87525910 Exercitii Fizice Pentru Slabit

42
Exercitii fizice pentru slabit. Exercitii Cardio Cel mai bun exercitiu pentru abdomen este unul care te-ar putea surprinde.Nu e traditionalul exercitiu de abdomene,sau sau orice tip de exercitii abdominale facute acasa sau intr-o sala de fitnes. Asa ca inainte de a cumpara un aparat scump pentru abdomene,ar trebui sa stii ca cele mai bune exercitii care le poti face pentru abdomenul tau sunt..Exercitiile Cardiovasculare..care nu o sa te coste nimic. Ai nevoie doar de picioarele tale,pentru ca acest exercitiu de care vorbesc nu e altul decat ,o plimbare,o alergare etc. Daca vezi ca abdomenul tau devine mai umflat decat era ,e probabil ca si alte parti ale corpului sa treaca prin aceasi stare.Doar ca abdomenul de obicei este mai evident. Corpul tau nu poate sa elimine grasimea doar intr-o anumita zona. Deci daca insisti cu exercitii fizice pentru abdominali,fara a-ti exersa si restul corpului, pentru a reduce grasimea totala ,nu o sa vezi niciodata rezultatele la care te astepti. Expertii spun ca un antrenament bun de exercitii cardiovasculare iti pot mari metabolismul pe o durata de pana la 24 de ore. Nu exista cel mai bun exercitiu cardiovascular. Poti face orice iti place tie si iti mareste ritmul cardiac si metabolismul.

Transcript of 87525910 Exercitii Fizice Pentru Slabit

Exercitii fizice pentru slabit. Exercitii Cardio

Cel mai bun exercitiu pentru abdomen este unul care te-ar putea surprinde.Nu e traditionalul exercitiu de abdomene,sau sau orice tip de exercitii abdominale facute acasa sau intr-o sala de fitnes.

Asa ca inainte de a cumpara un aparat scump pentru abdomene,ar trebui sa stii ca cele mai bune exercitii care le poti face pentru abdomenul tau sunt..Exercitiile Cardiovasculare..care nu o sa te coste nimic. Ai nevoie doar de picioarele tale,pentru ca acest exercitiu de care vorbesc nu e altul decat ,o plimbare,o alergare etc.

Daca vezi ca abdomenul tau devine mai umflat decat era ,e probabil ca si alte parti ale corpului sa treaca prin aceasi stare.Doar ca abdomenul de obicei este mai evident.

Corpul tau nu poate sa elimine grasimea doar intr-o anumita zona. Deci daca insisti cu exercitii fizice pentru abdominali,fara a-ti exersa si restul corpului, pentru a reduce grasimea totala ,nu o sa vezi niciodata rezultatele la care te astepti.

Expertii spun ca un antrenament bun de exercitii cardiovasculare iti pot mari metabolismul pe o durata de pana la 24 de ore.

Nu exista cel mai bun exercitiu cardiovascular. Poti face orice iti place tie si iti mareste ritmul cardiac si metabolismul.

Daca iti place in aer liber, considera plimbari, alergari, bicicleta, baschet ,fotbal ,vaslit etc.

Daca iti place sa mergi la sala ,considera alergarea pe banda, bicicleta eliptica ,bicicleta stationara ,etc.

Daca preferi sa stai in casa considera dansul ,saritul corzii ,dans ,aerobic ,sau chiar kickbox :) ...

Incepe sa faci exercitii cardiovasculare intre 30-60 de minute pe zi ,3-6 zile pe saptamana.Daca esti la inceput ,porneste mai incet si mareste ritmul exercitiilor pe masura ce progresezi.Schimba tipul exercitiilor daca simti ca te plictisesti ,dar si pentru a nu lasa corpul sa se obisnuiasca cu activitatea.

Exercitiu cardiovascular rapid - incepatori

Exemplu de exercitiu care ajuta la accelerarea metabolismului,pentru a-ti putea arde caloriile.

1. 30 de secunde alergare in viteza ..acasa sau afara .2. 60 de secunde alergare usoara sau plimbare .3. Repeta aceaste proceduri de 5-10 ori.4. Apoi te relaxezi 3-5 minute.

Aminteste-ti... Impreuna cu o dieta sanatoasa , plimbarea si/sau alergarea(jogging) sunt cele mai bune exercitii pentru organism , accelereaza metabolismul incat acesta arde calorii in tot corpul, iar la sfarsit abdomenul o sa-ti multumeasca. :)

Exercitiu cardiovascular - avansati

1. Incepe cu alergare usoara(jogging) 5 minute pentru incalzire.2. Alergare in viteza 2 minute.3. Incetineste la alergare usoara(jogging) 5 minute.4. Alergare in viteza 2 minute.5. Din nou alergare usoara(jogging) 5 minute.

Repeta de cate ori poti iar la sfarsit binemeritata relaxare. :)

Exercitii pentru abdomen

Abdomenul si obsesia tuturor de al avea plat..

Exista niste controverse despre exercitiile abdominale... Functioneaza sau Nu ?? Raspunsul este "Depinde".

Nu poti sa ai un abdomen plat fara o schimbare a dietei si fara a-ti exersa tot corpul. Daca vrei sa ai abdomenul in patratele trebuie sa-ti reduci grasimea corpului la 10% sau mai putin.

Nu poti sa pastrezi ce ai pus pe tine intr-o zona a corpului si sa incerci sa ajungi la patratele in zona abdomenului, la fel cum nu poti sa mamanci tot ce doresti iar la sfarsit sa faci abdomene pentru a arde grasimea ce ai consumato in acea zi. Corpul nu functioneaza asa,pentru ca astfel adaugi si muschi si grasime mijlocului tau ce poate rezulta intr-un abdomen si mai umflat.

Exista 3 tipuri principale de exercitii abdominale

Muschii abdominali sunt impartiti in 3 grupe de muschi. Abdominalii superiori,abdominalii inferiori si abdominalii oblici.

Abdominalii superiori

1. Intinde-te pe spate.2. Indoaie genunchii si incruciseaza-ti mainile pe piept.Intotdeauna indoaie genunchii pentru a avea spatele drept pe podea.Unora le place sa-si tina mainile sub cap, dar ideal e sa le tii incrucisate pe piept, darcand incepi sa obosesti facand abdomene ai tendinta sa-ti tragi corpul din maini si nu din abdomen,astfel exercitiile nu mai sunt la fel de eficiente.3. Ridica-ti corpul incet folosind abdomenul.Cand ajugi sus expira, apoi incet revino la pozitia initiala inspirand in acelasi timp.4. Repeta de 20-25 ori apoi odihnestete cam 90 de secunde. Fa inca 2-3 seturi la fel si ajunge pentru ziua respectiva..

Aminteste-ti , nu trebuie sa faci 100 de abdomene deodata, pentru ca dupa primele 20-30 de repetari corpul oboseste si tinzi sa trisezi, astfel exercitiul nu mai are efectul dorit. Dupa 20-25 de repetari ar trebui sa-ti simti abdomenul lucrand, daca nu inseamna ca nu faci bine ceva.

Abdominalii inferiori

1. Intinde-te pe spate, cu mainile la ceafa sau intinse dea lungul corpului.2. Genunchii indoiti si picioarele putin ridicate.3. Incet aduti genunchii catre piept ridicand in acelasi timp fundul de la podea.Concentreazate sa lucrezi din muschii abdominali, nu iti da avant din picioare pentru a crea miscarea.4. Apoi coboara incet picioarele pana la pozitia de start ,fara a le lasa insa pe podea.5. Repeta de 15-30 ori.Expira cand ridici picioarele si inspira cand le lasi jos.Odihnestete 1-2 min apoi mai fa un set. Incearca sa faci 3-4 seturi. Daca esti la inceput si e prea greu, fa 10 repetari pe set si treptat creste numarul de repetari.

Abdominalii oblici

Trei tipuri de exercitii pentru muschii oblici. La fel ca la restul exercitiilor ,miscarile se fac incet ,se expira la ridicare si se inspira la coborare. Se repeta de 15-30 de ori si se fac 3-4 seturi. Nu uitati sa faceti la fel pentru amandoua partile corpului.

Bonus

Poza 1: Un exercitiu simplu si efectiv care lucreaza toti muschii stomacului simultan.

