-Adaugarea comenzilor de continut intr-un formular. Word ... · -Adaugarea comenzilor de continut...

of 6 /6
-Adaugarea comenzilor de continut intr-un formular. Word 2010 va permite sa creati formulare, care sunt documente cu caracteristici interactive, cum ar fi campuri de intrare si liste derulante. Puteti utiliza formulare pentru a colecta informatii de la utilizatori, atentionandu-i sa introduca sau sa selecteze anumite informatii. De exemplu, puteti folosi formulare pe post de chestionare, le puteti utiliza oneline sau puteti chiar sa le creati pentru a le tipari si distribui utilizatorilor. Cand creati formulare puteti adauga campuri si comenzi de continut. Formulare se pot edita in word si apoi tipari sau oneline. Formularele electronice va permit sa verificati validitatea informatiilor pe care le introduc utilizatorii. In plus acestea pot actualiza automat comenzile de coninut pe baza informatiilor introduse in alte comenzi. Formularele oneline fac economie de hartie lucru ce salveaza copaci si e benefic pentru mediu.

Embed Size (px)

Transcript of -Adaugarea comenzilor de continut intr-un formular. Word ... · -Adaugarea comenzilor de continut...

 • -Adaugarea comenzilor de continut intr-un formular.

  Word 2010 va permite sa creati formulare, care sunt documente cu caracteristici interactive, cum ar fi campuri de intrare si liste derulante. Puteti utiliza formulare pentru a colecta informatii de la utilizatori, atentionandu-i sa introduca sau sa selecteze anumite informatii. De exemplu, puteti folosi formulare pe post de chestionare, le puteti utiliza oneline sau puteti chiar sa le creati pentru a le tipari si distribui utilizatorilor.

  Cand creati formulare puteti adauga campuri si comenzi de continut.

  Formulare se pot edita in word si apoi tipari sau oneline.

  Formularele electronice va permit sa verificati validitatea informatiilor pe care le introduc utilizatorii. In plus acestea pot actualiza automat comenzile de coninut pe baza informatiilor introduse in alte comenzi. Formularele oneline fac economie de hartie lucru ce salveaza copaci si e benefic pentru mediu.

 • Pentru crearea Formularelor se va activa fila DEVELOPER din FISIER (FILE) Optiuni(Options)Particularizare panglica (Customize Ribbon)activeaza DEZVOLTATOR (Developer) Se va adauga o noua panglica DEZVOLTATOR (Developer)

  Grupul Controls din fila Dezvoltator(Developer) va ofera 9 tipuri diferite de comenzi de continut pe care le puteti utiliza in cadrul unui formular.

 • Pentru a conigura comenzi de continut intr-un formular trebuie sa activati modul de design facand clc pe butonul Design Mode(Modul de design), desi puteti adauga comenzi de continut si fara a activa acest buton. Totusi pentru a avea acces la toate optiunile de design e necesar activarea butonului. De exemplu nu puteti schimba textul substituent care contine instructiuni si puteti sterge comenzi protejate fara a va afla in modul design.

 • In mod implicit cum ar fi Rich text content control(Comanda de continut tip text imbogatit) contin indicatii care ajuta utilizatorii sa completeze un camp. De exemplu “Faceti click aici pentru a introduce text”

  Puteti particulariza instructiunea implicita selectand textul si inlocuindu-l. Puteti specifica instructiuni text pentru majoritatea comenzilor de continut, cu exceptia casetelor de selectare si imagine care nu suporta instructiuni.

  Puteti accesa proprietatile unei comenzi adaugata in formula facand clic pe Proprietati (Proprietes) de pe panglica. Caseta de dialog ce se va deschide contine 3 zone: General, Locking(Blocare), si proprietati specifice comenzii selectate.

  Pentru adaugarea unei comenzi intr-un formular trebuie sa accesati fila Developer, deschideti modul design, Selectati de exemplu comanda de continut de tip text imbogatit, la textul Prenume, editati proprietatile textului asigurandu-va ca dupa editarea textului, se va elimina respectiva comanda.

  Proprietatile Casetei de selectare contine 2 optiuni care va

 • Adaugarea Check Box Content Control- pentru selectare.

  permite sa specificati felul in care este afisata caseta daca este bifata sau debifata.

  Puteti utiliza butonul Change pentru a schimba simbolul folosit pentru caseta bifata sau debifata.

  Adaugarea unei casete de tip Lista de rulanta, actionand Drop Down List Content Control(Comanda de continut tip lista derulanta), apoi accesati Proprietes pentru a schimba proprietatile controlului.

 • Cand adaugati o optiune puteti specifica un nume in caseta de text Display Name (Nume de afisat) in caseta de dialog Add Choice(Adaugare alegere). Numele este afisat automat in caseta Value dar se poate schimba dupa dorint. Puteti adauga optiuni suplimentare in acelasi fel. Ele vor fi afisate apoi in lista derulanta aflata in formular.