4. Class IT - O noua abordare IT

of 19 /19
O noua abordare IT ATC 09.09.2009

Embed Size (px)

description

O noua abordare IT ATC 09.09.2009 5)IIMT: Monitorizare activitate 1) Prezentare ClassIT 4)IIMT: Monitorizare Servicii Clienti 2)IIMT: Aplicatia pentru statii de lucru

Transcript of 4. Class IT - O noua abordare IT

 • O noua abordare IT

  ATC09.09.2009

 • Agenda

  1) Prezentare ClassIT

  4)IIMT: Monitorizare Servicii Clienti

  5)IIMT: Monitorizare activitate

  2)IIMT: Aplicatia pentru statii de lucru

  3)IIMT: Portal ClassIT

 • Infiintata in 2001 Echipa de management cu experienta in furnizarea de servicii IT

  business critical obtinuta in companii ca PCNET sau Vodafone Set puternic de valori definite prin RESPECT reciproc intre

  companie-angajat si companie-parteneri Cifra de afaceri 2008 (estimat): 1.5 mil Euro

  Prima companie de outsourcing IT cu capital integral romanesc dedicata exclusiv

  companiilor din Romania

  Descrierea companiei

  Companie certificata ISO9001Prima companie de servicii IT din

  Romania certificata ISO 270001

 • Puncte de prezenta in Bucuresti si alte 10 orase din tara Viziune

  compania preferata pentru externalizarea serviciilor IT in Romania

  Misiunecontribuim la succesul companiilor care activeaza in Romania prin furnizarea de servicii complete IT, la cele mai inalte standarde de calitate si personalizate pe specificul afacerilor clientilor nostri

  Prima companie de outsourcing IT cu capital integral romanesc dedicata exclusiv

  companiilor din Romania

  Descrierea companiei

 • Prezentare ClassIT

  Peste 70 de specialisti

  Administrare sisteme Windows (MCP,MCSA,MCSE)

  Administrare sisteme Linux

  Administrare echipamente retea: Cisco, Fortinet: CCNA, CCNP I, CCNP II

  Consultanta si Audit pentru Securitatea Informatiei: CISSP, ISO 27001 Auditor& Consultant

 • Peste 150 de companii de diverse dimensiuni din domenii variate: financiar, legal, media,

  productie, retail, servicii, brokeraj

  Clienti reprezentativi

 • Prezentare ClassIT

  Ce inseamna IIMT pentru ClassIT?

  Aplicatia

  Centralizarea informatiilor Parc IT clienti

  Inventar Hardware si Software Politici

  Monitorizare in timp real servere si servicii statii de lucru activitatea administratorilor

 • Prezentare ClassIT

  Ce inseamna IIMT pentru clienti?

  Inventory management. Management al schimbarilor.

  Policies management.

  Monitorizarea activitatii ClassIT in timp real si prin rapoarte.

  Unealta de comunicare cu ClassIT.

  Optimizarea achizitiilor si stocurilor legate de infrastructura IT.

  Perioade mai indelungate de utilizare a echipamentelor datorita organizarii eficiente

 • 2)IIMT: Aplicatia

  Aceasta aplicatie, dezvoltata intern, vine in ajutorul administratorilor preluand de la acestia diverse operatiuni importante si repetitive . Verificarea anumitor parametri de functionare ai statiei de lucru ajuta la prevenirea aparitiei unor situatii neplacute, de functionare defectuoasa sau nefunctionare a acesteia.

  Operatiile sunt definite in Portal si sunt specifice fiecarui client. Rezultatele operatiilor sunt de asemenea inregistrate in Portalul ClassIT. Anumite operatii, considerate critice, declanseaza o alerta atunci cand nu s-au finalizat cu succes sau chiar nu au rulat. De asemenea, poate transmite o alerta atunci cand administratorul responsabil nu si-a efectuat vizita programata.

