9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

of 122 /122
1 INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,, AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157 CHESTIONAR NR . 1 1 Autoturismul alb din dreapta dumnevoastra a oprit regulamentar ? a – da,deoarece semnul aditional indica sfarsitul zonei unde oprirea este interzisa ; b – nu ,deoarece se afla in zona de actiune a indicatorului , ,Oprirea interzisa’’; c – nu , deoarece indicatorul , , Oprirea interzisa’’nu permite oprirea la o distanta mai mica de 100 m de acesta . 2 In care dintre situatii se suspenda exercitarea dreptului de a conduce autovehicule ? a – in cazul depasirii in mod repetat , cu mai mult de 20 Km/h , a vitezei maxime legale ; b – in cazul neopririi la semnalul agentului de cale ferata ; c – in cazul neprezentarii in termen de 24 de ore la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident soldat cu avarii . 3 Cum procedati daca , intr-o intersectie , politistul este orientat cu spatele catre dumneavoastra , avand bratul stang intins orizontal ? a – virati la stanga ; b – continuati drumul ; c – reduceti viteza autovehiculului si opriti in spatele acestuia . 4 Ce rand trebuie sa ocupati si de la ce distanta , pentru a efectua virajul la stanga intr-o intersectie nedirijata ? a – randul de langa axul drumului , de la o distanta de cel putin 50 m ; b – randul din mijloc , de la o distanta de cel putin 100 m ; c – randul de langa bordura , de la o distanta de cel putin 50 m . 5 Ce obligatii aveti inainte de efectuarea unei depasiri ? a – sa semnalizati intentia si sa efectuati depasirea ; b – sa va asigurati din fata si sa reduceti corespunzator viteza de deplasare ; c – sa va asigurati si sa semnalizati intentia de a depasi . 6 In ce situatie nu va este permisa depasirea ? a – cand un autobuz se afla oprit in statie ; b – pe un drum in rampa , cand vizibilitatea este peste 50 m ; c – intr-o intersectie nedirijata . Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Embed Size (px)

Transcript of 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

Page 1: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

1

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,, AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 1 1

Autoturismul alb din dreapta dumnevoastra a oprit regulamentar ? a – da,deoarece semnul aditional indica sfarsitul zonei unde oprirea este interzisa ; b – nu ,deoarece se afla in zona de actiune a indicatorului , ,Oprirea interzisa’’; c – nu , deoarece indicatorul , , Oprirea interzisa’’nu permite oprirea la o distanta mai mica de 100 m de acesta .

2 In care dintre situatii se suspenda exercitarea dreptului de a conduce autovehicule ? a – in cazul depasirii in mod repetat , cu mai mult de 20 Km/h , a vitezei maxime legale ; b – in cazul neopririi la semnalul agentului de cale ferata ; c – in cazul neprezentarii in termen de 24 de ore la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident soldat cu avarii .

3 Cum procedati daca , intr-o intersectie , politistul este orientat cu spatele catre dumneavoastra , avand bratul stang intins orizontal ? a – virati la stanga ; b – continuati drumul ; c – reduceti viteza autovehiculului si opriti in spatele acestuia .

4 Ce rand trebuie sa ocupati si de la ce distanta , pentru a efectua virajul la stanga intr-o intersectie nedirijata ? a – randul de langa axul drumului , de la o distanta de cel putin 50 m ; b – randul din mijloc , de la o distanta de cel putin 100 m ; c – randul de langa bordura , de la o distanta de cel putin 50 m .

5 Ce obligatii aveti inainte de efectuarea unei depasiri ? a – sa semnalizati intentia si sa efectuati depasirea ; b – sa va asigurati din fata si sa reduceti corespunzator viteza de deplasare ; c – sa va asigurati si sa semnalizati intentia de a depasi .

6 In ce situatie nu va este permisa depasirea ? a – cand un autobuz se afla oprit in statie ; b – pe un drum in rampa , cand vizibilitatea este peste 50 m ; c – intr-o intersectie nedirijata .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 2: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

2

7 Care este limita maxima de viteza pe autostrada ? a – 110 Km / h ; b – 100 Km /h ; c – 130 Km /h .

8 Intr-o zona pietonala , semnalizata ca atare , sunteti obligat sa circulati cu o viteza de : a – cel mult 30 Km / h ; b – cel mult 20 Km /h ; c – cel mult 5 Km , h .

9 La intalnirea unui vehicul greu cu unul usor , pe un drum public ingust , pentru a face posibila trecerea va manevra cu spatele : a – vehiculul usor ; b – vehiculul greu ; c – la libera intelegere .

10 Conducatorul de autovehicul poate efectua depasirea pe partea dreapta a autovehiculului al carui conducator a semnalizat intentia schimbarii directiei de mers spre stanga ? a – da , daca autovehiculul din fata s-a angajat corespunzator parasirii sensului de mers ; b – da , daca s-a creat spatiu suficient pentru aceasta manevra ; c - nu .

11 Ce obligatii va revin in ceea ce priveste regimul vitezei de circulatie ? a – sa respectati regimul legal de viteza aplicabil pe traseul pe care va deplasati ; b – sa adaptati viteza in functie de conditiile de drum , astfel incat sa puteti efectua orice manevra in conditii de siguranta ; c – sa nu depasiti viteza legala in zonele in care este instalata aparatura radar .

12 Pentru care din faptele de mai jos se aplica masura retinerii permisului de conducere? a – pentru neoprire la semnalul regulamentar al politistului ; b – pentru nerespectarea dispozitiilorlegale referitoare la depasire ; c – pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte.

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 3: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

3

13 Cum trebuie sa procedezeconducatorul unui autovehicul la trecerea la nivel cu calea ferata , atunci cand barierele sunt ridicate ? a – sa reduca viteza , fara a depasi linia continua pentru oprire ; b – sa opreasca autovehiculul in locul unde vizibilitatea este maxima , fara a depasi indicatorul de prioritate in cruce ; c – sa reduca viteza autovehiculului si sa traverseze cu atentie , asigurandu-se ca din partea stanga sau din partea dreapta nu se apropie un vehicul feroviar .

14 In care din urmatoarele situatii este permisa parcarea autovehiculelor pe trotuar : a - atunci cand pe partea carosabila nu exista spatiu suficient ; b - atunci cand in zona respectiva exista reglementari in acest sens , cu conditia sa ramana liber un spatiu de cel putin 1 metru latime pentru deplasarea pietonilor ; c - atunci cand conducatorul autovehiculului locuieste in zona .

15 Este interzisa oprirea voluntara : a – pe trecerile pentru pietoni sau la mai putin de 25 m , inainte si dupa acestea ; b – la o distanta mai mica de 100 m , inainte si dupa trecerea la nivel cu calea ferata ; c – la o distanta mai mica de 50 m , inainte si dupa statiile mijloacelor de transport public .

16 Cum procedati in situatia in care observati in fata dumneavoastra o minge care se rostogoleste ? a – continuati sa circulati cu aceeasi viteza , intrucat trecerea peste minge nu este periculoasa pentru autovehicul ; b – semnalizati sonor , reduceti vitezasi circulati cu maxima atentie , intrucat este foarte posibil sa apara un copil dupa minge ; c – virati brusc in directia opusa de rostogolire a mingii .

17 Un vehicul v-a fi imobilizat daca : a – numarul de inmatriculare sau de inregistrare este fals ; b – starea tehnica a pneurilor este necorespunzatoare ; c – conducatorul auto refuza sa poartecentura de siguranta .

18 In ce situatie se interzice circulatia autovehiculelor pe drumurile publice ? a – cand placutele cu numarul de inmatriculare sunt neconforme cu standardul ; b – cand parbrizul prezinta fisuri ; c – cand acestea au montate dispozitive de detectare a prezentei aparatelor radar .

19 In cazul unei entorse a gleznei , procedati astfel : a – interziceti victimei sa se sprijine pe glezna respectiva ; b – ridicati piciorul afectat si aplicati un bandaj elastic strans ; c – nu interveniti si asteptati ca victima sa fie transportata la spital .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 4: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

4

20 Care sunt criteriile de apreciere a eficacitatii franelor ? a – spatiul de franare ; b – forma pedalei ; c – marimea urmei de franare imprimata pe carosabil .

21

Ce va este interzis in aceasta situatie ? a – sa opriti sau sa stationati ; b – sa depasiti alte vehicule cu exceptia bicicletelor sau a carutelor ; c – sa calcati marcajul aplicat pe carosabil .

22

Aveti obligatia de a respecta semnificatia unui indicator amplasat pe partea stanga a drumului ? a – da , dar numai daca pe sensul dumneavoastra de mers se executa lucrari ; b – da , pentru ca actioneaza pe sensul dumneavoastra de mers ; c – nu , pentru ca se adreseaza circulatiei din sens invers .

23

Acest indicator va avertizeza ca urmeaza: a – alte pericole ; b – un drum fara marcaje ; c – un drum cu marcaje .

24

Ce semnifica aceasta pozitie a politistului rutier ? a – nu aveti nicio obligatie ; b - oprire ; c – drum blocat .

25 Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de : a – membrii patrulelor scolare de circulatie , de la trecerile pentru pietoni din apropierea unitatilor de invatamant ; b – personalul autorizat din cadrul Ministerului Transporturilor ; c - lucratorii ce isi desfasoara activitatea in cadrul Administratiei Drumurilor .

26

Pentru a circula pe un drum cu polei ,se recomanda sa echipati autoturismul cu : a – lanturi pentru zapada ; b – pneuri speciale sau lanturi antiderapante ; c – lopata si nisip .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 5: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

5

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 2 1

Indicatorul interzice : a – depasirea ; b – virajul la stanga sau la dreapta ; c – intoarcerea . .

2

Unde veti parca autovehiculul la intalnirea acestui indicator ? a – pe directia indicata , in parcarea special amenajata ; b – pe trotuar , perpendicular pe acesta ; c – pe trotuar in lungul acestuia .

3 Ce simptome ale stopului cardiac prezinta o persoana , victima a unui accident de circulatie ? a – leziuni profunde in zona toracelui ; b – lipsa pulsului ; c – aparitia hemoragiei la gura .

4 Ce semnificatie are marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de circulatie ? a – orienteaza conducatorii de vehicule in conditii de vizibilitate redusa ; b – interzice incalcarea lui ; c – interzice depasirea pe sectorul pe care este aplicat .

5 Semnificatia unui indicator rutier , instalat deasupra unei benzi de circulatie ,este valabila : a – numai pentru circulatia rutiera care se desfasoara in tunele ; b – numai pentru banda deasupra careia este instalat ; c – pe toata latimea partii carosabile .

6 Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de : a – indrumatorii de circulatie ai Ministerului Apararii ; b – un conducator auto ramas in pana , pentru a-l remorca ; c – politistii comunitari ;

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 6: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

6

7 Ce se intelege prin distanta de cel putin 50m de la care conducatorul de autovehicul este obligat sa semnalizeze intentia de a depasi in localitate : a – distanta dintre autovehiculul care depaseste si cel care urmeaza sa fie depasit ; b – distanta dintre locul in care s-a semnalizat intentia de a depasi si locul in care se schimba pozitia de mers a autovehicululuipentru inceperea depasirii ; c – distanta dintre autovehiculul angajat in depasire si locul unde efectueaza depasirea .

8 Sunteti obligat sa semnalizati orice schimbare a directiei de mers ? a – numai daca sunt vehicule care va urmeaza ; b – numai in localitati ; c - da .

9 Conduceti un autoturism care tracteaza o semiremorca pe un drum national european (E) , care este viteza maximacu care aveti voie sa circulati in afara localitatilor ? a – 70 Km / h ; b – 110 Km / h ; c – 90 Km / h .

10 Cu ce viteza maxima pot circula in afara localitatii autovehiculele din categoria A si B? a – 130 Km /h pe autostrada , 100 km / h pe drumurile expres sau national europene si 90 Km / h pe celelalte categorii de drumuri; b - 110 Km /h pe autostrada , 90 km / h pe drumurile expres sau national europene si 80 Km / h pe celelalte categorii de drumuri; c - 130 Km /h pe autostrada si 80 Km / h pe celelalte categorii de drumuri .

11 Intoarcerea este interzisa : a – pe drumurile cu circulatie intensa ; b – cand exista riscul ca marginea drumului sa cedeze , respectiv soliditatea drumului nu permite ; c – pe poduri .

12 In ce situatie poate fi retinut certificatul de inmatriculare al unui autovehicul ? a – autovehiculul are aplicate afise publicitare ; b – datele din certificatul de inmatriculare nu concordacu caracteristicile tehnice ale autovehiculului ; c – detinatorul nu face dovada incheierii asigurarii auto de raspundere civila .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 7: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

7

13 Se intezice circulatia pe drumurile publice a autovehiculului daca : a – mecanismul de directie prezinta uzuri peste limitele admise ; b – autovehiculul are aplicate inscriptii , desene , semne distinctive sau reclame de natura sa impiedice ori sa diminueze eficacitatea dispozitivelor de iluminare si de semnalizare luminoasa sau citirea numarului de inmatriculare ; c – autovehiculul are montate accesorii pe parbriz sau pe geamurile laterale , care restrang sau estompeaza vizibilitatea conducatorului in timpul mersului .

14 In care dintre situatiile de mai jos este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor pe drumurile publice ? a – in intersectiile cu sens giratoriu ; b – in zona de actiune a indicatorului ,,Stationarea interzisa’’ ; c – pe arterele cu un singur sens de circulatie .

15 In ce situatie va este permis sa opriti autovehiculul sau sa stationati pe partea stanga a sensului de mers ? a – pe drumurile cu sens unic , daca ramane libera cel putin o banda de circulatie ; b – pe drumurile secundare ; c – pe drumurile cu cel putin doua benzi pe sens .

16 Poate fi redusa capacitatea de conducere auto dupa consumul unei canditati relativ mici de alcool ? a – nu , daca se consuma imediat si o ceasca de cafea fierbinte ; b – chiar si canditatile mici de alcool pot reduce capacitatea de conducere ; c – nu , canditatile mici nu dauneaza conducerii vehiculelor .

17 Tensiunea nervoasa si oboseala conducatorului auto pot fi reduse daca : a – rulati cu viteza ponderata , in conditii de siguranta , mentinand un ritm de mers constant ; b – circulati cu aceeasi viteza atat in interiorul localitatii cat si in afara localitatii ; c – folositi medicamente calmante sau energizante care nu sunt interzise conducatorilor de autovehicul .

18 Copii cu varsta de pana la 12 ani pot fi transportati : a – pe scaunul din fata , daca sunt tinuti in brate de persoane majore ; b – pe scunul din fata avand obligatia de a purta centura de siguranta ; c – pe bancheta din spate a autovehiculului , avand fixata centura de siguranta , adaptata greutatii si dimensiunilor lor .

19 Exercitarea dreptului de a conduce se suspenda pe o perioada de 30 de zile pentru : a – nerespectarea regulilor referitoare la remorcare ; b – utilizarea excesiva a claxonului ; c – depasirea unei coloane de vehiculeoprite la culoarea rosie a semaforului electric ;

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 8: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

8

20 Termenul de valabilitate al inspectiei tehnice periodice poate fi regasit : a – intr-un document eliberat de o unitate service ; b – in anexa certificatului de inmatriculare al autovehiculului ; c – in manualul tehnic al autovehiculului sau al remorcii .

21 Care sunt factorii care fac ca motorul Diesel al unui autovehicul sa emita fum excesiv ? a – lipsa combustibilului ; b – busonul rezervorului inchis la maxim ; c – defectiuni la instalatia de injectie .

22

Autocamionul s-a pus in miscare . Cum este corect sa procedati ? a – traversati calea ferata cu viteza redusa , in spatele camionului ; b – traversati imediat dupa autocamion ; c – opriti in locul in care aveti vizibilitate maxima , fara a depasii indicatorul in cruce , va asigurati si traversati .

23

La semnalul politistului trebuie sa opreasca : a – autoturismul si autocamionul ; b – autocamionul si bicicleta ; c - bicicleta si autoturismul .

24

Cum procedati in intersectia care urmeaza ? a – traversati fara sa acordati prioritate ; b – traversati dupa ce acordati prioritate de dreapta ; c – traversati dupa ce acordati prioritate de stanga .

25

Care este ordinea de trecere prin intersectie a autovehiculelor ? a – autocamionul , autoturismul , motocicleta , troleibuzul ; b - troleibuzul , autocaminul ,motocicleta , autoturismul ; c – autocamionul , autoturismul , troleibuzul , motocicleta .

26 Daca ramaneti in pana in tunel : a – opriti functionarea motorului ; b – motorul trebuie sa functioneze , pentru a putea folosi luminile de avarie ; c – inchideti autovehiculul si va indepartati de acesta .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 9: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

9

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 3 1 Cum procedeaza conducatorul de autovehicul care intentioneza sa circule pe directia

inainte intr-o intersectie nedirijata : a – reduce viteza de deplasare si acorda prioritate tuturor vehiculelor ; b – reduce viteza si acorda prioritate vehiculelor care vin din dreapta sa ; c – reduce viteza si acorda prioritate vehiculelor care circula din sens opus si urmeaza sa schimbe directia de mers spre stanga .

2 Marcajul longitudinal continuu, aplicat pe axul drumului , permite incalcarea lui : a – numai de catre conducatorii de biciclete si mopede ; b – numai de catre vehiculele cu gabarit deposit ; c – nu in nicio situatie .

3 Ce obligatii aveti la semnalul galben intermittent al semaforului electric ? a – opriti , pentru ca nu puteti intra in intersectie ; b – reduceti viteza si va continuati deplasarea cu atentie , ocolind pietonii ; c – reduceti viteza si circulate respectand regulile aplicabile in acea intersectie .

4 Semnalul verde al semaforului permite deplasarea : a – pe oricare directie , daca printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel ; b – numai pe directia inainte ; c – pe oricare directie , daca vehiculul se afla pe banda din mijloc .

5 Cand nu va este permis sa mariti viteza de deplasare a autovehiculului ? a – cand circulati pe prima banda , langa bordura ; b – cand un alt vehicul s-a angajat in depasirea dumneavoastra ; c – in intersectii .

6 Cum veti proceda intr-o curba lipsita de vizibilitate , daca in fata dumneavoastra circula o bicicleta ? a – reduceti viteza si va deplasati in spatele bicicletei , pana cand drumul va ofera conditii bune de vizibilitate pentru efectuarea depasirii ; b – claxonati pentru a atrage atentia biciclistului ca urmeaza sa il depasiti ; c – va continuati deplasarea , deoarece in aceasta situatie bicicletele pot fi depasite .

7 Pe un drum cu prioritate , conducatorul de autovehicul intalneste in intersectie marcajul de trecere pentru pietoni . Este obligat sa acorde prioritate ? a – da, pietonilor angajati in traversarea drumului pe trecerea semnalizata si aflati pe sensul lui de mers ; b – nu , deoarece circula pe un drum prioritar ; c – da, atat pietonilor , cat si vehiculelor care se apropie din sens opus si care schimba directia de mers spre stanga .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 10: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

10

8 Care sunt vehiculele care au prioritate in sensul giratoriu ? a – toate vehiculele care au patruns in sensul giratoriu , fata de cele care urmeaza sa patrunda ; b – toate autovehiculele care vin din fata ; c – toate autovehiculele care vin din dreapta .

9 Circulatia autovehiculelor pe drumurile publicese interzice atunci cand : a – certificatul de inmatriculare este deteriorat ; b – acestea nu corespund normelor tehnice cu privire la siguranta rutiera si la protectia mediului inconjurator ; c – termenul de valabilitate al inspectiei tehnice periodice a expirat .

10 In sensul conducerii ecologice a unui autovehicul , se recomanda : a – sa evitati transportul obiectelor inutile in portbagaj sau in habitaclu ; b – sa nu aveti montat in permanenta pe autovehicul , portbagajul suplimentar ; c – sa utilizati spoilere si faruri suplimentare .

11 Pentru intretinerea sistemului de ungere , trebuie sa efectuati : a – verificarea si completarea nivelului uleiului din baie; b – inlocuirea uleiului dupa expirarea termenului de utilizare ; c – desfundarea orificiilor de aerisire ale radiatorului .

12 Intr-o intersectie unde circulatia se desfasoara in sens giratoriu , conducatorilor auto le este interzis : a – sa reduca viteza , intrucat se creeaza pericol de blocare ; b – sa opreasca autovehiculele , in afara situatiilor impuse de trafic ; c – sa intoarca , prin ocolirea sensului de giratie .

13 Oprirea este interzisa : a – la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei ; b – pe drumul cu sens unic ; c – la o distanta de 5 m in spatele ultimului vagon de tramvai , oprit in statia fara refugiu pentru pietoni .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 11: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

11

14 Parcarea este permisa ? a – numai in locuri special destinate , semnalizate prin indicatoare sau marcaje ; b – pe orice drum public , unde stationarea nu este interzisa , cu conditia sa nu stanjeneasca circulatia celorlalte vehicule ; c – numai pe strazile cu o latime de cel putin 6 m .

15 Este permisa patrunderea pe racordurile dintre cele doua parti carosabile ale unei autostrazi : a – nu ; b – da , pentru oprire in caz de urgenta ; c – da , pentru intoarcere , in zona intersectiilor .

16 Cum procedati in cazul in care observati in timp util o persoana in varsta care traverseaza neregulamentar drumul public , in fata dumneavoastra ? a – semnalizati cu claxonul si luminile , pentru a impiedica persoana respectiva sa traverseze ; b – reduceti din timp viteza si luati toate masurile de evitare a lovirii persoanei care traverseaza ; c – legal nu aveti nicio obligatie , iar in caz de accident , pietonul imprudent va raspunde , inclusiv pentru eventualele avarii produse .

17 Spre ce parte a drumului public are tendinta de a derapa autovehiculul , in cazul efectuarii unui viraj la stanga cu o viteza mare ? a – spre dreapta , catre exteriorul curbei ; b – spre interiorul curbei , catre sensul opus de mers ; c – autovehiculul nu poate derapa in nicio situatie .

18 In ce situatie este sanctionat conducatorul unui autovehicul cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule ? a – la depasirea cu mai mult de 20 Km / h a vitezei maxime admise ; b – la depasirea cu mai mult de 30 Km / h a vitezei maxime admise; c – la depasirea cu mai mult de 50 Km / h a vitezei maxime admise.

19 Cum se pedepseste conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de categoria C , de catre o persona al carei permis este valabil pentru categoria B ? a – penal ; b – contraventional ; c – amenda contraventionala si retinerea permisului de conducere .

20 In care dintre situatii pot fi retrase placutele cu numarul de inmatriculare ale unui autovehicul ? a – atunci cand placutele cu numarul de inmatriculare nu sunt conforme cu standardele in vigoare ; b – atunci cand certificatul de inmatriculare este pierdut ; c – atunci cand conducatorul autovehiculului nu poate prezenta cartea de identitate si carnetul de conducere .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 12: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

12

21 Bandajele se folosesc ? a – pentru sustinerea partilor lezate ; b – pentru acoperirea si sustinerea ranilor , precum si pentru oprirea hemoragiilor ; c – pentru imobilizarea fracturilor .

22

Cum procedati in aceasta situatie ? a – se recomanda sa mariti atentia ; b – opriti , pentru a evita posibile accidente; c – accelerati , pentru a nu fi surprins de eventuale caderi de pietre .

23

Ce semnifica indicatorul ? a – urmeaza un sector de drum pe care se executa lucrari pe partea carosabila ; b – urmeaza un sector de drum pe care exista pericol de improscare cu pietrisi ; c – presemnalizarea unui sector de drum cu circulatie alternanta .

24

In situatia data , sunteti obligat : a – sa virati la dreapta pana la indicator ; b – sa virati la dreapta , deoarece urmeaza un sector de drum ingustat ; c – sa ocoliti scuarul pe care este instalat indicatorul .

25

Motociclistul depaseste corect autocamionul ? a – da , procedeaza corect ; b – nu , deoarece din sens opus circula un alt autovehicul ; c – nu , deoarece indicatorul din imagine interzice acest lucru .

26 Exista vreo exceptie de la regula depasirii pe partea stanga ? a – nu ; b – da , in cazul autovehiculului care intentioneaza sa vireze la stanga , si in cazul tramvaiului ; c – da , numai in cazul in care depasirea se face pe o strada semnalizata cu indicatorul ,,Drum fara iesire’’.

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 13: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

13

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ O744/20580 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 4

1

Indicatorul din imagine va avertizeaza ca : a – urmatoarea intersectie este dirijata prin semnale luminoase ; b – urmeaza o statie de transport public de persoane ; c – in urmatoarea intersectie nu functioneaza semnalizarea luminoasa .

2 Trebuie respectata semnificatia unui indicator instalat pe partea stanga a drumului , orientat catre conducatorii de vehicul care se apropie ? a – nu , deoarece se adreseaza circulatiei din sens invers ; b – da , dar numai de catre cei care circula pe banda cea mai apropiata de axul drumului ; c - da , de catre toti conducatorii de vehicule care il intalnesc .

3 Cum procedeaza conducatorul auto cand iese cu autovehiculul dintr-o curte sau dintr-un garaj pe drumul public ? a – acorda prioritate pietonilor si vehiculelor aflate in mers ; b – solicita sa fie pilotat de o alta persoana situata in afara autovehiculului . c – foloseste avertizorul sonor ziua iar noaptea semnalizeaza cu lumina farurilor .

4 Ce se intelege prin conducerea ecologica a unui autovehicul ? a – obligatia de a folosii in permanenta carburant biodegradabil ; b – deplasari urbane cu bicicleta , pe jos sau cu alte mijloace care nu polueaza atmosfera ; c – un ansamblu de masuri comportamentale , de control sau de verificare a autovehiculului , prin care se realizeaza o importanta economie de energie si protectia mediului .

5 Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de : a – politistii de frontiera ; b – politistii comunitari ; c – personalul autorizat din cadrul serviciului de examinare .

6 Cum trebuie sa semnalizati intentia de a depasi alte vehicule , atunci cand conduceti autovehiculul noaptea , pe un drum neiluminat din interiorul localitatii ? a – alternand faza de intalnire cu faza de drum ; b – prin folosirea lumini de drum si a claxonului ; c – cu luminile indicatoare de directie .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 14: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

14

7 Cum trebuie sa procedeze conducatorul auto atunci cand circula pe un drum cu trei sau mai multe benzi pe sens ? a – sa circule pe banda situata langa acostament ; b – sa nu circule pe liniile de tramvai ; c – sa circule pe banda a doua , respectiv a treia , cu o viteza mai mica de 100 Km / H ;

8 Este interzisa depasirea : a – tuturor vehiculelor , la o distanta mai mica de 100 m , de trecerile la nivel cu o cale ferata curenta ; b – vehiculelor cu tractiune animala , motocicletelor fara atas , mopedelor si bicicletelor , daca vizibilitatea asupra drumului este asigurata pe o distanta mai mare de 20 m , iar latimea drumului este de cel putin 7 m ; c – in intersectiile cu circulatie nedirijata .

9 In care dintre situatiile prezentate este interzisa depasirea vehiculelor pe drumurile publice ? a – la intanirea indicatorului ,, Circulatie in ambele sensuri’’ ; b – la o distanta mai mica de 50 m de statia de tramvai , cand acesta este oprit in statie ; c – la trecerile pentru pietoni prevazute cu indicatoare si / sau marcaje .

10 In care dintre situatii se dispune imobilizarea unui autovehicul ? a – cand starea tehnica a vehiculului pune in pericol grav siguranta circulatiei ; b – cand starea tehnica a vehiculului deterioreaza drumul public sau afecteaza mediul ; c – cand conducatorul nu are asupra sa certificatul de inmatriculare .

11 Nu este permis unui autovehicul sa circule atunci cand : a – polueaza fonic , in timpul mersului sau stationarii , peste pragul admis de lege ; b – nu este dotat cu cric , cheie de roti si roata de rezerva ; c – placutele cu numarul de inmatriculare sunt deteriorate sau nu sunt conforme cu standardul in vigoare .