1.Intinde-te pe spate cu mainile la ceafa.2.Indoaie-ti picioarele aducand genunchii la piept,si ridica-ti umerii de la pamant.3.Intinde-ti piciorul stang cam la 45 de grade si simultan intoarce-ti umarul stang spre dreapta, apropiind cotul de genunchiul drept.4.Aceeasi miscare doar inversa, piciorul drept - cotul mainii drepte spre genunchiul stang. Incerca sa faci 3-4 serii a 15-30 de repetari.Exercitiul imita miscarea facuta pe bicicleta.

Poza 2: Multa lume nu stie ca pentru a-ti tonifica abdomenul trebuie sa-ti tonifici si muschii spatelui.

1.Intinde-te pe burta si ridica-ti capul putin.2.Mainile intinse pe langa corp.3.Ridica-ti picioarele si genunchii de la pamant si incepe sa le misti sus jos imitand miscarea foarfecelui timp de 20 de secunde ,apoi 20 de secunde pauza si apoi din nou "3-4 seturi".

Exercitii Pentru Abdomenul Inferior

Cum sa-ti exersezi si sa-ti tonifici abdomenul inferior!Abdomenul inferior incepe din zona buricului si coboara, e zona unde de obicei se depune grasimea cel mai usor din diferite motive. Pentru unii sunt motive genetice, pentru altii motivul poate fi indigestia sau chiar unele boli.Daca crezi ca problema ta e alta decat o dieta nepotrivita sau lipsa exercitiilor fizice, consulta medicul inainte de a-ti face un program de exercitii si o dieta sanatoasa.

Schimba-ti dieta inainte de toateInainte sa te apuci de exercitii abdominale, aminteste-ti ca trebuie sa-ti schimbi obiceiurile alimentare pentru a vedea rezultatele dorite.Citeste sectiunea de "Nutritie" pentru mai multe informatii legate de dieta si alimentatie.Sa trecem acum la exercitii fizice pentru abdomenul inferior.

Exercitiu 1

Acest esercitiu este foarte bun pentru tonificarea abdomenului inferior.

1.Intinde-te pe spate cu picioarele intinse.2.Ridica capul putin de la sol si pune mainile la ceafa.3.Ridica picioarele intinse precum in pozele de mai jos.Inspira in timp ce ridici picioarele.4.Coboara picioarele intinse pana aproape de sol. Expira la coborare.5.Repeta exercitiul de 10 ori.Dupa cateva repetari o sa simti cum lucreaza muschii abdominali. Pe masura ce te obisnuiesti cu exercitiul incearca sa faci mai multe repetari.Gasiti un filmulet video cu acest exercitiu pe pagina Exercitii Pilates - Exercitiul 3

Exercitiu 2

1. Intinde-te pe spate, cu mainile la ceafa sau intinse dea lungul corpului.2. Genunchii indoiti si picioarele putin ridicate.3. Incet aduti genunchii catre piept ridicand in acelasi timp fundul de la podea.Concentreazate sa lucrezi din muschii abdominali, nu iti da avant din picioare pentru a crea miscarea.4. Apoi coboara incet picioarele pana la pozitia de start ,fara a le lasa insa pe podea.5. Repeta de 15-30 ori. Expira cand ridici picioarele si inspira cand le lasi jos.Odihneste-te 1-2 minute apoi mai fa un set. Incearca sa faci 3-4 seturi.Daca esti la inceput si e prea greu, fa 10 repetari pe set si treptat creste numarul de repetari.

Exercitiu 3

Poti executa acest exercitiu pe orice fel de scaun , fie ca esti la birou ..sau acasa in fata calculatorului, in parc sau la sala.

1. Stai pe scaun cu spatele drept rezemat de spatarul scaunului.2. Pozitioneaza-ti mainile pe birou in fata ta, sau pe manerele scaunului.3. Ridica-ti incet genunchii spre piept si mentinei acolo cam 5 secunde.4. Apoi coboara-i incet pana ajungi cu picioarele la podea.5. Expira cand ridici picioarele si inspira cand le lasi jos.La inceput probabil nu o sa poti face multe repetari, dar pe masura ce abdominalii inferiori se intaresc vei reusi mai multe.

Exercitiu 4

1. Intinde-te pe spate cu genunchii indoiti si mainile intinse pe langa corp.2. Ridica-ti incet zona mediana a corpului de la podea, precum in imaginea de mai jos expirand in acelasi timp.3. Mentine pozitia 5 secunde, apoi revino la pozitia initiala inspirand pe masura ce cobori.4. Fa 3-4 serii a 10-15 repetari, cu pauze de 90 de secunde intre ele.

Aripioarele - Exercitii fizice pentru acasa

AripioareleMuschii oblici(aripioarele) reprezinta un termen delicat pentru desemnarea zonelor umflate de grasime de pe lateralele corpului, sub talie. Acestea sunt zone cu depuneri de grasime persistente la barbati, dar ele pot aparea si la femei. Aceasta grasime este localizata sub suprafata pielii si de obicei nu este eliminata prin dieta si exercitii.

Din pacate aceasta parte a corpului este deseori neglijata cand vine vorba de exercitii abdominale.Din nou ..exercitiile cardiovasculare sunt extrem de importante pentru a elimina grasime din aceasta zona de depuneri.

Desi abdomenele clasice lucreaza in oarecare masura si muschii oblici, va prezint aici niste exercitii care se axeaza pe zona aripioarelor.

Fluturarea picioarelor

Multa lume nu stie ca pentru a-ti tonifica abdomenul trebuie sa-ti tonifici si muschii spatelui.

1.Intinde-te pe burta si ridica-ti capul putin.2.Mainile intinse pe langa corp.3.Ridica-ti picioarele si genunchii de la pamant si incepe sa le misti sus jos imitand miscarea foarfecelui timp de 20 de secunde ,apoi 20 de secunde pauza si apoi din nou "3-4 seturi"

Bicicleta

Un exercitiu simplu si efectiv care lucreaza toti muschii stomacului simultan.

1.Intinde-te pe spate cu mainile la ceafa.2.Indoaie-ti picioarele aducand genunchii la piept,si ridica-ti umerii de la pamant.3.Intinde-ti piciorul stang cam la 45 de grade si simultan intoarce-ti umarul stang spre dreapta, apropiind cotul de genunchiul drept.4.Aceeasi miscare doar inversa, piciorul drept - cotul mainii drepte spre genunchiul stang.Incerca sa faci 3-4 serii a 15-30 de repetari.Exercitiul imita miscarea facuta pe bicicleta.

Abdomene cu rotiri de trunchi

Acest exercitiu lucreaza atat oblicii abdominali externi cat si cei interni.

1. Intindete pe spate si pozitioneaza-ti picioarele in functie de ce exercitiu abordezi. 2. Ridicati capul putin si incruciseaza-ti mainile sub cap.3. Miscarile se fac incet ,se expira la ridicare si se inspira la coborare.4. Se repeta de 20-25 de ori si se fac 3-4 seturi.5. Nu uitati sa faceti la fel pentru amandoua partile corpului.

Rotiri de Trunchi

Un bun exercitiu aerobic care te ajuta atat la intensificarea metabolismului cat si in a arde cateva calorii in zona mediana.

1.Stand in picioare,distanta dintre ele sa fie cam la nivelul umerilor, si genunchii relaxati.2.Rotiti trunchiul spre stanga incercand sa evitat pe cat posibil rotirea picioarelor si a soldurilor. In timpul rotirii mana dreapta merge si ea spre stanga imitand o lovitura de pumn.3.Aceasi miscare spre partea dreapta.4.Face-ti intre 50-100 repetari.

Concluzia:

La fel ca si pentru a pierde grasime de pe abdomen, aripioarele se vor tonifica doar prin cresterea metabolismului exersand de 3-4 ori pe saptamana cel putin 30 de min.Aceasta nu include si exercitiile abdominale ci doar exercitii aerobice care iti vor creste ritmul cardiac, pregatind metabolismul pentru a arde calorii.

Exercitii Pilates

Pilates - exercitii care folosesc o metoda inventata de Joseph Pilates. Functia principala este de a intari abdomenul si fesele in acelasi timp aducand o crestere in flexibilitate astfel aducand imbunatatiri in postura corpului.Aceste exercitii implica concentrarea si coordonarea respiratiei si miscarilor, cea ce ajuta la un echilibru intre minte si corp.Pilates sunt excelente pentru oricine vrea sa-si tonifice abdomenul pentru ca sunt concepute sa lucreze tot corpul.Si cum am mai spus de atatea ori pe acest site, nu exista posibilitatea de a slabi doar intro zona a corpului, nu poti avea un abdomen frumos tonificat pana nu incepi sa lucrezi pentru a slabi pe tot corpul.Spre deosebire de alte programe de fitness, exercitiile Pilates nu se bazeaza pe principiul "cu cat mai mult, cu atat mai bine". Se concentreaza in schimb pe repetari limitate pentru fiecare exercitiu, dar calitate a fiecarei miscari.Deci in loc sa faceti 50 de de ridicari de picioare, s-ar putea sa faceti doar 10-12.Un numar mai mic de repetari este important pentru ca nu obosesti asa usor si poti sa te concentrezi asupra calitatii fiecarei miscari in loc sa te gandesti doar la a termina cele 50 de repetari.

