Aloe Vera - Tratamente

download Aloe Vera - Tratamente

of 26

Embed Size (px)

Transcript of Aloe Vera - Tratamente

Aloe Vera, tratamente, remedii si retete bazate pe aloe vera Ca medic recomand curele de Aloe Vera. Cu un gust acrisor, pe care il recunosc dintr-o mie, beneficiind din plin inca din copilarie de proprietatile miraculoase, confirm rezultatele uimitoare obtinute prin intermediul acestei plante. De aceea, in cele ce urmeaza am recurs la o disecare a frunzei pentru o prezentare cat ampla a ei. Iubesc aceasta planta! Imi aduce aminte de copilarie, pentru ca in casa bunicii, aloe micuta tufa exotica reprezenta pentru mine sanatatea personificata, un adevarat panaceu. Seva lui il salvase zeci de ani pe bunicul meu de simptomele unui ulcer chinuitor, iar pentru noi, copiii, era un pansament miraculos care trata instantaneu ranile din coate si genunchi.Tot in seva verzuie se gasea si leacul arsurilor bunicii de la gatit sau de la drotul cu care isi coafa cochet parul. Si urcioarele rebele sau diversele conjunctivite, capatate de la bazinul de inot sau praful verii, se tratau ad-hoc cu picaturi usturatoare de aloe diluat in putina apa distilata. Apoi, in anii adolescentei, sucul de aloe facea minuni peste noapte, daca acneea incerca cumva sa-si faca de cap. Studii si beneficii S-a descoperit ca planta contine minerale care au rolul de a potoli senzatia de mancarime de la nivelul pielii. De aceea, ea este foarte des folosita pentru a trata intepaturile de tantar, acneea, arsurile solare si iritatiile. Dar unul dintre cele mai fascinante studii in desfasurare este cel prin care se analizeaza potentialul substantelor care intra in compozitia plantei Aloe Vera in cresterea imunitatii si combaterea virusului HIV si a anumitor tipuri de cancer (in particular al leucemiei). Studii recente elucideaza in ce masura Aloe Vera ar putea ajuta la mentinerea diabetului si psoriazisului sub control. Un alt studiu desfasurat pe o perioda de 6 luni pe un lot de participanti bolnavi de astm care au consumat Aloe Vera zilnic a indicat o ameliorare vizibila a simptomelor de astm. La sfarsitul studiului, 11 din cei 27 de pacienti care au baut suc de Aloe Vera au raportat stari de ameliorare. Miracole in sucul de aloe Sucul de Aloe Vera este recunoscut ca fiind unul din cei mai fini detoxifianti ai intregului corp, eliminand materiile toxice din stomac, ficat, splina, vezica si este cunoscut precum cel mai bun curatator al colonului. De asemenea, studiile au aratat faptul ca vindeca si amelioreaza indigestia, tulburarile de stomac si ulcerele.

Pacientii au constatat imbunatatiri in cazul artritelor si a infectiilor vezicii urinare si rinichilor, a crampelor musculare, constipatiei, hemoroizilor, insomniei si pentru vaginite (este excelent ca si dus vaginal). Tot studiile au aratat ca Aloe Vera administrat sub forma de suc, tablete sau capsule poate reduce inflamatiile articulatiilor in cazul artritelor. Sucul de Aloe Vera mai poate fi de ajutor si in cazul pacientilor astmatici care nu sunt dependenti de cortico-steroizi. Cultiva si tumagnifica planta! Nu trebuie sa fim extrem de buni gradinari pentru a beneficia de efectele pozitive acestei plante fascinante. Cert este ca, in ziua de astazi, exista o serie de companii care valorifica extrasul stabilizat si purificat de Aloe Vera. Cert este ca, in ziua de astazi, exista o serie de companii care valorifica extrasul stabilizat si purificat de Aloe Vera. S-a incercat, de asemenea, descoperirea efectelor negative ale consumului zilnic de suc de Aloe Vera. De exemplu, in 1997, cercetatorul Jeremiah Herlihy de la Universitatea San Antonio a initiat un astfel de studiu. Efecte negative nu au fost observate, insa a fost evidentiata o scadere remarcabila a leucemiei, bolilor de inima si a celor de rinichi. Dr. Herlihy a ajuns la urmatoarea concluzie: Nu am gasit nici un indiciu de efect negativ asupra soarecilor, chiar si in cazul unor cantitati mari. In fapt, 25% dintre animale au trait mai mult decat media animalelor din grupul de control. 15 nutrienti aduc vindecarea Nu exista nici un ingredient singular din Aloe Vera caruia sa i se datoreze efectul de sanatate pe care il are aceasta planta. Cercetatorul Robert Davis, endocrino-biolog, explica faptul ca 15 grupe diferite de nutrienti lucreaza impreuna pentru a face Aloe Vera eficienta. Asta inseamna ca efectele pe care le are Aloe Vera nu pot fi sintetizate cu usurinta in laborator. Planta este eficienta in multiple circumstante. Si datorita elementelor variate care o fac eficienta, Aloe Vera poate fi recomandata cu usurinta ca si complement la tratamentele medicale, mai ales administrata sub forma de suc. Cert este ca, Aloe Vera reduce starea de greata, mareste energia si ajuta la minimizarea pierderilor de sange cauzate de chimioterapie si cobalto-terapie. Sanatatea din frunze de aloe Frunzele groase, zemoase si datatoare de sanatate contin: proteine; magneziu; zinc; vitamina A, vitamina B12, vitamina C si vitamina E; acizi grasi esentiali; aminoacizi si enzime; germaniu un mineral care are efecte terapeutice benefice pentru: imunodeficienta, durere, tulburari cardiace, circulatorii si probleme ale ochilor.

Alergii

(praf de cas , p r de animale, fn, polen)y

y

y y

Aloe Vera Gel n prima s pt mn 3 linguri diminea a i 3 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de cin , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Urm toare s pt mni cte 2 linguri diminea a i seara, n acelea i condi ii. Forever Bee Pollen tablete polen. Se ncepe cu 1/6 dintr-o tablet zilnic, se cre te gradat, obi nuind organismul, pn la 2-3 tablete zilnic. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau cu 30 minute nainte de mas dar dup gel. Fields of Greens tablete de verdea , 2/zi, diminea a i seara. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau cu 30 minute nainte de mas . Durata curei este de minim 2 luni, la nceput. Recomandabil s se reia la interval de 6 luni. Se recomand regim alimentar adecvat i fitoterapie.

Astm bron ic, bron ite, astm bron ic alergic y

y

Aloe Vera Gel o pentru copii : 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de mas ; o pentru adul i : 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de mas ; o Se recomand s se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Fields of Greens tablete de verdea , 2/zi, diminea a i seara. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau cu 30 minute nainte de mas .

n astmul infec ios se asociaz cu Forever Bee Propolis 2 tablete la 6 ore. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau cu 30 minute nainte de mas . n astmul asociat cu infec ii ale c ilor respiratorii superioare se asociaz cu Aloe First, pulverizat att n cavitatea bucal ct i n nas de 2-3 ori pe zi. Durata curei este de minim 3 luni.Arsuri, pl gi, r ni vechi care nu se vindec y

Aloe First dup toaleta ct mai bun a arsuri, se pulverizeaz i se las s p trund n esut. Dac exist lips de esut se va men ine n permanen umed prin comprese sterile cu Aloe First schimbate din 2 n 2 ore.

y

y

Aloe Vera Gelly (crema verde) dup folosirea lui Aloe First, se unge bogat arsura cu crem i se poate apoi pansa. Crema are proprietatea de a permite oxigenarea corect a por iunii afectate. Se poate nlocui cu Aloe Propolis Creme n cazuri mai grave. Aloe Vera Gel intern, 2 linguri diminea a i seara. Aloe Vera gr be te vindecarea f r cicatricelor nepl cute a arsurilor. Se recomand folosirea produselor pn la dispari ia complet a urmelor.

Artroze (coxactroz , gonartroz ) y y

Aloe Heat Lotion masaj local de 3-4 ori/zi. Cur intern : o Aloe Vera Gel (Berry Nectar, Bits NPeaches) - cte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de cin , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. o Nature Min 3-6 tablete/zi. Se iau nainte de mas cu 30 minute (dup gel). o Fields of Greens tablete de verdea , 2-3 /zi, diminea a i seara. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau cu 30 minute nainte de mas .

Artrite y y

Aloe Vera Gelly masaj local de 3-4 ori/zi. Se recomand i cur intern cu gel de aloe la fel ca n cazul artrozelor.

Afec iuni dermatologice (dermatite, eczeme, infec ii, inflama ii, n ep turi de insecte, psoriazis, lupus, vitiligo, zona Zoster, pitiriazis, erizipel, escare, erup ii cutanate, furunculoz , panari iu) y

y

Cur intern : o Aloe Vera Gel (Berry Nectar, Bits NPeaches) - cte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de cin , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. o Nature Min 3-6 tablete/zi. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau cu 30 minute nainte de mas . o Fields of Greens 2-3 /zi, diminea a i seara. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau cu 30 minute nainte de mas . o Se recomand mbog irea regimului alimentar cu afine, coac ze negre, p trunjel, g lbenu de ou, urzici, spanac, salat verde, maz re, ridichi, morcov, ciuperci. Cur extern : Aloe First pentru cur are, dezinfec ie i cicatrizare, pulverizat de 3-4 ori/zi dup care se unge zona cu Aloe Vera Gelly sau cu Aloe Propolis Creme n cazuri mai grave.

n psoriazis i vitiligo s-au ob inut rezultate foarte bune dup cure de minim 6 luni. Se recomand regim alimentar f r carne, alcool, cafea, sucuri chimice, alimente conservate sau prea mult prelucrate.Anemie, anorexie y

Forever Royal Jelly 3 tablete/zi, sublingual pn la absorb ie.

y y y y y y y

Fields of Greens 2-3 tablete/zi, sublinbgual pn la absorb ie. Afec iuni ale prostatei (adenom, chisturi) Aloe Berry Nectar 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Bee Pollen 2 tablete/zi cu 30 minute nainte de mas , sublingual pn la absorb ie. Nature Min 2-3 tablete/zi de 2 ori/zi ABeta-CarE - 2 tablete/zi, nainte de mas ; Fields of Greens 2 tablete/zi, sublingual pn la absorb ie. Se iau nainte de mas cu 30 minute.