12 Ce va indica , de regula , faptul ca bateria de acumulatori este descarcata : a – la aprinderea farurilor , intensitatea luminoasa a acestora scade progresiv ; b – actionand claxonul , acesta emite un sunet slab , intrerupt ; c – demontand bateria , constatam ca aceasta este mai usoara decat de obicei .

13 Va apropieti de o trecere peste calea ferata si observati ca se coboara semibariera . Cum procedati ? a – accelerati pentru a putea traversa cat mai repede calea ferata ; b – opriti in fata semibarierei , c – daca nu se apropie vehiculul feroviar , ocoliti semibariera .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 15: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

15

14 Cum trebuie sa procedeze conducatorul unui autovehicul daca i-a fost prescris un tratament medicamentos ? a – sa se asigure ca administrarea acestuia nu-i v-a afecta capacitatea de conducere ; b – sa nu isi administreze medicamente inainte de a se urca la volan ; c – sa se informeze care este doza minima care poate fi administrata pe perioada cat se afla la volan .

15 Cum veti semnaliza faptul ca autovehiculul cu care circulati a ramas in pana pe partea carosabila ? a – prin folosirea luminilor de pozitie ; b – prin instalarea triunghiurilor reflectorizante si prin folosirea luminilor de avarie ; c – prin purtarea vestei reflectorizante .

16 In care dintre situatii se dispune imobilizarea unui autovehicul ? a – conducatorul acestuia nu are asupra sa permisul de conducere ; b – starea tehnica a autovehiculului deterioreaza drumul public sau afecteaza mediul ; c - conducatorul autovehiculului nu are asupra sa certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului .

17 Intr-o zona rezidentiala semnalizata ca atare : a – copii nu se pot juca pe partea carosabila ; b – pietonii pot folosi toata latimea partii carosabile ; c – viteza maxima admisa este de 30 Km / h .

18 Cursa libera a pedalei de frana , mai mica decat cea obisnuita , indica : a – blocarea pedalei de frana ; b – un joc insuficient intre saboti si tambur ; c – pierderi de lichid pe la garnituri .

19

Ce semnificatie are indicatorul din imagine ? a – urmeaza un sector de drum ingustat temporar ; b – este interzisa schimbarea directiei de mers catre dreapta , in prima intersectie ; c – urmeaza o intersectie cu un drum fara prioritate .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 16: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

16

20

Ce obligatii aveti la intalnirea indicatorului ? a – sa nu depasiti viteza 50 Km / h , deoarece urmeza o curba deosebit de periculoasa spre dreapta ; b – sa reduceti viteza la 40 Km / h si sa circulati cu faza de intalnire ; c – sa nu depasiti vehicule de transport marfuri .

21

In situatia data : a – veti circula cu prudenta pana la prima intersectie ; b – veti circula cu maxim 30 Km / h , pe sectorul de drum denivelat ; c – veti circula cu minimum 30 Km / h .

22

In aceasta situatie constatati ca parasiti autostrada in mod eronat . Cum procedati ? a – reintrati imediat pe autostrada ; b – va continuati drumul ; c – semnalizati ,opriti , va asigurati si reintrati pe autostrada .

23

Autovehiculul din imagine a parcat regulamentar ? a – da , deoarece este parcat in intregime pe trotuar ; b – nu , deoarece se afla in afara zonei in care parcarea este permisa ; c – da , deoarece respecta semnificatia indicatorului si a semnului aditional instalat sub acesta .

24

Politistul din intersectie semnalizeaza conducatorului auto sa mareasca viteza de deplasare . cum trebuie sa procedeze acesta ? a – respecta semnalul politistului ; b – asteapta lumina verde a semaforului ; c – acorda prioritate , apoi isi continua deplasarea .

25

Din punct de vedere al conduitei preventive , la ce va puteti astepta in aceasta situatie ? a – biciclistul va opri ; b – biciclistul poate schimba directia de mers spre stanga fara sa se asigure ; c – biciclistul se va comporta corect .

26

Care este ordinea de trecere prin intersectia prezentata : a – autoturismul rosu , motocicleta , autoturismul albastru; b – motocicleta, autoturismul rosu , autoturismul albastru; c – autoturismul albastru , motocicleta , autoturismul rosu.

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 17: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

17

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 5 1 La ce distanta sunt instalate cele trei panouri pentru avertizarea apropierii de o

trecere la nivel cu calea ferata ? a – la 300 , 200 si , respectiv , 100 m de calea ferata ; b – la 90 , 60 , 30 m de calea ferata ; c – la 150 , 100 si , respectiv , 50 m.

2 Bratul drept , intins orizontal , al politistului i ndica ,,OPRIRE’’ pentru : a – vehiculele si pietonii care vin din fata ; b – vehiculele si pietonii care vin din spate ; c – vehiculele si pietonii care vin din fata si din spate .

3 In care dintre situatiile de mai jos puteti folosi banda de langa axul drumului pe o autostrada ? a – cand efectuati depasirea altor vehicule , daca celelalte benzi in directia de mers sunt ocupate ; b – cand conduceti cu viteza maxima admisa ; c – cand nu sunteti precedat de alte vehicule .

4 Cum trebuie sa procedati pentru a va pastra starea de vigilenta pe tot parcursul deplasarii ? a – conduceti cat mai incordat , cu fata aproape de parbriz , pentru a vedea tot ce se intampla pe drumul public , in fata dumneavoastra ; b – va concentrate atentia , dar adoptati o atitudine relaxanta la volan , avand controlul asupra tuturor manevrelor de care depinde siguranta calatoriei ; c – va gasiti o preocupare placuta , cum ar fi manevrarea aparaturii audio , intretinerea placute unor discutii cu pasagerii sau folosirea telefonului mobil .

5 Daca circulati intr-o intersectie cu sens giratoriu , acordati prioritate : a – niciunui vehicul ; b – vehiculelor care urmeaza sa intre in intersectie ; c – autobuzelor si troleibuzelor .

6

In ce ordine vor patrunde in intersectie autovehiculele ? a – motocicleta , tramvaiul 1 , tramvaiul 2 si autocamionul ; b – motocicleta , autocamionul , tramvaiul 2 si tramvaiul 1; c – tramvaiul 2 , tramvaiul 1 , motocicleta si autocamionul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 18: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

18

7 Precizati in care dintre situatiile de mai jos este interzisa depasirea : a – la coborarile a caror panta depaseste 10% ; b – pe trecerile pentru pietoni sau pe cele la nivel cu calea ferata curenta si la mai putin de 50 m de aceasta ; c – in situatia in care , din sens opus , un vehicul este nevoit sa execute o manevra , pentru a evita coleziunea .

8

Care dintre autovehicule ? a – niciunul ; b – autocamionul si autobuzul ; c – autoturismul galben si cel rosu care efectueaza virajul la dreapta .

9 Oprirea este interzisa : a – la mai putin de 50 m de coltul intersectiei ; b – in locul in care se impiedica vizibilitatea unui semnal luminos ; c – in curbe cu vizibilitate sub 100 m .

10

Indicatorul semnifica : a - accesul interzis vehiculelor cu o inaltime mai mare de 3,5 m ; b – accesul permis vehiculelor cu o latime mai mica de 3,5 m ; c – distanta minima obligatorie dintre vehicule .

11 Ce inseamna sa conduceti preventiv pe timp nefavorabil ? a – sa respectati cu strictete limitele de viteza pentru sectorul de drum pe care circulati ; b – sa reduceti viteza pana la limita care va asigura o buna vizibilitatesi un control deplin asupra comenzilor ; c – sa rulati cat mai aproape de axul drumului .

12 Care dintre urmatoarele tipuri de carosabil este cel mai periculos in conditii de ploaie ? a – carosabil cu suprafata asfaltata ; b – carosabil cu suprafata betonata ; c – carosabil realizat din piatra cubica .

13

Puteti executa depasirea in aceasta situatie ? a – da , legea nu interzice ; b – nu , deoarece drumul se ingusteaza . c – nu , deoarece urmeaza un drum in lucru .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 19: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

19

14 Ce masuri vor fi luate in cazul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul cu defectiuni grave la mecanismul de directie ? a – amenda contraventionala , retinerea certificatului de inmatriculare , precum si retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii ; b – amenda contraventionala , precum si retinerea permisului de conducere in vederea anularii dreptului de a conduce autovehicule ; c – numai , amenda contraventionala si retinerea certificatului de inmatriculare .

15

Sunteti obligat sa aveti in autovehicul : a – numai trusa medicala de prim ajutor ; b – trusa medicala de prim ajutor si triunghi reflectorizant ; c – trusa medicala de prim ajutor , instinctor si doua triunghiuri reflectorizante .

16 In cazul in care exista mai multe persoane accidentate este important sa se stabileasca prioritatile ? a – da , primul ajutor se acorda cu prioritate persoanei celei mai grav accidentate ; b – nu , nu are importanta ordinea in care se acorda primul ajutor ; c – se incepe acordarea primului ajutor de la victima cea mai apropiata de salvator .

17 Ce reprezinta simbolurile EURO I , EURO II , EURO III si EURO IV ? a – caracteristicile tehnice de provenienta a unor vehicule din Uniunea Europeana ; b – standardele de poluare din Uniunea Europeana ; c – incadrarea autovehiculelor in anumite norme de consum stabilite in Uniunea Europeana.

18 In care dintre situatiile de mai jos este interzisa intoarcerea ? a – in curbe cu vizibilitatea sub 50 m ; b – la intalnirea indicatorului ,,Drum cu prioritate’’; c – la intalnirea indicatorului ,,Drum ingustat’’.

19

Ce vehicule aveti permisiunea de a depasi in situatia data? a – vehicule cu tractiune animala , bicicletele si motocicletele fara atas ; b – autoturismele , motociletele fara atas si bicicletele ; c – autovehiculele , cu exceptia motocicletelor fara atas .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 20: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

20

20 Oprirea voluntara a unui vehicul este interzisa : a – in zona de actiune a indicatorului ,,Stationarea interzisa’’; b – in curbe si in alte locuri unde vizibilitatea este redusa sub 100 m ; c – in intersectiile cu sens giratoriu .

21

Este permisa intoarcerea pe autostrada ? a – nu ; b – da ; c – da , daca sensul de mers este blocat .

22

Autoturismul poate patrunde in intersectia prezentata ? a – da ; b – numai in caz de urgenta ; c – nu , in intersectie poate patrunde doar bicicleta .

23 Oprirea este interzisa : a – pe sectoarele de drum unde depasirea este interzisa ; b – in zona de actiune a indicatorului ,,Stationarea interzisa’’; c – in dreptul cailor de acces care deservesc propritati alaturate drumului public .

24

Care dintre urmatoarele obligatii va revin la intalnirea indicatorului alaturat , in timp ce conduceti un autoturism : a – sa acordati prioritate de trecere autocamioanelor si autobuzelor care se deplaseaza din sens invers ; b – sa acordati prioritate de trecere tuturor vehiculelor care se deplaseaza din sens opus ; c – sa circulati cu atentie sporita , fiind un sector de drum ingustat .

25

Cum procedati corect daca circulati inainte si semaforul indica lumina galbena intermitenta ? a – opriti , deoarece la urmatoarea comutare va aparea lumina rosie ; b – reduceti viteza , iar daca se impune , acordati prioritate ; c – opriti intotdeauna .

26 In care dintre situatii este interzisa depasirea unui moped ? a – pe trecerile pentru pietoni ; b – la mai putin de 50 m de calea ferata ; c – in zona de actiune a indicatorului ,, Depasirea autovehiculelor , cu exceptia motocicletelor fara atas , interzisa’’.

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 21: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

21

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205 804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 6 1

Va este permisa trecerea peste marcajul longitudinal din imagine ? a – da , deoarece linia discontinua este cea mai apropiata de autovehiculul pe care il conduceti ; b – nu , deoarece este un marcaj dublu ; c – nu , deoarece in acest caz depasirea este interzisa .

2 In ranile cu hemoragie se va avea in vedere , in faza initiala : a – curatarea si pansarea ranii ; b – pansarea ranii ; c – oprirea hemoragiei .

3 Semnificatia indicatoarelor ,,Oprire’’ si ,,Cedează trecerea’’ , instalate in intersecţiile semaforizate , trebuie respectata : a – atunci cand traficul este redus ; b – atunci cand semafoarele nu functioneza ; c – atunci cand indicatoarele sunt instalate impreuna cu semaforul pe acelasi suport .

4

Este permisa schimbarea directiei de mers spre stanga de catre conducatorul conducatorul autovehiculului incadrat corespunzator pe banda de circulatie , daca semaforul pentru aceasta manevra indica semnalul verde , iar semaforul pentru directia inainte , indica semnalul rosu ? a – da , deoarece semnalul care i se adreseaza este verde ; b – nu , deoarece unul dintre semnalele luminoase indica rosu ; c – nu , deoarece semafoarele sunt defazate .

5

Ce obligatii va revin la executarea manevrei de trecere a vehiculului de pe o banda pe alta ? a – sa semnalizati din timp si sa va asigurati ca puteti efectua manevra fara a perturba circulatia sau fara a pune in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic ; b – sa va asigurati din spate ; c – sa va asigurati din spate si din fata .

6

Luminile de avarie se folosesc in urmatoarele situatii ? a – cand sunteti dezorientat in privinta traseului de urmat ; b – cand autovehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabila sau in timp ce sunteti remorcat ; c – cand luminile de drum s-au defectat .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 22: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

22

7 Sunteti obligat sa circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km / h in localitati , in urmatoarele situatii : a – in zona de actiune a indicatorului ,,Copii’’ , in intervalul orar 7-22 ; b – in zona rezidentiala ; c – la schimbarea benzii de circulatie .

8 In care dintre urmatoarele situatii sunteti obligat sa circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h , in localitate ? a – la trecerile pentru pietoni semaforizate ; b – la circulatia pe poduri ; c – pe drumurile cu denivelari semnalizate ca atare .

9 Conducatorul unui vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere intr-o intersectie nedirijata daca : a – patrunde pe un drum judetean , venind de pe un drum national ; b – patrunde pe un drum national , venind de pe un drum judetean , comunal ori local ; c – patrunde pe un drum comunal ori local , venind de pe un drum judetean .

10 La intersectia nedirijata dintre un drum judetean si unul comunal sau local , prioritatea de trecere se acorda : a – vehiculelor care circula pe drumul judetean ; b – vehiculelor care circula pe drumul comunal sau local ; c – vehiculelor care vin din dreapta .

11 In care dintre urmatoarele situatii nu este permisa depasirea ? a – cand autobuzul se afla oprit in statie ; b – in apropierea varfurilor de rampa , cand vizibilitatea este sub 50 m ; c – intr-o intersectie nedirijata .

12 In care dintre situatii oprirea este interzisa ? a – in zona de actiune a indicatorului care interzice depasirea ; b – pe strazile unde circulatia se desfasoara in sens unic ; c – in dreptul altui vehicul care se afla oprit , daca prin aceasta se stanjeneste circulatia a doua vehicule venind din sensuri opuse .

13 In care dintre situatii se dispune imobilizarea unui autovehicul ? a – cand starea tehnica a autovehiculului pune grav in pericol siguranta circulatiei ; b – cand starea tehnica a autovehiculului deterioreaza drumul public sau afecteaza mediul ; c – cand conducatorul nu are asupra sa permisul de conducere , cartea de identitate ori certificatul de inmatriculare .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 23: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

23

14 In care dintre situatii oprirea este interzisa : a – pe strazile cu sens unic sau pe cele avand o singura banda pe sens ; b – in intersectiile cu sens giratoriu ; c – in dreptul indicatorului ,,Parcarea interzisa’’.

15 Circulati intr-o coloana si respectati distanta fata de vehiculul care se deplaseaza inaintea dumneavoastra . Ce trebuie sa faceti in plus ? a – sa aprindeti lanterna de ceata din spate ; b – sa observati prin geamul lateral al autovehiculului , marginea din dreapta a partii carosabile ; c – sa ramaneti in limita propriei benzi si sa va asigurati campul de vizibilitate .

16 Campul vizual al conducatorului auto se reduce atunci cand : a – viteza de deplasare este mai mare ; b – dimensiunile parbrizului si lunetei sunt mai mici ; c – indicatoarele rutiere sunt de mici dimensiuni .

17 Pe timpul deplasarii intr-un autoturism pe un drum public , este interzis : a – sa transportati copii de pana la 12 ani pe bancheta din spate ; b – sa se fumeze in timpul mersului ; c – ocupantii locurilor din fata sa tina in brate animale .

18 Care dintre faptele de mai jos se considera infractiuni si se pedepsesc ca atare ? a – sustragerea de la obligatia de a supune autovehiculul inspectiei tehnice periodice ; b – parasirea locului accidentului care a avut ca urmare avarii ; c – repararea autovehiculului ce prezinta urme de accident , fara autorizatia politiei .

19 Permisul de conducere categoria B este valabil si pentru conducerea unui autovehicul destinat transportului de persoane , avand mai mult de 8 locuri pe scaune , in afara locului conducatorului ? a – da , daca posesorul are o vechime in conducere de cel puti 1 an ; b – nu ; c – da , daca conducatorul poseda si categoria BE a permisului de conducere .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 24: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

24

20 Care este rolul uleiului pentru motor ? a – asigura demontarea mai usoara a pieselor motorului ; b – reduce uzura motorului , prin crearea unui film rezistent de lubrifiant intre suprafetele pieselor aflate in miscare ; c – protejaza motorul fata de patrunderea amestecului carburant in baia de ulei .

21 Care sunt vitezele maxime admise pentru un autovehicul din subcategoria B1 ? a – 90 km / h pe autostrada , 80 km / h pe drumurile expres sau national europene , 70 km / h pe celelalte categorii de drumuri ; b – 110 km / h pe autostrada , 90 km / h pe drumurile expres sau national europene , 80 km / h pe celelalte categorii de drumuri ; c - 130 km / h pe autostrada , 90 km / h pe celelalte categorii de drumuri .

22

Indicatorul permite accesul : a – vehiculelor fara motor ; b – mopedelor si motocicletelor ; c – autovehiculelor .

23

Care dintre indicatoare obliga la schimbarea directiei de mers pe prima strada la dreapta : a – indicatorul 1; b – indicatorul 2; c – ambele indicatoare .

24

Va este permis sa executati depasirea in situatia prezentata ? a – nu , deoarece efectuati manevra pe un pod ; b – da , intrucat axul drumului nu este marcat cu linie continua ; c – nu , deoarece podul nu are parapeti din beton ;

25

Conduceti autoturismul albastru . V-ati angajat corect in depasirea motocicletei ? a – da , deoarece din sens opus nu se deplaseaza niciun vehicul ; b – da , deoarece motocicleta nu trece peste axul drumului ; c – nu , deoarece motocicleta depaseste autocamionul .

26

Care este ordinea de trecere a autovehiculelor , daca ajung simultan in intersectie ? a – autocamionul , tramvaiul , autoturismul ; b – autoturismul , tramvaiul , autocamionul ; c – tramvaiul , autocamionul , autoturismul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 25: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

25

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 7 1

Ce obligatii va revin in timpul conducerii autovehiculului cu privire la viteza ? a – sa respectati viteza maxima admisa pe sectorul de drum pe care circulati , corespunzatoare categoriei din care face parte autovehiculul condus ; b – sa va conformati limitelor de viteza impuse de mijloacele de semnalizare specifice ; c – sa rulati pe cat posibil in treptele inferioare de viteza , pentru a nu polua mediul .

2

La apropierea de o cale ferata industriala : a – conducatorii de autovehicul vor da dovada de prudenta sporita ; b – conducatorii de autovehicul nu au nici o obligatie , daca nu exista un agent de cale ferata ; c – se va respecta semnalul luminos instalat la calea ferata .

3

Este permisa oprirea in situatia data ? a – da , deoarece statia de tramvai este prevazuta cu refugiu pentru pietoni ; b – nu ; c – da , daca in statie nu se afla tramvaiul .

4

Daca semaforul in functiune se afla instalat de cealalta parte a intersectiei , conducatorul de autovehicul : a – nu este obligat sa respecte semnificatia semnalelor luminoase , deoarece nu i se adreseaza ; b – este obligat sa respecte semnificatia semnalelor luminoase , doar daca semaforul este insotit de un semn aditional care indica directiile carora li se adreseaza semnalele ; c – este obligat sa respecte semnificatia semnalelor luminoase ale acestuia , daca un alt semafor instalat la intrarea in intersectie are in functiune un semnal similar .

5 Ce categorii de vehicule au obligatia de a folosi lunimile de intalnire in timpul zilei ? a – motocicletele si mopedele ; b – autovehiculele care insotesc coloane militare sau transporta grupuri de persoane ; c – autovehiculele care tracteaza alte vehicule sau transporta produse periculoase .

6

Pentru care din faptele de mai jos se suspeda dreptul de a conduce autovehicule ? a – pentru neoprirea la semnalul regulamentar al politistului ; b – pentru nerespectarea obligatiilor legale referitoare la depasire ; c – pentru nerespectarea obligatiilor legale referitoare la folosirea luminilor pe timp de noapte .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 26: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

26

7

La intalnirea acestui indicator , aveti obligatia : a – sa sporiti atentia , deoarece la o distanta de 50 m urmeaza o intersectie cu un drum prioritar ; b – nu aveti nici o obligatie , intrucat circulati pe un drum prioritar ; c – sa acordati prioritate de dreapta la urmatorul indicator .

8 Ce deprindere gresita a conducatorului auto determina frecvent defectarea ambreajului ? a – coborarea pantelor cu motorul oprit sau aducerea schimbatorului de viteze in ,,punctul mort’’ ; b – rularea cu jocuri mari la pedala de ambreaj sau la mecanismul de directie ; c – asteptarea la semafor avand pedala de ambreaj apasata .

9 Daca intr-o intersectie conducatorul de vehicul intalneste semnalul verde al semaforului electric , precum si indicatorul ,,Cedeaza trecerea’’ , el este obligat : a – sa respecte semnificatia semnalului verde ; b – sa respecte semnificatia indicatorului ; c – sa respecte semnificatia semnalului verde , acordand prioritate de trecere vehiculelor care circula pe drumul prioritar .

10 Care dintre următoarele manevre sunt interzise pe autostrada ? a - oprirea voluntara pe banda de urgenta ; b - mersul înapoi ; c - depăşirea .

11 Ce masuri trebuie sa luati atunci cand circulati in conditii atmosferice care impiedica mult vizibilitatea ? a – sa circulati pe distante scurte cu luminile de pozitie in functiune ; b – sa folsiti faza de drum si sa circulati cat mai aproape de axul drulului ; c – sa folositi lumina de intalnire .

12

Ce trebuie sa aveti in vedere daca intentionati sa virati spre dreapta in spatele autovehiculului taxi ? a – pietonii vor acorda prioritate de trecere neconditionat ; b – sa acordati prioritate pietonilor aflati pe sensul dumneavoastra de deplasare ; c – pietonii nu au voie sa traverseze prin acel loc .

13

Semnalul verde al semaforului va permite : a – sa circulati pe directia inainte sau la stanga ; b – sa circulati in orice directie ; c – sa circulati pe directia inainte sau la dreapta .

Page 27: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

27

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

14

Trebuie sa acordati prioritate autoturismului gri , daca acesta vireaza la stanga ? a – da , in functie de viteza celor doua vehicule ; b – nu ; c – da ;

15

Cum procedati corect in aceasta situatie ? a – va angajati in traversare inaintea camionului ; b – permiteti trecerea autocamionului ; c – acordati doar prioritate de dreapta .

16

Circulatia pe banda rezervata transportului public de persoane , semnalizata ca atare , este permisa : a – vehiculelor care efectueaza transport public de persoane si autovehiculelor cu regim de circulatie prioritar , atunci cand se deplaseaza la interventii ori in misiuni care au caracter de urgenta ; b – numai vehiculelor care efectueaza transport public de persoane; c – tuturor vehiculelor , daca nu incomodeaza circulatia vehiculelor care efectueaza transport public de persoane si autovehiculelor cu regim de circulatie prioritar.

17

Indicatorul interzice : a – depasirea ; b – deplasarea pe directia inainte dupa prima intersectie ; c – schimbarea directiei de mers in prima intersectie .

18

Care este rulajul la care se recomanda controlul bujiilor si reglarea distantei dintre electrozi ? a – 10 000 km; b – 15 000 km; c – 5 000 km.

19

Rularea cu presiune mai mica decat cea indicata produce uzura pe : a – centrul benzii de rulare ; b – flancul benzii de rulare ; c – talonul anvelopei ;

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 28: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

28

20 Care cauze pot conduce la un consum exagerat de combustibil ? a – turatie la relanti prea mare ; b – temperatura mediului ambiant ; c – lipsa filtrului de benzina .

21 In timpul mersului remarcati ca autovehiculul dumneavoastra trage spre stanga . Care ar putea fi cauza ? a – pneuri uzate ; b – presiune scazuta in roata stanga , din fata ; c - presiune scazuta in roata dreapta , din fata.

22

Ce obligatii aveti daca luminile rosii se aprind si se sting alternativ ? a – reduceti viteza , va asigurati dupa care continuati deplasarea ; b – reduceti viteza si opriti numai daca se apropie un vehicul feroviar; c – opriti fara a depasi indicatorul in cruce .

23 Ce functie are un bandaj de tifon aplicat pe o rana deschisa ? a – protejaza impotriva infectarii ranii ; b – opreste hemoragia ; c – scade tensiunea arteriala .

24 In care dintre situatii creste consumul de carburant ? a – atunci cand motorul nu atinge temperatura de functionare ; b – atunci cand fumul de essapament este de culoare neagra ; c – atunci cand motorul functioneaza cu intreruperi .

25 Este obligat conducatorul unui vehicul sa foloseasca banda suplimentara , la urcarea in rampa , daca viteza sa este mai mica decat cea inscrisa pe indicator ? a – nu , deoarece banda este destinata vehiculelor care se deplaseaza cu o viteza egala sau superioara celei precizate de indicator ; b – da ; c – nu , fiind obligat in toate situatiile sa circule doar pe banda de langa marginea drumului .

26

Depasirea tramvaiului din imagine este regulamentara ? a – nu , deoarece depasirea tramvaiului in mers se face doar pe partea dreapta ; b – nu , deoarece depasirea are loc in apropierea unei intersectii ; c – da , pentru ca strada este cu sens unic si in acest caz , depasirea pe partea stanga este permisa .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 29: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

29

LAZARESCU IULIAN SCOALA DE SOFERI INSTRUCTOR AUTO ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 8 1 In care dintre situatii este permisa depasirea ?

a – in intersectiile dirijate prin semnale sonore ; b – in intersectiile dirijate ; c – in intersectiile nedirijate .

2

Indicatorul semnifica o viteaza : a – maxima ; b – informativa ; c – minima obligatorie .

3 Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de : a – politistii comunitari ; b – personalului autorizat din cadrul serviciului examinare ; c – personalul autorizat din zona lucrarilor pe drumul public .

4 Semnalul politistului rutier aflat intr-un autovehi cul al politiei , efectuat cu bratul ,cu sau fara baston reflectorizant , scos pe partea lateral dreapta a vehiculului , semnifica : a – oprire pentru conducatorii vehiculelor care circula in spatele autovehiculului politiei ; b – reducerea vitezei de catre conducatorii vehiculelor care circula in spatele autovehiculului politiei; c – semnalul este adresat vehiculelor care se deplaseaza din sens opus .

5 In ce situatie se poate incalca marcajul longitudinal continuu al axului drumului ? a – atunci cand este format dintr-o singura linie ; b – atunci cand linia continua este insotita de una discontinua , dispusa catre partea conducatorului ; c – atunci cand drumul este in aliniament si vizibilitatea este asigurata .

6

Pentru a folosi telefonul mobil , atunci cand nu aveti un sistem de tipul ,,maini libere’’ : a – opriti pe banda de stationare ; b – opriti in parcarea din zona complexului de servicii ; c – telefonul poate fi folosit fara restrictii .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 30: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

30

7 Este permisa depasirea cand din sens opus se apropie un alt vehicul ? a – da , daca cel care se apropie din sens opus a redus viteaza de deplasare pentru a facilita depasirea ; b – nu , daca cel care se apropie din sens opus este obligat sa efectueze manevre de evitare a coleziunii ; c – da , daca spatiul lateral este suficient .