Prezint aici cateva exercitii fizice pentru acasa, foarte bune daca te concentrezi doar asupra abdomenului.

In numar de 36 de exercitii, metoda Pilates dezvolta armonia trupului, imbunatateste starea de bine a organismului si tonifica intreaga musculatura.

Pe langa faptul ca dupa practicarea acestei noi metode de antrenament veti avea un abdomen de invidiat, veti avea parte si de beneficii la nivel mental si spiritual, caci practicarea lor se bazeaza pe principii de relaxare, concentrare, alinierea respiratiei, coordonarea miscarilor si puterea mintii.

Aceste exercitii pot fi executate de orice persoana indiferent de varsta. Sunt recomandate si persoanelor cu probleme ale coloanei vertebrale, ale picioarelor, insa inainte este bine sa cereti sfatul unui medic.

Cum se executa miscarile Pilates

Execitiile Pilates sunt simple, se executa lent, cu accent pe constientizarea tuturor miscarilor si a respiratiei. O respiratie corecta permite oxigenului, care circula prin sange, sa elimine substantele toxice care cauzeaza oboseala si durerea.

Nu este un antrenament obositor, ba chiar este recunoscut pentru proprietatile lui energizante. Pentru prima data, vei incepe cu exersarea grupelor de muschi mici, ca sa nu simti un efort prea mare in momentul in care vei implica in exercitiu si muschii importanti.

Nu trebuie sa repeti de mai mult de zece ori aceeasi miscare. Mai mult decat atat, exercitiile Pilates se pot practica acasa, iar pentru asta nu ai nevoie de un echipament special. Un tricou de bumbac, o pereche de pantaloni lejeri si o saltea mica sunt de ajuns.

Mentineti-va sanatatea cu Pilates

Beneficiile metodei Pilates sunt foarte multe si importante pentru sanatatea fiecaruia, fiind usor de practicat si de catre cei care nu au mai facut miscare de multa vreme sau care nu au o viata activa:

In principal, acest tip de exercitii creste mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor si agilitatea intregului corp, de aici o rezistenta crescuta la forta fizica si efort;

Daca sunt practicate regulat, miscarile Pilates maresc capacitatea pulmonara si au efecte pozitive asupra circulatiei sangelui in corp;

Corecteaza pozitia spatelui, prin reducerea durerilor cauzate de exemplu de asezarea defectuoasa pe scaunul de la birou;

Prin practicarea exercitiilor Pilates se imbunatateste evident viata sexuala.

Respiratia corecta, secretul reusitei

Felul in care respiri este extrem de important in tot procesul de desfasurare al exercitiului. Regula de baza este sa expiri la partea cea mai dificila a exercitiului (cand depui efort) si sa inspiri in momentul in care te relaxezi.

De asemenea, cand faci antrenamentul Pilates, trebuie sa-ti incordezi toti muschii corpului.

Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/fitness-aerobic-6/exercitii-pilates-pentru-un-trup-zvelt-239.html#ixzz1qB0JqPqW

Exerciţiul 1

Stai cu picioarele depărtate, vârfurile degetelor orientate către exterior şi braţele întinse în lateral, palmele în jos.

Îndoaie genunchii, până ce pulpele sunt paralele cu solul, în timp ce cobori braţele.Rămâi pentru trei secunde în acestă poziţie, apoi îndreaptă picioarele şi ridică-te pe vârfuri.

Ridică braţele deasupra capului până ce se intersectează.Repetă în două seturi a câte 16 exerciţii fiecare.

Exerciţiul 2

Stai cu palmele şi picioarele pe podea, posteriorul ridicat.

Îndoaie genunchii astfel încât să atingă podeaua.

Revino la poziţia de start pentru un exerciţiu complet.Realizează două seturi a câte 10 reprize.

Exerciţiul 3

Fă o fandare cu piciorul drept în lateral, păstrând piciorul stâng perfect drept.

Pune palmele una peste cealaltă, coatele îndoite la 90 de grade, deasupra capului.

Întinde-ţi întreg trunchiul către dreapta.Apleacă-te mai mult către dreapta, îndreptând braţele în acelaşi timp.

Aşteaptă două secunde, apoi revino la poziţia de start.Repetă exerciţiul de 10 ori pentru fiecare parte.

Exerciţiul 4

Stai în genunchi pe podea, întinde piciorul stâng în exterior, păstrând vârfurile degetelor pe podea.

Apleacă-ţi trunchiul către dreapta, de la mijloc, aşezând palma dreaptă lângă genunchiul drept.Ridică piciorul stâng de pe podea.

Păstrând vârfurile întinse, realizează cu piciorul mici cercuri în aer, în sensul acelor de ceasornic, apoi 10 în sens invers.Schimbă poziţia şi repetă.

Exerciţiul 5

Stai pe podea, cu genuchii îndoiţi şi braţele pe lângă corp.Păstrând genunchii îndoiţi, ridică tălpile de pe podea şi apleacă trunchiul la 45 de grade, într-o poziţie asemănătoare unui V.

Întinde braţele înainte, perfect paralele cu solul. Sprijină-te apoi pe spate, uşor în lateral, întinzând picioarele şi ducând braţele deasupra capului.

Revino apoi la poziţia de V. Repetă mişcarea şi în partea stângă pentru ca exerciţiul să fie complet.Realizează două seturi a câte 10 repetiţii.

Simona Brancusi - 5 super exercitii Pilates

tipareste | trimite unui prieten | trimite prin Y!M

Simona Brancusi face gimnastica de la 6 ani. Acum, tine ore de sport la Wellness Club Majestic si are o forma fizica incredibila. Noi am convins-o sa ne arate un program complet de exercitii Pilates care sa ne ofere un tonus de zile mari intr-un timp scurt. Scenariul a fost urmatorul: „Nu am timp de nimic in afara de serviciu, dar vreau sa arat bine! Ce sa fac?” Iata raspunsul.

1. De dragul echilibrului

Aceasta miscare din manualul Pilates dezvolta si imbunatateste echilibrul. Se lucreaza alternand picioarele si sunt necesare 20 de repetari. Stai pe un picior, intinzi bratele lateral, ridici celalalt picior la 45 de grade, il indoi si il intinzi (A). Schimbi piciorul si il intinzi la 45 de grade. Bratul opus piciorului ridicat se roteste (B). Cu acest exercitiu iti faci si incalzirea.

2. Bicicleta la sol

Acest exercitiu imita la sol miscarile pe care in mod normal le faci pe bicicleta. Teoretic, stai pe sold si aduci piciorul in fata, in spate sau pe lateral. Se fortifica astfel soldul, partea laterala a coapsei, muschii aductori si fesele. Pentru fiecare picior, ai nevoie zilnic de 10 repetari.

Exercitiul nu este deloc dificil, dar pentru orice incepator, e necesara o saltea pe care sa fie executat. Partea buna este si faptul ca aceasta miscare nu necesita incalzire si poate fi facuta fara probleme inclusiv acasa.

- Daca esti incepatoare, apeleaza la o saltea pentru toate aceste exercitii.

- Miscarile se fac acasa numai dupa ce le inveti perfect, altfel risti sa nu ai rezultate.

- Pilates presupune sa iti utilizezi forta corpului si contine peste 600 de miscari. Acestea te scutesc de antrenamentele de la sala de forta.

- In timpul acestor exercitii, e bine sa bei apa.

3. Ca in apa

Iata o super miscare pentru musculatura spatelui, dar si pentru fese sau pentru muschii abdominali. Te asezi pe abdomen si te sprijini pe antebrate. Apoi, ridici pieptul. Ai nevoie de 8-10 repetari (A-B). Apoi intinzi bratele si iar faci miscarea de 8-10 ori (C). Ulterior, bratele se duc prin lateral in spate cu palma orientata in sus (D).

4. Coapse superbe

Mingea mare de gimnastica se tine strans intre glezne. Din culcat lateral, ridici picioarele si repeti de 8-10 ori (A). Din pozitia initiala, ridici umerii si iar faci 8-10 repetari pe fiecare parte (B).

