moroiu Evelina

EXPERT COMUNICARE

Nazarin Andreea