8 Cum veti proceda intr-o curba lipsita de vizibilitate , daca in fata dumneavoastra circula o bicicleta ? a – reduceti viteza si va deplasati in spatele bicicletei , pana cand drumul va ofera conditii bune de vizibilitate pentru a depasi ; b – claxonati pentru a atrage atentia biciclistului ca il depasiti ; c – va continuati deplasarea , deoarece in aceasta situatie bicicletele pot fi depasite ;

9 Cand se folosesc luminile de avarie ? a – cand un autovehicul a ramas in pana sau a fost avariat , fiind imobilizat pe carosabil ; b – cand un autovehicul se deplaseaza foarte lent si constituie un pericol pentru ceilalti participanti la trafic ; c – cand autovehiculul este remorcat .

10 Circula ţi pe un drum cu sens unic . Care sunt manevrele interzise ? a - oprirea pe partea stânga a drumului si mersul înapoi ; b - depăşirea ; c - întoarcerea .

11 Oprirea este interzisa ? a – in zona in care este instalat indicatorul ,,Stationarea interzisa’’ ; b – in zona indicatoarelor care interzic depasirea ; c – in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public .

12 Unde va este permisa stationarea pe partea stanga in directia de mers ? a – pe strazile cu sens unic ; b – in nicio situatie ; c – pe drumurile cu banda laterala consolidata .

13

Indicatorul precizeaza : a – pe banda din stanga , vehiculele vor circula cu cel mult viteza indicata ; b – pe banda din dreapta se poate circula fara restrictii de viteaza ; c – pe banda din stanga , pot circula cei care se deplaseaza cel putin cu viteza mentionata .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 31: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

31

14 Care este cea mai vulnerabila categorie de participanti la trafic , din randul careia se inregistreaza cele mai multe victime ? a – conducatorii de vehicule fara prea mare experienta in conducere ; b – conducatorii de autovehicule cu atestat profesional ; c – pietonii , indeosebi copii si persoanele in varsta .

15 Trecerea cu autovehiculul la semnalul de culoare rosie se sanctioneaza astfel : a – cu amenda penala ; b – cu amenda contraventionala si puncte de penalizare ; c – cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule .

16 Intr-un pansament pe plaga se aplica : a – o compresa de vata sterila ; b – o compresa din tifon steril ; c – o compresa oarecare .

17 Criteriul de alegere a benzinei pentru motoarele cu aprindere prin scanteie il constituie : a – culoarea si consistenta ; b – cifra octanica ( CO ) ; c – cifra cetanica ( CC ) .

18

Indicatorul al ăturat anunţa conducătorul auto ca urmează: a - sa intalneasca o cale ferata industriala ; b - sa intalneasca o cale ferata fara bariere ; c – sa se intersecteze cu sina de tramvai .

19

Care manevre sunt interzise la întâlnirea indicatorului alăturat ? a - depăşirea ; b – oprireasi stationarea ; c - mersul înapoi .

20

Cum este corect sa procedati in situatia prezentata ? a – sunteti obligat sa asteptati ; b – nu aveti nicio obligatie ; c – semnalizati autobuzului galben ca poate circula .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 32: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

32

21 Care dintre tipurile de coliziuni enumerate mai jos au forta distructiva cea mai mare? a - coliziunile frontale ; b - coliziunile din spate ; c - coliziunile laterale .

22 Conducatorul autoturismului care circula in fata dumneavoastra a semnalizat intentia de a vira la stanga si s-a incadrat langa axul drumului . Puteti efectua depasirea prin dreapta ? a - da , daca exista spatiu suficient pentru efectuarea manevrei iar depasirea se poate efectua in conditii de siguranta ; b - nu , deoarece depasirea se efectueaza pe partea stanga ; c - nu , deoarece numai tramvaiele pot fi depasite prin dreapta .

23 La care dintre indicatoarele enumerate mai jos , aveti prioritate ? a - ,,Intersectie cu un drum fara prioritate ’’ ; b - ,,Prioritate pentru circulatia din sens opus ’’ ; c - ,,Cedeaza trecerea’’ ;

24 Care este rolul marcajelor rezonatoare ? a – dubleaza marcajele conventionale in zonele periculoase ; b – avertizeaza conducatorii de autovehicule care depasesc zona de carosabil marcata si destinata sensului de deplasare ; c – avertizeaza conducatorii de autovehicul ca vor patrunde intr-o zona supravegheata cu aparatura radar .

25 Pentru evitarea coliziuni cu autovehiculul care se deplaseaza in spatele dumneavoastra este necesar : a - sa reduceti viteza de deplasare pastrand maneta intr-o treapta de viteza , pentru a putea demara in eventualitatea ca acesta se apropie prea mult de spatele masinii dumneavoastra ; b - sa virati dreapta brusc , in momentul opririi pentru ca autovehiculul din spate sa nu intre in autoturismul dumneavoastra ; c - sa semnalizati dreapta si sa reduceti din timp viteza de deplasare , apasand usor si cu intermitenta pedala de frana .

26 Care sunt mijloacele de semnalizare ce pot fi folosite de conducatorul unui autovehicul ? a - numai mijloacele de avertizare sonora ; b - numai mijloacele de avertizare optica ; c - mijloacele de avertizare sonora , lumina farurilor si semnalizatoarele pentru schimbarea directiei de mers .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 33: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

33

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 9 1 Pe care din urmatoarele tipuri de drum , aderenta pneurilor este cea mai buna ?

a - pe drumurile din piatra cubica ; b - pe drumurile din beton ; c - pe drumurile asfaltate .

2 Ajungeti intr-o intersectie unde semaforul indica culoarea verde iar sub el se afla montat indicatorul ,,Inainte’’ . In aceasta situatie va puteti deplasa : a - doar pe directia inainte ; b - in orice directie ; c - numai inainte sau la dreapta .

3 La semnalul politistului situat intr-o intersectie , cu bratul ridicat vertical , aveti obligatia : a – sa circulati cu prudenta maxima ; b – sa reduceti viteza ; c – sa opriti , indiferent din ce directie circulati .

4 In care din urmatoarele situatii manevra de depasire este interzisa ? a - in statia de tramvai prevazuta cu refugiu ; b - in toate locurile cu vizibilitate sub 50 metrii ; c - in rampa .

5

Indicatorul va avertizeaza ca urmeaza : a – un drum cu denivelari ; b – un segment de drum pe care se executa lucrari de amenajare ; c – o denivelare pentru limitarea de viteza .

6 Intentia de a depasi un vehicul se semnalizeaza : a - cu cel putin 50 metrii inainte de efectuarea manevrei , in localitate ; b - concomitent cu schimbarea pozitiei de mers ; c - cu cel putin 100 metrii inainte de efectuarea manevrei , in afara localitatii .

Page 34: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

34

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

7 Ce semnificatie are marcajul longitudinal aplicat sub forma unei linii continue pe axul drumurilor publice ? a – ajuta conducatorii de vehicul sa se orienteze pe timp de noapte ; b – nu permite incalcarea lui de catre conducatorii de vehicule ; c – permite depasirea vehiculelor .

8 Pot fi depasite vehiculele pe partea dreapta ? a – nu , in nicio situatie ; b – da , daca spatiul lateral dintre vehicule permite efectuarea acestui lucru in conditii de siguranta maxima ; c – da , in cazul vehiculelor care urmeaza sa vireze la stanga , iar spatiul ramas permite depasirea prin dreapta .

9 Care este semnalizarea specifica mersului inapoi ? a – claxonatul intermitent , pentru ai atentiona pe participantii la trafic din spatele autovehiculului ; b – semnalizarea cu luminile de mers inapoi din dotarea autovehiculului ; c – folosirea luminilor de avarie si a semnalului acustic .

10 Iesiti cu autovehiculul de pe un drum agricol si intentionati sa virati la dreapta , intrand intr-un drum comunal . Din stanga se apropie un alt vehicul . Cine acorda prioritate ? a – nu este permisa intrarea pe drumul public fara spalarea prealabila a vehiculului ; b – autovehiculul care circula pe drumul public , deoarece dumneavoastra va aflati in dreapta ; c – dumneavoastra .

11 Caror categori de vehicule le este interzis sa circule pe autostrada ? a – celor care , prin constructie , nu pot depasi viteza de 50 km / h ; b – motocicletele cu si fara atas ; c – tractoarelor si masinilor agricole autopropulsate .

12 Se interzice stationarea voluntara : a – pe drumurile cu mai putin de doua benzi pe sensul de mers ; b – in zona de actiune a indicatorului ,,Circulatie in ambele sensuri’’; c – in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 35: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

35

13 Pe autostrada se interzice : a – circulatia autovehiculelor in coloana ; b – invatarea conducerii unui vehicul , incercarea prototipurilor de sasiuri si de vehicule cu motor ; c – executarea de lucrari pe partea carosabila in timpul noaptii .

14 Din sens opus , un vehicul depaseste un altul si nu poate reveni pe banda sa . Cum va comportati corect ? a – circulati mai departe cu viteza marita ; b – reduceti viteza si va angajati mult pe partea dreapta ; c – avertizati cu farurile vehiculele care circula din sens opus .

15 Care dintre urmatoarele obligatii revin conducatorului de vehicul ? a – sa reduca viteza , atunci cand trece pe langa un politist de circulatie aflat in serviciu pe drumul public ; b – sa mentina curate placutele cu numarul de inmatriculare , pentru a fi vizibile ; c – sa circule cu o viteza inferioara celei prescrise de indicatorul ,,Viteza minima obligatorie’’.

16 Conducatorul unui autoturism poate transporta obiecte al caror gabarit depaseste , impreuna cu incarcatura , dimensiunile acestuia : a – da , daca extremitatea obiectelor este semnalizata cu un stegulet alb in fata si rosu in spate ; b – nu ; c – da , doar daca obiectele depasesc latimea plafonului .

17 In cazul unui accidentat care nu respira , pulsul este verificat : a – sub mandibula ; b – langa ureche ; c – pe partea laterala a epiglotei ( marul lui Adam ) , in scobitura dintre trahee si muschii gatului .

18

Cum procedati in situatia data ? a – acordati prioritate de trecere autocamionului ; b – reduceti viteza si semnalizati luminos ; c – va continuati drumul .

19

Aveti posibilitatea de a trece pe sensul de mers opus , la intalnirea unui astfel de marcaj rutier ? a – legal nu este stabilit acest aspect ; b – da ; c – nu , in nicio situatie .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 36: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

36

20 Ce se intelege prin distanta de 100 m pentru semnalizarea schimbarii directiei de mers , in afara localitatii? a – distanta fata de vehiculul care circula din spate ; b – distanta parcursa din momentul semnalizarii intentiei de a efectua manevra si locul unde se produce schimbarea directiei de mers ; c – distanta fata de locul terminarii manevrei de depasire .

21

Ce indica aceasta pozitie a politistului rutier ? a – reduceti viteza ; b – mariti viteza ; c – oprire .

22 Cum procedeaza conducatorul de autovehicul care intentioneaza sa circule pe directia inainte printr-o intersectie nedirijata ? a – reduce viteza si acorda prioritate tuturor vehiculelor ; b – reduce viteza si acorda prioritate vehiculelor care vin din dreapta sa ; c – reduce viteza si acorda prioritate vehiculelor care vin din sens opus si urmeaza sa schimbe directia de mers spre stanga .

23 La semnalul agenţilor de cale ferata postaţi la o cale ferata industriala sunteţi obligat : a – sa opriti pentru a permite trecerea vehiculului feroviar ; b - sa grăbiţi trecerea pentru a nu fi surprinşi de vehiculul feroviar care se apropie ; c - sa va asiguraţi si in caz ca trenul este foarte aproape , sa opriţi .

24

In acest sens giratoriu , sunteti incadrat corespunzator pentru : a – a vira la dreapta ; b – a vira la stanga sau pentru a circula inainte ; c – a circula inainte .

25 Care sunt persoanele exceptate de la portul obligatoriu al centurii de siguranţa ? a - copii a căror vârsta nu depaseste 12 ani ; b - instructorii auto in timpul orelor de instruire ; c - conducătorul auto care executa manevra de mers înapoi .

26

In ce ordine vor trece prin intersectie cele patru vehicule ? a – autoturismul , autocamionul , motocicleta , autobuzul ; b – autobuzul , autocamionul , motocicleta , autoturismul ; c – autoturismul , autobuzul , motocicleta , autocamionul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 37: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

37

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744 / 205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 10 1 Circulati pe o strada cu sens unic . Pe ce parte veti depasi un autovehicul care se

deplaseaza in fata dumneavoastra ? a - pe ambele parti ; b - pe partea stanga ; c - pe partea dreapta .

2

La intalnirea indicatorului alaturat si a tablitei aditionale trebuie sa acord prioritate : a - numai vehiculelor care circula pe drumul cu prioritate ; b - tuturor vehiculeler ; c - numai vehiculelor care vin din fata .

3 De la ce distanta trebuie sa foloseasca un conducator de autovehicul mijloacele de avertizare sonora , pentru a preveni pietonii si pe ceilalti participanti la trafic ? a – legea nu prevede o anumita distanta ; b – de la cel mult 50 m de acestia ; c – de la cel putin 25 m de acestia .

4

Care este semnificatia indicatorului alaturat ? a - indica traseul de ocolire a localitatii ; b - indica traseul pe care trebuie sa-l urmeze autobuzele si camioanele; c - informeaza conducatorul auto asupra blocarii drumului care se ramifica spre stanga .

5 Ce manevre sunt interzise pe o strada cu sens unic ? a - oprirea si depasirea ; b - stationarea si mersul inapoi ; c - intoarcerea .

6

In situatia data , aveti prioritate fata de vehiculele care circula din sens opus ? a – nu ; b – da ; c – indicatorul se refera la faptul ca circulatia se desfasoara in doua sensuri ;

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 38: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

38

7 In care dintre situatii depasirea este interzisa ? a – in intersectiile cu circulatia nedirijata si la trecerile pentru pietoni semnalizate ; b – in intersectii si la o distanta mai mica de acestea ; c – in zona de actiune a indicatorului ,,Limitare de viteza’’.

8

Conducatorul autoturismului din imagine va circula cu: a – 80 km / h ; b – 90 km / h ; c – 100 km / h.

9

Sunteti corespunzator incadrat pentru a folosi prima iesire de pe autostrada : a – da , deoarece circulati pe banda din dreapta ; b – nu , deoarece veti calca banda continua ; c – nu , pentru ca circulati pe banda de urgenta .

10

Cum trebuie sa procedati la intalnirea indicatorului? a – ocoliti centrul intersectiei prin stanga ; b – circulati cu o viteza maxima de 40 km / h ; c – acordati prioritate vehiculelor care circula in interiorul intersectiei .

11

Cum veti proceda daca intersectia care urmeaza este blocata din cauza aglomeratiei ? a – opriti si asteptati deblocarea intersectiei , dupa care va continuati deplasarea numai la semnalul verde al semaforului electric ; b – va continuati deplasarea , deoarece semnalul verde permite patrunderea in intersectie ; c – claxonati si avansati printre vehiculele patrunse in intersectie .

12 Marcajul longitudinal continuu , aplicat pe axul drumului , permite incalcarea lui a – numai de catre conducatorii de mopede si motociclete ; b – numai de catre vehiculele cu gabarit depasit ; c – nu , in nicio situatie .

13 In care dintre urmatoarele situatii conducatorilor de vehicule le este interzis sa execute virajul la stanga la lumina de culoare verde a semaforului electric ? a – cand intalnesc indicatorul ,,Inainte sau la stanga’’ ; b – cand se afla pe o strada cu sens unic ; c – cand intalnesc indicatorul ,,Inainte sau la dreapta’’ .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 39: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

39

14 Unui autovehicul nu –i este permis sa circule atunci cand : a – unul dintre faruri nu functioneaza ; b – parbrizul este fisurat ; c – noxele emanate depasesc limita legala admisa .

15

Interzicerea pe care o impune indicatorul este valabila: a - pana când drumul se înfunda ; b - pana la întâlnirea indicatorului ,,Sfârşitul tuturor restricţiilor’’ ; c – pe sectorul de drum sau in intersectia unde este instalat.

16 Semnalul galben intermitent al semaforului : a – anunta aparitia semnalului rosu al semaforului electric ; b – obliga conducatorii vehiculelor sa reduca viteza si sa circule respectand regulile de circulatie aplicabile in acea intersectie ; c – interzice intrarea in intersectie .

17 Puteti depasi tramvaiul oprit intr-o statie fara refugiu pentru pietoni , pe o strada cu sens unic ? a – da , dar numai pe partea stanga ; b – da , dar numai daca nu exista pietoni in statia de tramvai ; c – nu ,deoarece depasirea este interzisa .

18 Limita maxima de viteza cu care este permisa circulatia autovehiculelor in afara localitatiilor , atunci cand vizibilitatea esteb redusa sub 100m , in conditii de ceata , este de : a – 70 km /h ; b – 50 km / h ; c – 90 km / h .

19 La intalnirea unui vehicul care circula noaptea , din sens opus , pe un drum neiluminat , conducatorul de autovehicul este obligat : a – sa circule cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului ; b – sa reduca viteza ; c – sa foloseasca avertizorul sonor .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 40: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

40

20

Cand se restituie permisul de conducere retinut de catre politie in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce : a – la hotararea agentului de circulatie ; b – la expirarea termenului de suspendarea , daca a fost promovat testul de verificare a cunostiintelor , in situatiile prevazute de lege ; c – atunci cand procesul verbal de contraventie a fost anulat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva .

21 Nu este permis unui autovehicul sa circule atunci cand : a – polueaza fonic , in timpul mersului sau stationarii , peste pragul admis de lege ; b – nu este dotat cu roata de rezerva ; c – placutele cu numarul de inmatriculare sunt deteriorate .

22

Transportarea victimelor la spital se poate realiza cu : a – o ambulanta speciala dotata in acest sens ; b – o ambulanta insotita de un medic ; c – vehiculul care a provocat accidentul , daca starea victimei permite acest lucru .

23

Ce tip de coliziuni au cea mai mare forta de distrugere ? a – coliziunile laterale ; b – coliziunile frontale ; c – coliziunile din spate .

24

Cum veti proceda in aceasta situatie ? a – urmati autovehiculul care executa depasirea ; b – ramaneti in spatele camionului ; c – indicatorul se adreseaza vehiculelor care circula din sens opus .

25

Care dintre faptele de mai jos atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile ? a – conducerea sub influenta bauturilor alcoolice ; b – conducerea sub influenta produselor stupefiante ; c – conducerea unui autovehicul neinmatriculat .

26

Cum trebuie sa procedati cand ajungeti in spatele unui tramvai oprit intr-o statie fara refugiu pentru pietoni ? a – opriti in dreptul ultimei usi ; b – opriti in spatele acestuia si va reluati deplasarea numai dupa ce usile tramvaiului au fost inchise ; c – sa opriti la o distanta de 25 m de tramvai .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 41: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

41

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ O744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 11 1

Aveti posibilitatea de a trece pe sensul opus de mers , la intalnirea unui astfel de marcaj rutier ? a – legal , nu este stabilit acest aspect ; b – da ; c – nu .

2

Ce indica aceasta pozitie a politistului rutier ? a – reduceti viteza ; b – mariti viteza ; c – oprire .

3

In acest sens giratoriu , sunteti incadrat corect pentru : a – a vira la dreapta ; b – a vira la stanga sau a circula pe directia inainte ; c – a circula inainte .

4 Cum procedeaza conducatorul de autovehicul care intentioneza sa circule pe directia inainte intr-o intersectie nedirijata ? a – reduce viteza si acorda prioritate tuturor vehiculelor ; b – reduce viteza si acorda prioritate vehiculelor care vin din dreapta sa ; c – reduce viteza si acorda prioritate vehiculelor care circula din sens opus si urmeaza sa schimbe directia de mers spre stanga .

5 De la ce distanta trebuie sa foloseasca un conducator de autovehicul mijloacele de avertizare sonora , pentru a preveni pietonii si pe ceilalti conducatori de vehicule ? a – legea nu prevede o anumita distanta ; b – de la cel mult 30 m de acestia ; c – de la cel putin 25 m de acestia .

6 Ce se intelege prin distanta de 100 m pentru semnalizarea schimbarii directiei de mers in afara localitatii ? a – distanta fata de vehiculul care circula din spate ; b – distanta parcursa din momentul semnalizarii intentiei de a efectua manevra si locul unde se produce schimbarea directiei de mers ; c – distanta fata de locul terminarii manevrei de depasire .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 42: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

42

7 In care dintre situatii este interzisa depasirea ? a – in intersectiile cu circulatie nedirijata si la trecerile pentru pietoni semnalizate ; b – in intersectii si la o distanta mai mica de 50 m de acestea ; c – in zona de actiune a indicatorului ,,Limitare de viteza’’ .

8 Prioritatea de trecere se acorda in urmatoarea situatie : a – la intalnirea indicatorului ,,Prioritate pentru circulatia din sens invers’’ ; b – la intalnirea indicatorului ,, Intersectie cu un drum fara prioritate’’; c – la intalnirea indicatorului ,, Sfarsitul drumului cu prioritate’’.

9 Care sunt vehiculele care au prioritate in sensul giratoriu ? a – toate vehiculele care au patruns in sensul giratoriu , fata de cele care urmeaza sa patrunda ; b – toate autovehiculele care vin din fata ; c – toate vehiculele care vin din dreapta .

10 Conducatorii de autovehicule au urmatoarele obligatii , inainte de a pleca la drum : a – sa verifice sistemul de lumini si semnalizare ; b – sa verifice instalatia de climatizare ; c – sa mentina permanent curat parbrizul .

11 Ce conditii tehnice trebuie sa indeplineasca un autovehicul pentru acircula pe drumurile publice ? a – sa nu depaseasca masa totala maxima autorizata; b – sa nu depaseasca gabaritul inscris in certificatul de inmatriculare; c – sa fie inmatriculat si sa corespunda conditiilor tehnice legale .

12

In ce ordine vor trece prin intersectie cele patru autovehicule ? a – autoturismul , autocamionul , motocicleta , autobuzul ; b – autobuzul , autocamionul , motocicleta , autoturismul ; c – autoturismul , autobuzul , motocicleta , autocamionul .

13 Este permisa stationarea autovehiculelor pe timpul noptii pe partea carosabila a unui drum comunal neiluminat ? a – da , daca se aprind luminile de pozitie sau de stationare ; b – nu , intrucat in toate cazurile se interzice pe timpul noptii stationarea pe partea carosabila ; c – da , daca in afara luminilor de pozitie , prezenta autovehiculului este semnalizata si cu ajutorul triunghiurilor reflectorizante .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 43: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

43

14

In situatia data , se va acorda prioritate vehiculelor care circula din sens opus ? a – da ; b – nu ; c – nu , deoarece indicatorul informeaza ca circulatia se desfasoara in ambele sensuri ;

15 Este permisa stationarea in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public ? a – legal , nu este prevazut ; b – da , dar numai a autovehiculelor avand o masa totala maxima autorizata de pana la 1, 5 tone ; c – nu , deoarece stationarea in aceste locuri este interzisa .

16 Oprirea voluntara este interzisa ? a – pe drumurile cu sens unic ; b – in zonele rezidentiale semnalizate ca atare ; c – la mai putin de 25 m , inainte si dupa statiile mijloacekor de transport public de persoane

17

Cum trebuie sa procedati la intalnirea indicatorului ? a – ocoliti centrul intersectiei prin stanga ; b – circulati cu o viteza care sa nu depaseasca de 20 km / h in localitate si 40 km / h in afara localitatii ; c – acordati prioritate vehiculelor care se deplaseaza in interiorul intersectiei .

18 Circulati in localitate , in spatele unui autovehicul cu numar de inmatriculare din alta localitate sau din strainatate . La ce va puteti astepta ? a – autovehiculul care circula in fata merge corect ; b – inainte de a vira , conducatorul autovehiculului respectiv va semnaliza din timp schimbarea directiei de mers ; c – conducatorul care circula in fata poate sa franeze si sa opreasca in mod neasteptat , pentru a cere informatii privind drumul .

19

Cum veti proceda daca intersectia care urmeaza este blocata din cauza aglomeratiei ? a – opriti si asteptati deblocarea intersectiei , dupa care va continuati deplasarea numai la semnalul verde al semaforului ; b – va continuati deplasarea , deoarece semnalul de culoare verde va permite acest lucru ; c – claxonati si avansati catre vehiculul aflat in fata dumneavoastra .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 44: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

44

20

Care dintre autovehicule au prioritate de trecere ? a – autobuzul si autoturismul verde ; b – autoturismul verde si autocamionul ; c – autobuzul si motocicleta .

21 Este permisa stationarea vehiculelor in zona de actiune a indicatorului ,, Drum ingustat’’ ? a – da ; b – nu ; c – legea nu prevede nimic cu privire la acest aspect .

22

Ce autovehicul va trece primul prin intersectie ? a – autocamionul ; b – autobuzul ; c – autoturismul rosu .

23 Viteza maxima cu care pot sa conduca un autoturism , pe autostrada , persoanele care au mai putin de un an de practica de conducere , este de : a – 130 km/ h ; b – 120 km / h ; c – 110 km / h.

24 In care dintre situatii este interzisa intoarcerea ? a – in apropierea statiilor de tramvai ; b – cand vizibilitatea este redusa sub 100 m ; c – in locuri unde soliditatea drumului nu permite .

25

Ce semnifica indicatorul impreuna cu panoul aditional ? a – sfarsitul zonei de actiune a indicatorului ,,Stationarea intrzisa’’ ; b – sfarsitul zonei de actiune a indicatorului ,,Oprirea interzisa’’ ; c – inceputul zonei in care este interzisa oprirea .

26 Cand circulati pe un drum national european va este interzis : a – folosirea mijloacelor de avertizare sonora ; b – remorcarea altui vehicul ; c – stationarea voluntara pe partea carosabila .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 45: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

45

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 12 1 La efectuarea manevrei de mers inapoi , conducatorul auto se va deplasa :

a - cu viteze redusa ; b - cu o viteza de cel mult 20 km/h ; c - legal nu este prevazut .

2 La calea ferata semnalul luminos de culoare alba , intermitenta cu cadenta lenta , fun-ctioneaza : a - atunci cand semnalele luminoase de culoare rosie sunt defecte ; b - atunci cand barierele sau semibarierele sunt coborate sau in curs de coborare ; c - atunci cand luminile rosii sunt stinse , semnalizand astfel permisiunea traversarii cai ferate .

3

Sunteti corespunzator incadrat pentru a folosi prima iesire de pe autostrada ? a – da , deoarece circulati pe banda din dreapta ; b – nu , deoarece veti calca banda continua ; c – nu , pentru ca circulati pe banda de urgenta .

4 Precizati in care din situatiile enumerate mai jos este interzisa stationarea ? a - in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public ; b - in zona rezidentiala ; c - pe drumrile in panta sau in rampa .

5 Va aflati pe un drum national european , care din urmatoarele manevre sunt interzise ? a - sa remorcati un autovehicul ramas in pana ; b - sa opriti sau sa stationati pe partea carosabila ; c - sa depasiti alte vehicule datorita valorilor ridicate de trafic .

6

Va este permis sa claxonati un biciclist inainte de a-l depasi ? a – da , daca distanta este de peste 25 m ; b – nu ; c – da , dar numai in reprize foarte scurte .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 46: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

46

7 In care dintre situatii se dispune imobilizarea unui autovehicul ? a – conducatorul acestuia nu are asupra sa permisul de conducere ; b – starea tehnica a vehiculului deterioreaza drumul public sau afecteaza mediul ; c – conducatorul autovehiculului nu are asupra sa certificatul de inmatriculare .