Apoi, ridici trunchiul si picioarele in acelasi timp si repeti miscarea de 10 ori. Iar in final (C), mentii picioarele si umerii ridicati timp de 10 secunde. Repeti de 3 ori miscarea. Iti exersezi astfel coapsele, dar si muschii abdominali. Aceste exercitii te ajuta sa arati perfect in costum de baie. Chiar daca a trecut sezonul cald, merita!

Mingea de gimnastica se poate achizitiona din orice magazin cu produse pentru sport si nu are un pret mare.Daca e umflata corect, poate sustine si 400 de kilograme. Este utilizata de cateva decenii in gimnastica terapeutica.Este ideala pentru coloana, daca executi exercitiile corect. Datorita ei, nu vei mai avea probleme cu digestia.

La inceput, exercitiile iti vor parea mai grele din cauza instabilitatii, dar te obisnuiesti repede cu noul echilibru.Daca inaltimea ta e mai mica de 1,60 m, ar fi bine ca mingea sa aiba 45 cm in diametru, daca ai pana in 1,75 m, diametrul ar trebui sa fie de 55 cm, iar daca depasesti 1,75 m iti alegi o minge cu un diametru de 65 cm.

Atentie! Daca exercitiile pe care le executi iti provoaca durere, ori le faci incorect, ori ai vreo afectiune despre care nu stiai. In ambele cazuri, ai nevoie de sfaturile unui specialist.

5.Pentru adevarate doamne si domnisoare

Stai pe spate, cu picioarele intinse la 90 de grade. Mingea se tine cu gleznele. Departezi picioarele si prinzi mingea in maini, apoi o arunci in sus si o prinzi cu gleznele. E nevoie de 16 repetari (A, B). Ramai pe spate, duci bratele pe langa trunchi si tii mingea cu gleznele.

Ridici apoi picioarele deasupra capului pana atingi solul si faci 10 repetari (C, D). Aceasta miscare iti lucreaza atat muschii abdominali, cat si muschii piciorului si ai spatelui. Si iti ofera, cand mergi in special pe tocuri, o postura de vis.

Citeste si Sculpteaza-ti fesele si scapa de burta!Burn, baby, burn!

Foto: ADRIAN STOICOVICIU

Autor: Andreea Groza

Uita de dietele severe. Nu Functioneaza.

Dietele pot deveni un obicei rau, iar dietele severe pot fi foarte daunatoare sanatatii. Pe langa asta sunt si inutile in pierderea greutatii pe termen lung.

In general lumea foloseste dietele temporar pentru ca doresc sa slabeasca x kg..pentru o vacanta care urmeaza in 3 saptamani, sau pentru o reintalnire cu colegii de liceu..etc, momente pentru care doresc sa arate cat mai bine.La inceput pierzi cateva kg, de obicei prin diete severe, infometare si privandu-te de alimente de care ai nevoie si iti face placere sa le mananci. Apoi cand esti poate satisfacut de rezultate, sau lipsa alimentelor preferate, infometarea isi spun cuvantul, revii la vechile obiceiuri si sfarsesti prin a pune mai mult in greutate decat inainte.

Dupa cateva luni...poate nesatisfacut din nou de corpul tau, sau un nou eveniment pentru care trebuie sa arati bine, te indeamna iar la diete.Dieta severa reincepe. E un ciclu fara sfarsit.Se numeste efectul bumerang si este extrem de daunator pentru organism, pentru ca iti afecteaza metabolismul pe termen lung si sfarsesti prin a pune in greutate mai usor si mai repede de fiecare data.

Concluzia: Dietele in general cele severe...Nu Functioneaza.

Un Nou Mod De Gandire

Daca vrei sa slabesti, hai sa uitam de cuvantul DIETA, care suna prea temporar si e deseori asociat cu planuri drastice de alimentatie.Sa adoptam insa o noua idee "Obiceiuri Noi De Alimentatie". Cu alte cuvinte ia decizii permanente sa renunti la unele alimente si sa le inlocuiesti cu altele. Bineinteles din cand in cand, rasfata-te cu alimentele preferate. Nu te priva nicioadata total de ceva ce iti place. De altfel daca 80% din timp mananci sanatos o prajitura sau o inghetata ocazionala nu o sa-ti faca rau.

Acceptand aceste schimbari permanente elimini acel efect de bumerang unde greutatea ta fluctueaza sus-jos mereu.Poate te intrebi .. :"Ce fac daca vreau sa slabesc rapid ?"Daca slabesti foarte repede, probabil o faci prin infometare deci corpul nu isi primeste elementele nutritive necesare pentru a fii sanatos. Asta nu e bine, indiferent de cata greutate reusesti sa pierzi. Pe langa asta slabind prea repede afectezi metabolismul, cauzand o ingrasare mai rapida cand revii la vechile obiceiuri alimentare.

Daca vrei sa slabesti 15-20kg in 2 luni ... Tine Minte : NU E REAL SI NU E SANATOS.Cheia unui plan de slabit eficient si sanatos este indepartarea in mod constant a grasimilor saturate din alimentatie, exercitii fizice cel putin de 3 ori pe saptamana si cresterea cantitatii de proteine si de fibre consumate. Si Da ... toate astea necesita timp !

Totodata trebuie sa mananci de mai multe ori pe zi mese mai mici, pentru ca digestia ajuta la accelerarea metabolismului.

Ignorati acele diete care va fac sa mancati de 2 ori pe zi, cat mai putin si sa reduceti total carbohidratii si grasimea. Credeti sau nu corpul are nevoie si de carbohidrati si de grasime, problema apare cand sunt in cantitati prea mari.Cum spuneam si mai sus, poti sa mananci alimentele care iti plac; da ... vorbesc de inghetata, prajitura, torturi ..etc, dar ideea e sa fii MODERAT. Daca iti interzici complet alimentele preferate exista riscul sa te plictisesti si sa revii la vechile obiceiuri alimentare.

Fa Alegeri Mai Sanatoase

"Obiceiurile noi de alimentatie" inseamna pur si simplu o alegere corecta a alimentelor. Suna mult mai bine decat "Dieta" si nici nu trebuie sa te infometezi.Uite niste idei pentru "Obiceiurile noi de alimentatie" pe care le poti adopta treptat. Aminteste-ti ... asta nu e o dieta, e un nou mod de viata, permanent pe care trebuie sa-l adopti de acum inainte; recompensandu-te din cand in cand cu alimentele favorite.Si ... partea cea mai buna ... O Sa Slabesti!Daca adaugi acestor noi "Obiceiuri Alimentare" si Exercitii Fizice ... O Sa Slabesti Si Mai Mult.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*Mananca paine integrala(paine neagra) in loc de paine alba*Bea lapte degresat sau lapte de soia in loc de laptele normal*Mananca orez brun in loc de orez alb*Bea apa in loc de sucuri acidulate*Mananca carne de curcan, pui in loc de carne de porc, oaie..*Bea suc de fructe fara zahar in loc de cel indulcit*Mananca cereale de ovaz in loc de cerealele cu continut de zahar*Mananca cipsuri facute acasa in loc de cele cumparate*Mananca pocorn facut pe aragaz in loc de cel facut la microunde*Mananca migdale, stafide daca tie foame intre mese*Mananca paste din faina integrala in loc de cele din faina alba*Cand cumperi carne alege carnea mai slaba, fara grasimi*Cand mananci la fast-food comanda pui la gratar sau salata*Alege o zi pe saptamana in care poti manca orice doresti.(Asta e foarte important si te ajuta sa-ti mentii obiceiurile.) Doar ...NU EXAGERA !--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dupa cum observi nu sugerez sa te infometezi, doar sa faci alegeri mai sanatoase in privinta alimentelor consumate.

Ce Facem Cu Caloriile?

Acum poate te intrebi despre numarul caloriilor. Insa daca adopti "Obiceiuri noi alimentare" precum cele de mai sus o sa reduci in mod natural numarul de calorii si grasimi, pentru ca alimentele alternative pe care le-am sugerat au aceste elemente in cantitati mai mici.Daca mananci la restaurant, sau chiar si acasa si e prea mult in farfurie, mananca doar

jumatate sau 3 sferturi...controlul portiilor e foarte important impreuna cu impartirea mai multor mese pe zi.Iar cand o sa incepi sa slabesti si o sa fii intrebat "Esti la Dieta?". Spune-le ca nu faci nici o dieta doar ti-ai dezvoltat niste "Obiceiuri alimentare" mai bune, mai sanatoase :)

Alimente care ajuta arderile de grasimi!