Afec iuni stomatologice (paradontoz , gingivite, gingivoragii, stomatite, afte) y y y

Aloe Bright Toothgel periaj dentar intens x 2 zi; Aloe First masaj gingival n boala paradontal se recomand i cur intern cu Aloe Vera Gel i Nature Min.

Afec iuni ale c ilor respiratorii i ORLInfec ii ale c ilor respiratorii superioare, amigdalite, farigite, laringite, rinite, sinuzite, otite

y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Bee Propolis 2 tablete la 6 ore. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau nainte de mas . Aloe First aplica ii locale (se pulverizeaz n orificiile nazale, bucal sau otic, dup caz)

Afec iuni genicologice Chist, fibron, adenom, mastoz y y y y

ABeta-CarE - 2 tablete/zi, nainte de mas ; Forever Royal Jelly 3 tablete/zi cu 30 minute nainte de mas , sublingual pn la absorb ie. Nature Min 2-3 tablete/zi de 2 ori/zi Fields of Greens 2 tablete/zi, sublingual pn la absorb ie. Se iau nainte de mas cu 30 minute.

Anexite, cistite y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Bee Propolis - 2 tablete/zi, sublingual pn la absorb ie. Se iau nainte de mas cu 30 minute.

La acestea se ob in rezultate semnificative, ad ugnd la cura de produse FLP i :

y y y y y y y

Carpicon (supozitoare 2/zi, diminea a i seara, intrarectal) Cura cu argil Candidoze, tricomoniaze, micoze, condiloma (vegeta ii veneriene) Sp l turi vaginale cu ceai de g lbenele, coada oricelului, pelin, mu e el, la care se adaug Aloe Activator 1 lingur la 1 litru ceai, seara nainte de culcare; Tampoane intravaginal mbibate cu Aloe First o dat pe zi, timp de 3 ore (10 zile); Badijonare intravaginal cu Aloe Propolis Creme seara, nainte de culcare (10 zile); Cur intern cu Aloe Vera Gel

Afec iuni hepatice Insuficien y y y y hepatic , hepatit A, B, C, hepatit cronic , litiaz hepato-biliar

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Garcinia Plus rol hepatoprotector 2-3 capsule/zi Fields of Greens (drenor hepatic) 2 3/zi sublingual, nainte de mas , dup gel. Aloe Blossom Herbal Tee macerat la rece timp de 6 ore, 1 plicule la 1 litru ap plat . Se bea zilnic 1 litru.

Ciroz hepatic y y y y y y y y y

Aloe Vera Gel 100 ml/zi mp r it n 2-3 reprize, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. ABeta-CarE 3 capsule/zi Forever Kids 3 x 2 tablete/zi Nature Min 3 tablete/zi Absorbent C 3 x 2 tablete/zi Gin-Chia 1-2 tablete/zi Forever Garcinia Plus 3 capsule/zi Aloe Blossom Herbal Tee macerat la rece timp de 6 ore, 1 plicule la 1 litru ap plat . Se bea zilnic 1 litru. Garlic Thyme 3 capsule/zi

Regim alimentar recomandat f r alcool, A se evita carnea, cafeaua, tutunul, f r alimente cu con inut ridicat de toxine (foarte prelucrate, congelate, cu mul i conservan i sau aditivi chimici de sintez - gen emulgatori)Afec iuni oculare (blefarit , conjuctivit , cheratit , glaucom, retinopatii de diverse etiologii, cataract , orjelet (ulcior) y

Aloe Activator 3 x 1 pic turi/zi. Dac nu este tolerat se recomand dilu ie 1:1 cu ser fiziologic i se cre te doza 3x2 pic turi/zi.

Se recomand i cura intern cu Aloe Vera Gel, mai ales dac retinopatiile sunt de natur diabetic sau dac afec iunile oculare sunt rezultatul altor afec iuni prezente n organism.

Astenie (fizic , intelectual , de vrst sau astenie de prim var ) y

y y y y y

Aloe Berry Nectar sau Bits NPeaches 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Bee Pollen 3 tablete/zi cu 30 minute nainte de mas (dup gel), sublingual pn la absorb ie; Nature Min 2-3 tablete/zi Forever Royal Jelly 3 tablete/zi, sublingual pn la absorb ie; Fields of Greens 2-3 tablete/zi cu 30 minute nainte de mas (dup gel), sublingual pn la absorb ie; Regim alimentar bogat n alimente naturale, ct mai pu in prelucrate (fructe, legume, lactate simple)

Afec iuni cardiovasculareColesterol ridicat

y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Artic Sea Omega 3 3 capsule/zi n timpul meselor; Garlic Thyme 3 capsule/zi

Arteroscleroz , arteriopatie

y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Artic Sea Omega 3 3 capsule/zi n timpul meselor;

Hipertensiune arterial , cardiopatie ischemic

y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Garlic Thyme 3x 2 capsule/zi

Infarct miocardic (prevenire, post-infarct), angin pectoral

y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Artic Sea Omega 3 3 capsule/zi n timpul meselor; Garlic Thyme 3 capsule/zi

Pentru toate tipurile de afec iuni cardiovasculare se recomand regim alimentar s rac n gr simi animale. Eliminarea complet a c rnii i a derivatelor de carne, nlocuirea acesteia cu proteine de origine vegetal din soia, fasole, ciuperci, alune, nuci, maz re, etc., precum i a margarinei, untului i brnzeturilor grase sau procesate i nlocuirea uleiului obi nuit cu ulei de m sline presat la rece, folosit numai n salate.

Durata curelor n cazul acestor afec iuni este de minim 3 luni consecutiv, dup care se refac analizele. Pentru a realiza o protec ie eficient mpotriva lor se recomand reluarea curelor din 6 n 6 luni.Accident vascular cerebral (prevenire i post-accident)

Factori de risc major n accident vascular cerebral sunt : hipertensiune arterial , diabetul, colesterolul ridicat, boli cardiace n general, vrsta peste 55 ani, sexul masculin, stilul de via foarte stresant, fumatul, alcoolul, antecedente n familie.y y y y

Forever Ginkgo Plus 1-2 tablete/zi preventiv sau 3 tablete/zi ; Garlic Thyme 2 capsule zi preventiv sa 3 x 2 capsule zi; Artic Sea Omega 3 1 capsul /zi preventiv sau 3 tablete/zi ; Aloe Vera Gel - 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , 3 x 3 linguri. Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.

Afec iuni pulmonare (bron ite, pneumonie, pleurezie, abces pulmonar, tuberculoz pulmonar TBC)

y y y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Garlic-Thyme 3 x 2 capsule/zi n timpul meselor; Forever Bee Propolis 3 x 2 capsule/zi sublingual Forever Kids 3 x 2 capsule/zi nainte de mas Forever Lycium Plus 3 x 1 tablete/zi, sublingual, nainte de mas cu 30 minute (dup gel) Gin Chia 3 x 1 tablete/zi, sublingual.

Afec iuni pancreatice y

y y y y y y y

Aloe Vera Gel - 75 ml/zi n dou sau 3 reprize, pe stomacul gol sau cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. ABeta-CarE 3 x 1 capsule/zi n timpul meselor. Forever Lycium Plus 3 x 1 tablete/zi, sublingual, cu 30 minute nainte de mas , dup gel Forever Kids - 3 x 1 tablete/zi, se mestec cu 30 minute nainte de mas Nature Min 3 x 1 tablete/zi Absorbent C - 3 x 1 tablete/zi, sublingual, cu 30 minute nainte de mas . Fields of Greens - 3 x 1 tablete/zi, sublingual, cu 30 minute nainte de mas . Forever Lite 2-3 pahare/zi, dup mese.

Cancer, boli tumorale, chisturi, noduli, fibrom

Boala tumoral este o maladie foarte sever , considerat incurabil de c tre medicina clasic . De i nu se cunosc cu exactitate cauzele, exist anumi i factorii de risc : stilul de via dezordonat

(fumat excesiv, alcoolismul, drogurile), acumularea m rit de toxine n organism, radia iile nucleare, mediul n care se desf oar activitatea individual cu grad ridicat de toxicitate, etc. Preventiv se recomand un stil de via ct mai s n tos i mai apropiat de valorile naturii, cure periodice de Aloe Vera Gel i antioxidan i, perioade de relaxare i de renc rc rcare a bateriilor, reducerea stresului, controlul acumul rii de toxine n organism, analize anuale mai ales dup vrsta de 35 ani, eliminarea viciilor (alcool, tutun, cafea), evitarea mediilor toxice. Dac maladia s-a instalat se recomand angrenarea cu maxim seriozitate n combaterea ei cu toate mijloacele, att alopant ct i naturist. Ca urmare a experien ei cu produsele propuse de Forever Living Products s-au ob inut rezultate foarte bune utilizndu-se urm toarele combina ii :y

y y y y y y y y y

Aloe Vera Gel cte 100 ml/zi n dou sau trei reprize, pe stomacul gol sau cu 30 minute nainte de mese, se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. ABeta-CarE 3 x 2 capsule/zi, n timpul meselor Forever Lycium Plus - 3 x 1 tablete/zi, sublingual, cu 30 minute nainte de mas , dup gel Absorbent C 3x2 tablete, sublingual, cu 30 minute nainte de mas , dup gel Gin-Chia 1-2 tablete/zi Forever Royal Jelly 3 tablete, sublingual, cu 30 minute nainte de mas , dup gel Nature Min 3 tablete/zi Fields of Greens 3 tablete, sublingual, cu 30 minute nainte de mas , dup gel Aloe Blossom Herbal Tea macerat la rece, 1 plicule la 1 litru ap plat , se bea zilnic. Forever Lite 3 pahare zilnic, dup mese