8 In care dintre urmatoarele situatii se anuleaza permisul de conducere ? a – in urma unei condamnari , printr-o hotarare definitiva , pentru o infractiune la regimul circulatiei ; b – pentru incalcarea dispozitiilor legale referitoare la folosirea luminilor de intalnire pe timp de noapte , in afara localitatilor ; c – pentru incalcarea dispozitiilor legale referitoare la obligatia de a semnaliza schimbarea directiei de mers .

9 Marcajul longitudinal continuu , aplicat pe axul drumului , permite incalcarea lui : a – numai de catre conducatorii de motociclete , mopede ori biciclete ; b – numai de catre vehiculele cu gabarit depasit ; c – nu , in nicio situatie .

10

Care dintre cele doua indicatoare obliga la schimbarea directiei de mers spre dreapta , dupa depasirea locului unde este instalat ? a – indicatorul 2 ; b – indicatorul 1 ; c – ambele indicatoare .

11 In care dintre urmatoarele situatii conducatorilor de vehicule le este interzis sa execute virajul spre stanga la lumina de culoare verde a semaforului electric ? a – cand intalnesc indicatorul ,, Inainte sau la stanga’’ ; b – cand se afla pe o strada cu sens unic ; c – cand intalnesc indicatorul ,, Inainte sau la dreapta’’ .

12

Se poate efectua depasirea in situatia data ? a – da , legea nu interzice ; b – da , deoarece din sens opus nu se apropie nici un vehicul ; c – nu , deoarece va aflati in curba .

13 Dezinfectarea plagilor , ce necesita a fi pansate , se face cu : a – apa oxigenata sau iod ; b – ser fiziologic ; c – apa potabila sau plata .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 47: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

47

14 Tramvaiul poate fi depasit pe partea stanga ? a – nu ; b – da , in statiile fara refugiu , pentru protejarea calatorilor care urca sau coboara ; c – da , atunci cand intre sina din dreapta si bordura nu exista spatiu suficient pentru depasire .

15 Cum procedati la intalnirea unui obstacol pe sensul dumneavoastra de mers , in situatia in care pentru a-l depasi intrati pe contrasens , iar din fata se apropie alt vehicul : a – reduceti viteza si , la nevoie , opriti ; b – opriti si inlaturati obstacolul ; c – opriti si asteptati echipajul de interventie .

16 Ce categorii de vehicule au obligatia de a folosi luminile de intalnire pe timp de zi ? a – motocicletele si mopedele ; b – autovehiculele care insotesc coloane militare sau transporta grupuri de persoane ; c – autovehiculele care tracteaza alte vehicule sau care transporta produse periculoase .

17 Se interzice circulatia pe drumurile publice a autovehiculelor daca : a – mecanismul de directie prezinta uzuri peste normele admise ; b – autovehiculul are aplicate inscriptii , desene , semne distinctive sau reclame de natura sa impiedice ori sa diminueze eficacitatea dispozitivelor de iluminare si de semnalizare luminoasa sau citirea numarului de inmatriculare ; c – autovehiculul are montate accesorii pe parbriz ori pe geamurile laterale , care restrang sau estompeaza vizibilitatea conducatorului in timpul mersului .

18 Factorii principali care ajuta un conducator auto sa piloteze preventiv sunt : a – atitudinea pozitiva in trafic , calmul , cunostiintele dobandite si politetea ; b – iscusinta si priceperea de a-si impune calitatile fizice dobandite ; c – mijloacele de semnalizare rutiera si agentii de politie rutiera .

19 Ce intelegeti prin conduita preventiva in conditii atmosferice nefavorabile ? a – sa rulati cu o viteza mai mica decat viteza maxima legala , admisa pe tronsonul de drum respectiv ; b – sa conduceti cu atentie sporita si cu o viteza care sa va permita oprirea in siguranta si evitarea oricarui pericol ; c – sa folositi atat luminile de drum cat si luminile de avarie , pentru a fi mai usor de observat de catre ceilalti participanti la trafic ;

20

Care este ordinea de trecere a vehiculelor prin intersectie ? a – motocicleta , bicicleta , autoturismul ; b – autoturismul , motocicleta , bicicleta ; c – bicicleta , autoturismul , motocicleta .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 48: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

48

21 Ce obligatii ii revin conducatorului de vehicul in monentul apropierii de o intersectie , daca semnalul verde se schimba cu cel galben ? a – sa grabeasca traversarea ; b – sa traverseze intersectia cu viteza redusa ; c – sa opreasca vehiculul in fata marcajului de oprire sau a marcajului pentru trecerea de pietoni ori in dreptul semaforului .

22

Semnificatia indicatorului impreuna cu panoul aditional este : a – oprirea si stationarea sunt interzise ; b – zona de oprire permisa pentru cel mult 30 de minute; c – zona de stationare permisa pentru cel mult 30 de minute.

23 Luminile de avarie se folosesc in urmatoarele situatii : a – cand sunteti dezorientat in privinta traseului de urmat ; b – cand vehiculul este imobilizat involuntar pe carosabil sau in timp ce sunteti remorcat ; c – cand luminile de drum s-au defectat .

24 Intrati cu autovehiculul de pe o strada bine iluminata pe una neiluminata . Ce trebuie sa aveti in vedere ? a – viteza trebuie adaptata noilor conditii de iluminare ; b – nu aveti obligatii legale ; c – vederea se adapteaza instantaneu .

25 Care dintre faptele de mai jos se considera infractiune si se pedepseste ca atare ? a – sustragerea de la obligatia de a supune autovehiculul inspectiei tehnice periodice ; b – parasirea locului accidentului care a avut drept urmare avarii ; c – repararea autovehiculului ce prezinta urme de accident , fara autorizatia politiei .

26

Care este ordinea de trecere a autovehiculelor , daca ajung simultan in intersectie ? a – autocamionul , tramvaiul , autoturismul ; b – autoturismul , autocamioniul , tramvaiul ; c – tramvaiul , autoturismul , autocamionul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 49: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

49

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 13 1 Ce obligatii aveti daca , pe drumul pe care circulati , observati evenimente de natura sa

puna in pericol siguranta circulatiei ? a – semnalizati participanti la trafic care circula din sens opus ; b – sa emiteti semnale acustice ; c – sa sesizati cea mai apropiata unitate de politie in legatura cu obstacolele care pun in pericol siguranta circulatiei .

2 Este permisa montarea , de catre detinatorul unui autovehicul , a unui alt avertizor sonor in afara celui omologat de catre autoritatea competenta ? a – ordonanta 195 si regulamentul de aplicare a ordonantei , nu prevede nimic in acest sens ; b – da , cu conditia sa nu fie deranjant din punct de vedere sonor ; c – nu .

3 Cand este obligat conducatorul unui autovehicul sa opreasca ? a – la semnalul conducatorului de grupuri organizate ; b – la semnalul patrulelor scolare de circulatie aflate la trecerile de pietoni din apropierea unitatilor scolare ; c – cand se apropie de o intersectie sau cand este semnalizat cu lumina farurilor de un alt participant la trafic .

4 Este interzisa stationarea unui autoturism pe un drum public cu o latime mai mica de 6 metrii ? a – da ; b – nu ; c – legal , nu este prevazut .

5 Cand este interzisa schimbarea directiei de mers la dreapta , desi este in functiune semnalul verde al semnaforului electric ? a – cand semaforul nu este insotit de un semn aditional ce contine o sageata cu varful catre dreapta ; b – cand la dreapta se afla o strada cu sens unic ; c – cand banda pe care se afla incadrat este semnalizata cu indicator si marcaj directional care indica mersul inainte .

6

Care dintre conducatorii autovehiculelor executa corect depasirea tramvaiului aflat in mers ? a – ambii conducatori ; b – conducatorul motocicletei ; c – conducatorul autoturismului .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 50: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

50

7 Ce obligatii aveti inainte de efectuarea unei depasiri ? a – sa semnalizati intentia si sa efectuati depasirea ; b – sa va asigurati din fata si sa reduceti corespunzator viteza ; c – sa va asigurati si sa semnalizati intentia de depasire .

8 Este permisa oprirea voluntara a unui vehicul pe trotuar ? a – da , daca se asigura un spatiu de cel putin 1metru latime pentru circulatia pietonilor , iar semnalizarea rutiera permite aceasta manevra ; b – legal , nu este prevazut ; c – nu .

9 In care dintre urmatoarele situatii conducatorul auto este obligat sa nu depaseasca 50 km/h , atunci cand circula in afara localitatii ? a - la schimbarea directiei de mers prin viraje ; b - la intalnirea indicatorului ,, Viteza minima obligatorie ’’ ; c - atunci cand conducatorul auto se deplaseaza pe un drum judetean .

10 Precizati in care dintre situatiile de mai jos este interzisa depasirea : a – la coborarile a caror panta depaseste 10 % ; b – pe trecerile pentru pietoni sau pe cele la nivel cu calea ferata curenta si la mai putin de 50 m de aceasta ; c – in situatia in care , din sens opus , un vehicul este nevoit sa execute o manevra , pentru a evita coliziunea .

11 In ce situatie poate fi retinut certificatul de inmatriculare al unui autovehicul ? a – autovehiculul are aplicate afise publicitare ; b – datele din certificatul de inmatriculare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului ; c – detinatorul nu face dovada incheierii asigurarii auto de raspundere civila .

12 In ce situatie poate fi retinut certificatul de inmatricularesau de inregistrare ? a – cand inspectia tehnica periodica este expirata ; b – cand avertizorul sonor nu functioneaza la parametrii optimi ; c – cand motorul emite diverse zgomote .

13

Care autoturism isi continua deplasarea prin intersectie ? a – autoturismul alb ; b – autoturismul rosu ; c – autoturismul albastru .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 51: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

51

14 1 2

3 4

Care dintre cele patru indicatoare informeaza conducatorul auto ca se deplaseaza pe un drum judetean ? a - indicatoarele 1 si 4 ; b - indicatorul 2 ; c - indicatorul 3 .

15

Conduceti autoturismul albastru . V-ati angajat corect in depasirea motocicletei ? a – da , deoarece din sens opus nu se deplaseaza niciun vehicul ; b – da , deoarece motocicleta nu trece peste axul drumului ; c – nu , deoarece motocicleta depaseste autocamionul .

16 Cum procedati in cazul in care aveti o defectiune la sistemul de rulare pe autostrada a – parasiti carosabilul in timp ce ruleaza autovehiculul , opriti pe banda de urgenta si il semnalizati ; b – aprindeti luminile de pozitie ; c – aprindeti proiectoarele .

17 Nu se poate circula cu un autoturism daca : a – se depaseste masa maxima admisa , inscrisa in certificatul de inmatriculare ; b – anvelopele sunt de marimi si caracteristici diferite fata de cele inscrise in certificatul de inmatriculare ; c – autovehiculul depaseste inaltimea inscrisa in certificatul de inmatriculare .

18 Cum se penalizeaza patrunderea intr-o intersectie dirijata prin semafoare electrice , daca prin aceasta se produce blocarea circulatiei in intersectie ? a – cu amenda contraventionala si aplicarea punctelor de penalizare ; b – cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de 30 zile ; c – cu amenda contraventionala .

19 Poate fi retinut de catre politistul rutier certifi catul de inmatriculare al unui autovehicul ? a – nu , deoarece legea prevede o asemenea masura numai pentru permisul de conducere ; b – da , daca autovehiculul sau remorca prezinta defectiuni tehnice care pun in pericol siguranta circulatiei ; c – da , dar numai pentru o perioada de cel mult 15 zile .

20

Va puteti apropia de vehiculul din fata ? a – da ; b – nu , pentru ca astfel blocati intersectia ; c – legea nu prevede obligatii in acest sens .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 52: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

52

21 Pe ce parte efectuati depasirea unui autovehicul care efectueaza virajul la stanga ? a - pe dreapta ; b - pe stanga ; c - pe orice parte , cu conditia sa semnalizati manevra .

22 La efectuarea virajului la stanga sunteti obligat sa acordati prioritate : a - numai vehiculelor care vin din fata ; b - numai pietonilor cu care ma intersectez la finalizarea virajului ; c - atat vehiculelor care vin din fata cat si pietonilor cu care ma intersectez la finalizarea virajului .

23 In ce situatie se impune respectarea vitezei traficului ? a - cand deplasarea se face in coloana pe ambele sensuri , iar depasirea nu este posibila ; b - cand se circula in conditii de vizibilitate redusa , iar luminile autovehiculelui din fata va ajuta la mentinerea directiei de mers ; c - cand autovehiculul pe care il conduceti are defectiuni majore la sistemul de iluminare/semnalizare , iar deplasarea se face ruland in spatele altui vehicul .

24

Indicatorul semnifica : a – claxonatul este permis numai in cazul evitarii unui pericol imediat ; b – folosirea claxonului este permisa numai pe timp de zi ; c – folosirea claxonului este permisa numai in conditii de vizibilitate redusa .

25

Care dintre autovehicule stationeaza gresit ? a – autocamionul ; b – autoutilitara ; c – ambele autovehicule .

26

In ce ordine vor trece autovehiculele prin intersectia prezentata : a – autoturismul , autocamionul , motocicleta ; b – autocamionul , autoturismul , motocicleta ; c – autoturismul , motocicleta , autocamionul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 53: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

53

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 14 1 La abordarea unei curbe trebuie sa tineti cont de forta centrifuga , care tinde sa va

deplaseze catre : a – autovehiculul care se deplaseaza din fata ; b – exteriorul curbei ; c – partea stanga sau dreapta in functie de tipul tractiunii , fata sau spate .

2 Instalatiile de semnalizare si iluminarea ale unui autovehicul trebuie : a – sa functioneze doar pe timp de noapte ; b – sa corespunda conditiilor tehnice impuse si sa fie omologate de catre autoritatea competenta ; c – sa nu fie folosite in mediul urban .

3 Exista vreo exceptie de la regula depasirii pe partea stanga ? a – nu ; b – da, in cazul autovehiculelor care intentioneaza sa vireze la stanga, si in cazul tramvaiului ; c – da , numai in cazul in care depasirea se realizeaza pe o strada semnalizata cu indicatorul ,, Drum fara iesire’’.

4 Limita maxima de viteaza pe care administratorul drumului public o poate stabili pe anumite sectoare , din interiorul localitatilor , pentru autovehicule din categoria A si B , nu poate fi mai mare de : a – 50 km / h ; b – 80 km / h ; c – 70 km / h .

5 Semaforul de avertizare constituit dintr-un corp de iluminat de culoare galbena intermitenta , va obliga : a – sa acordati prioritate de trecere ; b – sa circulati cu viteza redusa ; c – sa opriti in orice situatie .

6

Cum trebuie sa procedati corect daca va aflati la volanul autoturismului ? a – permiteti trecerea camionului ; b – permiteti trecerea tramvaiului ; c – virati inaintea tramvaiului .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 54: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

54

7

Principala cauza a exploziei pneului in timpul mersului este : a – umflarea insuficienta ; b – umflarea exagerata ; c – uzura moderata a pneului .

8 Circulati pe un drum cu doua benzi pe sens si va apropiati de o trecere de pietoni . Cum veti proceda ? a - reduc viteza si acord prioritate pietonilor care se afla pe sensul meu de deplasare ; b - reduc viteza si acord prioritate tuturor pietonilor indiferent de sensul din care se deplaseaza acestia ; c - reduc viteza si acord prioritate numai pietonilor care traverseaza din stanga mea .

9 Cum trebuie scoasa dintr-un autovehicul o persoana ranita ? a – prin ridicare ; b – prin tragere ; c – prin impingere .

10 Uzura prematura a pneurilor din fata se datoreaza , in primul rand : a – dereglarii geometriei directiei ; b – circulatiei frecvente cu viteza redusa ; c – fenomenul este specific autovehiculelor care au tractiune pe puntea din spate .

11 Cand se folosesc luminile de avarie ? a – cand un vehicul a ramas in pana sau a fost avariat , fiind imobilizat pe carosabil ; b – cand vehiculul se deplaseaza foarte lent si constituie un pericol pentru ceilalti participanti la trafic ; c – cand autovehiculul este remorcat .

12

Care este traseul optim pentru a intoarce in intersectia prezentata : a – traseul 1 ; b – traseul 2 ; c – traseul 3 .

13

In care dintre situatiile enumerate , nu este permisa depasirea vehiculelor : a – in locuri in care soliditatea drumului nu permite sau nu este verificata ; b – in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public ; c – in curbe deosebit de periculoase .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 55: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

55

13 In care din urmatoarele situatii este interzisa depasirea ? a - cand pentru efectuarea depasirii se incalca marcajul longitudinal continuu . b - cand circulati pe o strada cu sens unic si intalniti indicatorul ,, Limitare de viteza ’’ ; c - cand vehiculul care circula din sens opus , este nevoit sa efectueze o manevra de evitare a coliziunii .

14

Indicatorul impreuna cu panoul aditional semnifica : a – o trecere la nivel cu calea ferata ; b – o trecere la nivel cu o cale ferata industriala ; c – apropierea de un depou de tramvaie .

15 Puteti circula cu autovehiculul intr-o zona pietonala daca : a – prestati servicii comerciale ; b – aveti sistemul de iluminare in functiune ; c – locuiti in acea zona.

16

Puteti depasi tramvaiul oprit in statie ? a – nu , deoarece tramvaiul se depaseste pe partea stanga ; b – nu , deoarece in statie nu exista refugiu pentru pietoni ; c – da , deoarece intre sina din dreapta si trotuar exista spatiu suficient pentru efectuarea depasirii .

17 Purtarea centurii de siguranta nu este obligatorie in localitati pentru : a – copii cu varsta de pana la 12 ani ; b – persoanele care poseda un document in acest sens , emis de o institutie medicala de specialitate ; c – femeia care prezinta o sarcina vizibila ;

18 Cand constatati ca aveti anumite probleme cu vederea , trebuie : a – sa va cumparati ohelari de vedere cu caracteristici superioare ; b – sa evitati conducerea autovehiculului pana cand sunteti consultat de medicul specialist , urmand sa va conformati sfaturilor acestuia ; c – sa conduceti folosind lumina de drum si in localitati sau cand din sens opus se apropie alte vehicule .

19 In care dintre situatiile de mai jos este interzisa depasirea vehiculelor ? a – in zona de actiune a indicatorului ,, Alte pericole’’ ; b – la mai putin de 50 m de o intersectie ; c – in curbe , unde vizibilitatea este redusa sub 50 m .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 56: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

56

20 Transportarea victimelor la spital se poate realiza cu : a – o ambulanta special dotata in acest sens ; b – o ambulanta insotita de un medic ; c – vehiculul care a provocat accidentul , daca starea victimei permite acest lucru .

21 In care din situaţiile descrise mai jos , conducatorul auto nu are voie sa mareasca viteza de deplasare ? a – la schimbarea directiei de mers prin viraje ; b – atunci cand se deplaseaza intr-o intersectie cu sens giratoriu ; c – atunci cand este depasit de un alt vehicul .

22 Cand se recomnda sa opriti motorul pentru a reduce consumul de combustibil ? a – in cazul unei opriri lungi la o trecere la nivel cu calea ferata ; b – la culoarea rosie a unui semafor care , de regula , dureaza foarte mult ; c – la semnalul politistului rutier facut in acest sens .

23 In cazul unui accident de circulatie cu victime si cu deformarea accentuate a caroseriei sau a blocarii usilor , ocupantii autovehiculului pot fi imobilizati . Cum se actioneaza in astfel de situatii ? a – se extrag victimele rapid si ferm ; b – se apeleaza la serviciile de specialitate ale unitatilor de pompieri , care intervin cu utilaje de descarcerare ; c – se cere ajutorul celor din jur si se scot rapid victimele dintre fiarele contorsionate .

24

Care dintre autovehicule isi poate continua deplasarea ? a – toate trei ; b – autobuzul si autocamionul ; c – autoturismul .

25 Circulati pe o strada cu sens unic , care manevre sunt interzise ? a – depăşirea unui tramvai oprit intr-o staţie fara refugiu ; b – depăşirea unui tramvai oprit intr-o staţie cu refugiu ; c – depasirea unui autobuz oprit intr-o statie cu alveola .

26 Circulati pe o strada cu o singura banda pe sens , iar axul drumului este materializat discontinuu . Puteti opri in dreptul altui vehicul ? a – da , deoarece axul drumului este discontinuu ; b – nu , daca se împiedica circulaţia a doua vehicule care circula din sens opus ; c – da , daca autovehiculul se afla oprit intr-un loc in care vizibilitatea asupra drumului este asigurata .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 57: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

57

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744\205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR .15 1 Daca , din motive obiective , va deplasati cu viteza redusa , trebuie :

a – sa circulati numai pe banda de langa acostament sau bordura ; b – sa circulati numai pe banda de langa axul drumului , semnalizand cu luminile de avarie ; c – sa emiteti semnale luminoase si sonore , pentru a preveni orice posibil eveniment .

2 Neacordarea prioritatii inseamna : a – nerespectarea semnificatiei semnalizarii rutiere de obligare sau de avertizare ; b – nerespectarea dispozitiilor legale privind asigurarea si semnalizarea in intersectii , indiferent daca acestea sunt dirijate sau nedirijate ; c – obligarea celor care au prioritate de trecere de a-si modifica brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca .

3 Cum veti proceda pentru atraversa intersectia daca intalniti indicatorul ,, Cedeaza trecerea’’ ? a – reduceti viteza de deplasare numai daca se apropie vehicule ; b – reduceti viteza , va asigurati , iar daca pe drumul transversal circula in acel moment alte vehicule , opriti pentru a le acorda prioritate de trecere ; c – reduceti viteza si va asigurati , pentru a fi in masura sa acordati prioritate de trecere numai autovehiculelor care se deplaseaza in acel moment pe drumul transversal .

4

Ce obligatii aveti la intalnirea indicatorului ? a – sa circulati cu atentie marita , pentru a evita pericolele asupra carora sunteti avertizat ; b – sa circulati cu viteza redusa , deoarece urmeaza o intersectie periculoasa ; c – sa circulati cu lanturi antiderapante , in conditii meteo nefavorabile .

5

Indicatorul va avertizeaza ca urmeaza : a – o urcare cu inclinare mare , pe o lungime de 2000m; b – o coborare periculoasa , cu o diferenta de nivel de 10 m pana la 100 m pe orizontala ; c – limitare de viteza , la 10 km / h , pe un sector de drum in lungime de 2000 m .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 58: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

58

6

Indicatorul precizeaza : a – pe banda din stanga , vehiculele vor circula cu cel mult viteza indicata ; b – pe banda din dreapta , se poate circula fara restrictie de viteza ; c – pe banda din stanga , pot circula cei care se deplaseaza cel putin cu viteza mentionata .

7 In care din urmatoarele situatii manevra de intoarcere este interzisa ? a - pe drumurile foarte aglomerate ; b - in locurile unde fluxul de autovehicule se intersecteaza cu platforma liniei de tramvai ; c - pe poduri si in tunele rutiere .

8 Stationarea este interzisa : a - in panta si in rampa ; b - pe strazile cu o latime mai mica de 6 metrii ; c - in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public .

9 Ce obligatii are conducatorul auto care patrunde intr-o zona rezidentiala ? a - sa circule cu o viteza de cel mult 20 km/h; b - sa nu foloseasca pentru deplasare vehicule destinate transportului de marfuri ; c - sa nu stanjeneasca sau sa impiedice circulatia pietonilor chiar daca , in acest scop , trebuie sa opreasca .

10 Cum veti semnaliza un autovehicul imobilizat pe carosabil , daca sistemul de iluminare/semnalizare nu functioneaza ? a - cu ajutorul triunghiurilor reflectorizante sau lampa portativa cu lumina galben intermitenta ; b - cu ajutorul lampii plafoniere ; c - cu ajutorul unui girofar rosu sau albastru , daca aveti asa ceva in dotarea autovehiculului dumneavoastra .

11 Un autovehicul poate fi remorcat : a - cu o bara metalica in lungime de cel mult 4 metrii ; b - cu o legatura flexibila omologata , in lungime de 3 -5 metrii ; c - cu orice tip de legatura care sa impiedice desprinderea autovehiculului remorcat .

12

Ce va este interzis in situatia data ? a – indicatorul impune viteza de deplasare , conducatorilor mijloacelor de transport public de persoane ; b – sa circulati cu o viteza mai mica de 60 km/h ; c – sa circulati cu o viteza mai mare de 60 km/h .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 59: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

59

13

Care dintre cele trei autoturisme este parcat regulamentar ? a – autoturismul albastru ; b – autoturismul rosu si autoturismul albastru , deoarece nu depasesc zona marcata de indicator ; c – autoturismul verde si autoturismul rosu , deoarece respecta semnificatia indicatorului .

14 Se interzice conducatorului auto : a – sa transporte in autovehicul mai multe persoane decat numarul de locuri stabilite in certificatul de inmatriculare ; b – sa transporte copii in varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata al autoturismelor ; c – sa lase liber in timpul mersului volanul .

15 Ce obligatii are conducatorul de autovehicul ? a – sa verifice inainte de plecare sistemul de iluminare semnalizare al autovehiculului ; b – sa mentina in permanenta curate parbrizul , luneta si geamurile laterale , precum si numerele de inmatriculare ; c – sa aibă asupra sa actul de identitate , permisul de conducere si certificatul de inmatri-culare .

16 Cand putem traversa calea ferata ? a – cand barierele sunt ridicate iar semnalele luminoase ,de culoare rosie si cele sonore sunt in functiune; b – cand barierele sunt ridicate si functioneaza lampa alba cu cadenta lenta ; c – cand barierele sunt in curs de coborare .

17 In care dintre situatiile enumerate mai jos conducatorul auto pierde prioritatea ? a – la intalnirea indicatorului ,,Intersectie cu un drum fara prioritate ’’ ; b – la intalnirea indicatorului care semnifica urcare cu inclinare mare ; c – la trecerea de pietoni cand sunt angajati in traversare pietoni pe sensul de mers .

18

Care dintre vehicule au dreptul sa patrunda in intersectie ? a – motocicleta si autocamionul ; b – autoturismul si autocamionul ; c – motocicleta si autoturismul .

19

Cui trebuie sa acorde prioritate autoturismul albastru ? a – autobuzului , fiind autovehicul de transport public de persoane ; b – autoturismului rosu , deoarece nu-si schimba dirctia de mers ; c – ambelor autovehicule .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 60: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

60

20 In care din urmatoarele situatii este interzisa depasirea ? a – in intersectiile nedirijate ; b – in zona de actiune a indicatorului ,, Limitare de viteza ’’ ; c – in zona de actiune a indicatorului ,, Intersectie de drumuri ’’ .

21 Distanta pe care trebuie sa o pastrati , in mers , fata de autovehiculul care se deplaseaza inaintea dumneavoastra , o stabiliti in functie de : a – viteza de deplasare si conditiile de drum ; b – caracteristicile tehnice ale autovehiculului condus ; c – gradul de aglomerare a partii carosabile .

22 In care din situatiile enumerate , conducatorul auto nu trebuie sa depaseasca 50 km\h atunci cand se deplaseaza pe un drum din afara localitatii ? a – in conditii de ceata densa , cand vizibilitatea este sub 100 metrii ; b – cand se depasesc mijloace de transport in comun oprite , in statie ; c – la schimbarea directiei de mers prin viraje .

23

Intr-o intersectie semnalizata cu indicatorul din imagine , se respecta : a – regula prioritatii de dreapta ; b – semnificatia indicatoarele care reglementeaza prioritatea ; c – semnificatia indicatoarelor si in caz de egalitate regula prioritatii de dreapta .

24 Sunteti implicat intr-un accident soldat cu avarii . Ce obligatii aveti ? a – sa scoateti autovehiculul in afara partii carosabile , dupa care , daca este posibil ,va deplasati impreuna cu celalalt conducator implicat in accident, la politie pentru intocmirea procesului verbal de contraventie si obtinerea autorizatiei de reparatie ; b – anuntati organul de politie si asteptati sosirea acestuia la fata locului pentru a stabili cui apartine vinovatia ; c – anuntati organul de politie si firma la care aveti asigurarea de raspundere civila pentru ca impreuna sa stabileasca cui apartine vinovatia .