Pe langa exercitiile regulate, e bine sa adaugi la dieta si niste alimente care ajuta la arderile grasimilor.Alimentele bogate in proteine si fibre sunt cele mai bune daca vrei sa arzi grasimile si sa-ti tonifici zona abdominala.Stiati ca corpul foloseste mai multa energie pentru a digera proteinele decat pentru grasimi ? Deci daca consumi mai multe proteine, corpul arde mai multe calorii.

Prezint aici cateva din aceste alimente :

Oua

Ouale au continut ridicat de proteine si vitamina B12 si sunt esentiale in arderea grasimilor. Cu siguranta insa toti am auzit de avertismentele privind ouale si sanatatea. Asta pentru ca 2 oua contin mai mult colesterol decat doza zilnica recomandata. Insa studii recente arata ca principalul vinovat pentru colesterolul ridicat este grasimea pe care o consumam zilnic. Totusi daca colesterolul va ingrijoreaza, renuntati la galbenusul din ou, astfel puteti beneficia de concentratia mare de proteine din oua, fara concentratia ridicata de colesterol.

Lactatele Degresate

In urma mai multor studii s-a descoperit ca persoanele care consuma in dieta lor produse lactate degresate, in medie de 3 ori pe zi, au pierdut cu 70% mai multe grasimi decat persoanele care nu prea folosesc lactatele in dieta lor.Lactatele pe langa efectul benefic pe care il au asupra oaselor, datorita calciului continut, ajuta si la arderile grasimilor daca esti un consumator regulat. Ideea e sa nu exagerezi, sa ai grija la portii si sa te rezumi la lactatele fara grasimi.

Fasolea

Desi deseori asociata cu probleme gastrointestinale are continut ridicat de proteine, fibre si fier. E totodata si o sursa de vitamina B, seleniu, potasiu, magneziu si chiar calciu. Contine fibre solubile si insolubile(primele ajuta la digestie si previn constipatia iar celelate reduc nivelul grasimilor din sange.)

Fulgi de ovaz

Desi nu sunt cei mai gustosi, contin o gramada de nutrienti. Ajuta la reducerea colesterolului datorita fibrelor solubile pe care le contin si sunt benefici in lupta impotriva cancerului de colon si bolilor cardiace.Sunt indicati a se consuma simpli, fara indulcitori si arome, dar daca chiar simti nevoia sa le dai gust adauga fructe sau indulceste-i cu miere(mult mai buna decat zaharul).

Ulei de Masline

Anumite grasimi sunt bune pentru organism, precum cele continute de uleiul de masline. Astfel uleiul de masline ajuta la arderea grasimilor si mentine colesterolul scazut.Uleiul de masline este bogat in grasimi mono-nesaturate care sunt foarte importante pentru sanatatea organismului.30 de g de ulei de masline, contine cam 85% din concentratia zilnica de grasimi mono-nesaturate, de aceea unele persoane la dieta, beau dimineata ulei de masline in loc de suc de portocale ..

Cereale Integrale

In zilele noastre, toata lumea striga "Fara Carbohidrati" asa ca multa lume se fereste de paine, paste ...Adevarul e insa, ca corpul are nevoie si de carbohidrati si nu e bine sa-i excludem de tot, mai ales ca exista si carbohidrati care sunt buni.Aici intervin Cerealele Integrale - bogate in fibre si minerale necesare corpului uman.

Carnea slaba

Carnea de curcan si de vita sunt bune pentru a pune masa musculara, ajuta si la intarirea sistemului imunitar, dar nu in cantitati mari si de preferinta carnea sa fie cat mai curata(fara grasimi).Somonul si tonul sunt surse de proteine si contini acizi grasi omega3 care sunt sanatosi. Se recomanda a se manca de cel putin 3 ori pe saptamana.

Plan pentru o alimentatie sanatoasa

Afla cum sa-ti planifici o alimentatie sanatoasa.Gasesti aici cateva sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa si chiar daca nu spun nimic nou , aceste sfaturi sunt deseori trecute cu vederea. Sugerez sa introduceti aceste schimbari in alimentatie treptat, in loc de o schimbare totala din prima zi.

Sunteti pregatiti sa pierdeti 5 kg?Vreti sa pierdeti mai mult? Mai repede ?Citeste aici pentru un plan alimentar sanatos pe care o sa reusesti sa-l pastrezi pana iti atingi scopul. Fie ca vrei sa slabesti 5 kg sau 20de kg, nu conteaza pentru ca vom stabili un plan flexibil si echilibrat pe care il poti aplica cat timp doresti. Foloseste sfaturile urmatoare pentru a-ti crea propriul tau plan alimentar, sanatos si delicios.

Va urez succes cu planurile de alimentatie si de slabire.

---* Imparte-ti mesele in 5-6 mese mai mici pe zi.

* Adauga gustari delicioase intre mese. Nu trebuie sa te infometezi.

Citeste mai mult despre impartirea meselor pe pagina Obiceiuri Corecte de Alimentatie

* Planifica-ti mesele din timp, ca sa stii exact ce o sa mananci. Alegerile de ultim minut tind sa fie mai putin sanatoase si mai bogate in calorii.

* Adauga gustari nutritive meselor tale, cum ar fi : piscoti, biscuiti, covrigei, morcovi, fructe proaspete si uscate, iaurt, branza degresata, unt de alune, popcorn, cereale, alune, seminte...si incerca sa eviti : chipsuri, sucuri acidulate, prajituri, inghetata.

* Bea cat mai multa apa in timpul zilei, e sanatoasa si te ajuta sa nu mai simti foamea. O sa mananci mai putin daca bei un pahar de apa inainte de masa.

* Redu consumul de grasimi. Treci pe lapte degresat, carne slaba de pui, fara fast-food, mai putina margarina, unt si maioneza, foloseste mai putin uleicand gatesti.

* Renunta la sucurile acidulate si redu consumul de sucuri naturale pentru ca contin mai putine fibre si vitamine decat fructul in sine.

* Adauga mai multe cereale integrale meselor tale. Orez brun in loc de orezul alb si paine integrala in loc de painea alba.

* Evita alimentele cu continut ridicat de zahar, precum bomboane, prajituri.

* Mananca legume la fiecare masa.

* Nu sari peste micul dejun. Mancand micul dejun in cel tarziu o ora dupa ce te-ai trezit, iti accelereaza metabolismul.

* Mananca incet si nu mai manca in fata televizorului. Studiile arata ca tindem sa mancam

mai mult cand o facem in fata televizorului.---

Obiceiuri Corecte De Alimentatie

Schimba-ti obiceiurile de a manca...

Nu este vorba doar despre ce mananci, dar si despre cum si cand mananci.Obiceiurile tale de alimentatie au un rol vital in modul cum corpul arde grasimile.

In loc sa mananci 3 mese bogate pe zi, ar trebui sa mananci 5 mese mai mici, iar la sfarsitul zilei poti chiar sa te recompensezi cu un mic desert. Intotdeauna sa mananci micul dejun in prima ora de la trezire, pentru ca metabolismul incetineste peste noapte iar micul dejun il reporneste . Multa lume crede ca e bine sa sari peste micul dejun, pentru ca asfel mananci mai putina grasime, calorii si o masa mai putin pe zi; dar cand sari peste micul dejun, foamea incepe sa persiste astfel metabolismul incetineste mai mult. Ideea nu e sa mananci mai putin ci sa mananci mai multe mese usoare.Mancand mai frecvent, in cantitati mai mici previi foamea de peste zi, iar daca mananci fibre, proteine si bei destula apa, vei descoperi ca te simti mai satul pentru perioade de timp mai mari si nu vei avea astfel impulsul de a manca ceva asa de des.

Aici ai un program pentru mancare pe care poti sa-l adopti:7:00 am - micul dejun10:00 am - o gustare, un aperitiv12:00 pm - pranzul4:00 pm - o alta gustare7:00 pm - o cina usoara si un mic desert

Mancand mai mult iti accelerezi Metabolismul

Suna amuzant dar e adevarat. Mancand mai multe mese pe zi iti accelerezi metabolismul deci o sa arzi mai multe calorii in procesul de digestie. Binenteles ..asta nu inseamna sa mananci de mai multe ori pe zi alimente bogate in grasimi si calorii, ci alimente alese cu grija care sunt bogate in fibre si proteine. E Ok sa te rasfeti din cand in cand, doar nu exagera.Citeste pagina Alimente care ard grasimea pentru a afla despre alimente care ajuta la arderea grasimii.

