39882831 Proiect Comportamentul Consumatorului Cappy

download 39882831 Proiect Comportamentul Consumatorului Cappy

of 9

Transcript of 39882831 Proiect Comportamentul Consumatorului Cappy

Cuprins

Capitolul 1... Error: Reference source not found Capitolul 2... Error: Reference source not found Capitolul 3. Error: Reference source not found 3.1 Corelaia marc/VIP........................Error: Reference source not found 3.2 Corelaia marc/culoare...................Error: Reference source not found 3.3 Corelaia marc/animal...................Error: Reference source not found 3.4 Corelaia marc/ sport.....................Error: Reference source not found 3.5 Corelaia marc /vehicul... Error: Reference source not found Capitolul 4... Error: Reference source not found Concluzii. Error: Reference source not found Anex..........................................................................................................Er ror: Reference source not found

Capitolul 1 Prezentarea mrcii

Sntate i stare de bineacesta ar putea fi sloganul fructelor, dac ele i-ar alege unul.

Istoria buturilor rcoritoare necarbogazoase Cappy dateaz nc din anii 1940, cnd Guvernul Statelor Unite dorea s le ofere trupelor sale alimente hrnitoare, n special suc de portocale, pentru a le ntari imunitatea soldailor. Problema principala pe care a ntampinat-o Guvernul a fost transportarea sutelor de mii de litri de suc. Presai de aceast problem, oamenii de tiin au ncercat s scoat apa din suc prin fierbere , eliminnd astfel savoarea. Numele de Minute Maid a fost ales deoarece sucul de portocale poate fi gata n numai un minut, iar numele de Cappy este folosit pentru a sugera un lucru funny, cool, distractiv, plin de energie. n perioada 1945-1946, compania a dezvoltat un concentrat de portocale ngheat care oferea un suc mai bogat i mai gustos dect cel din praf. Compania nu dispunea de muli bani pentru publicitate i pentru promovare, astfel ncat directorul a mers din u n u n oraul natal Hingham (Massachusetts) oferind mostre gratuite din porbagajul mainii sale pline de ghea. Rezultatul 2

acestei aciuni de sampling a fost c bcniile din zon nu reueau s i in pline frigiderele cu Minute Maid.

Momentul decisiv l-a nsemnat anul 1960, cnd Compania Coca Cola a fuzionat cu Minute Maid, permindu-i celei din urm s i lrgeasc gama pe care o oferea consumatorilor. Cappy in zilele noastre- n timp compania a ajuns la concluzia c Brazilia are condiiile cele mai bune de clim i de sol, necesare cultivrii unor portocale delicioase precum cele din Florida. Asadar, compania a ajutat un comerciant en-gros brazilian de portocale, Jose Cutrale Jr., s intre in afacerea de cultivare a portocalelor. Acesta a devenit un important furnizor pentru Compania Minute Maid reuind s acapareze o mare parte din piaa de cultivare a portocalelor din Brazilia. n prezent, produsele Minute Maid sunt disponibile n nenumarate ri de pe ntre globul. n diferite ri precum Romnia, Polonia, Cehia i Austria sunt regsite sub denumirea local de Cappy. Sucurile Cappy sunt sntate i stare de bine, ele ofer vitalitate, energie att n interiorul corpului ct i n afara lui. Ele reprezint nutriie, hrnire, rcoare, buntatea i savoarea fructelor. Printre fructele folosite pentru sucurile Cappy se numr: portocale, ananas, grapefruit alb, piersic, coacze, ciree, lmie, pepene rou i galben. n Romnia, brandul Cappy este reprezentat de linia de produse:

Cappy Premium

Cappy Classic

3

Cappy Tempo

Cappy BodyTime Antiox.