25 Circulati pe o strada cu sens unic , cum veti proceda pentru a efectua virajul la stanga? a – cu cel putin 50 metrii inainte de intersectie voi ocupa banda de langa bordura din stanga; b – cu cel putin 50 metrii inainte de intersectie voi ocupa banda de langa axul drumului ; c – cu cel putin 50 metrii inainte de intersectie voi ocupa banda de langa bordura din dreapta.

26

Care este ordinea de trecere a vehiculelor prin intersectie ? a – motocicleta , bicicleta , autoturismul ; b – autoturismul , motocicleta , bicicleta ; c – autoturismul , bicicleta , motocicleta .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 61: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

61

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 16 1 Ce masuri trebuie sa luati atunci cand circulati pe o strada pavata cu piatra cubica

umezita de ploaie ? a - sa circulati cat mai aproape de axul strazii pentru ca , in eventualitatea unui derapaj , sa evitati acrosarea vehiculelor imobilizate ; b - sa folositi frana de ajutor pentru a evita derapajul ; c - sa reduceti viteza de deplasare si sa evitati bruscarea directiei sau a franei de serviciu .

2 Trecerea peste marcajul discontinuu este permisa : a – in orice situatie , acesta avand un caracter orientativ ; b – atunci cand un asemenea marcaj nu delimiteaza cele doua sensuri de circulatie ; c – la schimbarea benzii de circulatie , a directiei de mers sau la depasire .

3 Ce reprezinta preselectarea ? a - ocuparea benzii in raport cu directia de mers ; b - ocuparea benzii in functie de categoria autovehiculului condus ; c - ocuparea benzii in functie de viteza de deplasare a autovehiculului condus .

4 In care dintre situatiile enumerate mai jos , nu vi se permite virajul la stanga , cu toate ca lumina semaforului electric este pe culoarea verde ? a - cand drumul pe care urmeaza sa intrati este semnalizat cu indicatorul ,,Drum infundat ’’ ; b - cand drumul pe care va aflati este semnalizat cu indicatorul ,, Sens unic ’’ ; c - cand in intersectie se afla instalat indicatorul ,, Inainte si la dreapta ’’ .

5 Parcarea este permisa ? a - pe trotuare sau langa bordura daca nu se impiedica deplasarea pietonilor si a celorlalte vehicule ; b - in locuri foarte putin circulate ; c - in locuri special amenajate , semnalizate cu indicatoare si marcaje .

6

Indicatorul va avertizeaza ca urmeaza : a – un depou de trenuri ; b – o trecere la nivel cu o cale ferata prevazuta cu bariere si semnalizare luminoasa ; c - o trecere la nivel cu o cale ferata fara bariere cu semnalizare luminoasa.

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 62: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

62

7 In ce consta pregatirea pentru drum a conducatorului auto ? a - reglarea oglinzilor , reglarea scaunului si centura de siguranta dupa care se trece la eliberarea franei de ajutor ; b - centura de siguranta , reglarea scaunului si a oglinzilor retrovizoare , dupa care se elibereaza frana de ajutor ; c - reglarea scaunului , reglarea oglinzilor , centura de siguranta ,dupa care se elibereaza frana de ajutor .

8 In care dintre situatiile enumerate mai jos este interzisa oprirea vehicululor ? a - la mai putin de 25 metrii de coltul intersectiei ; b - in dreptul unui chei sau mal abrupt ; c - in locuri in care se impiedica vizibilitatea asupra indicatoarelor sau semnalelor lumi -noase ;

9 Daca ramaneti in pana in tunel : a – opriti functionarea motorului ; b – motorul trebuie sa functioneze , pentru a putea folosi luminile de avarie ; c – inchideti autovehiculul pentru a va putea indeparta de acesta .

10 Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de : a – personalul autorizat de la trecerile la nivel cu calea ferata industriala ; b – conducatorii unor grupuri organizate ; c – nevazatorii , prin ridicarea bastonului alb , atunci cand acestia traverseaza strada .

11

Ce semnifica indicatorul din imagine ? a – zona in care viteza recomandata este de 30 km / h ; b – zona in care este interzisa circulatia sub 30 km / h; c – zona in care le este interzis autovehiculelor destinate transportului de marfuri sau de persoane sa circule cu peste 30 km / h .

12

Ce semnifica indicatorul ? a – presemnalizeaza traseul de urmat in vederea efectuarii virajului la dreapta ; b – semnalizeaza o succesiune de curbe , dintre care prima la dreapta ; c – o curba deosebit de periculoasa , spre dreapta .

13 Puteti opri sau stationa regulamentar , cu toate luminile stinse , pe un drum ilumi-nat , daca vehiculul pe care il conduceti este vizibil de la o distanta de cel putin : a – 50 metrii ; b – 100 metrii ; c – 150 metrii .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 63: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

63

14 Ce reprezinta simbolurile EURO I , EURO II , EURO III , EURO IV ? a – caracteristicile tehnice de provenienta a unor vehicule din Uniunea Europeana ; b – standardele de poluare din Uniunea Europeana ; c – incadrarea autovehiculelor in diverse norme de consum , conform legislatiei europene.

15 Ce trebuie sa contina biletul care se prinde langa garoul aplicat unei persoane ranite ? a – datele de stare civil ale persoanei , precum si date referitoare la cauza accidentului ; b – pozitia in care a fost gasita victima si numarul de persoane implicate in accident ; c – ora si minutul aplicarii garoului .

16 Care autovehicule trebuie sa-si refaca inspectia tehnica inainte de termen ? a – autovehiculele a caror vechime depaseste 10 ani ; b – autovehiculele cu sistemele de franare si directie grav avariate ; c – autovehiculele cu inscriptia SCOALA sau cele care transporta persoane in regim TAXI .

17 Precizati in care dintre situatii este interzisa stationarea voluntara a vehiculelor : a – in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public ; b – in zona aglomerata a pietelor ; c – in panta si in rampa .

18 In ce situatie poate fi retinut certificatul de inmatriculare al unui autovehicul ? a – autovehiculul are aplicate afise publicitare ; b – datele din certificatul de imnatriculare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale autovehiculului ; c – detinatorul nu face dovada incheierii asigurarii auto de raspundere civila .

19

Ce semnifica panoul aditional ? a – inceputul zonei de actiune a indicatorului ,,Stationarea interzisa’’; b – inceputul zonei de actiune a indicatorului ,,Oprirea interzisa’’ ; c – stationarea este interzisa pana la indicator .

20 Remorcarea unui vehicul ramas in pana , se face cu : a – o legatura flexibila omologata , in lungime de 3-5 metrii , daca mecanismul de directie si sistemul de franare nu sunt defecte ; b – o bara rigida , lunga de maximum 4 metrii ; c – o bara metalica insotita de un lant de siguranta .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 64: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

64

21

Care dintre vehicule au prioritate de trecere prin intersectia prezentata ? a – autocamionul si autoturismul ; b – motocicleta si tramvaiul ; c – motocicleta si autocamionul .

22 La aparitia defectiunilor tehnice ale mecanismului de directie se procedeaza astfel : a – se apeleaza la cunostiinte care au mai intalnit astfel de situatii ; b – se continua deplasarea , intrucat defectiunea se datoreaza starii drumului ; c – se apeleaza numai la ateliere specializate , care au personal calificat .

23 Care dintre indicatoarele enumerate confera prioritate ? a - ,, Intersectie de drumuri ’’; b - ,, Intersectie cu un drum fara prioritate ’’ ; c - ,, Drum cu prioritate ’’ .

24

Care vehicul patrunde al doilea in intersectie ? a – motocicleta ; b – autoturismul ; c – autocamionul .

25

Cum este corect sa procedati daca semafoarele functioneaza cu lumina galbena intermitenta ? a – reduceti viteza si traversati intersectia ; b – reduceti viteza si cedati trecerea ; c – opriti si cedati trecerea .

26

Este permisa depasirea in situatia data? a – da , deoarece axul drumului este marcat cu linie continua ; b – da , deoarece linia discontinua va este mai apropiata de directia de mers ; c – nu , deoarece autovehiculul din fata nu va permite depasirea .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 65: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

65

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 17 1 Ce banda de mers trebuie sa ocupati si de la ce distanta , atunci cand va aporopiati de

o intersectie dirijata situata in afara localitatii , daca doriti sa efectuati virajul la dreapta ? a – banda din dreapta , de la cel putin 25 metrii ; b – banda din dreapta , de la cel putin 100 metrii ; c – banda din dreapta , de la cel putin 50 metrii .

2 Puteti opri sau stationa regulamentar , cu toate luminile stinse , pe un drum iluminat , daca vehiculul pe care il conduceti este vizibil de la o distanta de cel putin : a – 25 metrii ; b – 50 metrii ; c – 75 metrii .

3 Circulati pe un drum avand o latime mai mica de 6 metrii . Ce manevre va sunt inter-zise ? a – intoarcerea si depasirea; b – oprirea si mersul inapoi ; c – stationarea .

4 Va apropiati de o intersectie in care intalniti un agent de politie , orientat cu fata la dumneavoastra , avand bratul drept intins orizontal . Cum veti proceda ? a – opresc fara sa depasesc coltul intersectiei ; b – virez in directia indicata de agentul de politie ; c – continui deplasarea pe directia de mers dorita .

5 Ce manevre sunt interzise in zona de actiune a indicatorului ,, Intersectie de drumuri ’’ ? a – depasirea ; b – intoarcerea ; c – reducerea vitezei de deplasare .

6 Conducatorilor de autovehicule le este interzis : a – sa foloseasca sisteme audio , altele decat cele cu care a fost echipat initial autovehiculul ; b – sa foloseasca sisteme de detectare a aparatelor radar ; c – sa circule cu autovehiculul fara asigurare de raspundere civila .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 66: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

66

7

Cu ce viteza veti rula daca sunteti la volan ? a – 60 km / h ; b – 50 km / h ; c – 40 km / h .

8 Depasirea vehiculelor pe drumurile publice este interzisa : a – pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare , daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie ; b – in intersectiile dirijate doar cu indicatoare rutiere ; c – atunci cand cel depasit este remorcat si are puse in functiune luminile de avarie .

9 In care dintre situatii sunteti obligat sa reduceti viteza : a – la trecerea la nivel cu calea ferata curenta cu bariere ; b – la trecerea la nivel cu calea ferata curenta fara bariere; c – la trecerea la nivel cu calea ferata curenta industriala .

10

In aceasta situatie veti circula cu : a – luminile de drum ; b – luminile de intalnire ; c – luminile de pozitie .

11 Circulati noaptea pe un drum situat in afara localitatii , la ce pericole va puteti astepta? a – sa intalniti pe carosabil masini si utilaje agricole nesemnalizate ; b – sa intalniti biciclisti care se deplaseaza pe drumul public fara a avea montate cel putin farul si catadioptrul rosu din spate ; c – sa intalniti carute nesemnalizate .

12 Participantii la trafic sunt obligati sa opreasca la semnalul : a – orbilor care traverseaza drumul public ; b – carutasilor care vireaza la stanga ; c – pietonilor care traverseaza pe la coltul intersectiei .

13

Este corecta depasirea autocamionului din imagine ? a – da , deoarece din sens opus nu se apropie nici un vehicul ; b – nu , pentru ca depasirea s-ar face intr-o curba cu vizibilitate redusa sub 50 metrii ; c – nu , pentru ca linia continua interzice acest lucru.

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 67: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

67

14

Care dintre autovehicule trebuie sa acorde prioritate pietonilor ? a – autoturismul pe care il conduceti ; b – autocamionul galben ; c – ambele autovehicule .

15 Conducatorilor de vehicule le este interzis : a – sa profereze injurii ; b – sa savarseasca acte sau gesturi obscene . c – sa adreseze celorlalti participanti la trafic expresii jignitoare sau vulgare .

16

1 2

La care dintre indicatoare conducatorul de autovehicul se poate deplasa cu 50 km/h ? a - numai la indicatorul nr 1 ; b - la nici unul dintre cele doua indicatoare ; c - numai la indicatorul nr 2 .

17 Stationarea este interzisa : a – in panta si in rampa ; b - in dreptul edificiilor turistice ori de interes socio-cultural ; c – pe strazile avand o latime mai mica de 6 metri.

18 Oprirea este interzisa : a - in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public ; b - pe strazile avand o latime mai mica de 6 metri; c - in intersectia cu sens giratoriu .

19

Puteti depasi autocamionul ? a – nu , deoarece nu aveti vizibilitate suficienta ; b – da , deoarece interzicerea depasirii se refera numai la autovehiculele destinate transportului de marfa ; c – nu , deoarece indicatorul interzice depasirea autovehiculelor .

20

Care dintre cele doua indicatoare obliga la schimbarea directiei de mers spre dreapta , dupa depasirea locului unde este instalat ? a – indicatorul 2; b – indicatorul 1; c – ambele indicatoare .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 68: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

68

21 Ce obligatii aveti in cazul imobilizarii pe calea ferata a autovehiculului pe care il conduceti ? a – sa scoateti persoanele din autovehicul ; b – sa incercati scoaterea autovehiculului de pe platforma caii ferate iar daca acest lucru nu este posibil sa semnalizeze prezenta autovehiculului cu orice mijloace adecvate; c – sa montati triuunghiuri reflectorizante atat in fata cat si in spatele autovehiculului condus.

22 Circulati in spatele unui biciclist , care este semnificatia semnalului realizat de acesta prin balansarea bratului drept in plan vertical ? a - va semnalizeaza schimbarea directiei de mers spre dreapta ; b - va semnalizeaza intentia de a opri ; c - va semnalizeaza ca il puteti depasi in siguranta .

23

Cum procedati in situatia data ? a – acordati prioritate autoturismului din stanga ; b – va continuati drumul ; c – acordati prioritate autoturismului din dreapta .

24 Care dintre faptele enumerate mai jos constituie infractiuni la regimul circulatiei ? a - incredintarea unui autovehicul , pentru a fi condus de catre o persoana care nu poseda permis de conducere ; b - conducerea sub influenta bauturilor alcoolice ; c - conducerea unui autovehicul neinmatriculat .

25 In ce situatie , politistul rutier in baza procesului verbal de constatare a contraventiei poate impune si imobilizarea autovehiculului ? a - cand conducatorul nu are asupra sa actul de identitate si permisul de conducere ; b - cand persoana conduce un vehicul a carui stare tehnica pune in pericol grav siguranta rutiera , deterioreaza drumul public sau afecteaza mediul inconjurator ; c - cand autovehiculul nu este condus de catre detinatorul legal sau de catre o persoana mandatata de catre acesta .

26

Indicatorul semnifica : a – o trecere la nivel cu calea ferata ; b – o trecere la nivel cu calea ferata industriala ; c – apropierea de un depou de tramvaie .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 69: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

69

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 18 1

Care este ordinea de trecere a autovehiculelor prin intersectie ? a – motocicleta , bicicleta , autoturismul ; b – autoturismul , motocicleta, bicicleta ; c – motocicleta , autoturismul , bicicleta .

2 Daca ramaneti in pana in tunel : a – opriti functionarea motorului ; b – inchideti autovehiculul pentru a va putea indeparta de acesta ; c – mentineti motorul in functiune pentru a putea folosi luminile de avarie .

3

La semnalul politistului trebuie sa opreasca : a – autoturismul si autocamionul ; b – autocamionul si bicicleta ; c – bicicleta si autoturismul .

4 Unui autovehicul nu-i este permis sa circule atunci cand : a – unul dintre faruri nu functioneaza ; b – parbrizul ori luneta prezinta fisuri ; c – noxele emanate ori zgomotul in mers sau stationare depasesc limita legala admisa .

5 La intalnirea carui indicator conducatorul auto are prioritate de trecere ? a - ,, Intersectie cu un drum fara prioritate’’ ; b - ,, Prioritate pentru circulatia din sens opus’’ ; c - ,,Cedeaza trecerea’’ .

6 Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de : a – personalul autorizat de la trecerile la nivel cu calea ferata industriala ; b – conducatorii de grupuri organizate ; c – nevazatori , prin ridicarea bastonului alb , atunci cand acestia tranverseaza strada .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 70: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

70

7 Conducatorul unui autovehicul este obligat sa semnalizeze prin folosirea alternanta a luminilor de intalnire cu luminile de drum , in urm atoarele situatii : a - noaptea , cand va angajati in depasirea unei carute care se deplaseaza in fata dumneavoastra ; b - noaptea , la schimbarea directiei de mers ; c - noaptea , inainte de patrunderea intr-o intersectie nedirijata sau dirijata prin indicatoare .

8 Cum trebuie sa procedati atunci cand intentionati sa finalizati o depasire ? a – semnalizati revenirea si efectuati manevra in conditii de siguranta ; b – dupa reincadrare , semnalizati cu luminile de avarie ; c – claxonati si va angajati pe partea dreapta in fata vehiculului depasit .

9 Care este limita legala in afara localitatilor , pe celelalte categorii de drumuri , altele decat autostrazile , drumurile expres sau cele nationale europene (E): a – 70 km / h ; b – 90 km / h ; c – 100 km / h .

10 Care este limita legala in afara localitatilor , pe celelalte categorii de drumuri , altele decat autostrazile , drumurile expres sau cele nationale europene (E) , daca conducatorul de autoturism are o vechime in conducere sub 1 an ? a – 70 km / h ; b – 90 km / h ; c – 100 km / h .

11 Viteza de deplasare trebuie sa nu depaseasca 30 km/h in localitate si 50 km/h in afara localitatii : a – in intersectiile nedirijate ; b – la schimbarea directiei de mers prin viraje ; c – in toate cazurile cu vizibilitate sub 100 metrii .

12

Autoturismul a oprit regulamentar ? a – da , deoarece drumul nu este intens circulat ; b – nu , pentru ca spatiul ramas nu este suficient pentru depasire ; c – nu , deoarece pe aceasta categorie de drumuri sunt interzise oprirea si stationarea .

13

Va este permis sa claxonati un biciclist inainte de a-l depasi ? a – da , daca distanta este de peste 25 metrii ; b – nu ; c – numai in reprize foarte scurte .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 71: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

71

14 In care dintre urmatoarele situatii este interzisa oprirea ? a – pe sectoarele de drum neiluminate sau slab iluminate ; b – la o distanta mai mica de 5 metrii in spatele unui tramvai oprit intr-o statie fara refugiu c – pe drumurile national europene .

15 Va apropiati de o intersectie fara indicatoare de circulatie . Vizibilitatea in ambele directii este imposibila , din cauza vehiculelor stationate . Cum procedati ? a – intrati incet in intersectie , cu atentie marita ; b – traversati cat mai rapid intersectia ; c – semnalizati luminos si patrundeti in intersectie .

16 Pe timpul deplasarii conducatorului si pasagerilor le este interzis : a – sa fumeze in timpul mersului ; b – ocupantii locurilor din fata sa tina in brate animale ; c – sa ia mainile de pe volan sau de pe ghidon .

17 Stopul respirator , in cazul persoanelor accidentate , poate fi determinat de : a – multiple fracturi ; b – pierderea masiva de sange ; c – astuparea cailor respiratorii .

18 Uzura prematura a pneurilor din fata se datoreaza , in primul rand : a – dereglarii geometriei directiei ; b – circulatiei frecvente cu viteza redusa ; c – fenomenul este specific autovehiculelor cu tractiune pe spate .

19

Ce semnificatie are un astfel de marcaj rutier ? a – deviere temporara a circulatiei ; b – marcaj pe o banda de accelerare ; c – marcaj pentru spatii interzise .

20

1 2 3

In zona de actiune a carui indicator este interzisa oprirea , stationarea , mersul inapoi si intoarcerea ? a - numai la indicatoarele 1 si 2 ; b - numai la indicatorul 3 ; c - la toate cele trei indicatoare .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 72: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

72

21

Autovehiculul din fata dumneavoastra traverseaza intersectia . Cum veti proceda ? a – executati aceeasi manevra , daca nu sunt alte obligatii ; b – opriti , deoarece trebuie sa va asigurati ; c – cedati trecerea vehiculelor care se deplaseaza din dreapta .

22 Circulatia frecventa cu termostatul defect si , implicit , cu o temperatura a lichidului de racire sub 60 * C conduce la : a – cresterea consumului de combustibil ; b – imposibilitatea incalzirii habitaclului ; c – blocarea pompei de apa .

23

In situatia data sunteti obligat : a – sa acordati prioritate de trecere pietonilor si biciclistilor angajati in traversare ; b – sa nu depasiti viteza de 30 km/h in intervalul orar 7-22 ; c – sa ocoliti locurile de joaca frcventate de copii .

24 Ce rol au substantele antiseptice ? a - se folosesc la desinfectarea ranii . b - se folosesc la curatarea ranii . c - se folosesc la spalarea ranii .

25 Care este rolul garoului ? a - se foloseste la imobilizarea membrelor fracturate ; b - se foloseste la oprirea hemoragiei la cap sau la trunchi ; c - se foloseste la oprirea hemoragiei la membre .

26

Caminul executa corect depasirea autoturismului ? a – da , deoarece conducatorul autoturismului a semnalizat intentia de a vira la stanga , iar spatiul ramas liber permite trecerea camionului ; b – nu , deoarece in intersectie depasirea este interzisa c – nu , deoarece manevra de depasire se executa numai pe partea stanga .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 73: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

73

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 19 1 Ce reprezinta zona de preselectie ?

a - zona de 50 metri , de la coltul intersectiei in spate , materializata sau nu , prin marcaj , in care vehiculele isi ocupa banda sau rindul in raport cu directa de mers ; b – in afara localitatilor , zona de 100 metri de la coltul intersectiei in spate , in care vehiculele isi ocupa banda sau randul in raport cu directia de mers ; c - zona in care sunt montate indicatoarele de reglementare a prioritatii .

2

Care dintre indicatoare confera prioritate de trecere ? a – indicatorul 1 ; b – indicatorul 2 ; c – indicatorul 3 .

3 Schimbarea repetata a luminii de drum cu lumina de intalnire se foloseste pe timp de noapte : a – in intersectiile care nu sunt dirijate prin semnale luminoase sau de catre politistul rutier ; b – la semnalizarea conducatorului de vehicul angajat intr-o depasire periculoasa ; c – la intalnirea vehiculelor care se deplaseaza din sens opus ;

4 In ce situatie un autovehicul pierde prioritatea ? a - cand patrunde intr-o intersectie nedirijata venind din partea dreapta ; b - cand se deplaseaza intr-o intersectie cu sens giratoriu ; c - cand se pune in miscare dupa ce a fost oprit voluntar .

5 In care dintre situatiile prezentate mai jos nu este permisa oprirea vehiculelor ? a – la o distanta mai mica de 50 metrii de trecerea la nivel cu calea ferata ; b – pe pistele obligatorii pentru pietoni ; c – in apropiere, ori pe platforma caii ferate sau de tramvai daca prin aceasta se stanjeneste circulatia vehiculelor pe sine .

6

Cum este corect sa procedati in situatia prezentata ? a – sunteti obligat sa asteptati ; b – nu aveti nicio obligatie ; c – semnalizati autobuzului galben ca poate circula .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 74: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

74

7 Se interzice intoarcerea vehiculului : a – pe marcajul pietonal ; b – la o distanta mai mica de 50 metrii de marcajul pietonal ; c – in intersectii , inclusiv in cele cu circulatie in sens giratoriu .

8 Cum veti proceda la intalnirea semnalului intermitent de culoare galbena ? a – acest semnal nu va permite patrunderea in intersectie ; b – veti circula cu viteza redusa ; c – veti respecta semnificatia semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie aplicabile in acel loc .

9

1 2

La care din cele doua indicatoare conducatotul auto este obligat sa acorde prioritate tuturor vehiculelor care circula in intersectie ? a - numai la indicatorul nr 1 ; b - numai la indicatorul nr 2 ; c - la cele doua indicatoare .

10 In ce situatie , pe timp de zi , conducatorii auto sunt obligati sa foloseasca luminile de intalnire ? a – cand tracteaza alte vehicule ; b – cand circula cu viteza redusa , pe drumuri judetene ; c – cand circula pe drumuri national europene ( E ) sau pe autostrada .

11

Indicatorul din imagine semnifica : a – ,, Acostament periculos’’; b – ,,Caderi de pietre’’ . c – ‚, Drum in lucru ’’

12

Care este ordinea de trecere a autovehiculelor , daca ajung simultan in intersectie ? a – autocamionul , tramvaiul , autoturismul ; b – tramvaiul , autoturismul , autocamionul ; c – autocamionul , autoturismul , tramvaiul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 75: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

75

13 In care dintre situatiile prezentate este interzisa depasirea vehiculelor pe drumurile publice ? a – la intalnirea indicatorului ,, Circulatie in ambele sensuri” ; b – la o distanta mai mica de 50 metrii de statia de tramvai , cand acesta este oprit ; c – la trecerile pentru pietoni semnalizate corespunzator .

14 Cum trebuie sa procedati daca , circuland cu viteza maxima admisa de lege , observati ca un alt autovehicul incearca sa va depaseasca ? a – sa semnalizati cu lumina intermitenta ca ati inteles intentia celuilalt autovehicul de a va depasi; b – sa nu mariti viteza si sa circulati pe partea din dreapta a drumului , permitand efectuarea depasirii; c – sa folositi semnalele sonore si luminoase , pentru a-l atentiona pe conducatorul celuilalt autovehicul ca depaseste limita de viteza .

15

Urmeaza sa virati la stanga intr-o intersectie semnalizata cu indicatorul din imagine . Ce obligatii aveti ? a - sa acord prioritate vehiculelor care se deplaseaza din partea dreapta ; b - sa acord prioritate autovehiculelor care vin din fata si se deplaseaza pe directia inainte ; c - nu trebuie sa acord prioritate nici unui vehicul deoarece ma deplasez pe drumul cu prioritate .

16 Limita inferioara de viteza pe care administratorul drumului public o poate stabili pe anumite sectoare , din interiorul localitatilor , nu poate fi mai mica de : a – 10 km/h pentru tramvaie si 30 km/h pentru toate autovehiculele ; b – 20 km/h pentru tramvaie si 40 km/h pentru toate autovehiculele ; c – 30 km/h pentru tramvaie si 50 km/h pentru toate autovehiculele .

17 Ce obligatii va revin atunci cand conducatorul unui autobuz aflat intr-o statie prevazuta cu alveola intentioneaza sa se puna in miscare ? a – sa circulati cu prudenta , dar nu aveti nicio obligatie ; b – sa mariti viteza de deplasare pentru a degaja traficul din zona respectiva ; c – sa reduceti viteza si , la nevoie , sa opriti pentru a-i permite reintrarea in trafic .

18

Indicatorul semnifica : a – accesul interzis vehiculelor cu o inaltime mai mare de 3,5 metrii ; b – accesul permis numai vehiculelor cu o latime mai mica de 3,5 metrii ; c – distanta minima obligatorie dintre vehicule .

19 Care dintre conducatorii de vehicule , ce se apropie simultan de o intersectie , are prioritate de trecere , in situatia in care unul intalneste indicatorul ,,Oprire’’ iar celalalt indicatorul ,,Cedeaza trecerea’’? a – conducatorul care intalneste indicatorul ,,Oprire’’; b – conducatorul care circula din dreapta ; c – conducatorul care intalneste indicatorul ,,Cedeaza trecerea’’.

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 76: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

76

20 Intoarcerea este interzisa : a - in varfuri de rampa cand segmentul de vizibilitate este sub 50 metri ; b - pe strazile unde circula si tramvaie ; c - in dreptul cailor de acces care deservesc proprietati alaturate drumului public .

21 Stationarea este interzisa : a - pe strada cu sens unic ; b - in panta si in rampa ; c - in dreptul marcajului continuu , daca conducatorul auto care se deplaseaza din spate nu este nevoit sa incalce marcajul .

22

Daca vreti sa parasiti autostrada : a – mariti viteza de deplasare ; b – circulati cu aceeasi viteza ; c – reduceti viteza .