Regimul alimentar este obligatoriu! Dac se face chimio i radioterapie se recomand regim alimentar naturist, cur cu sucuri de plante, crudit i, eliminarea complet a c rnii i produselor din carne, eliminarea zah rului, alcoolului, tutunului, cafelei i a tuturor alimentelor care con in aditivi chimici de sintez (coloran i, conservan i, emulgatori, etc.). Se recomand de asemenea fitoterapie, gndire pozitiv , cromoterapie, meloterapie. Cura cu produsele FLP se poate realiza indiferent de alte tratamente indicate i trebuie s dureze minim 6 luni. Cura nu contravine nici unui alt tratament alopat, dimpotriv , ajut la eliminarea efectelor secundare negative ale tratamentului alopat.C derea p rului, alopecie micotic . m trea

C derea p rului este un fenomen normal, podoaba capilar regenerndu-se permanent. Dup unele studii, c derea zilnic a 50 pn la maxim 100 fire de p r nu trebuie s reprezinte un motiv de ngrijorare. Unele afec iuni (cum ar fi gripa) precum i perioade mai dificile i mai stresante pot determina o accentuare a c dere a p rului pentru durate de timp scurte. Dar dac pielea capului este permanent nc rcat de m trea i c derea p rului devine un fenomen sup r tor el trebuie tratat cu maxim seriozitate. Forever Living Products propune ac iunea concertat pe cale intern i extern n scopul combaterii acestei afec iuni. Pentru cazurile obi nuite:y

Extern :

y

utilizarea uzual a amponului Aloe Jojoba Shampoo i a balsamului Aloe Jojoba Conditiontng Rinse care prin con inutul bogat n gel de Aloe Vera stabilizat i prin celelalte extracte naturale de plante combat cauzele c derii p rului. o Aloe First dup sp lat, pe p rul umed, se maseaz pielea capului u or 5-10 minute. o folosirea pentru coafat a produsului Forever Aloe Pro-Set care protejeaz bine p rul. o evitarea vopsirii i coaf rii excesive a p rului precum i eliminarea complet a produselor de ntre inere a p rului de calitate proast care au efecte secundare negative mult mai grave dect avantajul minor al pre ului ieftin. Intern : cur de ntre inere cu Aloe Vera Gel (oricare dintre variante) minim de 2 ori/an i Nature-Min 2-3 tabIete/zi.o

Pentru cazuri severe (alopecie, micoze la nivelul pielii capului):y

Extern: utilizarea exclusiv a amponului Aloe Jojoba Shampoo i a balsamului Aloe Jojoba Conditioning Rinse pentru efectele excelente de hr nire a r d cinii firului de pr i tratament a pielii capului. o Aloe Activator frec ionat energic n fierare diminea i sear timp de minim 10 minute la r d cina firului de p r sau pe zonele afectate de alopecie, Intern : cura de ntre inere cu Aloc Vera Gel (oricare dintre variante) minim de 4 ori/an, Nature-Min 3 tablete/zi sublingual, Fields of Green 3 tablete/zi, sublingual, nainte de mese.o

y

Cefalee, migren

Cauzele acestor afec iuni sunt, n majoritatea cazurilor, de origine intern i reflect acumularea masiv de toxine n organism. De aceea este indispensabil cura intern cu Aloc Vera Gel i examinarea atent i complet a bunei func ionari a organelor interne, pentru a se putea deduce cauza adev rat a durerilor de cap.y

Extern se poate folosi Aloe Heat Lotion masaj u or a zonei capului unde se concentreaz durerea, cu condi ia ca pe suprafa a pielii s nu existe focare de infec ie.

Celulit , vergeturi

Este o boal care afecteaz n special femeile, manifestndu-se prin aspectul nepl cut al pielii sub care se afl depozite inestetice de gr sime. Pentru a fi sigure ca este prezent celulita se poate face testul numit coaj de portocal ": pielea coapselor (de exemplu) se strnge ntre degete, dac aspectul rezultat seam n cu o coaj de portocal nseamn c este vorba de celulita. Se indic folosirea trusei anticelulitice Aloe Body Toning Kit i regim alimentar, In special combinarea corect a alimentelor, exerci ii fizice specifice timp de 10 minute/ziCombaterea efectelor secundare dup chimio i radioterapie, convalescen

y y y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Royal Jelly 3x1 tablet /zi sublingual. Forever Bee Pollen 3x1 tablet /zi sublingual. Gin Chia 3x1 tablet /zi. Forever Lite 2-3 pahare zilnic, dup mese. Forever Lycium Plus 3x1 tablet /zi.

Constipa ie y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.

Regim alimentar: n fiecare diminea se poate consuma la 15 minute dup gel, un amestec format din 2 linguri de tarate de gru cu 2 linguri miere. Se recomand evitarea alimentelor i combina iilor alimentare care produc constipa ie.Colit (toate tipurile), enterocolit . diaree y

y y y y

Aloe Berry Nectar (sau celelalte variante de gel de aloe) 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei 3-6 s pt mni. Fields of Greens - 1 pn la 3 tablete/zi sublingual timp de minim 7 zile consecutiv. A-Beta-Car-E - dac exist ulcera ii - 1 capsul zilnic. Forever Kids - (nlocuie te pierderile ndelungate din colitele cronice sau ulcerative) doza 4 tablete/zi timp de 3 s pt mni, apoi 1 tablet /zi timp de 2-3 luni. Garlic Thyme (efect cicatrizant i antiinflamator) 2 capsule/zi.

Regim alimentar: diete anti-colit (amestec de legume fierte n aburi cu tarate de ov z proaspete), afine i suc natural de afine f r zah r.Crampe musculare, entors y

Aloe Heat Lotion - masaj local de 2-3 ori/zi

Degeraturi y

Aloe Vera Gelly - local.

Demineralizare (patologic , hibernal , hipokinetic ) y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici. Nature-Min 3 tablete/zi nainte de mas .

Depresie nervoas , insomnie

y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.

Regim alimentar: se recomand excluderea excitantelor (cafea, tutun, alcool) i a alimentelor bogate n aditivi chimici de sintez .Disfunc ia Cerebral Progresiv (DCP) (Boala lui Alzheimer i miniaccidentele cerebrale trec toare)

y y y Diabet y

Aloe Vera Gel - 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Lite 3 pahere/zi dup mese (echilibreaz malnutri ia i o mare parte din tulbur rile metabolice) Artic See Omega 3 3 x 2 capsule/zi, dup mas .

y y

y y

Aloe Vera Gel (efect antiinflamator i de stimulare a sistemului digestiv i a pancreasului, factor de control n cazul de asociere cu arteroscleroza) 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru n facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. A-Beta-Car-E (efect antioxidant, rol regenerator mai ales al mucoaselor, previne retinopatia diabetic ) 3 capsule/zi. Fields of Greens (componentele sale active dau posibilitate organismului s utilizeze corect insulina, controlnd nivelul zah rului n snge, precum i sc derea colesterolului) 3 tablete/zi sublingual pn la absorb ie complet . Forever Garcinia Plus (normalizeaz metabolismul glucidic i controleaz glicemia) 3 capsulc/zi. Forever Kids (complexul de vitamine B amelioreaz absorb ia insulinei la nivel celular mai ales la bolnavii insulino dr-peiulcn i, pi r vine neuroparia diabeticii) 3 tablete/zi se mestec dup mas .

Dac exist complica ii cardiace sau obezitate cura se va asocia cu Arctic ea Omega 3 i Garlic Thyme. Regimul alimentar specific diabetului este obligatoriu. Cura va fi nso it de tratamentul alopat indicat de c tre medicul diabetolog dar, odat cu ameliorarea analizelor i sub supravegherea medicului, se poate reduce doza de insulina sau administrarea de medicamente diabetice.Dureri articulare, reumatice (gut , spondilit , spondiloz , lombo-sciatic , lumbago, tenosinovit ) y

y

Aloe Vera Gel (efect antiinflamator, remineralizant, stimulator al sistemului imunitar) 2 linguri diminea a i 2 seara pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Aloe Heat Lotion (crema ro ie) - aplica ii locale de 3-4 ori zilnic.

Entorse, luxa ii, contuzii, ntinderi musculare i de ligamente, crampe i febr muscular

y

y y y

y y

Aloe Vera Gel cte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de cin , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Aloe Heat Lotion (crem ro ie) aplicat pe zonele dureroase de 3-4 ori/zi. Infec ii urinar Aloe Berry Nectar - cte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de cin , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Bee Propolis 2 tablete la 6 ore. Se in sub limb pn la absorb ie. Se iau nainte de mas cu 30 minute (dup gel). Aloe Blossom Herbal Tee macerat la rece timp de 6 ore, 1 plicule la 1 litru ap plat . Se bea zilnic 1 litru. Cura trebuie realizat minim 2 luni.

Fumat

In afar de ingerarea accidental a otr vurilor, fumatul reprezint modalitatea cea mai sever de auto-otr vire folosit de omul modern pentru ruinarea s n t ii. Efectele fumatului sunt att de severe nct nu pot fi comparate cu efectele nici unui alt viciu cunoscut. Din nefericire pentru popula ia planetei, se constat statistic c , pe de o parte num rul de fum tori este n continu cre tere (a crescut num rul de fum tori foarte tineri i num rul de femei care recurg la aceast metod de auto-otr vire) i pe de alt parte se fabric ig ri din ce n ce mai tari, deci mai nocive! Cea mai simpl metod de renun are la fumat este voin a ferm de a nceta pentru totdeauna otr virea organismului prin acest viciu infernal, indiferent ct de greu" poate ap rea la prima vedere. Printre remediile propuse de Forever Living Products pentru a combate efectele nocive ale fumatului la nivelul s n t ii se num ra:y

y

y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei este de minim 3 luni. Absorbent-C (vitamina C este consumat masiv de nicotin asimilat prin fumat, astfel nct 4 ig ri/zi distrug necesarul zilnic de vitamina C al organismului. Caren a de vitamina C i precum i de celelalte elemente distruse de fumat conduce la boli foarte grave ntre care se num r cancerul, bolile cardio-vasculare, bolile degenerative, etc.). Se poate realiza cte o cur de 3 tablete/zi timp de o lun la fiecare 6 luni. Fields of Greens 3 tablete/zi sublingual pn la absorb ie complet . Nature-Min 3 tablete/zi nainte de mas . A-Beta-Car-E - pentru a preveni oxid rile intense i mb trnirea precoce produse de nicotin 1-2 capsule zilnic. Aloe Blossom Herbal Tea - pentru efectul detoxifiant - mnccrnt tini de minim 6 orc 2 plicule e l.i 2 litri ap plata sau ap de izvor - se vor consuma zilnic.