Capitolul 2

Test de asociereTestul de asociere este o tehnic prin care li se cere intervievailor s realizeze o asociere verbal cu o noiune introdus: marca Cappy. Studenii sunt rugai s fac acest lucru spontan, pentru a se studia imaginea si valoarea mrcii n faa consumatorilor. n urma studierii acestor date pe un numr de 23 de studeni, cu vrste cuprinse ntre 20-22 de ani, rezultatele au fost urmtoarele: Cuvnt SUC SPORT RCOROS GUST BUTURI FRUCTE PORTOCALE NECTAR CHIMICALE TOTAL Numr de apariii 13 2 1 1 1 1 2 1 1 23

n urma acestui test de asociere , rezultatele obinute au demonstrat faptul c peste jumtate din studenii supui la acest test, mai precis 58% asociaz marca Cappy cu sucurile. Acest lucru sugereaz faptul c din cei 23 de consumatori chestionai, 13 din ei tiu ce nseamn Cappy, tiu cum se consum el i este clar c l i folosesc. Ei sunt familiarizai cu noiunea de suc Cappy, 4

indiferent de linia de produse Cappy. Numele de Cappy este unul relativ uor de reinut i de aceea n mintea consumatorilor, cuvntul suc a fost primul pe list.T b l 1T s d p rc pie a e - et e e e

4 % 4 % 4 % 4 %

9 %

4 % 4 % 9 %

5% 8

SOT PR FUT R CE

SC U P RO A E OT C L

RCRS OO NCA ET R

GS UT CI I A E H CL M

B UU I TR

Aa cum am specificat i mai sus, cuvntul Cappy declaneaz n mintea studenilor o asociere cu ideea de suc, n peste 13 din cazuri. nsumnd un procentaj relativ mic, dar situndu-se imediat dupa cuvntul suc, se afl asocierea cu portocalele, n proporie de 9%. Studenii au asociat ideea de suc Cappy cu portocalele, deocarece n viaa de zi cu zi, cel mai adesea acetia consum suc de portocale. De asemenea printre primele sucuri Cappy promovate nc din anii 50, s-au numrat cele de portocale. Aceast asociere ne sugereaz faptul c oamenii tiu care este sortimentul Cappy cel mai bine vndut- cel de portocale, pentru c l consum.

La acelai procentaj de 9 %, se afl asocierea cu sportul. Acest lucru ne ndic faptul c studenii cunosc calitaile si nutrienii de care pot beneficia de pe urma consumrii acestor sucuri Cappy. Ele ntresc sistemul imunitar si ajut organismul s reziste mai mult i s fac mai mult sport. Multe dintre vedetele din fotbalul romnesc fac reclam sau au fost vzute consumnd aceast linie de sucuri i de aceea celor 2 studeni le-a fost mai uor s asocieze sucul Cappy cu sportul.

5

Pe urmtoarele 6 locuri se situeaz asocieri ale mrcii Cappy cu acelai procentaj de 4%. Asocierile: buturi, nectar, din nou sugereaz faptul c studenii sunt familiari, sau relativ familiari cu sucurile Cappy, deoarece le-au plasat n categoria buturi. Acetia tiu c principala lor ntrebuinare este de a fi consumate ca sucuri.

Asocierea cu fructe este asemntoare cu cea a portocalelor. Oamenii tiu c aceste sucuri sunt realizate din fructe, deoarece le-au i consumat .

Tot n aceeai proporie urmeaz asocierea cu adjectivul rcoros, ceea ce sugereaz c studenii folosesc aceste sucuri n special n zilele toride de var pentru a se rcori.

Asocierea cu substantivul gust indic faptul c studenii tiu c acest produs se folosete pentru a strni papilele gustative i pentru a fi consumt ca butur.

Pn acum toate cele 8 asocieri au avut o conotaie pozitiv. Ultima asociere este una cu o conotaie negativ i anume : chimicale. O singur persoan a asociat marca Cappy cu ideea de chimicale. Este foarte probabil ca acea persoan s nu cunoasc coninutul si compoziia sucurilor Cappy i s generalizeze aceast asociere negativ pentru toate sucurile, i cel mai probabil ca nici nu este un consumator Cappy.