23 Punctele de penalizare se aplica pentru : a – nerespectarea semnificatiei indicatorului ,,Copii’’; b – nerespectarea semnificatiei indicatorului ,,Drum cu denivelari ’’; c – nerespectarea semnificatiei indicatorului ,,Oprire ’’ , instalat la trecerea la nivel cu o cale ferata .

24

In situatia data veti circula : a – fara lumini ; b – cu luminile de intalnire ; c – numai cu luminile de pozitie .

25 Distanta ce trebuie sa o pastrati , in mers , fata de vehiculul din fata o stabiliti in functie de : a - categoria drumului parcurs ; b - capacitatea de franare a autovehiculului condus ; c - viteza de deplasare si conditiile de drum .

26 Care din urmatoarele obiecte sunt supuse confiscarii , in baza procesului verbal de constatare a contraventiei ? a - dispozitive de iluminare , neomologate , montate pe autovehicul ; b - mijloace speciale de avertizare luminoase montate pe autovehicul ; c - sistemele de detectare a aparatelor radarelor .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 77: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

77

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 20 1 Conducatorul auto este obligat :

a – sa nu conduca dupa ce a consumat medicamente impotriva bolilor cronice ; b – sa se prezinte la termen , la unitatea de politie care l-a citat , pentru solutionarea oricarei probleme legate de calitatea sa de conducator ; c – sa anunte imediat cea mai apropiata unitate de politie , daca s-a imbolnavit .

2 Care este valoarea alcoolemiei in sange peste care se aplica pedeapsa penala pentru un conducator aflat la volan : a – 0,5 g/l ; b – 0,8 g/l ; c – 1 g/l .

3

Care este traseul de urmat pentru autoturismul din imagine ? a – traseul 1 ; b – traseul 2 ; c – oricare dintre cele doua , daca respecta toate prevederile legale .

4

La intalnirea panoului de pe stalp aveti obligatia : a – sa va deplasati cu atentie pe sectorul de drum ingustat ; b – sa acordati prioritate numai autocamioanelor si autobuzelor care se deplaseaza din sens opus ; c – sa acordati prioritate tuturor autovehiculelor care se deplaseaza din sensul opus .

5 Se aplica puncte de penalizare pentru : a – nerespectarea semnificatiei indicatorului ,, Oprire’’, instalat la trecerea la nivel cu o cale ferata ; b – depasirea cu 30-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv , pentru categoria , din care face parte autovehiculul condus ; c - depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv , pentru categoria , din care face parte autovehiculul condus.

6 Ce rol are cuti de viteze ? a – asigura transmiterea puterii la roti ; b – permite mersul inapoi , fara a inversa sensul de rotatie al motorului ; c – permite stationarea cu motorul in functiune .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 78: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

78

7

1 2 3

Care dintre indicatoare obliga conducatorul auto sa vireze la dreapta , pe prima strada ? a – niciunul dintre indicatoare ; b – indicatorul 1 ; c – indicatorul 3 si indicatorul 2 .

8 In timpul deplasarii , distanta de siguranta fata de vehiculul din fata trebuie sa fie : a – de 50 -70 metri la deplasarea in localitate ; b – de 100 – 150 metri la deplasarea in afara localitatii ; c – o distanta care sa-mi permita oprirea in conditii de siguranta , in eventualitatea ca autovehiculul din fata opreste brusc .

9

Indicatorul din imagine va avertizeaza ca : a – aveti prioritate de trecere fata de circulatia din sens invers ; b – trebuie sa acordati prioritate de trecere vehiculelor care circula din sens opus ; c – intrati pe un sector de drum pe care circulatia se desfasoara in ambele sensuri ;

10

Cum este corect sa procedati daca parasiti drumul prioritar ? a – aveti prioritate , deoarece veniti de pe un drum cu prioritate ; b – cedati trecerea vehiculelor care vin din fata ; c – cedati trecerea vehiculelor care vin din dreapta .

11 La intersectiile fara marcaje , daca intentionati sa circulati pe directia inainte , ocupati in mers : a – randul din stanga ; b – randul din dreapta ; c – oricare dintre randuri .

12 Cursa libera a pedalei de frana , mai mica decat cea obisnuita , indica : a – blocarea pedalei de frana ; b – un joc insuficient intre sabot si tambur ; c – pierderi de lichid pe la garnituri .

13

Autoturismul stationeaza regulamentar ? a – da , deoarece in zona nu sunt restrictii de circulatie ; b – nu , deoarece se afla pe un drum national ; c – nu , deoarece obliga camionul la depasire prin triplare .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 79: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

79

14 In ce situatie se poate efectua depasirea , chiar daca axul drumului este materializat printr-un marcaj continuu ? a - atunci cand pentru efectuarea manevrei nu se incalca axul drumului ; b - atunci cand este dublat de o linie discontinua , situata in apropirea autovehiculului condus ; c - atunci cand din fata nu se deplaseaza vehicule .

15

Va apropiati de intersectia semaforizata unde gasti aprinse in acelasi timp lampa rosie impre-uma cu cea galbena . Cum veti proceda ? a - respect semnificatia indicatorului ,,Drum cu prioritate’’, deoarece semaforul este defect ; b - opresc la coltul intersectiei si astept sa apara culoarea verde ; c - pot vira la dreapta , deoarece urmeaza sa se aprinda lumina verde .

16

In intersectie urmeaza sa virez la dreapta . In aceasta situatie sunt obligat sa acord prioritate : a - numai autovehiculelor care vin din fata ; b - vehiculelor care vin din fata si celor care vin din stanga mea ; c - niciunui vehicul ;

17 Cum procedati la intalnirea unui obstacol pe sensul dumneavoastra de mers , in situatia in care pentru a-l depasi intrati pe contra sens , iar din fata se apropie alt vehicul : a – reduceti viteza si , la nevoie , opriti ; b – opriti si inlaturati obstacolul ; c – opriti si asteptati echipajul de interventie .

18 Cum se executa manevra de mers inapoi , atunci cand vizibilitatea in spate este impiedicata ? a - in aceste conditii nu se permite mersul inapoi ; b - manevra se va efectua cu viteza redusa , pentru ca in eventualitatea unui accident pagubele sa fie minime ; c - mersul inapoi poate fi executat doar daca conducatorul auto este pilotat de o persoana aflata in afara autovehiculului .

19

Interdictia impusa de indicatorul din imagine seadreseaza : a – tuturor autovehiculelor , cu exceptia motocicletelor fara atas ; b – autovehiculelor si motocicletelor ; c – tuturor vehiculelor .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 80: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

80

20 Parasirea locului unui accident , in urma caruia a rezultat vatamarea corporala a unei persoane constituie ? a - infractiune ; b - contraventie si se sanctioneaza cu amenda si 6 puncte de penalizare ; c - contraventie si se sanctioneaza cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de 90 zile .

21 Ce obligatii ii revin unui conducator auto inainte de a executa manevra de intoarcere ? a - sa opreasca si sa semnalizeze manevra ; b - sa semnalizeze si sa se asigure ca manevra este permisa si ca nu stanjeneste deplasarea nici unui vehicul ; c - sa opreasca , sa semnalizeze si sa se asigure .

22 Ce obligatii aveti iarna , cand va deplasati pe un drum acoperit cu zapada , din interiorul localitatii ? a – sa va deplasati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h ; b – sa va deplasati cu luminile de intalnire aprinse ; c – sa va deplasati avand aprinse luminile de ceata si faza de intalnire a farurilor .

23 Pentru a circula pe drumul public un autovehicul trebuie : a - sa fie dotat cu trusa medicala , triunghi reflectorizant si instinctor omologate ; b - sa aiba efectuata inspectia tehnica periodica ; c - sa aiba achitata prima de asigurare auto pentru pagube produse tertilor .

24

Indicatorul interzice : a – oprirea din locul unde este instalat pana la primu colt de intersectie ; b – stationarea din dreptul lui pana la primul colt de intersectie ; c – oprirea pe o distanta de 50 metrii inainte si dupa indicator .

25 Imobilizarea membrului fracturat se realizeaza prin : a - bandajarea stransa a osului fracturat ; b - aplicarea garoului in zona fracturata ; c - fixarea osului fracturat si a articulatiilor cu ajutorul atelelor .

26 Intr-o intersectie fara marcaje , pentru efectuarea virajului la stanga , conducatorul auto v-a ocupa : a - oricare dintre benzi ; b - banda de langa axul drumului ; c - banda de langa bordura .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 81: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

81

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 21 1

Patrundeti intr-o intersectie semnalizata cu indicatorul din imagine si doriti sa va deplasati pe directia inainte .Aveti obligatia de a acorda prioritate : a – numai vehiculelor care circula pe drumul cu prioritate ; b – nici unui vehicul ; c – numai vehiculelor care se deplaseaza din dreapta .

2

Va este permis sa depasiti biciclistii ? a – da , daca prin claxonare biciclistii sunt determinati sa se angajeze cat mai pe dreapta ; b – nu pentru ca din cauza circulatiei din sens opus nu se poate pastra o distanta laterala corespunzatoare ; c – biciclistii pot fi depasiti fara restrictii ;

3

Indicatorul va avertizeaza ca urmeaza : a – o urcare cu inclinare mare , pe o lungime de 2000 de metrii ; b – o coborare periculoasa , cu o diferenta de nivel de 10 metrii pana la 100 metrii pe orizontala ; c – limitare de viteza la 10km/h la urcarea in rampa .

4

Indicatorul va avertizeaza ca urmeaza : a – o coborare periculoasa , care incepe la o distanta de 200 metrii de indicator ; b – coborare periculoasa , pe o distanta de 200 metrii ; c – succesiune de curbe periculoase , la o distanta de 200 de metrii .

5 Ce se intelege prin oprire volunatara ? a – imobilizarea vehiculului pe o perioada de pana la 5 minute ; b – imobilizarea unui vehicul pe o perioada mai mare de 5 minute ; c – imobilizarea vehiculului in spatii special amenajate si semnalizate cu indicatoare si marcaje

6 Ce obligatii aveti la intalnirea indicatorului ,,Animale’’ ? a – sa reduceti viteza numai la semnalul celor care insotesc animale ; b – sa circulati cu atentie si , daca se impune , reduceti viteza ; c – nu aveti nicio obligatie , deoarece indicatorul se adreseaza persoanelor care insotesc animale .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 82: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

82

7 Termostatul apartine instalatiei de :

a – racire ; b – ungere ; c – alimentare .

8 Cand se folosesc luminile de avarie ? a – cand un vehicul a ramas in pana sau a fost avariat , fiind imobilizat pe carosabil ; b – cand vehiculul se deplaseaza foarte lent si constituie un pericol pentru ceilalti participanti la trafic ; c – cand autovehiculul este remorcat .

9 Ce interdictie au conducatorii de autovehicule atunci cand circula pe drumuri acoperite de zapada , gheata sau polei ? a – de a circula pe sectoarele respective de drum fara autorizatie de la administratia drumurilor ; b – de a circula cu un autovehicul a carui masa totala maxima este mai mare de 3,5 tone , fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipanente antiderapante omologate ; c – de a efectua depasiri .

10 In care dintre situatii este interzisa schimbarea directiei de mers spre stanga ? a – cand conducatorul de vehicul este incadrat pe banda din dreapta ; b – cand drumul pe care urmeaza sa se intre este semnalizat cu indicatorul ,,Circulatia interzisa in ambele sensuri ’’ ; c – cand strada pe care urmeaza sa intre este semnalizata cu indicatorul ,, Drum fara iesire’’.

11 Intr-un pansament , pe plaga , se aplica : a – o compresa de vata sterila ; b – o compresa din tifon steril ; c – o compresa oarecare .

12

In situatia data , pentru a va semnaliza prezenta , veti schimba alternativ luminile de drum cu luminile de intalnire ? a – da, dupa trecerea autocamionului ; b – nu ; c – se folosesc numai luminile de drum .

13

In aceasta situatie veti circula cu : a – luminile de pozitie ; b – luminile de drum ; c – luminile de intalnire .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 83: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

83

14

Daca va deplasati pe directia inainte , trebuie sa : a – acordati prioritate autoturismului verde ; b – nici unui vehicul ; c – tuturor vehiculelor din intersectie .

15 La efectuarea respiratiei ,,gura la gura’’ , narile victimei vor fi : a – libere ; b – stranse cu degetele ; c – indiferent cum sunt narile , important este ca respiratia sa se faca repede .

16 Pentru ce perioada se poate suspenda dreptul de a conduce autovehicule ? a – minim 15 zile , maxim 30 zile ; b – minim 30 zile , maxim 45 zile ; c – minim 30 zile , maxim 90 zile .

17

Daca va deplasati pe directia inainte , trebuie sa acordati prioritate : a – numai vehiculelor care se deplaseaza din dreapta ; b – niciunui vehicul ; c – tuturor vehiculelor care au patruns in intersectie .

18

In situatia din imagine , trebuie sa acordati prioritate : a – numai vehiculelor care se deplaseaza pe drumul cu prioritate ; b – tuturor vehiculelor ; c – numai vehiculelor care se deplaseaza din fata .

19 Puteti circula cu un autovehicul intr-o zona pietonala daca : a – prestati servicii comerciale ; b – aveti sistemul de iluminare in stare de functionare ; c – locuiti in acea zona .

20 In situatia din imagine , puteti efectua virajul la stanga , in prima intersectie ? a - da , dupa ce acord prioritate autoturismului rosu ; b - da , daca acord prioritate celor doua autoturisme ; c - nu .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 84: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

84

21 Pentru care din faptele enumerate , se suspeda dreptul de a conduce autovehicule ? a - conducerea unui autovehicul neinmatriculat ; b - conducerea in stare de ebrietate ; c - nerespectarea semnificatiei semnalului luminos , de culoare rosie , montat la calea ferata.

22

In ce ordine se va trece prin intersectia prezentata ? a – rosu , verde , albastru ; b – verde , rosu , albastru ; c – albastru , verde , rosu .

23 Precizati in care dintre situatii este interzisa depasirea : a – la coborarile a caror panta depaseste 10 % ; b – pe trecerile pentru pietoni si la calea ferata sau la o distanta mai mica de 50 m de aceasta ; c – in situatia in care , din sens opus , un vehicul este nevoit sa execute o manevra , pentru a evita coliziunea .

24 In care dintre situatiile enumerate , conducatorul auto nu poate sa mareasca viteza de deplasare ? a – atunci cand un alt vehicul sa angajat in depasirea autovehiculului condus ; b – atunci cand se deplaseaza intr-o curba ; c – atunci cand circula pe un sector de drum ingustat .

25

Cum este corect sa procedati , daca va aflati la volanul autoturismului rosu ? a – circuland spre stanga , va puteti angaja abia ultimul ; b – va angajati primul in traversare ; c – permiteti trecerea tramvaiului .

26

Este interzisa stationarea pe un drum public prevazut cu marcaj longitudinal continuu , aplicat intre sensurile de circulatie ? a – nu , daca nu obliga celelalte vehicule sa treaca peste marcajul continuu ; b – nu exista prevedere legala ; c – da , deoarece este interzis prin lege .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 85: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

85

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 22 1

Ce semnificatia are indicatorul alaturat ? a – accident ; b – drum aglomerat ; c – improscare cu criblura .

2 La ce distanta sunt instalate cele trei panouri suplimentare pentru avertizarea apropierii de o trecere la nivel cu calea ferata ? a – 25 metrii, 50 metrii respectiv 75 metrii ; b – 50 metrii, 100 metrii, 150 metrii ; c – 100metrii , 200metrii , 300metrii .

3

In situatia data puteti continua depasirea ? a – da , daca conducatorul autocamionului reduce viteza ; b – nu , pentru ca sunt doar trei benzi de circulatie , pentru ambele sensuri ; c – da .

4 In care din situatiile enumerate , considerati ca pietonul care circula pe drumul public are prioritate ? a - atunci cand pietonul traverseaza pe la coltul intersectiei ; b - atunci cand pietonul traverseza prin locuri special amenajate semnalizate cu indicatoare si marcaje ; c - atunci cand pietonul se deplaseaza pe carosabil , datorita lipsei trotuarului sau a lipsei acostamentului ori a potecilor laterale .

5 Ranile produse victimelor unui accident de circulatie vor fi dezinfectate cu : a - apa distilata ; b - substante antiseptice ; c - apa demineralizata .

6 Bratul stang , intins orizontal , al politistului semnifica oprire pentru : a – vehiculele care vin din fata ; b – vehiculele care vin din spate ; c – vehiculele care vin din fata si din spate .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 86: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

86

7

In situatia din imagine : a – puteti continua deplasarea , deoarece va aflati pe drumul cu prioritate ; b – trebuie sa respectati culoarea semaforului ; c – trebuie sa aplicati prioritatea de dreapta , deoarece semnalul luminos si indicatorul nu sunt in concordanta .

8 Ce ii este interzis conducatorului de autovehicule pe timpul deplasarii pe un drum public ? a – sa transporte in autovehicul mai multe persoane decat numarul de locuri inscrise in certificatul de inmatriculare ; b – sa permita controlul starii tehnice a autovehiculului , precum si al bunurilor transportate ; c – sa deschida usile autovehiculului atunci cand este parcat .

9 Ce masuri trebuie sa luati atunci cand circulati in conditii atmosferice ce impiedica mult vizibilitatea ? a – sa circulati pe distante scurte avand luminile de pozitie in functiune ; b – sa folositi luminile de drum si sa circulati cat mai aproape de marginea din partea dreapta a drumului ; c – sa folositi luminile de intalnire .

10 Ce trebuie sa verificati la un autoturism cu rulota , inainte de a porni la drum ? a – daca sistemul de alimentare cu apa al rulotei functioneaza ; b – daca vizibilitatea in spate , prin oglinzile retrovizoare , este asigurata ; c – daca persoanele transportate in rulota poarta centura de siguranta .

11 Care din urmatoarele categorii de persoane sunt exceptate de la portul obligatoriu al centurii de siguranta ? a – conducatorii de autoturisme la efectuarea manevrei de mers inapoi ; b – femeile in stare vizibila de graviditate ; c – instructorii in timpul orelor de instruire .

12 In ce situatie sunteti obligat sa folositi lumina de intalnire , chiar daca va deplasati cu autovehiculul in cursul zilei ? a – atunci cand va deplasati pe autostrada ; b – in conditiile unui drum foarete aglomerat , pentru a face vizibil autovehiculul condus ; c – atunci cand remorcati un autovehicul ramas in pana .

13

Indicatorul nu permite schimbarea directiei de mers spre stanga : a – in intersectia inaintea careia este instalat ; b – in toate intersectiile , pana la aparitia indicatorului ,, Sfarsitul tuturor restrictiilor ’’; c – la 200 de metrii de la locul in care este instalat acesta .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 87: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

87

14 Imobilizarea autovehiculului , se aplica : a - atunci cand conducatorul auto refuza sa se legitimeze ; b - atunci cand conducatorul auto nu are asupra sa actele necesare ; c - atunci cand autovehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica .

15

In situatia din imagine va puteti angaja in depasi-rea motociclistului care se deplaseaza in fata dumneavoastra ? a - nu , deoarece in zona de actiune a indicatoarelor limitare de viteza , manevra de depasire este interzisa b - da , cu conditia sa nu depasesc limitarea de viteza impusa de indicator ; c - momentan nu , deoarece pe sectorul de drum urmator nu am voie sa depasesc 60 km/h .

16

Conducatorul autoturismului urmeaza sa intre pe drumul public . Pe ce traiectorie se poate inscrie ? a - numai spre dreapta ; b - numai spre stanga ; c - in orice directie deoarece autoturismul de mic litraj a trecut de intersectie .

17 Care este viteza maxima cu care se poate deplasa conducatorul auto incepator , aflat la volanul unui autoturism , pe autostrada ? a - 130 km/h ; b - 120 km/h ; c - 110 km/h .

18 Pierderea , furtul sau distrugerea permisului de conducere sau a certificatului de inmatricularese declara autoritatii emitente in termen de : a – 48 ore ; b – 15 zile ; c – 30 zile ;

19

Intr-o situatie ca cea din imaginea alaturata urmeaza sa va deplasati pe directia inainte , cum veti proceda ? a - acord priooritate tuturor vehiculelor care se afla in intersectie ; b - continui deplasarea deoarece ma aflu pe drumul cu prioritate ; c - acord prioritate vehiculelor care se deplaseaza de pe drumul din lateral dreapta .

20

Urmeza sa intrati pe un sector de drum semnalizat ca in imaginea alaturata , ce manevre va sunt interzise ? a - depasirea ; b - oprirea si stationarea ; c - intoarcerea si mersul inapoi .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 88: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

88

21 La deplasarea in afara localităţii sunteţi obligat sa semnalizaţi intenţia schimbării direcţiei de mers sau a depăşirii : a – cu cel puţin 50 metri înainte de efectuarea manevrei ; b – cu cel puţin 100 metri înainte de efectuarea manevrei ; c – numai daca in spate se afla alte vehicule .

22 Care din faptele enumerate constituie infractiuni ? a – neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum sau de trafic ; b – depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime pentru sectorul de drum ; c – incredintatrea unui vehicul spre a fi condus , pe drumul public ,de către o persoana care nu poseda permis de conducere .

23 Puteti incalca linia continua dublata de o linie discontinua , daca aceasta separa sensurile de circulatie ? a – da , daca linia discontinua este mai apropiata de vehiculul condus si din fata nu se deplaseaza alte vehicule ; b – numai in situatia in care efectuati o depasire ; c – da , daca linia continua este mai apropiata si din sens opus nu se deplaseaza vehicule .

24 Pe langa amenda contraventionala conducatorul auto , primeste si 2 puncte de penalizare : a – atunci cand foloseste telefonul mobil fara a avea dispozitiv ,,hands free’’ ; b – atunci cand conduce un autovehicul neanmatriculat ; c – atunci cand nu respecta semnalul de culoare rosie montat la calea ferata .

25 In zona de actiune a carui indicator puteti intoarce autovehiculul condus ? a – ,,Sens unic’’ ; b – ,,Intoarcerea interzisa ’’ ; c – ,,Stationarea interzisa ’’ .

26 In ce situatie se poate efectua depasirea tramvaiului pe partea stanga ? a – atunci cand intre sina din dreapta si bordura nu este spatiu suficient pentru depasire ; b – atunci cand tramvaiul se deplaseaza pe o strada cu sens unic ; c – atunci cand drumul are mai multe benzi pe sens si exista spatiu suficient pentru efectuarea manevrei .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 89: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

89

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 23 1 Circulatia autovehiculelor pe drumurile publice se interzice atunci cand :

a – certificatul de inmatriculare este deteriorate ; b – acestea nu corespund normelor tehnice cu privire la siguranta rutiera si la protectia mediului inconjurator ; c – termenul de valabilitate al inspectiei tehnice periodice a expirat .

2

Ce informatie ofera indicatorul ? a – indica un traseu de drum deschis traficului international ; b – interzice accesul autovehiculelor in oras si indica traseul de urmat pentru ocolirea acestuia ; c – indica traseul de ocolire a localitatii .

3 Atunci cand se procedeaza la transportarea la spital a unei personae , victima intr-un accident de circulatie , se va avea in vedere ca pozitia sa-i asigure victimei : a – confort maxim ; b – conditii pentru o buna respiratie , in vederea mentinerii functiilor vitale ; c – confort si rapiditate a mijlocului de transport .

4 La care din indicatoarele enumerate , conducatorul de vehicul pierde prioritatea ? a – ,,Intersectie cu un drum fara prioritate’’ ; b – ,,Prioritate fata de circulatia din sens invers’’ ; c – ,,Oprire’’ si ,, Cedeaza trecerea’’

5

Care este semnificatia indicatorului din imagine ? a – informează conducătorul auto asupra faptului ca se afla pe un sector de drum cu prioritate ; b – va informeaza ca aveti prioritate in locul unde este instalat ; c – va informeaza ca veti prioritate fata de vehiculele simple : carute , cărucioare , biciclete .

6 In sensul conducerii ecologice a unui autovehicul se recomanda : a – sa evitati transportul obiectelor inutile in portbagaj sau in habitaclu ; b – sa nu aveti montat in permanent ape autovehicul portbagajul suplimentar ; c – sa utilizati spoilere si farurin suplimentare .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 90: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

90

7

In situatia din imagine urmeaza sa virati dreapta , caror vehicule trebuie sa le acordati prioritate ? a - nici unui vehicul ; b - numai vehiculelor care vin din stanga ; c - numai vehiculelor care vin din fata si urmeaza sa vireze la stanga .

8 Care este pozitia corecta a conducatorului auto in timpul conducerii ? a – sa fie cat mai concentrat , sa tina volanul strans si privirea indreptata numai inainte si sa stea cat mai aproape de parbriz ; b – sa stea cat mai confortabil pe scaun , cu capul rezemat pe tetiera si cu ambele maini pe volan , in zona orelor 10.00 -14.00 ; c – cea mai corecta pozitie in timpul conducerii auto este acea care previne aparitia somnului .

9 In care dintre situatii este interzisa depasirea ? a – in apropierea varfurilor de rampa , cand vizibilitatea este redusa sub 50 metrii ; b – in curbe , cand vizibilitatea este redusa sub 50 metrii ; c – la intalnirea indicatorului ,, Drum cu prioritate’’.

10 Conducatorul unui autoturism , aflat in intersectie , trebuie sa respecte cu prioritate: a - semnificatia semaforului electric ; b - semnificatia indicatorelor ,,Drum cu prioritate’’ , ,, Oprire’’ sau ,,Cedeaza trecerea’’ ; c - semnificatia semnalelor politistului rutier .

11 Conducand pe drumul public , va faceti mai vizibil autoturismul daca : a – ii aplicati actibilduri sau accesorii florescent/colorate , pe luneta sau pe parbriz ; b – vopsiti in culori deschise consola fata si consola spate a utovehiculului ; c – asigurati curatenia exteriorului caroseriei , a tablitelor cu numarul de inmatriculare , precum si a sistemelor de iluminare semnalizare .

12

Indicatorul din imagine semnifica : a – ,, Drum in lucru’’ ; b – ,, Alte pericole’’ ; c – ,, Copii’’ .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 91: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

91

13 Ce masuri de precautie trebuie sa luati la utilizarea solutiei antigel ? a – nicio masura , intrucat solutia antigel nu este nociva ; b – se va evita contactul cu aceasta , deoarece solutia este toxica ; c – nu se va combina cu apa , deoarece degaja multa caldura .

14

Puteti patrunde pe drumul public semnalizat cu indicatorul din imagine ? a – da , dar numai daca locuiesc in zona ; b – da ; c – nu , deoarece drumul se infunda .

15

In situatia din imagine : a – ma opresc sa acord prioritate copiilor care traverseaza prin locul unde este instalat indicatorul ; b – circul cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h; c – semnalizez optic si acustic pietonii care se angajeaza in traversarea drumului public .

16

In intersectia din imagine urmeaza sa efectuati un viraj spre stanga . Carui autovehicul trebuie sa-i acord prioritate ? a - numai microbuzului alb ; b - atat microbuzului cat si autoturismului verde ; c - nici unui vehicul deoarece ma aflu pe drumul cu prioritate .

17

Care este semnificatia indicatorului ? a – obliga la ocolirea prin dreapta a locului unde este instalat ; b – obliga la schimbarea directiei de mers catre dreapta ; c – obliga la folosirea benzii din dreapta , in sensul de mers .

18 Cum procedati daca va apropiati de intersectie si constatati ca semaforul electric indica culoarea galbena ? a – opresc la coltul intersectiei ; b – daca inainte a fost verde , continui deplasarea ; c – aplic norme de prioritate stabilite in intersectia respectiva .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 92: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

92

19 Pe ce parte se depaseste un vehicul care a semnalizat intentia de a vira la stanga ? a - pe orice parte daca spatiul si conditiile de trafic permit efectuarea in siguranta a manevrei; b - pe dreapta , daca conducatorul sa incadrat langa axul drumului si exista spatiu suficient intre coltul din dreapta si bordura ; c - pe stanga , dar cu obligatia de a reduce viteza pana la limita evitarii oricarui pericol .

