Alternative educaționale

14
Alternative educaționale - Educaţia în India

Transcript of Alternative educaționale

Alternative educaționale

- Educaţia în India

Cultura IndieiCultura Indiei este marcată de un grad ridicat de sincretism. Multe practici, limbi, obiceiuri şi

monumente indiene servesc drept exemplu: edificii arhitecturale inspirate din arhitectura islamistă,

ca Taj Mahal, sunt moştenirea dinastiei mogole. Aşadar, cultura indiană este rezultatul unor tradiţii

care au combinat elemente heterogene ale civilizaţiilor prezente pe teritoriul indian ca urmare a

invaziilor sau a migraţiilor şi care au marcat ţara la un moment dat.

Omul poate deveni om numai prin educaţie.

El nu e nimic decât ceea ce face educaţia din el.

- Immanuel Kant în Despre pedagogie (2002)

EducațiaCuvântul educație derivă din substantivul „educatio” care înseamnă creștere, hrănire, cultivare. Educația are sarcina de a pregăti omul ca element activ al vieții sociale.

Educația are următoarele caracteristici: pune accent pe oameni, urmărește dezvoltarea unor calități umane și explorarea orizonturilor, este orientată predominant spre pregătirea pentru viață, are în vedere, cu precădere, întrebări asupra existenței, vizează cu precădere dezvoltarea unei stări sau a unei structuri atinse, finalitatea în educație îmbină viziunea pe termen scurt cu cea pe termen lung.

Eşecurile sistemului de azi sunt determinate de o neînţelegere fundamentală a rolului guvernului

În conformitate cu Programul pentru evaluarea internaţională a elevilor al OCDE, aptitudinile matematice ale indienilor de clasa a VIII-a sunt comparabile cu cele ale sud-coreenilor de clasa a III-a, iar studenţii indieni se află pe penultimul loc într-o listă de 75 de ţări, în care au fost analizate aptitudinile în scris şi cele numerice, aflându-se doar în faşa Kârgâzstanului, o ţară mică şi fără ieşire la mare. Deşi cele două state indiene alese pentru studiu, Tamil Nadu şi Himachal Pradesh, nu reprezintă întreaga ţară, acestea sunt considerate ca fiind printre cele mai de succes în furnizarea educaţiei de bază pentru copii.

Problemele educaţionale din India pot fi urmărite până la independenţa faţă de Marea Britanie. În acel moment, în contrast cu cele mai multe ţări în curs de dezvoltare, India a pus mai degrabă accentul pe învăţământul terţiar, decât pe cel primar.

Procesul de dezvoltare a unei forţe de muncă competitive la nivel global începe din şcoala primară

Viitorul Indiei depinde de capacitatea sa de a absorbi populaţia tânără înfloritoare în forţa de muncă. Organizaţia Internaţională a Muncii estimează că în următorii opt ani, doar India va trebuie să găsească locuri de muncă pentru mai mult de 8 milioane de muncitori noi, în fiecare an.

O populaţie mare de analfabeţi sau semi-analfabeţi va limita capacitatea Indiei de a atrage noi investiţii şi va lega economia ţării şi mai mult de lanţurile globale de aprovizionare, care atrag prosperitate şi în alte zone din Asia.

În realitate, în India, între 70 şi 80 de milioane de copii cu vârsta de şcolarizare nu frecventează şcoala’, potrivit unui oficial al unui ONG. Oficial, 12,6 milioane de copii care au sub 14 ani lucrează de la vârste mai mici, dar în realitate sunt mai mulţi, potrivit aceleiaşi surse. Adesea, chiar familiile lor îi trimit la muncă, deoarece un salariu, chiar foarte mic, contează mult. Deci, chiar dacă li se propune să li se plătească şcolarizarea copiilor, ele nu sunt deloc interesate.

❖ Webografie:★ http://epochtimes-romania.com/★ https://ro.wikipedia.org★ http://www.dce.gov.ro/★ https://www.youtube.com

Cuprins :Slide-ul 1: Alternative educaționaleSlide-ul 2: Cultura IndieiSlide-ul 3 Slide-ul 4 Slide-ul 5 Slide-ul 6Slide-ul 7: Procesul de dezvoltare a unei forţe de muncă competitive la nivel global începe din şcoala primarăSlide-ul 8 Slide-ul 9 Slide-ul 10Slide-ul 11 Slide-ul 12Slide-ul 13: Webografie:

Proiect realizat de :

❖ Cioabă Andreea❖ Dincă Mirabela❖ Spînu Ștefania❖ Stoichița Liliana

Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” Craiova

Profesor coordonator: Popa Daniela