6

Capitolul 3

Metoda portretului chinezescMetoda portretului chinezesc este cunoscut ca un joc de intercunoatere sau de cunotere, n cazul nostru a unei mrci. Prin intermediul su, noi putem analiza felul cum marca Cappy este perceput n ochii consumatorilor. Rolul acestui portret i a acestei analize este de a ajuta s vedem ct de mult este cunoscut marca pe pia, cum este perceput, n sens pozitiv sau negativ, i de asemenea de a ne ajuta s-i mbuntim imaginea, s promovm mai bine produsele, s mulumim consumatorii i s atragem noi consumatori. 3.1 Corelaia marc/VIP VIP Madonna MonicaColumbeanu Smiley Mircea Geoan Teo Trandafir Mihaela Rdulescu Andreea Marin Cleopatra Stratan Ronaldo Dumitru Vlad Thalia Mihnea Adela Popescu Rzvan Lucescu Emil Cioran tefan Bnic JR Nr.apariiilor 2 1 1 1 1 1 5 3 1 1 1 1 1 1 1 1

7

Tabel 2-Test V IP

4% 4% 4% 4%

4%

4%

10%

5% 4% 4% 4%

4% 4% 14% 23%

4%

M adonna T T eo randafir R onaldo Adela Popescu

M onica C olum beanu M ihaela R dulescu D itru Vlad um R an Lucescu zv

Sm iley Andreea M arin T halia Em C il ioran

M ircea G eoan C leopatra Stratan M ihnea Stefan Bnic JR

Rezultatele obinute n urma asocierii unei personalitai cu sucul Cappy, au fost foarte diverse i din domenii diferite. Printre personalitaile asociate s-au enumerate cele din domeniul : mass-media, televiziune, fotbal, politic, literatur, muzic, actorie.

Pe locul 1 printre asocierile facute se afl Andreea Marin cu un procentaj de 23 %. Personajul feminin de o mare notorietate i cu o reputaie bine implementat n minile consumatorilor , apare de acest dat i n cazul unei asocieri cu marca Cappy. Personajul Andreea Marin este unul pozitiv, care inspir ncredere, ideea de familie, de sigurant att pentru persoanele n cauz, ct i pentru cei din jur. Andreea Marin este una dintre cele mai bine vndute personaje din media i aproape orice ideea asociat cu ea, vinde la rndul ei foarte bine. Sucurile Cappy sunt cunoscute destul de bine de consumatori sau chiar i de non-consumatori i de aceea acestea sunt asociate cu personaje cunoscute.

8

Cu un procent de 14%, urmeaz asocierea marcii Cappy cu Cleopatra Stratan, fetia de numai 8 ani care a reuit ntr-un timp foarte scurt s atrag atenia din media, nu numai cu vocea sa, dar i cu felul n care poate s captiveze oamenii de toate vrstele prin simplul su fel de a fi. Cleopatra Stratan este o imagine inocent, plin de via, aflat abia la nceputul unei aventuri ce se numete copilrie. Din aceast asociere rezult faptul c studenii au ncredere n marca Cappy, tiu c este de calitate, c ofer sntate i c i d o stare de energie, veselie i ncredere n sine.