20 Cand se impune respectarea vitezei traficului? a - cand autovehiculul condus are defectiuni la sistemul de iluminare/semnalizare , fapt care va determina sa va deplasati in spatele altui vehicul ; b - atunci cand circulati pe timp de ceata densa , iar luminile de pozitie ale autovehiculului ce va precede va ajuta la mentinerea corecta a directiei ; c - atunci cand deplasarea in ambele sensuri se face in coloana datorita valorilor ridicate de trafic , iar depasirile sunt practic imposibile sau prea riscant de efectuat .

21 Intr-o intersectie cu sens giratoriu este interzis ? a - oprirea ; b - reducerea de viteza ; c - intoacerea , prin ocolirea scuarului .

22 La apropierea de o trecere la nivel cu calea ferata cu bariere si semnalizare luminoasa trebuie sa reduceti viteza de deplasare . In ce situatie nu va puteti continua deplasarea si trebuie sa opriti ? a - atunci cand luminile rosii sunt aprinse si barierele sunt ridicate ; b - atunci cand luminile rosii sunt aprinse si barierele sunt coborate sau in curs de coborare ; c - atunci cand functioneaza semnalul de culoare alba cu cadenta lenta .

23 Distanta pe care trebuie sa o pastrati in mers , fata de autovehiculul din fata dumnea-voastra , o stabiliti in functie de : a - capacitatea de franare a fiecarui autovehicul in parte , in raport cu tipul , marca si categoria acestuia ; b - categoria drumului pe care va deplasati [national , judetean , comunal , etc. ] ; c - viteza de deplasare si conditiile de drum .

24 In care dintre situatiile de mai jos puteti schimba pozitia autovehiculului , atunci cand a-ti fost angajat intr-un accident de circulatie ? a - dupa ce a-ti acordat primul ajutor victimelor si a-ti luat masura transportarii acestora la o unitate sanitara ; b - numai dupa ce a-ti anuntat organul teritorial de politie ; c - numai daca accidentul s-a soldat cu avarii .

25 Ziua , in conditii de ceata densa , pentru mai multa siguranta puteti circula pe mijlocul drumului ? a - da , cu viteza adaptata conditiilor meteo ; b - da , daca mentin faza de drum aprinsa si circul cu viteza redusa ; c - nu .

26 Intr-o intersectie in care circulatia se desfasoara in sens giratoriu , conducatorului de vehicul ii este interzis : a - sa intoarca vehiculul , prin ocolirea scuarului ; b - sa circule sub viteza maxima admisa ; c - sa opreasca , in afara situatiilor impuse de trafic .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 93: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

93

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 24 1

Cum trebuie sa procedati in situatia prezentata ? a – reduceti viteza si opriti la limita de vizibilitate maxima ; b – reduceti viteza si opriti in dreptul ultimului panou suplimentar ; c – reduceti viteza si va asigurati ca puteti trversa fara pericol .

2

Principala cauza a exploziei pneului in timpul mersului este : a – umflarea insuficienta ; b – umflarea exagerata ; c – uzura moderata .

3 Ce obligatii aveti cand va apropiati de o intersectie nedirijata ? a - sa reduceti viteza de deplasare la cel mult 30 km/h , indiferent de directia de mers ; b - sa acordati prioritate pietonilor care traverseaza pe la coltul intersectiei ; c - sa semnalizati noaptea , cu lumina farurilor , prin schimbarea alternativa a fazei de drum cu faza de intalnire .

4 Viteza de deplasare trebuie redusa : a – la intalnirea indicatorului ,,Cedeaza trecerea’’; b – atunci cand se circula din directie opusa mijloacelor de transport oprite in statie , pe drumurile cu o singura banda pe sens ; c – la intalnirea indicatorului ,, Prioritate fata de circulatia din sens opus’’.

5

Care este semnificatia indicatorului alaturat si ce obligatii aveti la intalnirea lui ? a - va avertizeaza ca urmeaza o statie de autobuz ; b - semnifica faptul ca banda este rezervata mijloacelor din serviciul public de persoane si interzice accesul pe acea banda ; c - semnifica faptul ca banda din dreapta este banda de urgenta , aceasta urmand sa fie folosita numai in caz de forta majora .

6 Daca efortul depus pentru actionarea volanului este mai mare decat in mod obisnuit , trebuie sa verificam , in primul rand : a – starea de prindere a volanului pe axul sau ; b – presiunea in pneurile puntii din spate ; c – presiunea in pneurile puntii din fata .

Page 94: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

94

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

7 Pierderea , furtul sau distrugerea permisului de conducere sau a certificatului de inmatriculare se declara organului emitent : a - in termen de 48 de ore de la constatare ; b - in termen de 24 de ore de la constatare ; c - imediat ce ati constatat acest lucru .

8 Intr-o intersectie ajung simultan autovehiculul pompierilor si salvarea , cele doua vehicule se deplaseaza la interventie . Care autovehicul patrunde primul in intersectie ? a – salvarea ; b – pompierii ; c – autovehiculul care se deplaseaza din partea dreapta .

9 Astuparea cailor respiratorii poate fi cauzata de : a - asezarea pe spate a victimei ; b - asezarea in pozitie semisezand a victimei ; c - intrarea unor corpuri straine in caile respiratorii .

10

Puteti efectua depasirea in situatia data ? a – nu ; b – da , daca v-ati asigurat din ambele sensuri ca nu se apropie trenul ; c – da , deoarece caruta se deplaseaza cu viteza foarte mica .

11

In situatia data sunteti avertizat ca : a – va apropiati de o trecere la nivel cu calea ferata prevazuta cu bariere ; b – va apropiati de o trecere la nivel cu o cale ferata industriala ; c – va apropiati de o trecere la nivel cu calea ferata fara bariere .

12 Daca un drum public este neiluminat , este permisa stationarea autovehiculelor pe partea carosabila ? a – da , daca sunt aprinse luminile de pozitie sau de stationare ; b – da , dar numai in interiorul localitatilor ; c – nu .

13

Indicatorul semnifica : a – reducerea numarului benzilor de circulatie ; b – ingustare temporara a drumului ; c – terminarea benzii de circulatie din stanga partii carosabile .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 95: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

95

14 Mersul inapoi este interzis in urmatoarele situatii : a - in piete aglomerate ; b - pe strada cu sens unic ; c - in zona de actiune a indicatorului ,,Oprirea interzisa’’ .

15 Cum veti proceda la o trecere la nivel cu calea ferata prevazuta cu semnalizare luminoasa , daca observati ca luminile rosii functioneaza alternativ ? a - grabiti trecerea , deoarece in cateva secunde se vor inchide barierele ; b - reduceti viteza de deplasare , va opriti la calea ferata , va asigurati si daca nu vine trenul va continuati traversarea ; c - opriti in dreptul marcajului de oprire si asteptati trecerea vehicolului feroviar .

16

Sunteti conducatorul autoturismului de culoare verde . Patrundeti in intersectie : a – primul ; b – al doilea ; c – ultimul .

17 Care sunt primele masuri care trebuie luate , in cazul unui accident grav de circulatie , soldat cu vatamare corporala grava ? a - transportarea imediata la spital a victimelor , indiferent de mijlocul de transport folosit ; b - acordarea primului ajutor pana la sosirea salvarii , constand in stabilizarea functiei respiratorie si circulatorie ; c - transportarea in regim de urgenta , pana in cea mai apropiata localitate in care functioneaza un centru de asistenta medicala .

18

La care dintre indicatoare , conducatorul auto vireaza la dreapta inainte de locul unde este instalat indicatorul ? a – indicatorul 1 ; b – indicatorul 2 ; c – indicatorul 3 .

19

Este regulamentar efectuata depasirea tractorului de catre motocicleta ? a – da , deoarece motocicleta are gabarit mic si poate depasi oriunde ; b – nu , depasirea este , in acest caz , interzisa ; c – da , deoarece din sens invers nu se deplaseaza vehicule .

20 Pentru intretinerea sistemului de ungere , trebuie sa efectuati : a – verificarea si completarea nivelului uleiului din baie ; b – inlocuirea uleiului dupe expirarea termenului de utilizare ; c – desfundarea orificiilor de aerisire ale radiatorului .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 96: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

96

21 De regula parcarea autoturismului se faca paralel cu bordura trotuarului . Intr-un loc cu sens giratoriu cum veti proceda ? a - se respecta regula generala , daca exista spatiu suficient ; b - se poate parca atat paralel cat si perpendicular pe bordura daca spatiul permite ; c - in aceasta situatie este interzisa parcarea .

22

In ce ordine vor circula autoturismele in intersectia prezentata ? a – albastru , rosu , galben ; b – rosu , albastru , galben ; c – galben , rosu , albastru .

23

Indicatorul interzice : a – depasirea ; b – deplasarea pe directia inainte dupa prima intersectie ; c – schimbarea directiei de mers in prima intersectie .

24 Ce obligatii aveti fata de vehiculul care se deplaseaza in spatele dumneavoastra , atunci cand doriti sa efectuati o oprire voluntara ? a - sa semnalizez dreapta , sa reduc viteza de deplasare prin apasarea usoara a pedalei de frana , acest lucru ar trebui sa-i dea de inteles ca urmeaza sa opresc , fapt ce-i va permite acestuia sa actioneze in consecinta ; b - nu am nicio obligatie deoarece , vehiculul care circula in spatele meu are obligatia sa pastreze o distanta care sa-i permita oprirea in conditii de siguranta ; c - sa reduc viteza de deplasare si sa nu opresc pe partea carosabila atata timp cat in spatele meu se afla un vehicul .

25

Semnalizarea din imagine va avertizeaza ca : a - va aflati la o distanta de 150 metri de o cale ferata fara bariere sau semnalizare luminoasa ; b - urmeaza o intersectie in care circula frecvent tramvaie ; c - urmeaza o cale ferata cu bariere sau semnalizare luminoasa .

26 Fumul de culoare neagra emis de esapament indica : a – defectarea supapelor de evacuare ; b – un consum exagerat de combustibil ; c – un consum exagerat de ulei .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 97: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

97

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR N R . 25 1

Cum procedati daca va aflati la volanul autoturismului ? a – acordati prioritate tramvaiului ; b – acordati prioritate autobuzului ; c – acordati prioritate ambelor mijloace de transport in comun ;

2

Care este semnificatia indicatorului alaturat insotit de tablita aditio-nala? a – urmeaza sa patrundeti intr-o zona unde veti intalni animale ; b – urmeaza un sector de drum in lungime de 3,5 km in care este posibil sa intalniti animale salbatice ; c – urmeaza sa intalniti animale , la o distanta de 3,5 km de indicator .

3 Intoarcerea este interzisa : a – in toate cazurile in care este interzisa oprirea ; b – in intersectia cu sens giratoriu ; c – in cazul drumurilor intens circulate .

4 La intalnirea indicatorului de avertizare in cruce , amplasat la trecerile la nivel cu calea ferata fara bariere , conducatorii de vehicule vor opri : a – cat mai aproape de calea ferata , dar nu mai putin de 5 metrii de aceasta ; b – in locul cu vizibilitate maxima , fara a depasi indicatorul ; c – la cel mult 5 metrii de calea ferata .

5 Intr-o intersectie nedirijata , se acorda prioritate : a - tuturor vehiculelor indiferent de directia din care vin ; b - vehiculelor care se deplaseaza din partea dreapta ; c - vehiculelor care se afla in intersectie .

6 Depasirea este interzisa : a - in dreptul unei statii de tramvai prevazuta cu refugiu pentru pietoni ; b - in statia de tramvai fara refugiu atunci cand tramvaiul este oprit in statie ; c - la mai putin de 25 de metrii de statie , indiferent de tipul acesteia .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 98: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

98

7 In ce situatie nu va este permisa depasirea ? a – cand un autobuz se afla oprit in statie ; b – pe un drum in rampa , cand segmentul de vizibilitate este sub 100 metrii ; c – in intersectia nedirijata .

8 Intoarcerea este interzisa : a – in intersectii in care se afla montat indicatorul ,,Interzis a se vira la stanga’’ ; b – in varfuri de rampa cu vizibilitate sub 50 metrii ; c – intre al doilea si al treilea panou instalat la calea ferata fara bariere .

9 Cum va asigurati ca nu exista niciun pericol atunci cand manevrati autovehiculul inapoi ? a – aprindeti lanterna de ceata din spate ; b – claxonati inainte de a pune autovehiculul in miscare ; c – va asigurati din fata , din spate si din lateral .

10

Ce vehicule pot patrunde in intersectie ? a – troleibuzul si motocicleta ; b – motocicleta si autocamionul ; c – troleibuzul .

11 Oprirea voluntara este interzisa : a – in locurile de parcare special amenajate , semnalizate cu indicatoare si marcaje ; b – pe pistele pentru pietoni sau bicilisti ; c – banda de urgenta .

12

In prima intersectie : a – aveti prioritate de trecere ; b – veti ceda trecerea tuturor vehiculelor care circula din partea dreapta ; c – veti ceda trecerea vehiculelor care se deplaseaza atat din stanga cat si din dreapta dumneavoastra .

13 Mersul inapoi este interzis : a – in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara ; b – pe strazile cu o latime mai mica de 6 metri ; c – pe strazile cu sens unic .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 99: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

99

14 Cand semaforul este insotit de lumina intermitenta de culoare verde , sub forma unei sageti pe fond negru orientata catre dreapta , aveti urmatoarea obligatie : a – niciuna , indicatorul fiind de informare ; b – sa circulati numai in directia indicata , oricare ar fi in acel moment semnalul in functiune al semaforului ; c – niciuna , intrucat indicatorul nu vi se adreseaza .

15 Pentru a depasi un tramvai , oprit , in statia fara refugiu este necesar : a – sa asteptam inchiderea usilor si repunerea in miscare a tramvaiului ; b – sa avertizez sonor pietonii aflati pe carosabil ; c – sa ma angajez in depasire cu viteza redusa .

16 Pentru oprirea hemoragiei , la membre , se poate efectua : a – aplicarea atelelor si pansare ranii ; b – ridicarea membrului in pozitie vertical ; c – aplicarea garoului sau actiunea compresiva asupra vasului lezat .

17

Conducatorul autoturismului rosu s-a angajat corect in depasirea autocamionului ? a – nu , deoarece nu s-a asigurat si nu a semnalizat intentia de a depasi ; b – da , deoarece din sens opus nu se deplaseaza vehicule ; c – nu , deoarece incalca semnificatia indicatorului .

18 Inainte de plecarea in cursa este necesara schitarea mentala a traseului ce urmeza a fi parcurs ? a – da , in cazul oricarei deplasari ; b – numai in cazul deplasarilor foarte lungi ; c – numai daca traseul ce urmeza a fi parcurs este necunoscut .

19

De la indicator la calea ferata sunt interzise urmatoarele manevre : a – depasirea ; b – oprirea si stationarea ; c – intoarcerea si mersul inapoi .

20 Se pedepsesc penal urmatoarele actiuni : a – instalarea de mijloace de semnalizare rutiera sau modificarea pozitiei acestora fara autorizatie legala ; b – organizarea sau participarea , in calitate de conducator auto sau de animale , la intrecerile neautorizate pe drumul public ; c – blocarea cu intentie a drumului public , daca se pune in pericol siguranta circulatiei .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 100: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

100

21

La care dintre indicatoare , conducatorul de vehicul se poate deplasa cu viteza de 45 km/h ? a - numai la indicatorul nr 1 ; b - numai la indicatorul nr 2 ; c - la ambele indicatoare .

22 Ce obligatii va revin la patrunderea intr-o intersectie nedirijata ? a - sa acord prioritate vehiculelor care vin din dreapta ; b - sa circul cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitate si 50 km/h in afara localitati ; c - sa acord prioritate de dreapta numai autovehiculelor .

23

Unde opriti in situatia prezentata ? a – in locul cu vizibilitate maxima , fara a depasi indicatorul ; b – la cel putin 5 metrii ; c – la cel putin 7 metrii .

24 Pe poduri cu segment de vizibilitate de peste 20 metri si avand o latime mai mare de 7 metri pot fi depasite : a - autocamioanele , deoarece se deplaseaza cu viteza redusa ; b - autobuzele ; c - motocicleta fara atas si vehicule cu tractiune animala , vehicule trase sau impinse cu bratele si bicicletele .

25

Cum veti proceda in situatia data ? a – reduceti viteza si traversati cu atentie ; b – opriti si asteptati aparitia luminii de culoare verde ; c – acordati prioritate pietonilor dupa care va continuati deplasarea .

26 Care sunt consecintele fenomenului de acvaplanare ? a - pierderea controlului directiei ; b - improscarea cu apa sau noroi a pietonilor si vehiculelor ; c - uzura excesiva a pneului .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 101: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

101

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 26 1

In ce ordine vor trece prin intersectie cele trei autoturisme ? a – rosu , albastru , verde ; b – verde , rosu , albastru ; c – albastru , rosu , verde .

2 Accidentatii cu arsuri multiple pe corp si membre urmeaza a fi : a - dezbracati de haine , dupa ce flacarile au fost stinse ; b - transportati la cea mai apropiata unitate sanitara ; c - inveliti intr-un cearceaf sau patura si udati din belsug cu apa proaspata .

3 Este obligat conducatorul unui vehicul sa foloseasca banda suplimentara , la urcarea in rampa , daca viteza sa este mai mica decat cea inscrisa pe indicator ? a – nu , deoarece banda este destinata vehiculelor care se deplaseaza cu o viteza egala sau superioara celei precizate de indicator ; b – da ; c – nu , fiind obligat in toate situatiile sa circule doar pe banda de langa marginea drumului .

4

La care dintre indicatoare , conducatorul de vehicul nu poate efectua virajul spre dreapta ? a - numai indicatorul nr 3 ; b - indicatorul nr 2 si nr 3 ; c - numai la indicatorul 1 .

5 Pentru siguranta deplasarii dumneavoastra se recomanda ca la coborarea unei pante sa folositi : a - numai treapta I si II ; b - frana de serviciu si frana de ajutor , alternativ , pentru a reduce viteza de deplasare ; c - aceasi treapta de viteza pe care o folositi pentru urcarea rampei respective .

6

In ce ordine vor trece vehiculele prin intersectia prezentata ? a – tramvaiul 1 , tramvaiul 2 , autoturismul ; b – autoturismul , tramvaiul 1 , tramvaiul 2 ; c – tramvaiul 1 , autoturismul , tramvaiul 2 .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 102: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

102

7 Cum veti proceda corect pentru a intra pe autostrada folosind banda de intrare ( accelerare ) ? a – veti mari viteza , intrucat banda pe care circulati este special creata in acest scop ; b – cedati trecerea vehiculelor care circula pe prima banda a autostrazii si nu stanjeniti in nici un fel circulatia acestora ; c – nu aveti nicio obligatie , deoarece autostrada are suficiente benzi pentru a permite circulatia tuturor vehiculelor .

8

Semnificatia indicatorului alaturat este valabila : a – pe o distanta de 50 metri inainte si dupa indicator ; b – pana la intalnirea indicatorului ,,Circulatie in ambele sensuri’’ ; c – numai in intersectia unde este instalat .

9 Se interzice oprirea voluntara : a – la mai putin de 100 metrii de calea ferata industriala ; b – in curbe cu vizibilitate redusa sub 50 metrii ; c – in zona de actiune a indicatorului ,, Prioritate fata de circulatia din sens opus’’.

10 Cine poate trece prin intersectie in situatia in care culoarea verde a semaforului s-a stins si s-a aprins culoarea galbena ? a – vehiculele care transporta la spital persoane bolnave ; b – vehiculele cu defectiuni la sistemul de franare ; c – vehiculele surprinse de aparitia culorii galbene in timpul traversarii.

11 Pe autostrada se interzice : a – deplasarea conducatorilor auto incepatori ; b – manevra de mers inapoi ; c – invatarea conducerii unui autovehicul .

12

Schimbarea directiei de mers catre stanga , este permisa de catre : a – indicatorul 1 ; b – indicatorul 2 ; c – ambele indicatore .

13

In aceasta situatie , pe langa luminile de intalnire trebuie sa folositi : a – luminile de ceata ; b – luminile de drum ; c – semnalizatoarele in functiune .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 103: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

103

14 Care este distanta minima fata de coltul unei intersectii , din afara localitatii , de la care trebuie sa va ocupati banda in raport cu directia de mers ? a – 50 metri ; b – 100 metri ; c – 150 metri .

15 Ce caracter are o linie continua simpla sau dubla , materializata pe drumul public ? a – caracter orientativ ; b – caracter de interzicere , dar permite incalcarea lui in zonele in care vizibilitatea este asigurata ; c – caracter de interzicere si nu permite incalcarea .

16 Oprirea este obligatorie : a – la semnalul orbilor ; b – la semnalul patrulelor scolare ; c – la semnalul regulamentar al politistului de frontiera , aflat in zona de competenta .

17

Ce semnifica semnalul rosu al semaforului , care functioneaza concomitent cu cel galben? a – semaforul este in regim de avarie ; b – trecerea unei coloane de vehicule ; c – oprire .

18

Care autovehicul patrunde ultimul in intersectie ? a – autoturismul rosu ; b – autoturismul verde ; c – autocamionul .

19 Ce obligatii aveti cand sesizati ca urmeaza sa fiti depasit de un alt vehicul ? a – sa reduceti viteza de deplasare pentru a-i permite acestuia , efectuarea depasirii , in conditii de siguranta ; b – sa nu mariti viteza de mers ; c – sa circulati cat mai aproape de marginea din dreapta a carosabilului sau a benzii pe care va deplasati .

20 In ce situatie aveti obligatia de a semnaliza patrunderea in intersectie , prin schim-barea alternativa a fazei de drum cu faza de intalnire ? a - noaptea la patrunderea intr-o intersectie nedirijata sau dirijata prin indicatoare ; b - noaptea , la patrunderea intr-o intersectie semaforizata ; c - noaptea , la patrunderea intr-o intersectie dirijata de politistul rutier .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 104: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

104

21

La care din cele trei indicatoare este interzisa oprirea voluntara pentru conducatorul de autoturism ? a - indicatorul nr 1 ; b - indicatorul nr 2 ; c - indicatorul nr 3 .

22 Fapta conducatorului auto de a parasi locul unui accident de circulatie , in urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane , constituie : a - infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare si anularea permisului de conducere ; b - contraventie si se sanctioneaza cu amenda si suspendarea permisului ; c - contraventie si se sanctioneaza cu amenda si 4 puncte penalizare .

23 La aplicarea garoului , se trece pe un bilet , care este atasat de garou : a - numele si prenumele persoanei care a aplicat garoul ; b - tipul hemoragiei – arteriala sau venoasa ; c - ora si minutul la care sa aplicat garoul .

24

Care autoturism patrunde primul in intersectie ? a – autoturismul rosu , deoarece nu schimba directia de mers ; b – autoturismul albastru , deoarece se afla pe latura cu prioritate ; c – autoturismul rosu , deoarece se afla in dreapta .

25

Executa corect autoturismul manevra de depasire : a – nu , deoarece autobuzul are prioritate la plecarea din statie ; b – nu , deoarece aceasta manevra nu este permisa in dreptul statiilor mijloacelor de transport public de persoane ; c – da , manevra este regulamentara .

26 A conduce preventiv in conditii meteo nefavorabile , in afara localitatii , inseamna : a - sa reduc viteza de deplasare , pentru a avea un control deplin asupra autovehiculului ; b - sa rulez sub viteza maxima legala stabilita pentru sectorul respectiv de drum ; c - sa nu depasesc viteza maxima legala stabilita pentru sectorul respectiv de drum .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 105: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

105

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 27 1

In ce ordine vor trece prin intersectie autoturismele , la culoarea galbena intermitenta a semaforului : a – rosu , verde , albastru ; b – verde , rosu , albastru ; c – verde , albastru , rosu .

2 In care din urmatoarele situatii trebuie sa circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitate ? a - la patrunderea intr-o intersectie cu sens giratoriu ; b - la schimbarea directiei de mers prin viraje ; c - in rampa si in panta .

3 Oprirea este obligatorie la semnalul : a – politistilor comunitari ; b – la semnalul pietonilor care traverseaza pe la coltul intersectiei ; c – la semnalul patrulelor scolare .

4

Indicatorul permite accesul : a – vehiculelor fara motor ; b – mopedelor si motocicletelor; c – autovehiculelor .

5 Cand sesizati ca pe partea carosabila s-a format polei , sunteti obligat : a - sa circulati cu o viteza care sa va permita deplasarea in conditii de siguranta , sa nu bruscati mecanismul de directie si franare ; b - sa circulati cu lumina de drum aprinsa ; c - sa opriti pe partea dreapta a drumului si sa continuati deplasarea numai atunci cand conditiile de drum o permit .

6 Caror categorii de autovehicule le este interzis sa circule pe autostrada ? a – celor care , prin constructie , nu pot depasi viteza de 50 km/h ; b – motocicletelor cu si fara atas ; c – tractoarelor si masinilor agricole autopropulsate .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 106: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

106

7 In care dintre situatiile prezentate mai jos nu este permisa oprirea voluntara a vehiculelor ? a – la o distanta mai mica de 50 metrii de trecerea la nivel cu calea ferata ; b – pe pistele obligatorii pentru pietoni ; c – pe platforma caii ferate sau de tramvai , daca prin aceasta este stanjenita circulatia vehiculelor pe sine .

8

In zona de actiune a carui indicator este interzisa oprirea voluntara ? a – la ambele indicatoare ; b – numai la indicatorul 1 ; c – numai la indicatorul 2 .

9 Cum trebuie sa procedati daca in interiorul unei localitati intalniti instalat indicatotul ,,Limitare de viteza 70km/h’’ ? a – nu depasesc viteza de 50 km/h , deoarece aceasta este viteza maxima cu care pot circula in localitate ; b – nu depasesc viteza inscrisa pe indicatorul ,,Limitare de viteza’’ ; c – informez organul de politie din localitatea respectiva pentru actualizarea semnalizarii rutiere in concordanta cu prevederile ,,Ordonantei 195/2002’’ ;

10

La intalnirea carui indicator va este interzisa deplasarea pe directia inainte ? a – la indicatoarul nr 1 ; b – la indicatoarul nr 2 ; c – ambele indicatoare .

11

Ce semnifica indicatorul ? a – circulatia se desfasoara pe mai multe benzi ; b – presemnalizarea traseului de urmat in cazul unei restrictii de circulatie ; c – selectarea circulatiei pe directii de mers in apropierea unei intersectii .

12 In care din urmatoarele situatii este interzisa intoarcerea unui autoturism prin manevrare inainte-inapoi (intoarcere din trei miscari) ? a – in intersectii ; b – pe strazile cu o latime mai mica de 6 metrii ; c – pe strazile cu trafic intens .

13 Care din urmatoarele fapte constituie infractiuni la regimul circulatiei ? a – conducerea in stare de oboseala avansata ; b – refuzul privind recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcolemiei sau al consumului de produse stupefiante ; c – conducerea unui autovehicul care nu are montate numerele de inmatriculare .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 107: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

107

14

Autobuzul din fata semnalizeaza iesirea din statia prevazuta cu alveola . Cum trebuie sa procedati ? a – il ocoliti cat mai mult , pentru a proteja pietonii ; b – reduceti viteza si la nevoie opriti , pentru a permite plecarea din statie a autobuzului ; c – va continuati deplasarea , deoarece nu aveti restrictii sau obligatii fata de acesta .

15 La efectuarea unui pansament pe rana , se aplica : a - o compresa din vata sterila ; b - o compresa din tifon steril ; c - o compresa , indiferent de tipul acesteia .

16

Cum veti proceda la intalnirea indicatorului alaturat ? a - intrerup functionarea motorului pentru a obtine economie de combustibil ; b - folosesc frana de ajutor pentru a reduce viteza de deplasare ; c - cobor panta intr-o treapta de viteza inferioara pentru a realiza frana de motor .

