Agentie de Turism

download Agentie de Turism

of 37

 • date post

  21-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  54
 • download

  1

Embed Size (px)

Transcript of Agentie de Turism

Agentie de Turism

Proiect Managementul TurismuluiAgentia de turism

Studenti:GRUPA:12Cuprins

1. Agentie de turism pag. 2

Prezentare generala pag. 2

Amplasare pag. 4

Obiective propuse pag. 4

Relatii cu mediul extern pag. 4

Numele agentiei si motivarea alegerii pag. 5

2. Structura organizatorica si fisele de post pentru salariatii agentiei pag. 5

3. Tipologia produselor turistice pag. 12

4. Contracte utilizate in comercializarea produselor turistice pag.14

5. Documente care insotesc vanzarea unui produs turistic pag. 19

6. Analiza de pret pentru un produs turistic de tip circuit pag. 26

7. Asigurarea medicala: obligativitate sau necesitate? pag.26

8. Modalitati de promovare a produselor turistice comercializate pag.30

9. Realizarea unui buget de venituri si cheltuieli pentru primul an de activitate pag.30

10. Sisteme de indicatori specifici utilizati in activitatea agentiei de turism pag.31

1. Agentie de turism

Prezentare generala

Agentia de turism Europe TransTour s-a infiintat pe 10 ianuarie 2008 cu scopul de a veni in intampinarea dorintelor si nevoilor clientilor intr-un mod cat mai profesional si mai placut cu putinta.

Agentia noastra este touroperatoare avand ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism direct consumatorilor.Aceasta agentie va capata in timp experienta pe piata serviciilor turistice si isi va castiga prestigiul prin calitatea si diversitatea ofertelor.

Deoarece timpul are un rol esential in viata fiecaruia, agentia Europe TransTour accepta comenzi si modificari de ultim moment, incercand totodata sa ofere clientilor solutia optima in timpul cel mai scurt.

Suntem deschisi catre orice alta sugestie sau activitate din sfera turismului de care turistii pot fi interesati.

Pentru infiintarea agentiei au fost necesare eliberarea a doua documente:

licenta

CERERE DE ELIBERARE A LICENTEI DE TURISM

Domnule director,

SC.EuropeTrans.SRL,cu sediul in Bd.Primaverii,nr11,blP1,scC,ap1,parter,Iasi, reprezentata prin Nanescu Dumitruin calitate de administrator, va rog sa aprobati eliberarea licentei de turism tip A pentru agentia noastra Europe TransTour ,situata in Bd.Primaverii,nr11,blP1,scC,ap1,parter,IasiDeclar ca sunt indeplinite in totalitate criteriile minime pentru eliberarea licentei de turism,stabilite de Ministerul Turismului Oficiul de Autorizare si Control in Turism care vor fi respectate pe toata perioada desfasurarii activitatii de turism.

Anexam urmatoarele documente :

-copie de pe hotararea judecatoreasca de infiintare si de pe actul constitutiv al S.C EuropeTransSRL;

-copie de pe certificatul de inmatriculare in registrul comertului;

-copia brevetului de turism al persoanei care conduce activitatea de turism si copie dupa contractul de munca ;

-copie de pe actul de detinere a spatiului pentru agentia de turism;

-fisa de prezentare a agentiei de turism;

-formularul pentru voucher

Cu stima,

Nanescu DumitruAdministrator

brevetul de turism

AmplasareaAgentia Europe TransTour apartine de societatea SC.EuropeTransSRL, cu sediul in Bd Primaverii, nr 11, bl P1, sc.C,ap 1, parter, cod postal 700102 IASI, RO

HYPERLINK "http://www.across.ro/cazarisejururiexterne.php" MA

HYPERLINK "http://www.across.ro/circuitecroaziere.php" NIA, inregistrata la Registrul Comertului cu licenta de tip A numarul 2854/2008.Agentia poate fi contactata la numarul de telefon 0232987654, prin email la adresa europetranstour@yahoo.com,cat si prin fax la numarul 0232-227 677.

Obiective propuse

Serviciile prestate la o calitate superioara si preturile competitive sunt obiectivele propuse de catre noi, precum si captarea a 12% din cota de piata a serviciilor turistice in primul an de activitate, dar si atragerea a 250 clienti in primele 10 luni. Agentia de turism Europe TransTour doreste sa asigure clientilor o oferta bine structurata care sa acopere totodata cele mai exigente gusturi si preferinte, astfel urmarind cresterea notorietatii acesteia.