Nu mai manca cu 3 ore inainte de culcare.

Cu toti am auzit sugestia "Nu mai manca dupa ora 7 pm", aceasta ar fi corecta daca te pui la culcare la ora 10 pm.Daca in schimb esti "pasare de noapte" :) si de obicei dormi dupa ora 12-1 am, ar fi o prostie sa nu mai mananci dupa ora 7 pm.Regula e "Nu mai manca cu 3 ore inainte de culcare" deci daca te culci la ora 1 am, inseamna sa nu mai mananci dupa ora 10 pm.Motivul pentru care nu e bine sa mananci tarziu este pentru ca mancarea nu se digera complet in timpul somnului, cauzand balonari, gaze si crampe stomacale. Totodata mancand tarziu fortezi organismul in timp ce dormi sa-si foloseasca energia pentru digestie. O functie principala a somnului este de a ajuta corpul sa se recupereze dupa efortul de peste zi, deci vrei ca corpul tau sa fie cat se poate de relaxat pe timpul noptii ca astfel sa te trezesti relaxat si plin de energie.Stim cu toti ca uneori o sa trisam.E ireal sa crezi ca te poti abtine de la a manca tarziu in fiecare noapte, iar daca tot e sa trisam atunci incearca sa o faci mancand ceva sanatos (fructe, legume ...)

Renunta la mancatul emotional

Asta e probabil mai usor de spus decat de facut pentru multa lume. Unele persoane cand sunt stresate ,deprimate, singure, le lipseste afectiunea prietenilor, familiei sau celor iubiti... recurg la mancatul emotional.Acesta e un obicei teribil, pentru ca te face sa mananci intre mese si chiar si cand nu esti flamand. Unele persoane din aceasta categorie au pofte mai ales atunci cand sunt triste sau confuze. Pentru altii, mancatul poate fi o modalitate de a evita sa se gandeasca la problemele pe care le au sau pentru a evita sa actioneze ca atare in vederea solutionarii lor. Stresul si deprimarea cauzeaza o crestere in productia hormonului numit cortisol care ajuta la depunerea grasimilor, ..citeste mai mult aici..Daca asta e o problema pentru tine, cauta ajutor :-fie de la o persoana autorizata profesional;-fie de la biserica, familie sau prieteni.

Redu doza de Sodiu

Sodiul poate cauza balonare si poate da aspect abdomenului ca fiind mai moale , mai flescait decat e in realitate. Atentie ... multa lume asociaza sodiul cu mancarurile sarate, dar problema este ca sodiul se gaseste in tot felul de alimente. Producatorii il folosesc mult pentru prezervarea alimentelor, asa ca va sfatuiesc sa verificati etichetele.

Analizeaza-ti obiceiurile

E timpul sa-ti analizezi obiceiurile de a manca:Mananci micul dejun in fiecare dimineata in decurs de o ora de la trezire ?Mananci intre mese ?Daca da ..ce anume ?Daca totusi simti nevoia de a manca intre mese, alege ceva sanatos ... fructe, legume . Analizandu-ti obiceiurile o sa observi unde ai nevoie de imbunatatiri. Daca vrei un abdomen plat unul din ingredientele principale pentru aceasta e o dieta sanatoasa pe care sa o folosesti regulat.

NU UITA !!! ... mananca sanatos, mananca des .

Apa si pierderea în greutate

Poate va intrebati daca apa potabila poate ajuta la pierderea in greutate si a avea un abdomen plat.

Daca ati citit acest site suficient de mult timp, probabil, stiti deja ca nu exista nici o modalitate de a slabi doar in anumite zone ale corpului, fie cu exercitii sau dieta.Pierderea de grasime in zona abdomenului implica pierderea în greutate generala (pe tot corpul). Deci da, apa potabila ne poate ajuta sa slabim, ceea ce în cele din urma va reduce grasimea si de pe abdomen.Cu toate acestea, sa nu crezi ca poti doar sa bei apa si sa slabesti. Ai nevoie de exercitii regulat, si o dieta bazata pe putine grasimi pentru a face treaba eficient.Sa vedem deci cum poate sa ne ajute apa cu pierderea grasimii.

Beneficiile apei

1. Daca bei apa înainte de masa, ajuta sa te simti plin, astfel încât nu o sa mai consumi la fel de multa mancare.2. În cazul în care aveti probleme cu balonarea, apa potabila poate ajuta. Multe necazuri cu burtica provin de la balonare cauzata de indigestie sau alte probleme de sanatate.3. Un studiu efectuat în Germania, acum câtiva ani a aratat ca consumand mai multa apa pe zi poate ajuta la accelerarea metabolismul dvs. (moderat).4. Consumul de apa rece accelereaza metabolismul mai mult decat apa calduta, pentru ca organismul tau trebuie sa o converteasca la temperatura corpului.5. Apa ajuta la functionarea corespunzatoare a rinichilor, care îmbunatatesc eficienta ficatului de a arde grasimi.

Cata apa ar trebui sa bem ?

Ai auzit probabil, de regula "8-10 pahare pe zi", sau "2 litri pe zi", dar studiile au aratat recent ca daca mananci mai multe portii de fructe si legume pe zi e posibil ca corpul sa nu mai solicite asa de multa apa.Cu toate acestea, este o idee buna ca obiectivul dvs. sa fie de cel putin 8 pahare pe zi. Iar aceste 8 pahare sa fie raspandite pe parcursul intregii zilei, pentru a-ti mentine organismul in permanenta hidratat.Multa lume, bea toata cantitatea dintr-o data, doar pentru a obtine aportul lor de zi cu zi, dar nu va ajuta foarte mult, deoarece veti urina aproape toata cantitatea deodata.

Apa nu este o solutie miracol pentru slabit

Dupa cum stiti acum, apa nu este un leac miraculos pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, este un bun asistent la planul general de a slabi si are, de asemenea, numeroase beneficii de sanatate care nu sunt legate de pierderea în greutate.Studiile au aratat ca a nu bea suficienta apa poate fi cauza a tot felul de probleme legate de piele si corp. Deci, nu te hidrata doar pentru a slabi, bea apa si pentru starea generala de sanatate.

Daca ati gasit acest articol util, va rugam sa-l transmiteti mai departe.Va multumim!

Respiratia si abdomenul plat

Multe persoane nu realizeaza cat de importanta este respiratia corecta atunci cand incearci sa-ti tonifici si aplatizezi abdomenul.Atunci cand faci abdomene, este important să expire şi expiri tot aerul cand te ridici de la podea, astfel adaugi putere miscarii iar exercitiul va fi mult mai eficient.Odata ce ai ajuns la partea de sus a miscarii,inspira şi apoi coboara-ti din nou corpul spre podea.

Tine minte, orice exercitiu abdominal ai face sa expiri in momentul in care fortezi si incorzi abdomenul si sa inspiri in momentul relaxarii lui.

Un exercitiu simplu pentru respiratie

Iata un exercitiu simplu pe care il puteti face în timpul zilei pentru a ajuta la consolidarea muschilor abdominali. Puteti face acest lucru în timp ce stati la locul de munca, acasa, sau oriunde.Stai drept si inspira cat de mult ca poti, incearca sa umpli abdomenul cu aer.Apoi expirati lent, iar cand ati eliminat aerul din stomac tine-ti abdomenul incordat timp de 3-5 secunde.Repetati acest proces de cel putin 20 de ori.Partea buna a acestui exercitiu de respiratie este ca il puteti practica pe parcursul zilei, indiferent unde vă aflati.

Antreneaza-te pentru a respira corect

Urmatorul exercitiu nu va invata doar cum sa respirati corect şi sa tonificati muschii abdominali, dar va poate curata plamanii si relaxa mintea ta.Majoritatea oamenilor respira incorect. Ei respira prin piept, în loc de abdomen. Când inspiri, abdomenul ar trebui sa se umfle pana la nivelul pieptului.

Urmatorul exercitiu va va instrui cum să respirati corect.1) Intindete pe spate. Poti face acest lucru fie pe podea, fie pe pat. Doar asigurate ca poti sa te relaxezi complet.2) Puneti mainile in regiunea inferioară a abdomenului si inspira, pentru a simti cum se ridica

abdomenul cand se umple cu aer.3) Apoi, expira lent si simte abdomenul cum se dezumfla.4) Repeta acest lucru de cel putin 20 de ori şi incearca sa il faci cat de des poti. Cu cat il repeti mai mult, cu atat sunt mai mari beneficiile.