Atragem nc o dat aten ia c toate aceste remedii propuse sunt eficiente numai dac SE RENUN COMPLET LA FUMAT, altfel are loc o detoxifiere par ial pe durata curei dup care organismul va fi intoxicat i otr vit din nou de acest viciu.

Gastrit , gastroenterit , hiperaciditate gastric , ulcer gastric y

y y y

Aloe Vera Gel (efect antiinflamator, amelioreaz i suprim acuzele gastrice prin efectul antiinflamator pe care l au acizii gra i - sterinele de origine vegetal con inute n gel) 2 linguri diminea a i 2 seara dup mas . Sunt necesare cel pu in 3 cure de o lun cu pauz de 2 s pt mni ntre ele pentru a se ob ine vindecarea complet . Forever Bee Propolis (ajut n combaterea infec iei cu Helicobacter pylori, bacteria care provoac ulcerul) - cte 1 tablet la 6 ore sublingual. A-Beta-Car-E (efect antioxidant, rol regenerator mai ales al mucoaselor) 3 capsule/zi. Fields of Greens 3 tablete/zi sublingual pn la absorb ie complet .

Grip , guturai, viroze respiratorii y y y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 scara cu 30 minute nainte de mas . Forever Bee Propolis 2 tablele la 6 ore sublingual Garlic Thyme 3 capsule/zi n timpul meselor. Absorbent C - 3 tablete/zi sublingual. Forever Bee Pollen 2-3 tablete zilnic sublingual. Forever Bee Honey 3-4 linguri e zilnic.

Se recomand multe lichide n consum (macerat de plante medicinale, sucuri naturale - preparate n cas prin stoarcerea fructelor - din l mi, greapfruit i portocale ndulcit cu miere), regim alimentar f r alimente cu aditivi chimici de sintez .Hemoroizi, fisuri anale y

y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei este de minim 3 luni. Aloe Vera Gelly (crema verde) aplica ii locale dup fiecare scaun pn la vindecarea complet .

Este obligatoriu ca toaleta dup fiecare scaun s fie urm toarea: sp lare local cu ap rece din abunden i un s pun pentru copii, sau Aloe Liquid Soap. Se va terge zona cu un prosop foarte moale. Acest mod de cur ire trebuie men inut toat via a. Se pot face b i de ezut cu ceai de coada calului rece. Regimul alimentar trebuie s nu con in alimente condimentate, sau cu mul i aditivi chimici.Herpes y

Aloe Lips aplica ii locale.

Hidrosadenit , sensibilitatea pielii la nivelul axilelor

Se recomand renun area complet la deodorantele obi nuite care con in o mul ime de factori toxici cu risc m rit de provocare a afec iunilor dermatologice.

y y

Aloe Vera Gelly aplica ii locale pn la vindecare. Aloe Ever-Shield deodorant solid - pentru combaterea mirosului nepl cut al transpira iei.

Litiaze urinare y

y

Aloe Berry Nectar - cte 2 linguri diminea a i 2 linguri seara pe stomacul gol i cu 30 minute nainte de cin , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Aloe Blossom Herbal Tee macerat la rece timp de 6 ore, 1 plicule la 1 litru ap plat . Se bea zilnic 1 litru.

Leucemie

La fel ca i n cazul bolilor tumorale, produsele FLP se dovedesc de un real folos ca adjuvant n tratamentul acestei maladii. Ele trebuie neap rat nso ite de o transformare radical a alimenta iei, stilului de via , modului de gndire a bolnavului care trebuie s se angreneze cu toat seriozitatea n combaterea leucemiei. Dintre produsele FLP men ion m:y y y y y y y y y y y

Aloe Vera Gel 100 ml/zi n dou sau trei reprize pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia. ABeta-CarE - 3x2 capsule/zi n timpul meselor. Forever Lycium Plus 3x2 tablete/74 sublingual, cu 30 min ite nainte de mas , dup gel. Forever Kids - 3x2 tablete/zi, se mestec nainte de mas cu 30 minute. Absorbent-C - 3x2 tablete/zi, sublingual nainte de mese cu 30 minute. Gin-Chia - 3 tablete/zi. Forever Royal Jelly - 3 tablete/zi sublingual, nainte de mas , dup gel. Nature-Min - 3 tablete/zi. Fields of Greens - 3tablete/zi sublingual nainte de mas , dup gel. Aloe Blossom Herbal Tea - macerat la rece, l plicule la l l ap plat , se bea zilnic. Forever Lite - 3 pahare zilnic, dup mese.

Obezitate

Se recomand programul nutri ional ForeverOboseal (cronic ) ritm de via y foarte stresant

y y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei este de minim 3 luni. Forever Liycium Plus 3x1 tablet /zi sublingual. Forever Royal Jelly 3x1 tablet /zi sublingual. Forever Bee Pollen 3x1 tablet /zi sublingual. Gin Chia 3x1 tablet /zi. Forever Bee Honey - 3-4 linguri e zilnic.

Osteoporoz , fracturi

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei este de minim 3 luni.y y y

Nature-Min 3x2 tablete/zi n prima lun , 3x1 tablet /zi n luna a doua i a treia, nainte de mas . Fields of Greens 3x1 tablet /zi sublingual nainte de mas . Forever Bee Pollen 3x1 tablet /zi sublingual.

Se recomand renun area complet la b uturile carbogazoase care favorizeaz apari ia osteoporozei.Parazitoze intestinale (oxiuri, tenia, viermi)

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Durata curei este de minim 3 luni.y

Garilic Thyme - 3x2 capsule/zi n timpul meselor.

Parodontopatii y

y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei este de minim 3 luni. Nature-Min 3 tablete/zi dup mese. Forever Bright Tooth Gel - folosit dup fiecare mas . Periaj blnd i cl tirea ndelungat a gurii. Aloe First - masaj al gingiilor i cl tirea ndelungat a gurii dup folosirea pastei de din i indicate mai sus.

Sarcin y y y y y y y y

Nature-Min 3 tablete/zi. Fields of Greens 3tablete/zi sublingual, nainte de mas . Forever Lite 1-2 pahare zilnic. Absorbent-C 3 tablete/zi. Forever Lycium Plus 1-2 tablete/zi, n cazuri de oboseal i astenie. Forever Bee Honey 3-4 linguri e zilnic. Forever Bee Pollen 3 tablete/zi sublingual nainte de mas . Forever Royal Jelly 3 tablete/zi nainte de mas .

Produsele FLP sunt recomandate i pentru uz extern dac este nevoie (hemoroizi, fisuri ale snilor, erup ii cutanate, etc.) Se recomand regim alimentar din care s-au exclus alimentele conservate, preparatele cu mul i aditivi chimici toxici, eliminarea tutunului, cafelei, alcoolului, reducerea sau chiar eliminarea c rnii i preparatelor din carne n favoarea aportului de proteine vegetale (din soia, fasole, ciuperci, maz re, etc.). Se recomand exerci ii fizice speciale pentru a

favoriza na terea f r dureri, precum i un climat psihic foarte armonios, meloterapie, sugestii pozitive.Scleroz multipl , scleroz n pl ci, scleroz lateral amniotrofic y

y y y y y y y

Aloe Vera Gel - 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , 3 x 3 linguri n curaf. Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Kids 3 x 2 tablete/zi nainte de mas Forever Royal Jelly 3 tablete/zi, sublingual, nainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Lycium Plus 3 x 2 tablete/zi, sublingual, nainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Ginkgo Plus 3 x 2 tablete/zi, sublingual, nainte de mas cu 30 minute (dup gel) Garlic-Thyme 3 x 2 capsule/zi n timpul meselor Forever Bee Propolis - 3 x 2 tablete/zi, sublingual Aloe Heat Lotion aplica ii locale pe zonele dureroase

Semiparez , parez , paraplegie, paralizii y y y y y Sinuzit y y y y

Aloe Vera Gel - 2 linguri diminea a i 2 seara, pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas . Se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Royal Jelly - 3 x 2 tablete/zi, sublingual, nainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Lycium Plus 3 x 2 tablete/zi, sublingual, nainte de mas cu 30 minute (dup gel) Forever Ginkgo Plus 3 x 2 tablete/zi, sublingual, nainte de mas cu 30 minute (dup gel) Aloe Heat Lotion masaj

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Forever Bee Propolis - 2 tablete la 6 ore sublingual pn la absorb ie. Aloe First pulverizat n nas de 3-4 ori/zi sau Aloe Activator. Aloe Heat Lotion - masaj al zonei sinusurilor de 2-3 ori/zi.

Spasmofilie y

y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Durata curei este de minim 3 luni. Nature-Min 3x2 tablete/zi n prima lun , 3x1 tablet /zi n luna a doua i n treia, nainte de mas . Fields of Greens 3x1 tablet /zi sublingual nainte de mas .

Tromboflebit , flebit , tromboz

y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Arctic Sea Omega 3 3x2capsule/zi n timpul mesei. Garlic Thyme 3x2 capsule/zi n timpul mesei. Aloe Lotion (crema albastr ) sau Aloe Vera Gelly (crema verde) aplica ii locale dar nu masaj!

Tulbur ri de dinamic sexual , impoten , frigiditate

Aloe Berry Nectar 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale.y y

Gin Chia (pentru b rba i) 3x1 tablet /zi sublingual pn la absorb ie. Forever Royal Jelly (pentru femei) 3x1 tablet /zi sublingual pn la absorb ie.

Ulcer varicos y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Aloe First - pulverizat local ori de cte ori este nevoie pentru ca r nile s se men in n permanen umede pe toat durata zilei. Aloe Propolis Crame se aplic n pansamente noaptea. Dup cur irea pl gii i umplerea ei cu esut de granula ie se va folosi combina ia Aloe First i Aloe Vera Gelly (crema verde) pentru epitelizare.