17 Cum procedati in situatia in care pe carosabil , in fata dumneavoasta apare o minge ? a - continui deplasare deoarece mingea nu constituie un pericol sau un obstacol insur-montabil; b - execut o manevra rapida de ocolire a mingei sau daca acest lucru nu este posibil franez brusc ; c - reduc viteza de deplasare , deoarece este posibil ca unul sau mai multi copii sa apara pe carosabil pentru a recupera mingea .

18 In ce situatii puteti depasi alte vehicule in intersectii : a - in nici o situatie nu este permisa manevra de depasire in intersectii ; b - in intersectii pot fi depasite doar motocicletele fara atas , carutele , carucioarele si bicicletele ; c - se poate depasi orice vehicul cu conditia ca intersectia sa fie dirijata.

19 Pe langa folosirea mijloacelor de avertizare sonora , ce obligatii va mai revin , pentru evitarea unor situatii periculoase ce pot aparea in trafic ? a - sa previn persoanele din autoturism asupra pericolului imediat si asupra consecintelor acestuia ; b - sa semnalizez prin schimbarea succesiva a fazei de drum cu faza de intalnire ; c - sa reduc viteza de deplasare a vehiculului condus .

20 Sunteti obligat sa acordati prioritate pietonilor care : a - traverseaza in grupuri perpendicular pe axul drumului public ; b - traverseaza drumul public pentru a ajunge pe refugiul unei statii de tramvai ; c - traverseaza prin loc special amenajat semnalizat cu indicatoare si/sau marcaje .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 108: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

108

21

Care dintre indicatoarele alaturate interzice accesul autovehiculelor care transporta incarcaturi usor inflamabile ? a – numai indicatorul 1 ; b – numai indicatorul 2 ; c – indicatorul 1 si indicatorul 3.

22 Pentru a conduce ecologic un autovehicul , este necesar : a – sa verificati cel putin o data pe luna , la rece , presiunea din pneuri ; b – sa schimbati intre ele pneurile , la aproximativ 10 000 km ; c – sa inlocuiti pneurile la fiecare 1 000 km .

23

Care din cele doua indicatoare ma informeaza ca drumul cu sens unic a luat sfarsit ? a - numai indicatorul 2 ; b - nici unul ; c - ambele indicatoare .

24

In situatia data , aveti obligatia : a – sa opriti , sa va asigurati si sa acordati prioritate de trecere inainte de a traversa intersectia ; b – nu aveti nicio obligatie , intrucat circulati pe un drum prioritar ; c – traversati odata cu autoturismul si autoutilitara , deoarece conducatorii acestora deja s-au asigurat.

25 In care dintre situatiile descrise mai jos trebuie sa acordati prioritate pietonilor chiar daca nu traverseaza prin locuri marcate si semnalizate cu indicatoare ? a - atunci cand acestia traverseaza prin fata sau spatele unui autobuz oprit in statie ; b - atunci cand acestia coboara dintr-un tramvai oprit intr-o statie fara refugiu ; c - atunci cand pietonul care traverseaza pe la coltul intersectiei .

26 Noaptea , in situatia in care survine o defectiune la sistemul de iluminare-semnalizare al autovehiculului condus , va puteti continua deplasarea daca : a - asigurati cel putin functionarea luminilor de pozitie ; b - va deplasati in spatele unui autovehicul care are in functiune sistemul de iluminare ; c - asigurati functionarea pe partea stanga fata a lumini de intalnire si in spate cel putin lumina de pozitie .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 109: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

109

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 28 1

Puteti depasi in aceasta situatie ? a – nu , deoarece va aflati in zona unei treceri la nivel cu calea ferata ; b – nu , deoarece va aflati la mai putin de 150 metrii de calea ferata ; c – da , este regulamentar .

2

Care dintre indicatoarele numerotate 1 , 2 sau 3 se numeste ,, Accesul interzis’’ ? a - indicatorul nr 1 ; b - indicatorul nr 2 ; c - indicatorul nr 3 .

3 In care dintre situatiile de mai jos este interzisa manevra de intoarcere ? a – in curbele cu vizibilitate redusa sub 50 metrii ; b – la intalnirea indicatorului ,, Drum cu prioritate’’; c – la intalnirea indicatorului ,,Drum ingustat ’’.

4 Un vehicul are luminile de avarie aprinse . Ce trebuie sa aveti in vedere ? a – vehiculul va vira la dreapta sau la stanga ; b – vehiculul este parcat ; c – vehiculul aramas in pana sau este remorcat .

5 Cu ce viteza se va deplasa un conducator auto , incepator , pe un drum comunal , situat in afara localitatii ? a – 60 km/h ; b – 70 km/h ; c – 80 km/h .

6

In ce ordine vor patrunde in intersectie cele trei vehicule ? a – tramvaiul , autoturismul si motocicleta ; b – motocicleta , autoturismul si tramvaiul ; c – tramvaiul , motocicleta si autoturismul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 110: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

110

7

Intentionati sa consultati o harta rutiera . Cum este recomandat sa procedati ? a – opriti , cu luminile de intalnire aprinse ; b – opriti autovehiculul in afara carosabilului ; c – nu aveti voie sa consultati harta pe timp de noapte .

8 Care este momentul in care puteti incepe depasirea unui tramvai oprit intr-o statie fara refugiu ? a – cand calatorii au coborat din tramvai si au parasit partea carosabila ; b – acordand prioritate pietonilor si cand usile tramvaiului au fost inchise ; c – cand autovehiculul din fata s-a pus in miscare .

9 Sunteti obligat sa circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h , in localitate , in urmatoarele situatii : a – la schimbarea directiei de mers prin viraje ; b – in toate cazurile in care vizibilitatea redusa sub 100 metrii ; c – in zona de actiune a indicatorului ,,Copii’’ , in intervalul orar 7-22 .

10 Cum procedeaza conducatorul unui vehicul la intalnirea indicatorului ,,Oprire’’ ? a – opreste in locul unde are o buna vizibilitate , se asiguara si continua deplasarea daca pe drumul transversal nu circula alte vehicule ; b – reduce viteza , se asigura , dupa care intra in intersectie , daca pe drumul transversal nu circula alte vehicule; c – reduce doar viteza , daca pe drumul transversal nu circula alte vehicule , continua deplasarea .

11

Cum veti proceda corect in intersectia data ? a – respectati indicatiile semnalului luminos , daca toate semafoarele au aceiasi culoare , in acelasi timp ; b – respectati regulile generale de circulatie , daca semafoarele nu au aceeasi culoare ; c – respectati semnificatia semnalului luminos pentru virajul la stanga .

12 Ce autovehicule pot fi dotate cu girofar de culoare rosie ? a – autovehiculul pompierilor si cel al politiei ; b – autovehiculul salvarii si cel al politiei ; c - autovehiculul serviciul roman de informatii sau al serviciul de paza si protectie

13 Cu ce viteaza sunteti obligat sa circulati atunci cand partea carosabila este acoperita cu zapada , polei , piatra cubica umeda , noroi , mazga , etc: a – cu o viteza care sa nu depaseasca 20 km/h ; b – cu o viteza care sa permita efectuarea oricaror manevre in conditii de siguranta ; c – cu o viteza care sa nu depaseasca viteza maxima permisa pentru sectorul respectiv de drum , functie de categoria autovehiculului condus .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 111: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

111

14

Autoturismul rosu poate depasi in situatia data ? a – da , deoarece a semnalizat intentia si din sens opus nu se deplaseaza vehicule ; b – da , deoarece se afla la mai mult de 150 metrii de calea ferata ; c – nu , deoarece depaseste o coloana oprita la trecerea la nivel cu calea ferata .

15 In care din urmatoarele situatii este interzisa oprirea voluntara ? a – pe drumurile neiluminate ; b – pe drumurile a caror latime nu depaseste 6 metrii ; c – pe drumurile national europene .

16

Ce veti respecta in intersectia prezentata ? a – semnificatia luminii semaforului ; b – regula prioritatii de dreapta ; c – semnificatia indicatoarelor ;

17 In care din fazele unui accident rutier sunt aplicabile normele conduitei preventive ? a – numai in faza premergatoare accidentului , deoarece in acesta faza se poate evita accidentul ; b – in toate fazele accidentului , luand astfel masuri de evitare sau de reducere a consecintelor accidentului ; c – numai in timpul accidentului , pentru a reduce pagubele materiale si de vieti omenesti .

18 Ce semnificatie are marcajul longitudinal , aplicat sub forma unei linii continue ? a – ajuta la mentinerea directiei in conditii de ceata densa , ploi torentiale sau ninsori abundente ; b – are caracter de interzicere si nu permite incalcarea lui ; c – are caracter orientativ , delimitand sensurile de circulatie .

19 Inainte de a efectua depasirea unui vehicul , trebuie : a – sa avertizati sonor ; b – sa semnalizati optic si acustic vehiculul depasit ; c – sa va asigurati si sa semnalizati manevra .

20

Va puteti apropia de vehiculul din fata ? a – da ; b – legea nu prevede obligatii in aceasta situatie ; c – nu , pentru ca astfel blocati intersectia .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 112: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

112

21

Cum trebuie sa procedati daca virati la stanga ? a – cedati trecerea autovehiculului alb ; b – accelerati , pentru a nu va intersecta cu autoturismul alb ; c – executati manevra cu viteza marita , avand luminile de avarie aprinse .

22

La intalnirea indicatorului alaturat insotit de tab lita aditionala , trebuie sa acordati prioritate : a – tuturor vehiculelor ; b – niciunui vehicul ; c – vehiculelor care se deplaseaza pe drumul cu prioritate .

23 Cum trebuie sa procedeze conducatorul unui autovehicul daca i-a fost prescris un tratament medicamentos ? a – sa se asigure ca administrarea acestuia nu-i va afecta capacitatea de a conduce ; b – sa nu isi administreze medicamentele inainte de a se urca la volan ; c – sa se informeze care este doza minima care poate fi administrata pe perioada cat se afla la volan .

24 La cererea politistului rutier , impreuna cu reprezentantul autoritatilor abilitate , conducatorul auto este obligat : a – sa prezinte documentele de calatorie ; b – sa-l transporte la unitatea de politie ; c – sa permita controlul starii tehnice a vehiculului , precum si al bunurilor transportate .

25 Cand este indicat sa verificati presiunea in pneuri ? a – intotdeauna , la maxim 300 km , parcursi ; b – de regula , inainte de a porni la drum ; c – numai pe timp de iarna , cand anvelopele sunt reci .

26

Ce semnifica indicatorul impreuna cu panoul aditional ? a – sfarsitul zonei de actiune a indicatorului ,, Stationarea interzisa ’’; b - sfarsitul zonei de actiune a indicatorului ,, Oprirea interzisa ’’; c – inceputul zonei in care este interzisa stationarea .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 113: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

113

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 29 1 Noaptea pe timpul deplasarii in localitate puteti folosi :

a – luminile de pozitie si faza de intalnire ; b – numai luminile de pozitie daca drumul esete intens iluminat ; c – lumina de drum , pentru a face autovehiculul cat mai vizibil .

2 Cum se sanctioneaza nerespectarea semnalelor politistilor la trecerea coloanelor oficiale sau intercalarea intr-o astfel de coloana ? a – cu amenda penala ; b – cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule ; c - cu amenda contraventionala si 6 puncte de penalizare .

3

Care indicator informeaza conducatorul de vehicul ca se deplaseaza pe o strada cu sens unic ? a - indicatorul nr 1 ; b - indicatorul nr 2 si indicatorul nr 3; c – niciunul dintre indicatoare ;

4

Scoaterea pe partea laterala a bastonului de catre politistul care insoteste o coloana oficiala , obliga conducatorul : a – sa reduca viteza si sa opreasca in afara drumului , imediat ce este posibil ; b – sa reduca viteza si sa circule cat mai aproape de marginea drumului ; c – sa opreasca autovehiculul cat mai aproape de marginea drumului .

5 Tramvaiul este oprit intr-o statie fara refugiu . Cum veti proceda pentru a depasi in siguranta tramvaiul ? a – reduc viteza de deplasare si circul cu atentie sporita ; b – opresc in spatele tramvaiului si astept sa se inchida usile , dupa care pot depasi tramvaiul ; c – reduc viteza de deplasare si depasesc tramvaiul prin partea stanga .

6

Ce obligatii aveti in situatia prezentata ? a – sa circulati cu viteza redusa si sa traversati calea ferata , daca barierele sunt ridicate ; b – sa opriti in dreptul indicatorului ; c – sa mariti viteza pentru a nu fi surprins de inchiderea barierelor .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 114: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

114

7

Sfarsitul zonei in care oprirea a fost interzisa este anuntat de : a – indicatorul 1 ; b – ambele indicatoare ; c – indicatorul 2.

8

In zona de actiune a carui indicator este interzisa manevra de oprire ? a - la indicatoarele 1 si 2 ; b - la indicatoarele 2 si 3 ; c - la indicatoarele 1 si 3 .

9 Cu ce viteza se poate deplasa in afara localitatii , un conducator auto incepator , pe un drum expres european ? a – 70 km /h ; b – 80 km /h ; c – 90 km/h .

10

Autoturismul semnalizeaza intentia de a se pune in miscare . Puteti incepe depasirea ? a – nu , deoarece a semnalizat corect ; b – nu , vehiculele care se pun in miscare au prioritate ; c – da , procedati regulamentar .

11 In care din situatiile enumerate mai jos puteti folosi lumina de avarie ? a - cand sunteti imobilizat din cauze tehnice pe partea carosabila ; b - cand sunteti remorcat de un alt autovehicul ; c - cand sunteti oprit pe carosabil pentru imbarcarea pasagerilor .

12 La patrunderea intr-o intersectie nedirijata au prioritate : a - autovehiculele care transpota substante inflamabile sau materiale explozibile ; b - autovehiculele cu regim prioritar ; c - autoturismele care se deplaseaza cu viteza superioara .

13

Care este ordinea de trecerea a vehiculelor , ajunse simultan in intersectie : a – autocamionul , tramvaiul , autoturismul ; b – autoturismul , autocamionul , tramvaiul ; c – tramvaiul , autocamionul , autoturismul .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 115: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

115

14

Cand ninge abundent veti folosi : a – lumina de drum ; b – lunima de intalnire ; c – lunima de pozitie si claxonul in reprize scurte .

15 Intr-o intersectie nedirijata : a - autovehiculele patrund inaintea vehiculelor simple ( carute , carucioare , biciclete ) ; b - vehiculelor destinate transportului de marfuri patrund inaintea autoturismelor , mijloacele de transport persoane patrund inaintea celorlalte autovehicule ; c – se aplica regula prioritatii de dreapta .

16 Conducatorilor de autovehicule le este interzis : a – sa transporte in si pe autoturism obiecte a caror lungime sau latime depaseste , impreuna cu incarcatura , dimensiunile acestuia ; b – sa aiba aplicate folii sau tratamente chimice pe parbriz , luneta sau geamurile laterale , care reduc vizibilitatea ; c – sa circule cu autovehiculul avariat mai mult de 30 de zile .

17 Se interzice depasirea : a – atunci cand se incalca marcajul continuu longitudinal ; b – atunci cand se incalca marcajul discontinuu longitudinal; c – atunci cand un alt vehicul s-a angajat in depasirea autovehiculului condus de dumneavoastra .

18

Intentionati sa virati la dreapta . Cum procedati ? a – treceti prin fata pietonilor ; b – acordati prioritate pietonilor ; c – acordati prioritate numai biciclistilor .

19 Conducatorii de vehicule au prioritate ? a – cand se deplaseaza intr-o intersectie cu sens giratoriu ; b – la repunerea in miscare , dupa ce au efectuat o oprire voluntara ; c – atunci cand se deplaseaza in panta .

20

Ce obligatii aveti in situatia prezentata ? a – sa limitati viteza de circulatie in functie de categoria autovehiculului pe care il conduceti ; b – sa limitati viteza de circulatie in functie de categoria drumului pe care va deplasati ; c – indicatorul limiteaza viteza doar vehiculelor destinate transporului de marfuri .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 116: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

116

21 La intalnirea indicatorului in cruce ,, Trecere la nivel cu o cale ferata dubla fara bariere’’ sunteti obligat : a - sa circulati cu o viteza care sa asigure traversarea in siguranta a caii ferate ; b - sa circulati cu o viteza care sa permita controlul directiei la traversarea sinelor ; c - sa opriti pentru a va asigura in dreptul indicatorului sau al marcajului de oprire pentru a va asigura .

22 Mersul inapoi este interzis ? a - pe o distanta mai mare de 50 metrii ; b - pe strazile cu sens unic ; c - pe timp de noapte , in afara localitatii .

23

1 2

Care dintre indicatoarele numerotate cu 1 sau 2 , obliga conducatorul auto sa acorde prioritate tuturor vehiculelor ? a - numai indicatorul nr 1 ; b - numai indicatorul nr 2 ; c - ambele indicatoare .

24 Cum veti semnaliza prezenta autovehiculului , imobilizat din cauze tehnice , pe carosabil , atunci cand sistenul de iluminare/semnalizare este defect ? a - prin aprinderea lampii plafoniere ; b - prin montarea triunghiurilor reflectorizante ; c - prin aplicarea de folii reflectorizante pe autovehicul .

25 In care dintre situatiile enumerate conducatorul de vehicul este obligat sa nu depaseasca 30 km/h in localitate si 50 km/h in afara localitatii ? a - la semnalul agentului de cale ferata postat la o cale ferata fara bariera ; b - la trecerea pe langa animale aflate pe sensul de mers ; c - la depasirea tramvaiului oprit intr-o statie cu refugiu .

26 In care dintre situatiile enumerate mai jos , sunteti nevoit sa folositi frana de ajutor ? a - atunci cand va deplasati pe un drum in panta ; b - in mers atunci cand drumul are aderenta scazuta ; c - la stationare , parcare ori in alte imprejurari cand acest lucru este necesar pentru imobilizarea si asigurarea vehiculului impotriva deplasarii accidentale .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 117: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

117

INSTRUCTOR AUTO SCOALA DE SOFERI LAZARESCU IULIAN ,,AUTO GMD-PRO’’ 0744/205804 CONSTANTA 0767/908157

CHESTIONAR NR . 30 1 Ce se intelege prin adaptarea vitezei de deplasare in functie de distanta de

vizibilitate ? a – circulatia cu o viteza sub limita maxima legala ; b – adaptarea vitezei de deplasare in functie de valorile traficului ; c – deplasarea cu o viteza care sa asigure autovehiculului un spatiu de oprire mai mic decat distanta de vizibilitate .

2

Dupa o ploaie torentiala , este necesar sa se pastreze o distanta considerabil mai mare fata de vehiculul care circula in fata ? a – da , intrucat spatiul de franare se mareste ; b – nu , intrucat acest lucru duce la aglomerarea traficului ; c – da , deoarece se obsearva mai greu indicatoarele .

3

Care indicator interzice circulatia in ambele sensuri ? a – indicatorul nr 1 ; b – indicatorul nr 2 ; c – indicatorul nr 3 .

4 Pe un sector de drum ingustat situat in rampa are prioritate ? a – vehiculul care se deplaseaza in rampa ; b – vehiculul care coboara panta ; c – vehiculul care a patruns primul pe sectorul de drum ingustat .

5 Cum poate fi definit un autovehicul ? a – o caroserie montata pe o structura de rezistenta numita sasiu , avand un sistem hidramat sau mecanic; b – orice vehicul cu motor care circula pe un drum public , cu exceptia celor care se deplaseaza in permanenta pe sine , care serveste la transportul de persoane si/sau bunuri ; c – orice vehicul cu motor a carui putere depaseste 45 kw .

6

Cum este corect sa procedati daca semafoarele functioneaza cu lumina galbena intermitenta ? a – reduceti viteza si traversati intersectia ; b – reduceti viteza si cedati trecerea ; c – opriti si cedati trecerea .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 118: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

118

7 In care dintre situatii consumul de carburant al unui motor creste ? a – atunci cand motorul nu atinge temperatura de functionare ; b – atunci cand fumul de esapament este de culoare neagra ; c – atunci cand motorul functioneaza cu intreruperi .

8

Va aflati la volanul unui autoturism , in zona de actiune a carui indicator puteti depasi un autocamion ? a – la indicatorul nr 1 ; b – la indicatorul nr 2 ; c – la ambele indicatoare ;

9 Oprirea este interzisa in urmatoarele situatii : a - in zona de actiune a indicatorului ,,Stationarea interzisa’’ ; b - in locuri unde se impiedica vizibilitatea asupra indicatoarelor sau semnalelor luminoase; c - in locuri unde soliditatea drumului nu este verificata .

10

Cum veti proceda corect in aceasta intersectie , daca semaforul este instalat deasupra inter-sectiei ? a – respectati semnificatia semaforului , indiferent de directia de mers , daca acesta este dublat de un semafor insotitor inainte de intersectie ; b – nu aveti obligatia de a respecta semnalele luminoase plasate deasupra intersectiei ; c – respectati indicatiile semaforului , daca conditiile de vizibilitate asupra intersectiei sunt asigurate .

11 Folosirea incorecta a luminii de drum la intalnirea cu un alt autovehicul care circula din sens opus , reprezinta : a - contraventie si se sanctioneaza cu amenda si puncte penalizare ; b - infractiune si se sanctioneaza cu anularea permisului ; c - contraventie si se sanctioneaza cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule .

12 Care sunt persoanele exceptate de la portul obligatoriu al centurii de siguranta ? a - femeile in stare vizibila de graviditate ; b - instructorii in timpul orelor de pregatire ; c - conducatorii de vehicule care transporta substante periculoase sau explozive .

13

Cum veti proceda daca v-ati incadrat pe banda din stanga , desi intentionati sa virati la dreapta ? a – claxonati , semnalizati si apoi virati la dreapta; b – virati la stanga ; c – intrucat din sens opus nu circula alte vehicule , virati accelerat la dreapta .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 119: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

119

14

Cum trebuie sa procedati in acest caz ? a – accelerati pentru a trece prin fata pietonilor ; b – dati un semnal scurt de avertizare , pentru ca pietonii sa se angajeze in traversare ; c – opriti pentru a permite pietonilor , traversarea .

15 Se interzice depasirea : a – atunci cand se incalca marcajul continuu longitudinal , chiar si numai cu rotile de pe partea stanga ; b – in zonele cu trafic intens ; c – atunci cand se incalca marcajul discontinuu longitudinal pentru efectuarea depasirii , iar din fata la mica distanta se apropie autovehicule care sunt nevoite sa recurga la manevre de evitare .

16 In care dintre urmatoarele situatii sunteti obligat sa circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitate ? a – cand vizibilitatea este sub 100m , in conditii de ceata ; b – la trecerea prin intersectiile nedirijate ; c – la trecerea pe langa grupuri sau coloane aflate pe sensul de mers , atunci cand drumul are o singura banda pe sens .

17 In care din urmatoarele situatii conducatorul auto nu trebuie sa depaseasca 30km/h in localitate si 50 km/h in afara localitatii ? a – atunci cand un alt vehicul s-a angajat in depasirea sa ; b – in toate cazurile cand vizibilitatea este redusa sub 100 metrii (ceata densa , ploi torentiale , ninsori abundente) ; c – la intalnirea indicatorului ,,Copii’’sau ,,Accident’’ , in intervlul orar 7-22 .

18 Ce obligatii aveti cand in spatele dumneavoastra se deplaseaza un autovehicul al pompierilor care se deplaseaza la interventie ? a – nu am nici o obligatie daca exista spatiu pentru depasire ; b – sa reduc viteza si sa ma repliez pe partea dreapta , pentru a crea spatiul necesar depasirii ; c – sa ma opresc pe partea dreapta pana cand sunt depasit .

19

Indicatorul va informeaza ca urmeaza : a – o iesire de pe autostrada ; b – o statie de taxare pentru circulatia de pe autostrada ; c – un loc special amenajat , unde puteti opri pentru a face o pauza pentru odihna .

20 Doriti sa patrundeti pe drumul public venind de pe o proprietate alaturata drumului public ( curte , gang , garaj ,etc ) , cui veti acorda prioritate ? a - tuturor vehiculelor care se deplaseaza pe drumul public , indiferent de directia lor de deplasare ; b - numai vehiculelor care se deplaseaza din partea dreapta ; c - numai vehiculelor care nu-si schimba directia de mers .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 120: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

120

21

Puteti depasi tramvaiul oprit in statie ? a – nu , deoarece tramvaiul se depaseste pe partea stanga ; b – nu , deoarece in statie nu exista refugiu pentru pietoni ; c – nu , deoarece intre sina din dreapta si bordura nu exista spatiu suficient .

22 Se poate efectua depasirea pe partea dreapta , a autovehiculului al carui conducator a semnalizat intentia schimbarii directiei de mers spre stanga ? a – da , daca acesta s-a angajat corespunzator parasirii sensului de mers ; b – da , daca s-a creat spatiu suficient pentru aceasta manevra ; c – da , daca din sens opus nu se deplaseaza alte vehicule .

23

Indicatorul interzice accesul : a – autoturismelor , motocicletelor fara atas si vehiculelor cu tractiune animala ; b – autoturismelor , mopedelor , ciclomotoarelor si vehiculelor cu tractiune animala ; c – autovehiculelor si vehiculelor cu tractiune animala .

24 Pe strazile cu un singur sens , este interzis : a – sa manevrati autovehiculul catre inapoi ; b – sa opriti sau sa stationati pe partea stanga in sensul de mers; c – sa efectuati manevra de intoarcere .

25

Cum procedati in intersectia care urmeaza ? a – opriti si acordati prioritate pietonilor ; b – opriti la marcajul transversal , va asigurati , dupa care virati la dreapta ; c – reduceti viteza si virati la dreapta .

26 Se aplica puncte de penalizare pentru : a – circulatia sau stationarea pe spatiul interzis care separa sensurile de circulatie pe autostrada ; b – conducerea unui autovehicul , avand permisul de conducere sau certificatul de inmatriculare deteriorat ; c – lipsa unui stergator de parbriz .

Lazarescu Iulian instructor auto categoria ,,A’’ si ,,B’’ 0744205804 0767908157 0726948232

Page 121: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

121

Numele si prenumele………………………………………. Chestionar nr ……………………………………...

1 a 9 a 17 a 25 a b b b b c c c c

2 a 10 a 18 a 26 a b b b b c c c c

3 a 11 a 19 a Rezultatul obtinut ______

b b b c c c

4 a 12 a 20 a b b b c c c

5 a 13 a 21 a b b b c c c

6 a 14 a 22 a b b b c c c

7 a 15 a 23 a b b b c c c

8 a 16 a 24 a b b b

c c c

Numele si prenumele……………………………….. Chestionar nr……………………………….

1 a 9 a 17 a 25 a b b b b c c c c

2 a 10 a 18 a 26 a b b b b c c c c

3 a 11 a 19 a Rezultatul obtinut ______

b b b c c c

4 a 12 a 20 a b b b c c c

5 a 13 a 21 a b b b c c c

6 a 14 a 22 a b b b c c c

7 a 15 a 23 a b b b c c c

8 a 16 a 24 a b b b

c c c

Page 122: 9 Chestionare Drpciv Setul Nr 3

122

Numele si prenumele……………………………………… Chestionar nr …………………………………….

1 a 9 a 17 a 25 a b b b b c c c c

2 a 10 a 18 a 26 a b b b b c c c c

3 a 11 a 19 a Rezultatul obtinut ______

b b b c c c

4 a 12 a 20 a b b b c c c

5 a 13 a 21 a b b b c c c

6 a 14 a 22 a b b b c c c

7 a 15 a 23 a b b b c c c

8 a 16 a 24 a b b b

c c c

Numele si prenumele……………………………….. Chestionar nr ………………………………

1 a 9 a 17 a 25 a b b b b c c c c

2 a 10 a 18 a 26 a b b b b c c c c

3 a 11 a 19 a Rezultatul obtinut ______

b b b c c c

4 a 12 a 20 a b b b c c c

5 a 13 a 21 a b b b c c c

6 a 14 a 22 a b b b c c c

7 a 15 a 23 a b b b c c c

8 a 16 a 24 a b b b

c c c