Adengo 465 SC - SC Kwizda Agro Romania · PDF filebează tehnologia unică ... dicotiledonate...

of 2 /2
Erbicide Adengo 465 SC combină două substanțe active erbicide puterni- ce, completate de cea mai nouă tehnologie safener pentru cultura porumbului, care mărește selec- tivitatea produsului atât la aplica- re preemergentă cât și poste- mergentă timpurie.Isoxaflutol, cel mai puternic erbicid cu acțiune reziduală pentru porumb, înglo- bează tehnologia unică Synchronized Weed Control TM ”- controlul sincronizat al buruienilor. Această caracteristică excep- ţională a produsului constă în capacitatea de reactivare, care îi permite să fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmea- după o perioadă fără precipitații, controlând astfel buruienile ce pot răsări în această perioadă. Isoxaflutol este mobil în stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu acțiune peliculară. Tiencarbazon-metil, noua componentă activă erbicidă de la Bayer, cu spectru de combatere asupra buruienilor graminee și dicotile, contribuie la controlul complementar al unor buruieni (Polygonum spp.) precum și la întărirea acțiunii asupra gramineelor. Adengo 465 C este preluat radicular dar și foliar și are o puternică activitate sistemică în plantă. Buruienile sunt distruse chiar după răsărire. Primul semn al eficacității constă în albirea plantulei, urmată la scurt timp de distrugerea ei rapi- dă și completă. Recomandări de aplicare Preemergent: 0,35 - 0,4 l/ha. Produsul se utilizează în doza de 0,35 l/ha pe soluri cu conținut de humus până la 2,5% și în doza de 0,4 l/ha pe soluri cu conținut în humus de 2,5-3,5% și infestare puternică cu buruieni. Postemergent timpuriu: 0,3-0,35 l/ha. Doza redusă se uti- lizează pe soluri cu conținut re- dus în humus și infestare slabă, iar doza mărită se utilizează pe soluri cu conținut de humus de 2,5-3,5% și infestare puternică cu buruieni. Tratamentul se efec- tuează până cel târziu în faza de 3 frunze ale porumbului și buru- ieni în faza incipientă de creștere (2-3 frunze). Cultura Spectru de combatere Doză Timp de pauză Porumb Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale 0,35-0,4 l/ha preemergent - 0,3-0,35 l/ha postemergent timpuriu - Adengo 465 SC Adengo 465 SC este oferit la ambalaje de 200 ml și un 1 l. Conținut substanță activă: isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamidă (safener) 150 g/l Erbicid preemergent și postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale din cultura porumbului Bayer CropScience 2

Embed Size (px)

Transcript of Adengo 465 SC - SC Kwizda Agro Romania · PDF filebează tehnologia unică ... dicotiledonate...

 • Erbicide

  Adengo 465 SC combin dou substane active erbicide puterni-ce, completate de cea mai nou tehnologie safener pentru cultura porumbului, care mrete selec-tivitatea produsului att la aplica-re preemergent ct i poste-mergent timpurie.Isoxaflutol, cel mai puternic erbicid cu aciune rezidual pentru porumb, nglo-beaz tehnologia unic Synchronized Weed ControlTM - controlul sincronizat al buruienilor.

  Aceast caracteristic excep-ional a produsului const n capacitatea de reactivare, care i permite s fie din nou activ n timpul primelor ploi ce urmea-z dup o perioad fr precipitaii, controlnd astfel buruienile ce pot rsri n aceast perioad.

  Isoxaflutol este mobil n stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu aciune pelicular. Tiencarbazon-metil, noua component activ erbicid de la Bayer, cu spectru de combatere asupra buruienilor graminee i dicotile, contribuie la controlul complementar al unor buruieni (Polygonum spp.) precum i la ntrirea aciunii asupra gramineelor.

  Adengo 465 C este preluat radicular dar i foliar i are o puternic activitate sistemic n plant. Buruienile sunt distruse chiar dup rsrire.

  Primul semn al eficacitii const n albirea plantulei, urmat la scurt timp de dis trugerea ei rapi-d i complet.

  Recomandri de aplicarePreemergent: 0,35 - 0,4 l/ha. Produsul se uti lizeaz n doza de 0,35 l/ha pe soluri cu con inut de humus pn la 2,5% i n doza de 0,4 l/ha pe soluri cu coninut n humus de 2,5-3,5% i infestare puternic cu buruieni.Postemergent timpuriu:0,3-0,35 l/ha. Doza redus se uti-lizeaz pe soluri cu coninut re-dus n humus i infestare slab, iar doza mrit se utilizeaz pe soluri cu coninut de humus de 2,5-3,5% i infestare puternic cu buruieni. Tratamentul se efec-tueaz pn cel trziu n faza de 3 frunze ale porumbului i buru-ieni n faza incipient de cretere (2-3 frunze).

  Cultura Spectru de combatere Doz Timp de pauz

  Porumb Buruieni dicotiledonate i monocotiledonate anuale

  0,35-0,4 l/ha preemergent -

  0,3-0,35 l/ha postemergent timpuriu -

  Adengo 465 SC

  Adengo 465 SC este oferit la ambalaje de 200 ml i un 1 l.

  Coninut substan activ: isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamid (safener) 150 g/lErbicid preemergent i postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate i monocotiledonate anuale din cultura porumbului

  Bayer CropScience

  2

 • 3

  Adengo 465 C permite meninerea solului curat n prima parte a peri-oadei de vegetaie sau pn la pri-ma eventual lucrare mecanic, fiind reactivat dup fiecare ploaie de minim 10 mm. La dozele reco-mandate corespunztor coninutu-lui de humus din sol, Adengo 465 C are o bun selectivitate pentru hibrizii cultivai n prezent n Ro-mnia. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de smn. n cazul unor infestri foarte puternice cu graminee, n soluri cu coninut de humus de peste 3,5%, Adengo 465 C poate fi utilizat n asociere cu alte erbicide.

  Solul trebuie s fie bine pregtit (fr bulgri), pentru a permite un bun contact al soluiei cu solul. Pentru obinerea unei eficiene maxime la aplicarea preemer-gent, se recomand aplicarea produsului imediat dup semnat, pentru a valorifica umiditatea exis-tent n stratul superficial de sol. Datorit mobilitii i reactivrii er-bicidului Adengo 465 C , nu este necesar ncorporarea sa. La pre-pararea soluiei se umple cu ap 2/3 din volumul rezervorului mainii de erbicidat. Se adaug cantitatea necesar de produs i se pun n funciune recircularea

  sau agitatorul la vitez moderat. n timpul aplicrii se recomand asigurarea unei pulverizri cu je-turi nguste la o presiune constan-t de 2-3 bari i un volum de soluie de 200-400 l/ha.

  Atenie: produsul se agit n ambalajul su original nainte de a se turna n rezervorul mainii.