Varice y y y y

Aloe Vera Gel 2 linguri diminea a i 2 la prnz pe stomacul gol, cu 30 minute nainte de mas , se. bea cu nghi ituri mici pentru a facilita absorb ia la nivelul mucoasei bucale. Arctic Sea Omega 3-2 capsule/zi dup gel. Garlic Thyme - 2 capsule/zi dup gel. Aloe Vera Gelly (crema verde) sau Aloe Lotion (crema albastr ) aplica ii locale de 2-3 ori/zi dar nu masaj.

Tratamente cu ALOE VERA Se poate folosi la urm toarele afec iuni : abcese, aciditate stomacal , afec iuni oculare, afec iuni intestinale, afec iuni dermatologice, afec iuni ale gurii, afec iuni hepatice, alergie, anorexie, arsuri, artrite, astm bronhic, boli de nervi, bron ite, cancer, cataracte, crampe, dermatite, colit , constipa ie, cefalee, diabet, dureri de stomac, dureri diverse, eczeme, edeme, fisuri anale, gangren , herpes genital, hemoroizi (extern), hipertensiune arterial , inflama ii ,obezitate, prostat , regenerarea esuturilor, r ni vechi sau supurate, reumatism, renale, paralizii, tromboflebit , tuberculoz pulmonar , t ieturi, tuse, ulcere la picioare, ulcer stomacal sau duodenal, viermi intestinali, viroze respiratorii, varice. Este o planta miraculoasa care mie nu-mi lipseste din casa ,v-o recomand . Mod de preparare : plantele de aloe se in f r ap i la ntuneric o perioad de 5 zile. Se vor folosi doar plantele care sunt trecute de 3 ani ca vrst de vegeta ie. Dup aceast perioad se vor t ia frunzele. Exist mai multe procedee: -Se pun la uscat pentru ob inerea prafului din toat planta t iat felii sub iri. -Se extrage sucul care se pune la uscat formndu-se praful. Din ambele se poate face o tinctur . Se pune o parte de plant i 5 p r i de alcool de 70. Se ine timp de 15 zile, dup care se filtreaz , iar lichidul ob inut se pune n sticle de capacitate mic , ermetic nchise. Se prefer sticlele de culoare nchis . Se ine la rece. Produsul este valabil 2 ani. Nu se folose te reziduul de pe fundul sticlei. Acesta va fi ndep rtat. Planta proasp t se va folosi doar la aplica ii externe. Se taie n felii punndu-se partea t iat pe ran sau pe piele. Propriet i: digestiv 5-15 pic turi, nainte de mese diluate n ceai. Aloe ca purgativ:1 linguri de tinctur luat cu 100 l ap sau ceai. Se ia dup mese. Ac iunea se manifest dup 8-12 ore, rar dup 24 ore, prin m rirea peristaltismului intestinal ca urmare a irita iei nervoase determinate local n pere ii intestinali. Doza purgativ se poate administra de 2-3 ori n decursul unei zile. Se evit n acest fel ca bolnavii sensibili cu hemoroizi s aib nepl ceri. Totu i cei cu hemoroizi, ar fi foarte bine s nu ia preparate cu aloe. Mai ac ioneaz i ca purgativ, tonic amar (anorexie) i ca un bun antitoxic n special pentru ficat. Se interzice la gravide, femei cu metroragii, la bolnavii cu hemoroizi, la cei cu nefrite. Femeile care al pteaz vor trebui de asemenea s nu consume aloe, deoarece trece n lapte. Administrare: -Un vrf de cu it de praf se va pune sub limb pentru 10 minute, dup care se nghite cu pu in ap . Este foarte amar i din aceast cauz se ia foarte greu. -Se va face ceai din 1 linguri de praf pus la 250 ml ap clocotit . Se acopere pentru 10 minute dup care se filtreaz i se consum , preferabil ndulcit cu miere, dac nu este vorba i despre diabet. -Praf se presar pe r ni externe. -Praf n amestec cu crema de fata (corp). Se pune 1 parte plant praf i 3 p r i gr sime. -Tinctur - se va pune 50 g de praf la 250 ml alcool alimentar de 70. Se ine timp de 15 zile agitnd des sticla. Se filtreaz i se pune in sticlu e de capacitate mai mic la rece. Se va lua cte 10 pic turi-1 linguri de 3 ori pe zi. Se poate face tinctur i din plant proasp t tot n acest fel. -Plant proasp t se taie i se pune cu t ietura pe ran . Re ete cu aloe i combina ii : Aloe cu propolis- 100 ml de tinctur de aloe se pun mpreun cu 30 ml de tinctur de propolis 30 %. Este foarte indicat att intern ct i extern avnd rol de refacere celular , regenerare, cicatrizare celular , antibiotic, etc. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice folosite la foarte multe afec iuni. Aloe cu ulei de c tin - se vor pune la 100 ml tinctur de aloe 30 ml ulei de c tin . Se va agita foarte bine nainte de ntrebuin are. Este util n toate afec iunile pielii cnd se constat usc ciunea exagerat a tegumentelor, dar i n eczeme, psoriazis, ihtioz . Se poate aplica n strat sub ire, dup care se va aplica un pansament. Pansamentul se va schimba la 24 ore. Aloe cu miere- praf de aloe i miere ct cuprinde, se folose te intern o linguri de 3 ori pe zi sau extern n aplica ii locale, apoi se panseaz pentru 24 ore. Este util chiar la cancer sau ulcera ii att la piele ct i n interiorul organismului la diferite r ni, chiar i dup opera ii. Aloe cu ulei de m sline- o linguri de praf de aloe la 50 ml ulei. Se poate folosi intern pentru toate afec iunile n care se indic ac iunea de cur ire a organismului, n special n bolile cronice. Vin cu aloe- un litru de vin ro u i 10 g de praf de aloe. Se va ine la macerat o perioad de 8 zile, dup care se

folose te. Nu este nevoie s se filtreze. nainte de folosire se agit sticla pentru c are tendin a de a se sedimenta. Creme cu aloe- se folose te o linguri de praf de aloe i 50 g de crema fata. Se indic la toate afec iunile dermatologice sau n cosmetic att pentru vindecare ct i pentru ntre inere. Scapa de STRES prin remedi la indemana Stresul este o stare psihica care provoaca surmenaj . Ne distruge sistemul nervos si sistemul imunitar lasandu-ne fara aparare in fata efetelor negative ale mediul inconjurator , pe termen lung, are efecte negative asupra sanatatii mintale si sanatatii organismul. Cu toate astea stresul psihic este o stare cauzata de noi, de reactiile noastre la actiunea mediului inconjurator. Trebuie sa intelegem ca totul pleaca de la noi . Puterea o detinem noi si suntem singurii care ne putem ajuta cu adevarat. Si asta pentru ca noi ne cunostem cel mai bine psihicul, emotiile si starile interioare pe care le avem. De multe ori pare greu, gandindu-ne ca nu ne putem controla emotiile dar trebuie sa ne confruntam cu tinerea in frau a reactiilor specifice schimbarii si trebuie sa controlam procesul de adaptare . Stresul se face vinovat de faptul ca de multe ori nu mai putem face fata vietii cotidienei si asa, zi dupa zi stresul se acumuleaza si ne afecteaza viata si sanatatea. Odata instalat poate continua si ca o stare patologica.Nu este foarte usor sa scapi de stres in special cand firea ti-e usor predispusa spre anxietate , reactionand la anumiti factori intr-un mod gresit gestionat care dau peste cap echilibrul si ritmul normal de viata. Alimentele care lupta impotriva stresului - Legumele si fructele reprezinta principalele surse alimentare de vitamine si minerale, avand n compozitia lor numerosi nutrienti care ajuta la diminuarea stresului. Din elementele minerale, cel mai reprezentativ este potasiul. El are un rol important n activitatea sistemului nervos si n contractia musculara. Dintre legume, cele mai bogate n potasiu sunt: radacina de patrunjel, cartofii, ciupercile, rosiile, salata verde, spanacul, iar dintre fructe: bananele, caisele, pepenele galben, prunele, strugurii. Pastarnacul, sparanghelul si varza furnizeaza cantitati importante de riboflavina (vitamina B2), dar si alte vitamine din complexul B importante pentru mentinerea unui echilibru emotional. Fasolea si mazarea sunt surse foarte bune de tiamina (vitamina B1) ce poate ajuta n depasirea perioadelor de depresie produse de stres. Telina are continutul mare n vitaminele K si C dar ,mai are o proprietate importanta, si anume capacitatea de a reduce tensiunea arteriala ; hormonii eliberati n stres determina constrictia vaselor de sange, cu cresterea tensiunii arteriale. Telina reduce tensiunea arteriala, prin relaxarea vaselor de sange si muschilor ce nconjoara arterele. Mineralul anti-stres: magneziul Esential n funtionarea eficienta a sistemului nervos ,magneziul, cunoscut si sub numele de mineralul anti-stres. Dieta saraca n magneziu, se poate manifesta prin durei de cap, nervozitate, anxietate, scaderea memoriei, insomnie si depresie. Toate acestea ar putea fi prevenite sau nlaturate prin consumul unor alimente n care magneziul se gaseste din abundenta: cereale integrale : grau, orz, ovaz , vegetale verzi : urzici, spanac, salata, ceapa verde, fructe oleaginoase :nuci, alune, migdale. Vitamina C - reduce stresul - Administrarea de vitamina C n conditii de stres reduce de 3 ori nivelul sangvin al hormonilor de stres si creste productia de anticorpi cu rol n apararea antiinfectioasa. Cele mai importante surse de vitamina C sunt macesele si ardeiul rosu (peste 200 mg/100 g), urmate de coacaze negre, citrice, capsuni, patrunjel, marar, urzici, papadie, ceapa verde, ardei verde, varza, spanac, loboda. Laptele contine nu numai proteine de calitate superioara si calciu, ci si substante -endorfine si melatonina (un hormon ce induce somnul), fiind foarte indicat n perioadele de stres. Mierea, prin vitaminele si mineralele din compozitia ei este un tonic general al organismului, dar poate actiona si ca tranchilizant. Mierea poate induce somn prin cresterea lenta a glicemiei cu eliberarea controlata de insulina .Consumul seara nainte de culcare a unui pahar cu lapte cald ndulcit cu doua lingurite de miere reprezinta un remediu foarte bun pentru tratamentul insomniei care adesea este prezenta n perioadele de stres. Identificica stresul - Factori de stres pot fi psihologici sau fizici indiferent de momentul si modul in care actioneaza asupra ta . Cand corpul sau mintea incepe sa reactioneze organismul identifica stresul si incearca sa se autoprotezeze si sa scape de el . Glandele endocrine elibereaza hormoni care sporesc bataile inimii si respiratia, ridica nivelul zaharului din sange sporeste transpiratia, dilata pupilele si incetineste digestia :dureri de cap, o apasare in piept, nu te poti concentra, vederea poate deveni impaienjenita, ulcerul stomacal, hipertensiunea,ai ameteli, pot simti crampe musculare si dureri ale oaselor , intri in panica si nu-ti mai poti controla foarte bine reactiile, acestea sunt exemple inrudite cu strsul. Daca nu este tratat la timp si se prelungeste expunerea la stres, se epuizeaza resursele de energie ale organismului si poate duce la boli psihice sau boli organice foarte grave. Invata sa controlezi si sa elimini stresul- Cauza care declanseaza stresul trebuie diminuata sau ai nevoie de un control mai bun asupra reactiilor tale si a situatiei in sine. Mai intai invata sa comunici eficient, sa spui ce gandesti si ce sentimente ai , in modul acesta te eliberezi de gandurile tale , care ne spuse se pot transforma in frustrari . Invata sa-ti gestionezi cu calm,starile interioare fara tensiuni si panica. Fa miscare ,lucreaza si relaxeaza muschii corpului -exercitiile ne ajuta sa indepartam hormonii stresului din sange