 • 2)IIMT: Aplicatia

  Aplicatia permite si accesul de la distanta pentru rezolvarea anumitor incidente. Acest timp de interventie se desfasoara strict cu acordul utilizatorului si numai la cererea acestuia. Aplicatia permite conectarea la statia de lucru doar dupa ce utilizatorul a activat aceasta optiune din meniul acesteia. Conectarea se face din interior spre exterior si numai la server prestabilit de catre ClassIT, pentru a evita deschiderea de porturi posibil vulnerabile. De asemenea, serverele accepa conexiuni doar de la clienti cunoscuti. Pentru securitatea interventiei se folosesc protocoale criptate pentru comunicarea client-server. Aceasta aplicatie este in continua dezvoltare si pentru a asigura o buna stabilitate noi facilitati sunt adaugata doar dupa teste riguroase.

 • 3)IIMT: Portal

 • 3)IIMT: Portal

  Portalul este componenta cea mai complexa a IIMT, fiind in acelasi timp si cea mai veche, in prezent aflandu-se la versiunea 3 Parcul IT

  Inventory management Magazia stocuri eficiente. Managementul schimbarilor

  Policies Management Un set complet de politici corecte usureaza organizarea interna a clientului, aducand omogenitate si eficienta.

 • 3)IIMT: Portal

  Sectiunea cea mai accesata este, bineinteles, Incidente. Aici sunt postate automat, de catre sistemul de monitorizare, incidente privind functionarea defectuoasa a serviciilor monitorizate. Tot aici clientii au posibilitatea, dintr-o interfata proprie, sa posteze solicitari . Jurnalul permite vizualizarea tuturor operatiunilor precum si crearea de rapoarte de activitate. Sectiunea Proiecte, dupa cum ii spune si numele, permite gestionarea proiectelor aflate in derulare. Aici se asigneaza sarcini si se urmareste progresul acestora. Agenda ofera posibiliatea ca fiecare utilizator sa-si stabileasca un program zilnic. In KB (Knowledge Base) sunt inregistrare situatiile deosebite, rezolvari mai complexe ale anumitor incindente, operatiuni specifice unor anumite aplicatii sau sisteme.

 • 4)IIMT: Monitorizarea serviciilor

 • 4)IIMT: Monitorizarea serviciilor

 • 4)IIMT: Monitorizarea serviciilor

  Monitorizarea serviciilor

  In timp real.

  Optimizata in functie de client si serviciu.

  Parametrii stabiliti eficient pentru tratarea fiecarei anomalii.

  Fiecare incident este preluat, identificat, rezolvat si inchis conform unor proceduri clare si cunoscute de catre clienti, garantate prin contract.

  Incidentele sunt inregistrate in Portal si notificari sunt transmise responsabililor si clientului: email, SMS, telefonic

 • 4)IIMT: Monitorizarea activitatii

  Monitorizarea activitatii este esentiala pentru calitatea serviciilor furnizate. In orice moment cel mai apropiat administrator poate interveni la unul din sediile clientului si se castiga astfel timp pretios.

  Tot din monitorizarea activitatii face parte si raportarea zilnica obligatorie pe care o fac administratorii prin intermediul Portalului . In functie de complexitatea solutiei, aceasta poate fi introdusa in Knowledge Base pentru a usura activitatile viitoare.

  Clientii au posibilitatea de a se conecta la Portalul ClassIT si de a genera rapoarte privind activitatea desfasurata la sediile lor selectand tipul activitatii sau perioada.

 • 5)IIMT: Monitorizarea activitatii

 • Va multumescIntrebari si raspunsuri

  Slide Number 1Slide Number 2Slide Number 3Slide Number 4Slide Number 5Slide Number 6Slide Number 7Slide Number 8Slide Number 9Slide Number 10Slide Number 11Slide Number 12Slide Number 13Slide Number 14Slide Number 15Slide Number 16Slide Number 17Slide Number 18Slide Number 19