Relatii cu mediul extern

ofertaAgentia de turism Europe TransTour pune la dispozitie o gama variata de programe turistice interne si internationale si servicii auxiliare, care se dezvolta si se imbunatatesc pe zi ce trece.Ofertele complete, cuprinse in pliante si cataloage, pot fi vizionate la sediul agentiei de turism, prilej cu care se acorda si asistenta turistica necesara pentru destinatiile solicitate, turistii avand posibilitatea de a-si crea propriile pachete turistice.- cerere

Agentia de turism se adreseaza tuturor persoanelor indiferent de varsta si categorie sociala, astfel pachetele comercializate de aceasta se afla in conformitate cu cerintele si veniturile clientilor.- concurentaAgentia de turism Europe TransTour se afla in concurenta directa cu toate agentiile existente in Iasi in privinta pachetele oferite. Unele dintre agentiile de turism concurente sunt: Clever Tour, Across Travels Iasi, Alis Travel, Atlantic Turism Company etc.

Numele agentiei si motivarea alegeriiEurope TransTour este un nume care defineste obiectul agentiei noastre de turism si anume acela de a pune la dipozitie viitorilor clienti calatorii avantajoase si placute,in cazul in care vor sa viziteze Europa. Agentia de turism Europe TransTour isi propune sa intre pe piata cu o imagine inedita construita pe baza cerintelor turistilor care vor sa viziteze cele mai frumoase locuri din Europa,de aceea gandul nostru de a promova cat mai mult vizitarea si cunosterea continentului sub forma istorica,respectiv culturala.Sunt multe destinatii din Europa preferate de turisti iar noi vrem sa ne axam pe nevoile lor si pe faptul ca am creat acest tip de agentie pentru a veni in sprijinul lor.

2. Structura organizatorica si fisele de post pentru salariatii agentiei

Structura organizatorica a agentiei de turism este formata din urmatoarele departamente:- departament de marketing: agentia de turism contracteaza o agentie de marketing in vederea prezentarii pachetelor turistice oferite prin realizarea unui site mentinut si actualizat periodic, precum si realizarea unor afise care sa aduca la cunostinta infiintarea noii agentii;- departament de contractare: agentia de turism se ocupa de contractarea hotelurilor la care vor fi cazati turistii, a firmei de transport, a agentiei aeriene;- departament de contabilitate si control financiar: calcularea costurilor pachetelor turistice, evidenta veniturilor lunare si a profitului.Departamente operationale:

- turism intern: circuitul la manastirile din nordul Bucovinei;- incoming: sejur la Poiana Brasov;- outgoing:sejur la Paris;- ticketing: ofera bilete de avion pentru Marea Britanie.Fisele de post ale salariatilor:

Agent de turism

FISA de POST

aferenta contractului de munca nr. 089765 din data de 01.02.2008Denumire post: Agent de turismNume agent turism: Popescu Ionel

Locul desfasurarii muncii: sediul companiei si diverse zone turistice

Departament: Servicii Aprovizionare-Investitii

Subordonare: Directorului de departament

Supervizare: Supervizeaza activitatea ghizilor si a agentilor de rezervari pentru turismul intern si extern. Relatii functionale: cu angajatii departamentelor financiar-contabil, marketing, administrativ, servicii.

Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura aplicarea corecta si coerenta a strategiilor de dezvoltare a programelor operationale privind serviciile de turism.

Activitati principale:

planificarea, organizarea si coordonarea programelor turistice (excursii, circuite, croaziere, vacante exotice, programe de week-end pentru grupuri sau turisti individuali);

organizarea de misiuni economice in strainatate, pentru participarea la targuri si expozitii;

organizarea de conferinte, congrese, simpozioane in Romania si in strainatate;

conceperea si realizarea de oferte promotionale;

vanzarea de pachete turistice in ara si strainatate (rezervari si emiteri bilete de avion sau tren pe rute interne si internationale, rezervari in hoteluri din intreaga lume, cazari la preturi preferentiale, rezervari si emiteri de bilete de odihna si tratament pe litoralul romanesc si in statiunile montane pentru turistii straini, incasarea si urmarirea platilor);

verificarea activitatilor de emitere de asigurari medicale si carti verzi, inchirieri masini, asigurari obligatorii auto, CASCO,etc..;

participarea la organizarea si coordonarea diferitelor evenimente speciale;

optimizarea re