Lapte si miere somn linistit -

si stimuleaza eliberarea endorfini , un hormon natural al corpului nostru care ne va ajuta sa ne relaxeaza,sa ne calmam si sa ne binedispunem. Putem opta pentru un program moderat de activitate fizica timp de minim 30 de minute pe zi , sau chiar mersul pe jos este o solutie de relaxare si eliminare a stari de tensiune din corp. Orice fel de miscare sau exercitii fizice iti creeaza placere, introdu-le in programul tau zilnic. Este foarte important sa renuntam la consumul excesiv de cafea si produse pe baza de cofeina . Este bine sa bem cat mai des ceaiuril din plante precum sunatoarea , busuioc, tei, valeriana, maces, soc sau levantica , acestea ne induc o stare de relaxare si calm fiinde si sanatoase pentru organism. De asemenea trebuie sa bem foarte multa apa - cel putin 2 l pe zi. Este foare important sa petrecem cat mai mult timp in compania persoanelor dragi si sa le povestim despre problemele pe care le avem . Vorbind despre problemele noastre cu personele apropiate , ne descaram sufletul si ne eliberam de starile negative din corp. Meditatia iti ofera acces catre linistea si calmul interior care se afla dincolo de problemele cotidiene. Iti permite sa experimentezi relaxarea profunda care calmeaza sistemul nervos si stimuleaza producerea de hormoni anti-stres. Meditatia zilnica iti poate reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului, inlatura anxietatea si depresia, oferindu-ne o stare de liniste interioara. Trateaza Insomnia Procesul natural de odihna nocturna este afectat ca urmare a dificultatii de a adormi , precum si cea de a avea un somn fara intrerupere si a greutatii in a readormi, chiar daca organismul este foarte obosit si se resimte acest lucru . Exista doua tipuri de insomnie, cronica ; dureaza saptamani intregi, luni sau chiar ani si tranzitorie ; dureaza cateva nopti sau saptamani . Insomnia tranzitorie - apare in special dupa eforturi psihice mari :emotii, suparari, stres ,o modificare a modului de viata, surmenajul fizic si intelectual . In cazul unor boli organice ; boli de inima, astm, boli febrile, bronsita, ulcer,migrene . Tratarea boliilor organice duce si la vindecarea insomniei. In urma cresterii excitabilitatii celulelor scoartei cerebrale din cauza toxicomaniilor minore :cafea,energizant , cola , medicamente cu efect excitabil asupra sistemului nervos. Insomnia cronica - reprezinta un simptom principal in boli pe fond nervos ,starile de agitatie in cazul boli pe fond psihic , ori profesiile ce presupun dereglarea cronica a ritmului somn-veghe. Ca urmare a acestor tulburari ,organismul, nu are suficiente resurse pentru indeplinirea activitatiilor fiind afectat randamentul intelectual. Apare somnolenta continua, oboseala cronica, slabirea capacitatii de concentrare si memorare, irascibilitatea, nervozitatea. Netratarea insomniei sau efectuarea unui tratament neadecvat poate avea efecte grave asupra sanatatii fizice si mentale. In primul rand sistemul imunitar va fi slabit iar afectiunile deja prezente se agraveaza , somnul este principalul ajutor in refacerea organismului. Puterea de concentrare va fi diminuata, iar oboseala se va reflecta si asupra sanatatii mentale, se trece prin schimbari emotionale puternice, de anxietate si depresie . Pot aparea si tulburari de comportament si personalitate. Exista, desigur, o serie de masuri ce se impun pentru prevenirea insomniei ; mentinerea unui program de viata cat mai ordonat, evitarea suprasolicitarilor de tot felul, a sedentarismului, relaxarea inainte de culcare . Cele mai bune remedii impotriva insomniei sunt cele naturale, plus micile ritualuri care iti asigura un somn usor si linistit . Nu se va recurge la somnifere din proprie initiativa, mai ales ca fiecare insomnie isi are particularitatiile ei si doar medicul este in masura sa stabileasca medicamentatia. Recomandari generale Pentru prevenirea insomniei este preferabil sa va culcati si sa va treziti mereu la aceeasi ora respectand programul de somn. Evitati seara orice activitate intensiva si baile fierbinti . Camera in care dormiti trebuie sa fie bine aerisita si sa aiba temperatura optima de somn iar imbracamintea pentru dormit sa fie cat mai lejera. Plantele aromate cum ar fi:levantica, iasomie, sulfina, busuioc ; va asigura un somn linistit si profund. Aromaterapia va este de un real ajutor. Masa de seara trebuie sa fie lejera , evitati bauturile stimulente cum sunt cafeaua, cola, ceaiul negru , ceaiul verde , alcoolul si tutunul. Daca dupa ce v-ati asezat in pat nu va vine somnul practicati lent cateva exercitii de respiratie astfel: se inspira pe nas numarand cateva secunde, se retine aerul 3 secunde si se expira pe gura. Exercitiile fizice din timpul zilei. Persoanele care lucreaza in birouri si au o activitate sedentara sufera des de insomnie , chiar si un sfert de ora de miscare pe zi iti va asigura un somn linistit.

Plantele contin substante care ajuta organismul sa se refaca si au efect relaxant, sedativ si fortifiant asupra sistemului nervos. Beti inainte de culcare o ceasca de ceai de plante ca: tei, sunatoare, roinita, ciubotica cucului , talpa gastii, radacina de valeriana , mac, marar ,paducel , levantica . Se gasesc in comert foarte multe variante de plante medicinale care trateaza insomnia , acestea sunt varianta cea mai buna pentru a va trata . Puteti face o cura de vitamine B , naturale, timp de doua saptamani pe luna, aceasta ajutand la echilibrarea sistemului nervos.. Drojdia de bere contine complex de B-uri , puteti face o cura de drojdie de bere proaspata , in zilele de tratament se iau una-doua lingurite. Foarte indicat este sa bem un pahar de lapte cald cu miere . " Va doresc nopti cu Somn Usor" Remedii pentru picioare umflate Foarte multe persoane sunt afectate de problema picioarelor umflate. Activitatiile sedentare, care presupun mentinerea indelungata a pozitiei in sezut la locul de munca sau timpul indelungat pe care-l petrecem in picioare, purtarea de pantofi stramti si tocuri inalte, temperaturi ridicate, fumatul, excesul de alcool ,tutun si cafea sunt o caracteristica a vietii de zi cu zi care ne afecteaza sanatatea. Aceasta senzatie suparatoare poate fi remediata la timp si limitata doar la stadiul de disconfort . Insa afectiunea,ne tratata, se transforma intr-o problema grava de sanatate . Specialistii afirma ca picioarele umflate sunt declansate in primul rand de o circulatie periferica deficitara care impiedica circulatia normala a sangelui la nivelul acestora. Dar pot semnala si afectiuni ale organismului : boli de rinichi, retentia de apa, sarcina, boli de inima, hipertensiune arteriala, boli varicoase , ulcere de gamba, edeme mai dificil de tratat si cu consecinte negative asupra starii generale . Tratarea prin remedii naturiste: - picioarele se vor odihni in fiecare zi, timp de 20-30 de minute, stand in pozitie culcat pe spate, cu picioarele mai sus fata de nivelul corpului eventual sprijinite pe perete , in modul acesta sangele din picioare este mult mai bine oxigenat. - apa rece stimuleaza circulatia sangelui si indepartarea durerii. Tineti seama de acest detaliu si incheiati dusul cu un jet de apa rece peste picioare. - se maseaza picioarele de la degete pana la genunchi cu ulei de menta, lavanda sau chiparos; acestea au efecte relaxante si descongestionante si vor indeparta senzatia de picioare obosite folositi geluri sau creme care contin substante ce confera senzatia de prospetime. -evitati excesul de sare, care favorzeaza retentia de lichide in organism; -incaltamintea trebuie sa fie cat mai comod ,evitand pe cat posibil pantofi stramti si tocurile inalte; -evitati pozitia picior peste picior deoarece intrerupe sau ingreuneaza circulatia; -scapati de kilogramele in plus si adoptati o alimentatie bazata pe fructe, legume proaspete , peste si cereale integrale deoarece contin vitaminele A, C si E care favorizeaza tranzitul intestinal si tonifica venele; - evitati sauna, baile fierbinti sau tratamentele corporale care presupun o temperatura ridicata (impachetarile sau electrostimularea) -faceti cat mai des exercitii fizice cum ar fi inot, jogging, aerobic ,mersul pe jos, urcatul scarilor . -achizitionati spray-uri si lotiuni revigorante din farmacii care au rolul de a indeparta senzatia de picioare obosite si umflate . Toate aceste sfaturi va ajuta intarind peretii venelor, stimuland circulatia sangvina, reducand inflamatia si durerile de la nivelul gambelor afectate si totodata inlaturand senzatia de oboseala si picioare umflate. Plante folosite in imunizarea organismului Fitoterapia recomand utilizarea unor plante medicinale cu efect puternic de imunizare a organismului. Printre acestea se afl : Captalanul (Petasites hibridus) se beau 2-3 c ni de ceai/zi, ndulcite cu miere; Plopul negru (Populus nigra) infuzie din 2-3 linguri e de muguri zdrobi i la o can cu ap , din care se beau 2-3 c ni/zi (extern, cu acest infuzie se pun comprese locale n caz de boli ale pielii;n cancerul pielii i al snului); tot din muguri de plop negru se poate prepara o alifie 20 la sut , care se aplic pe r nile respective; Rostopasc (Chelidonium majus) infuzie dintr-o jum tate de linguri din p r ile aeriene ale plantei la o can cu ap , din care se ia o linguri la 3 ore; cu unguent de rostopasc se unge rana, iar pansamentul se ine aplicat 3