Acest exercitiu este de relaxare, dar te invata si cum sa respiri corect. In timp, vei fi capabil sa respiri prin abdomen automat, fără efort.

Dacă credeti ca acest articol va fost util, va rugam sa-l oferiti si altora. Va multumim!

10 Sfaturi pentru un abdomen plat ...

Ai aici un ghid rapid pe care il poti folosi pentru un abdomen plat. Poti chiar sa-l printezi si sa-l pui undeva la vedere.

1. Plimbate sau alearga 30 de minute cel putin de 3 ori pe saptamana pentru a-ti mari metabolismul ca acesta sa arda grasimile.

2. Mananca cateva migdale(cel putin 6) in fiecare dimineata. Migdalele sunt foarte sanatoase iar proteinele continute sunt bune pentru arderea grasimilor.

3. Alege-ti niste filmulete Pilates (din pagina "exercitii pilates" sau pagina "video")si urmeaza exercitile de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Exercitiile Pilates i-ti lucreaza intreg corpul, concentrandu-se pe zona de mijloc totodata imbunatatindu-ti flexibilitatea.

4. Adauga fibre in dieta ta si incearca sa reduci carbohidratii. Mancaruri precum painea alba, pastele, cartofii si orezul alb ar trebui limitate, mananca in schimb orez brun si paine neagra. Pentru a adauga fibre in dieta mareste portiile de fructe si legume proaspete.

5. Bea lapte degresat in loc de lapte integral. Si incearca sa-ti reduci portiile de lactate la minim, deoarece acestea cauzeaza deseori balonari si gaze.

6. Fa-ti un program de exercitii abdominale si urmeaza-l de cel putin 3 ori pe saptamana, pe langa exercitiile pilates.

7. Bea multa apa. Bea intre 6 si 8 pahare de apa pe zi. Ajuta la digestie si iti da senzatia de satul(de plin) ajutandu-te astfel sa mananci mai putin.

8. Nu mai manca nimic cu 3 ore inainte de culcare. Daca chiar trebuie sa mananci, mananca o portie mica de legume sau de fructe. Faptul ca nu mananci tarziu poate avea o influenta

majora in procesul de slabire.

9. Mananca mai putin si de mai multe ori pe zi in loc de 2-3 mese foarte bogate pe zi. Mancand de mai multe ori iti maresti metabolismul.

10. Fa o pauza de la mancarea sanatoasa din cand in cand si rasfatate cu un desert sau o mancare preferata. Daca te privezi complet de la mancarurile care iti plac, riscul de a te intoarce la vechiurile obiceiuri de a manca sunt mai mari.

...Tine minte "incet si cu perseverenta" o sa castigi lupta contra grasimii abdominale. Ideea de a slabi repede e inexistenta si de cele mai multe ori incercari de genul sunt total nesanatoase.Trebuie sa exersezi zilnic si sa ramai constant in ce priveste dieta si exercitiile fizice....

Text-A +A

Intrebari Abdomen Plat si Pierderea in Greutate

Cat dureaza pana am un abdomen plat?

Depinde de cate kilograme trebuie sa dai jos. Dar daca poti sa pastrezi o dieta sanatoasa si o rutina de exercitii fizice constanta, ar trebui sa incepi sa vezi rezultate dupa 6-8 saptamani.Dar sa nu te astepti la rezultate daca manaci sanatos o saptamana si exersezi 3 zile, iar apoi revii la vechile obiceiuri. Ideea e sa fii consistent atat in privinta dietei cat si a exercitiilor, doar asa ajungi la rezultatele dorite.Aminteste-ti doar ca nu exista o cale rapida pentru un abdomen plat.

Care e cel mai bun exercitiu pentru abdomen?

Raspuns : exercitiile cardio sunt cele mai bune, nu exercitiile pentru abdomen. Exercitiile pentru abdomen tonifica si definesc abdomenul, dar cele cardio (alergare, aerobic ...etc) accelereaza metabolismul ajutand astfel la arderea grasimilor care ascund muschii abdominali.Poti face 500 de abdomenne pe zi, dar daca nu-ti accelerezi metabolismul pentru a arde grasimile din tot corpul, doar o sa pui muschi pe abdomen sub grasimea deja existenta. Nu spun aici sa nu faci abdomene, doar vreau sa intelegi ca exercitiile cardio ard grasimile. Exercitiile abdominale sunt efective doar daca reusesti sa mentii o dieta sanatoasa si un program constant de exercitii cardio. Citeste si Respiratia corecta cand facem abdomene.

Ce mancaruri ar trebui sa consum pentru un abdomen plat?

Alimente bogate in proteine (peste, pui la gratar, albus de ou, carne de curcan, etc.) ajuta in arderile grasimilor, dar nu poti sa te bazezi doar pe aceste alimente.Trebuie si sa reduci consumul de grasimi saturate, carbohidrati, si sodiu, pentru ca nu conteaza cat de multa proteina mananci daca continui sa mananci pe langa si alimente gresite.Citeste pagina Obiceiuri corecte de alimentatie, Healthy Snacks si Alimente care ar grasimea pentru mai multe informatii despre ce si cum sa mananci.

Nu uita insa sa adaugi si 6-8 pahare de apa dietei tale. Apa te scapa de balonari, ajuta la digestie si e foarte importanta in procesul de slabire.

Nu pot sa ma motivez , sau sa-mi pastrez motivatia de a exersa. Ce sa fac?

Scrie o lista cu 5 obiective in fiecare zi. Nu trebuie sa fie obiective mari, ci cat mai simple pe care stii ca o sa le poti realiza.

Uite un exemplu...Luni, 19 Iunie 1. Alearga 20 de minute2. Mananca 3 alimente bogate in proteine3. Fara dulciuri dupa cina4. Bea 6 pahare de apa5. Mananca 3 portii de legume

Cand ai o "lista de obiective" le poti vizualiza si te ajuta sa-ti urmezi obiectivele si sa te concentrezi asupra lor. E important si sa bifezi fiecare obiectiv indeplinit, o sa-ti ofere un sentiment de reusita care o sa te mentina motivat.De asemenea e important , sa-ti modifici obiectivele cat mai des, pentru a preveni plictiseala. Daca luni ai alergat 20 de minute, marti poti face aerobic, joi o plimbare cu bicicleta...etc.Nu iti impune obiective greu de atins de la inceput. Pot fi oricat de simple, ideea e sa reusesti sa faci 5 lucruri sanatoase in fiecare zi, iar dupa cateva saptamani o sa-ti fie mai usor si mai natural sa faci alegeri sanatoase in ce te priveste.Citeste pagina Schimbari In Dieta pentru a afla cum sa faci schimbari graduale in dieta ta. Si daca ai probleme in a-ti pastra motivatia de a exersa, citeste asta.

Trebuie sa slabesc 30 de kg.

Daca continui sa-ti repeti cate kg trebuie sa slabesti (mai ales daca e un numar mare de kg), o sa te simti ca si cum ai escalada un munte si nu reusesti sa ajungi niciodata in varf.Multa lume isi spune "Ohh, nu o sa pot niciodata sa slabesc asa mult" si astfel se descurajeaza dinainte de a incerca.Dar daca iti setezi obiective mai mici (de ex. 1 kg pe saptamana), si reusesti sa-l indeplinesti, o sa ai acel sentiment de reusita de care spuneam mai sus , reusind astfel sa fii si motivat in continuare.Daca faci un calcul .. reusind sa slabesti 1 kg pe saptamana, inseamna 4 kg pe luna si 12 kg in 3 luni.De aceea e important sa-ti setezi obiective mai mici si din cand in cand sa te recompensezi pentru ca le-ai indeplinit.

Restul corpului e OK, dar vreau un abdomen mai plat.

Asta e cel mai mare mit existent. Nu poti slabi doar dintr-o anumita zona a corpului, iar restul sa ramana la fel. Pentru a arde grasimea de pe burta, trebuie sa o arzi de peste tot corpul.Daca esti deja o persoana slaba, si vrei sa-ti pastrezi anumite parti ale corpului la fel, poti sa faci antrenamente cu greutati, la sala. De fapt e recomandat sa ceri parerea unui antrenor personal care iti va putea da indicatii specifice situatiei tale.

Care e calea cea mai buna pentru un abdomen cu patratele?