zile; T t neasa (Symphytum officinale) se beau 4 c ni/zi de decoct; din tinctura de t t neas se iau cte 10-12 pic turi/zi, nainte de mas ; din rizomi i r d cini m run ite de t t neas , n amestec cu ap , se prepar o past , care se pune pe un tifon i se aplic pe ran (n cancerul pielii i al snului). Tratament fitoterapeutic complex : Se folosesc 125 foi de p tlagin , 1 kg miere de albine natural , 1 kg morcov ras i 3 l de ap distilat . Se fierbe morcovul cu p tlagina n cei 3 l de ap , pn r mne 1 l de lichid, dup care se pune mierea i se las din nou la fiert pn cnd r mne 1 l. Se ia cte o linguri , diminea a, pe stomacul gol. Se exclud din alimenta ie carnea de porc, mezelurile, zah rul, o etul i pinea alb ; se beau, n fiecare zi, 1 l de suc de sfecl ro ie i de mere p dure e. Tratamentul se face timp de 2 luni, dup care urmeaz o lun de pauz , apoi se poate relua. Sucul de morcov ajut la vindecarea tumorilor canceroase. Se bea cte o can de suc pe zi, timp de o lun , diminea a, pe stomacul gol. Dac n timpul curei apare o depigmentare n portocaliu a tegumentelor, se ntrerupe cura i se reia dup depigmentare. Cteva preparate medicamentoase : Imunofort se recomand ca un excelent imunostimulator n infec ii bacteriene i virale ale c ilor respiratorii superioare i sfera ORL, infec ii ale aparatului urogenital, afec iuni hepatice, prevenirea infarctului miocardic, ateroscleroz , convalescen i un foarte bun adjuvant n terapia cu citostatice. Medicamentul Ro-phas cre te capacitatea de ap rare a organismului cu imunitate normal sau deprimat . Imunostim este un imunostimulator natural, deosebit de eficient n terapia bolnavului de cancer. Asigur o protec ie i o rezisten crescut a organismului la mboln viri, gr bind vindecarea. Are ac iune antiinflamatoare antireumatic , antimicrobian i antiviral (asem n toare interferonului). Stimuleaz activitatea imunitar , regleaz activitatea hormonal , prezentnd rol antioxidant i antitumoral. La nivelul sistemului digestiv are ac iune antiinflamatoare, neutraliznd hipersecre ia gastric i mbun t ind calitatea procesului de digestie. Diet anticancer Fibrele vegetale din cereale, morcovi, elin , sfecl ro ie, varz , cte 100-200 g/zi, au efect protector i vindec tor n cancerul gastric i n cancerul de colon. Un consum minim de 40 g de fibre pe zi, n condi iile elimin rii consumului de gr simi, previne instalarea cancerului mamar i al celui genital la femei. Fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile i contribuie la eliminarea lor din organism. Vitamina C natural , ob inut din sucul de l mi, din 100 g de p trunjel tocat sau dintr-un kilogram de mere ajut la distrugerea celulelor tumorale. Retinoizii i coloran ii ro ii (betacianine) din 200 ml suc de morcovi, 100 ml suc de elin , 400 ml suc de sfecl ro ie, 50 g fructe de p dure (c tin , afine, coac ze negre), dar i alte legume i fructe dau rezultate bune n cancerul de piele, cel pulmonar, intestinal i al vezicii urinare. n cazul usturoiului, indica ia terapeutic este ca persoanele bolnave de cancer s consume cte 10-15 g (2-3 c ei) de usturoi, zilnic. De asemenea, se recomand polen de albine luat sub form de pulbere, n amestec cu pu in ap sau ceai, cte 30-40 g/zi, sau n asociere cu fructe de c tin . Bolnavilor de cancer le este recomandat i laptele de capr , consumat n reprize scurte de 2-3 zile, alternnd cu perioade de dezintoxicare (regimul Oshawa). Cerealele, n special grul i hri ca, se pot consuma sub form de fulgi, terci, fierte sau chiar crude (hri c nmuiat n ap timp de 2 ore), simple sau n asociere cu sucuri de fructe i legume. Dintre fructele proaspete, bolnavilor de cancer nu trebuie s le lipseasc m ce ele, fructele de c tin , coac zele negre, merele, curmale (pentru prevenire) i perele. Legumele i zarzavaturile proaspete care i ajut n tratament pe suferinzii de cancer snt p trunjelul, sfecla rosie, stevia de gr din , elina, cresonul, m cri ul iepurelui, dovlecei (suc proaspat), soia i germenii de soia (profilaxie), lintea. Argila - panaceu pentru o multime de boli Alaturi de alte minunatii naturale care ne intaresc si ne redau sanatatea, argila ocupa un loc de frunte. Ieftina si usor de administrat, fara efecte secundare si urmari nocive, este un adevarat panaceu pentru o multime de boli. Succesul argilei este garantat de compozitia ei: un amestec complex de substante minerale foarte bine dozate, care au efecte antimicrobiene si adsorbante exceptionale. Este foarte bogata in minerale naturale: calciu, fier, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu, potasiu etc. Proprietatile de baza ale argilei sunt: dezinfectant, bactericid, regenerator, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, antitoxic, absorbant, degresant si nu in ultimul rand: putere antioxidanta. Se foloseste atat in cure interne cat si externe sub forma de apa de argila, lapte de argila, cataplasme si bai, restabilind echilibrul acido-bazic al organismului, remineralizandu-l si stimuland activitatea glandelor endocrine. Datorita faptului ca argila este bazica, are si importante proprietati antioxidante, care prelungesc viata. Chiar daca cercetatorii nu au putut demonstra stiintific modul de actiune al argilei, efectele ei benefice asupra organismului uman sunt incontestabile. Ca remediu intern, este indicata in urmatoarele afectiuni: ulcer, gastrite, colite, enterocolite, parazitoze, hemoroizi, fisuri anale, hepatite, ciroze, insuficienta hepatica si biliara, nefrite, cistite, litiaze renale, prostata,

anexite, astm, tuberculoza, bronsita traheica, otite, sinuzite, boli de nervi, paradontoze, micoze bucale, abcese dentare, pancreatita, insuficienta tiroidiana, afectiuni reumatice, intoxicatii, obezitate, diabet, boli ale inimii, tumori benigne si unele forme de cancer cum ar fi: cel al stomacului, colonului, rinichiului, vezicii urinare. Ca remediu extern, se utilizeaza in: tratarea ulcerelor varicoase, a plagilor, exemelor, degeraturilor, infectiilor dermatologice, entorse, contuzii, furunculoze, panaritiu, Zona Zoster, acnee, conjunctivita, arsuri, flebite, celulite si altele. Sunt foarte putine contraindicatii in tratamentul cu argila, si anume: in cazuri de hernie, constipatie severa, tratament cu raze X. De asemenea, femeile aflate in perioada ciclului menstrual nu vor face aceasta terapie. Cura interna se face in prima faza pe durata a trei saptamani, in fiecare zi bandu-se cate un pahar de apa argiloasa de 3 ori/zi, pe stomacul gol dimineata, si inaintea meselor de pranz si seara cu 1/2 ora. Paharul cu apa de argila se prepara de seara pentru a doua zi, se pune o lingurita de argila intr-un pahar cu apa. Primele trei zile se bea doar apa fara a agita argila din pahar. Dupa aceea se consuma impreuna cu argila, amestecand cu o lingurita inainte de a consuma compozitia din pahar. Cura se continua timp de 6 luni, cate 10 zile/luna. Boli digestive Avand un efect bactericid foarte puternic, argila este indicata in toate bolile aparatului digestiv. Argila elimina in mod natural bacterile si, fiind bazica, neutralizeaza excesul de acid gastric din stomac, are efect cicatrizant, iar rezultatele in remedierea problemelor digestive sunt absolut formidabile - procentul de rezolvare este aproape de 100% in colite, ulcere, colite ulceroase, gastrite, gastro-duodenite etc. Practic, celulele sanatoase sunt foarte bine protejate de pansamentul gastric pe care il face argila, celulele bolnave se refac spectaculos, iar cele moarte sunt eliminate. Din pacate, efectul argilei este mult diminuat la persoanele care au facut tratamente indelungate cu antibiotice , dupa un tratament cu antibiotice pentru ca tratamentul cu argila sa dea rezultat trebuie sa fie prelungit cu 2-3 luni . Polipi intestinali Se stie ca polipii intestinali sunt foarte periculosi, fiind considerati principala cauza in dezvoltarea cancerului de colon. O cura cu argila de 2 3 luni are efecte miraculoase . Boli tiroidiene La bolile tiroidiene, cura interna cu medicamente este de baza, dar foarte importante sunt si cataplasmele cu argila, care ajuta la diminuarea sau chiar eliminarea nodulilor tiroidieni. Argila regleaza glanda tiroida, indiferent cum este ea: hiperactiva sau hipoactiva. Ulcer varicos Cataplasmele cu argila au rezultate exceptionale in ulcerul varicos.. Argila, in numai 3 saptamani, a vindeca , eliminat infectia si cicatrizat rana. Rezultatele sunt cu un efect bun si rapid. Stres, depresii Argila are efecte pozitive in remineralizari, stres, depresii, boli psihice. Se stie ca stresul determina o eliminare rapida a mineralelor de care avem nevoie in procesele chimice extrem de complexe, ce asigura buna functionare a organismului. Prin cura cu argila, se asigura aportul optim de minerale naturale, astfel incat stresul si depresiile dispar, iar unele dintre simptomele pacientilor cu boli psihice sunt diminuate considerabil, ca urmare a imbunatatirii activitatii cerebrale. Infectii urinare, insuficienta renala In cazul infectiilor renale de orice fel, argila face adevarate minuni. Mai ales la rinichii sanatosi, care s-au imbolnavit din cauza infectiilor (amigdalita, carii etc.), vindecarile cu argila sunt exceptionale. Exista si cazuri mai grave (cand rinichiul nu mai este functional sau cand bolnavul are chisturi renale), la care argila nu are nici un efect. Ajuta la diureza, dar nu poate vindeca. Enterocolite, toxiinfectii alimentare Toxiinfectiile alimentare se rezolva spectaculos cu o "doza forte " . Se ia o sticla de 500 ml, se umple jumatate cu argila si jumatate cu apa, apoi se amesteca pana ce se dizolva si se bea integral, intr-o singura priza. In circa o ora, bolnavul nu mai are absolut nimic. Altfel, o toxiinfectie alimentara presupune internare, spalaturi gastrice, perfuzii si, de regula, raman sensibilitati in zona digestiva care cauzeaza colite si alte probleme. In caz de intoxicatii alimentare, se recomanda doze mari de argila, inclusiv mestecata. Explicatia este foarte simpla: suspensia de argila este solubila integral in sucul gastric si este absorbita in sange. In colon si in intestinul inferior, mineralele din argila ajung mai greu - doar prin irigarea sanguina. Daca mancam argila, aceasta panseaza practic tot tractul digestiv. Calculi renali si vezicali Depunerile de pietre la rinichi sau in vezica urinara se rezolva absolut spectaculos cu argila. Argila actioneaza asupra calculilor existenti, ori prin dizolvare, ori prin macinare; practic, face schimb ionic si ii elimina. Important este faptul ca argila, pe langa curatarea rinichiului, restabileste echilibrul glandelor endocrine, si astfel nu mai apar in exces oxalati sau urati, substantele care produc calculii renali. Dispare astfel si riscul de refacere a pietrelor, in conditiile in care se face si o cura de intretinere cu argila, care nu are efecte secundare. Argila nu are efecte in bolile vezicii biliare! Daca exista depuneri sau calculi la vezica biliara, argila nu ajuta sau chiar poate provoca reactii adverse. Diabet Am avut persoane cu valori ale glicemiei foarte ridicate, dar care nu erau dependente de insulina. Trebuie sa pun accent pe faptul ca, in momentul in care un organ este scutit de efort, isi pierde functia (pancreasul in diabetul

insulinodependent, rinichiul la bolnavul care face dializa, glanda tiroida la bolnavii care iau anumiti hormoni etc.). Daca se face tratament cu insulina, cu cat acesta este mai indelungat, cu atat sansele de vindecare scad. Cancer Argila are efecte benefice pentru bolnavii de cancer, atat ca adjuvant in tratamentul oncologic clasic (ca detoxifiant al organismului), cat si prin efectul antioxidant, fiind dovedit faptul ca radicalii liberi favorizeaza aparitia cancerului . Mastile cu argila Utilizarea argilei in tratamentele cosmetice este bine cunoscuta. Mastile pot fi preparate in combinatie cu mai multe ingrediente, in functie de tipul de ten pe care se aplica. De exemplu, pentru tenul gras, merge foarte bine masca cu suc de castravete. Ingredientele necesare prepararii diferitelor masti de frumusete sunt tiparite pe ambalajul argilei pentru tratamente cosmetice. In toate cazurile, argila are efect antimicrobian, curata tenul in profunzime, ii confera catifelare si stralucire. Am avut cazuri foarte grave - tineri cu acnee purulenta , care dupa trei saptamani de cura interna si externa si-au rezolvat problema. ANXIETATEA - Tratata cu remedii naturale Anxietatea, stare afectiva caracterizata printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, de neliniste. Anxietatea este o reactie in caz de pericol a organismului fata de un factor de stres psihic sau fizic. O stare de anxietate acuta poate sa apara inaintea unui eveniment important, cum ar fi sustinerea unui examen si de obicei dureaza putin. Daca devine o stare permanenta, care afecteaza capacitatea de a face fata modului normal de viata,starea afectiva se transforma in anxietate cronica. Metode preventive In perioada de stres organismul consuma mai repede nutrientii, si daca acestia nu sunt inlocuiti, sistemul nervos isi pierde progresiv resursele si se instaleaza starea de anxietate. Este important sa aveti o dieta sanatoasa - bogata in carbohidrati complecsi (painea integrala,orezul brun), care pot avea un efect calmant. Un minim de acizi grasi esentiali (din cereale integrale, nuci, seminte si legume), vitamine (A,complexul B,C,E) si minerale pentru a sustine sistemul nervos. Mancati putin si des in timpul zilei, pentru a mentine constant nivelul zaharului in sange. Pastrarea echilibrului intre perioadele de odihna, exercitii si activitati recreative va va ajuta sa va simtiti mai bine fizic si sa aveti o atitudine pozitiva in fata vietii. Dieta: Anxietatea scade sau creste apetitul. Alegeti alimente bogate in complexul de vitamine B, vitamina E , calciu si magneziu, avand in vedere ca lipsa acestora poate contribui la anxietate. Reduceti portia de zahar si mancati mai putine alimente pe baza de faina alba . Evitati alcoolul si bauturile cu cofeina. In locul lor beti apa de izvor, sucuri de fructe sau ceaiuri de plante. Fitoterapie: * Beti o cana cu ceai de verbina, ovaz salbatic sau ginseng de trei ori pe zi timp de doua sau trei saptamani. Aceste plante au un efect regenerativ asupra sistemului nervos. * Pentru a reduce incordarea din timpul zilei si a ajuta somnul in timpul noptii, beti ceai de : sunatoare, musetel, flori de tei, valeriana etc . Tratament Daca suferiti de anxietate acuta, s-ar putea sa aveti nevoie de ajutorul unui specialist, dar exista si mai multe lucruri pe care le puteti face singur. Autocunoasterea: Unele persoane sunt din fire inclinate sa-si faca griji. Altora, este posibil ca un eveniment din trecut sa le provace predispozitia spre anxietate. In acest caz , primul pas este incercarea de a indentifica respectivul eveniment. De exemplu, parintii exagerat de protectori, care te previn permanent asupra riscurilor si primejdiilor inerente intr-o viata normala, pot sa transmita mai departe propriile temeri. O alta posibilitate este sa fi trecut printr-o experienta traumatizanta. Oamenii anxiosi au deseori o imaginatie foarte bogata si prevad toate posibilele consecinte neplacute sau dezastruoase ale oricarei actiuni, si nu se pot stapani sa nu se gandeasca la ele. Daca suferiti de o fobie, de exemplu frica exagerata de zborul cu avionul , va veti fixa angoasa asupra acestei fobii, dar nu este o situatie mai usor de controlat decat anxietatea generalizata. Incercati mai degraba sa ajungeti la cauzele profunde care va provoaca anxietatea, cu ajutorul unui prieten intelegator. Hiperventilatie Cand suferiti de anxietate si mai ales in atacuri de panica, respiratia devine rapida si superficiala. Aceasta este hiperventilatia. Nivelurile normale ale oxigenului si bioxidului carbon din corp sunt perturbate. Pentru a le corecta, asezati-va, puneti o mana pe partea superioara a abdomenului si respirati rar. Mana se misca in sus de fiecare data cand inhalati aer. Aceasta "respiratie abdominala" va ajuta sa incetiniti respiratia si sa o faceti mai profunda. Respiratie yoga pentru calmare Yoga este excelenta pentru cei anxiosi, pentru ca relaxeaza mintea si corpul, normalizeaza respiratia si ajuta la

invingerea emotiilor negative. Urmatorul exercitiu urmareste sa intareasca si sa relaxeze muschii toracici si abdominali si sa armonizeze fluxul energiei vietii (prana). Respirati de cinci ori in fiecare etapa. 1. In genunchi, cu o mana pe abdomen si cu cealalta cu palma in jos pusa pe coapsa, simtiti abdomenul marinduse cand inspirati si retragandu-se cand expirati. 2. Puneti palmele de o parte si de alta a cutiei toracice. Ridicati si coborati cutia toracica pe masura ce respirati, comprimand-o cu mainile in timpul respiratiei pentru a evacua complet aerul. 3. Incordati abdomenul. Ridicati umerii si partea superioara a pieptului in timp ce inspirati si apoi lasatile sa cada in timp ce expirati, relaxand muschii abdomenului. Gandirea pozitiva: Folosirea afirmatiilor ajuta la reprogramarea gandurilor, astfel incat accentul sa se puna pe aspectele pozitive ale propriei vietii si personalitati, si nu pe cele negative. Creati faze scurte, specifice situatiei. Repetati-va: "Sunt potrivit pentru acest loc de munca", daca va pregatiti de un interviu, sau "Ii cunosc si imi plac toti cei care vin la petrecerea asta", daca va intimideaza grupurile mari de oameni. Rostiti fraza cu voce tare sau scrieti-o de cateva ori. O data ce ati prins ideea, puteti sa o folositi singuri, sa recunoasteti automat reactiile negative drept ceea ce sunt si sa le inlocuiti cu unele mai constructive, pozitive si realiste. Aromaterapie: Daca sunteti incordat fizic, masati-va umerii cu uleiuri esentiale sau adaugati-le in baie sau in vaporizator. * Pentru a prepara un ulei de masaj, adaugati cate 2 picaturi de uleiuri de geraniu, levantica, si santal si 1 de busuioc la 2 lingurite de ulei vegetal presat la rece, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau de masline. * Puneti cateva picaturi de ulei de geraniu sau de levantica in baie ori intr-un bol cu apa foarte fierbinte si inhalati vaporii parfumati timp de cinci minute. Masaj de destindere :Puneti palma pe clavicula opusa si masati cu degetele muschii umarului si ai cefei.