Pentru a obtine un abdomen cu patratele, trebuie sa-ti reduci grasimea de pe corp la mai putin de 10%. Sunt necesare multe exercitii cardiovasculare, consum de proteine si antrenament pentru forta si fibrare.Cat de repede reusesti sa obtii abdomenul cu patratelele, depinde de varsta, gene si metabolism. Unii pot sa-l obtina foarte repede, in timp ce altii trebuie sa munceasca din greu pentru el.Recomand cartea lui Mike Geary, numita The Truth About Six Pack Abs(Adevarul Despre Abdomenul cu Patratele)

Sunt adolescent si trebuie sa slabesc.

Copiii si adolescentii ar trebui sa ceara sfaturi de la doctorul de familie si nu de pe Internet. Corpurile voastre sunt inca in dezvoltare si puteti face mai mult rau decat bine , daca incepeti sa tineti diete fara o supraveghere adecvata.Citeste pagina pentru adolescenti aici.(In Curand)

Stii de ce ai grasime abdominala ?

Inainte de a incepe sa arzi grasimea de pe abdomen si sa-ti tonifici muschii abdominali, trebuie sa intelegi mai mult despre cum functioneaza corpul uman.Multa lume crede ca grasimea abdominala e cauzata de diete nepotrivite si lipsa exercitiilor fizice.Desi acestea sunt cele mai comune cauze pot exista si alte motive :

Menopauza

Dupa menopauza, grasimea incepe sa se depuna in diferite locuri si de cele mai multe ori in special pe abdomen.

Genetic

Din punct de vedere genetic corpul se prezinta sub 2 forme : mar si para.Daca grasimea se depune in special in zonele inferioare al corpului atunci aveti corp in forma de para.Daca grasimea se depune in special pe abdomen si zona mediana a corpului atunci aveti corp in forma de mar.Gandestete daca ai in familie persoane mai grase sau supraponderale ..la forma corpului lor ..iti poate da o idee despre mostenirea genetica.

Stresul

Este un factor important; si bineinteles stresul nu iti mareste doar burta ci poate afecta tot corpul daca nu esti atent.Cand esti supus stresului corpul elibereaza un hormon numit Cortisol produs de glandele suprarenale. Un nivel ridicat de cortisol produce o crestere a glicemiei producand glucoza in corp urmarile fiind senzatia de foame.Drept urmare incepi sa mananci mai mult si bineinteles caloriile se depun pe abdomen, coapse..etc.

Dereglari Digestive

Si acestea pot fi cauzate de stres, si pot provoca diferite probleme gastrointestinale provocand gaze si senzatia de "umflat".

Metabolism Incet

Pe masura ce inaintam in varsta, metabolismul tinde sa incetineasca. Drept urmare corpul nu mai arde caloriile la fel de repede si de usor ca atunci cand erai mai tanar. Deci un metabolism mai incet poate duce si el la depunerea grasimilor pe abdomen.

Postura corpului

Exact.. pe cat suna de ciudat, postura corpului poate mari efectul grasimii abdominale(vizual). Incearca in fata oglinzii sa stai indoit de spate, cu umerii lasati si observa efectul asupra abdomenului, apoi incerca sa stai drept si observa diferenta asupra abdomenului. Bineinteles postura corpului nu te scapa de grasime, dar ajuta ca efect vizual.

Mancarea la ore tarzii

Daca vrei sa-ti controlezi grasimea abdominala, nu trebuie sa mananci niciodata cu 3 ore inainte de a dormi. Astfel corpul are timp sa digere mancarea inainte de a te retrage la somn.A merge la somn cu burta plina exista mari sanse ca grasimea sa se depuna pe abdomen. Daca chiar trebuie sa mananci, incerca ceva sanatos , o banana , niste migdale ...

Determina tu cauza...

Cum spuneam mai devreme, motivele principale pentru grasimea abdominala sunt dieta nepotrivita si lipsa exercitiilor fizice. Totusi dupa cum ai vazut mai exista si alti factori care contribuie la ingrasare, de aceea e important sa incerci sa determini tu cauza pentru aceasta problema.

De ce e asa greu sa dai jos grasimea abdominala

Majoritatea persoanelor care vor sa scape de grasimea abdominala, nu isi ating niciodata scopul, iar cei care reusesc, e de obicei pentru perioade scurte de timp.Daca te inscrii in categoria asta, hai sa exploram motivele pentru care te chinui sa slabesti sau sa-ti mentii un abdomen plat..

Nu intelegi cum functioneaza corpul tau .

Multa lume crede ca doar facand exercitii abdominale sau exersand la aparate pentru abdomene vor avea un abdomen plat. Unii oameni care au grasime abdominala, au de fapt grasime pe tot corpul, doar ca e mai evidenta in zona abdomenului.Altii au insa tipul de corp care depoziteaza mai multa grasime in zona abdomenului. Deci este de inteles de ce crezi ca trebuie sa-ti exersezi doar partea respectiva a corpului.

E important sa intelegi ca nicioadata nu o sa scapi de burta daca nu iti exersezi tot corpul. Corpul nu stie cum sa elimine grasime doar dintr-o anumita zona, de aceea pentru a arde grasimea de pe abdomen trebuie sa o arzi pe tot corpul. Exercitiile cardiovasculare sunt cele mai potrivite pentru a reusi aceasta.

Chiar daca iti place restul corpului si vrei sa scapi doar de grasimea de pe burta, trebuie sa intelegi ca o sa arzi grasime de pe tot corpul ca sa ajungi la un abdomen plat.De aceea acest site se axeaza mult pe problemele de greutate si nu doar pe a avea un abdomen plat. E important de retinut ca aceste doua probleme sunt direct legate.

Asteptari prea mari

Daca ai obiceiuri incorecte de a manca si nu esti obisnuit cu exercitiile fizice, nu te astepta la prea multe de la inceput, dureaza pana reusesti sa intri intr-un nou ritm de viata, de aceea incearca sa-ti indeplinesti planurile in pasi mici si recompenseaza-te pentru pasii indepliniti.In loc sa elimini toate alimentele nepotrivite deodata, fa-ti o lista cu cateva alimente pe care sa le elimini din alimentatia ta treptat in primele saptamani. Pe masura ce reusesti sa le elimini adauga altele la lista. Indeplinindu-ti planurile in pasi mici te va motiva sa incerci pasi mai mari.De aceea multa lume nu reuseste in lupta contra grasimii..Asteptari prea mari de obicei in

timp foarte scurt, iar cand vad ca nu reusesc, renunta sau cauta cai mai usoare care de obicei duc la acelasi rezultat.

CONCLUZIA: Seteaza-ti obiective mai mici pe care sa fii sigur ca le poti indeplini.

Lipsa antrenamentelor in forta

Daca urmaresti sa ai abdomenul perfect, patratele... pe langa cele cateva serii de abdomene si exercitiile cardio, la un moment dat o sa trebuiasca sa incepi sa faci antrenamente in forta pentru intarirea si tonificarea muschilor abdominali. Exercitiile Pilates, yoga sunt foarte bune pentru aceasta pentru ca se bazeaza pe respiratie, relaxare si intarirea muschilor.

Mentalitatea Dietelor

Cand te hotarasti ca vrei sa slabesti, accepta ca trebuie sa-ti schimbi stilul de viata pentru totdeauna.Trecand dintr-o dieta in alta iti dezechilibrezi metabolismul, astfel cand revii la vechile obiceiuri grasimea se depune la loc foarte repede.Asa ca in loc sa incerci sa-ti modelezi abdomenul doar pentru vacanta care urmeaza, de ce sa nu iti setezi niste obiective pe termen lung?Metabolismul o sa te rasplateasca.

Capcanele Mancarii

Suntem obisnuiti sa cautam produsele cu grasime si calorii reduse, iar de multe ori ignoram alte ingrediente care ne impiedica sa slabim.Chiar daca unele alimente au grasime sau calorii putine, pot avea concentratii mari de zahar sau sodiu.De exemplu: O doza de 7-up nu contine grasime, dar contine 35g de zahar care se va depune sub forma de grasime la noi in corp.Excesul de zahar si sodiu nu doar ca te pot ingrasa, dar te pot impiedica sa slabesti chiar daca faci toate restul lucrurilor corecte.

Slabesc repede..sau renunt!

Toti vor sa descopere cea mai rapida metoda de slabit, dar in realitate cele mai rapide metode sunt si cele mai nesanatoase.Primele kilograme sunt cele mai usor de dat jos, dupa care ajungi la un nivel la care doar perseverenta, exercitiile regulate, schimbarea dietei..etc. te vor ajuta sa-l depasesti.Daca faci din asta o schimbare a modului de viata o sa vezi ca greutatea, grasimea o sa dispara ..si nu doar pe termen scurt.