Mult controversatul personaj Madonna, nsumeaz un procent de 10% din totul de 100%. Studenii au asociat acest personaj, deoarece tiu c vedet consum numai produse naturale, fra chimicale i este foarte atent la stilul de via pe care l adopt. Sucurile Cappy, sunt necarbogazoase, sunt bogate n vitamine i n fito-nutrieni i pot fi consumate de oricine vrea s aib grij de alimentaia i de dieta lui de via. Urmtoarele 13 locuri, fiecare avnd un procentaj de 4%, sunt personaje din domenii ct se poate de diverse: Showbiz: Monica Columbeanu, Teo Trandafir, Mihaela Rdulescu, Adela Popescu. Personajele enumerate mai sus, sunt apreciate n domeniul n care lucreaz, fie el televiziune, modelling, teatru sau film. La fel i produsele Cappy sunt apreciate i clasificate ca fiind de calitate. Fotbal: Rzvan Lucescu, Ronaldo. Aceste doua personaje sunt foarte ndrgite n lumea fotbalului i au fost des asociate cu produse/mrci care promoveaz calitatea, sntatea i fora fizic. Muzic: Smiley, Thalia, tefan Bnic JR. Ele sunt personaje ndrgite pe piaa romneasc i promoveaz calitatea i sntatea. Politic : Mircea Geoan Literatur: Emil Cioran. Alte personaje: Dumitru Vlad, Mihnea. 9

3.2 Corelaia marc/culoare Culoare Portocaliu Roz Verde Rou Gri Galben Total Nr apariii 16 2 1 1 1 1 22

Tabe l 3-Te st Culoare

5% 5% 8%

5%

5%

72%

Portocaliu

Roz

Verde

Ro u

Gri

Galben

Asocierea mrcii Cappy cu portocaliu, nsumeaz un procent de 72%, 16 studeni din cei 22 care au raspuns, au optat pentru culoarea portocaliu. Aceast asociere rezoneaz cu portocalele, acestea fiind primele fructe din care au fost realizate sucurile Cappy la nceput. Culoarea portocaliu este una revitalizant, care aduce energie si putere pozitiv. Aceast asociere sugereaz faptul c marca sucurilor Cappy este una pe placul oamenilor, este sociabil si atractiv, inspir ncredere i sinceritate i atrage prin culoarea ei muli consumatori.

10

Culoarea roz atrage din totalul de 100%, un procent de 8%. Aceast culoare este specific tinerilor, persoanelor pline de via care doresc s se bucure la maxim de tot ceea ce li se ofer. Aceast asociere sugereaz faptul c sucurile Cappy inspir sntate, putere de viat, energie i vivacitate n ochii consumatorilor.

Culorile verde, galben i rou nsumeaz fiecare cte 5% din asocierea marc/culoare. Acestea sunt culori cu un mare impact vizual, fiecare dintre aceste 3 culori regsindu-se pe ambalajele produselor Cappy. Sunt culori pline de energie i vitalitate i ne duc cu gandul la aromele sucurilor Cappy: de mr verde, lmie, banana, portocale rosii, sau ciree .

Culorea gri reprezint 5% din asocierea marc/culoarea. Aceast culoare este una neutr, nefiind stimulativ, dar nici nu tensioneaz. Asocierea sugereaz faptul ca pentru respectivul student sucurile Cappy sunt indiferente pentru el i nu se afl printre preferinele sale. n viziunea lui Cappy nu are niciun aspect pozitiv, dar niciunul negativ. 3.3 Corelaia marc/animalTabel 4-Test Animal

4% 9%

4%

4%

23%

4%

9% 4% 4% 4% 4% 14% 9%

4%

Veveri Hipopotam

Porc Gazel

Vrabie Cine

Pisic Vulpe

Stru Papagal

Maimu Iepure

Broasc Bursuc

11

Animal Veveri Porc Vrabie Pisic Stru Maimu Broasc Hipopotam Gazel Cine Vulpe Papagal Iepure Bursuc Total

Nr apariii 5 1 1 2 3 1 1 1 1 2 2 1 1 1 23

Pe locul 1 n asocierile marc/animal, veveria nsumeaz un procentaj de 23 %. Veveria, numit i acrobatul lumii animalelor este un animal jucau, deloc agresiv, pe care oamenii o ocrotesc. Acest lucru sugereaz faptul c oamenilor le place s consume marca Cappy, sunt familiarizai cu ea, deoarece o consum des i o consider ca fcnd parte din viaa lor. Este o marc plin de energie,este prieten cu oameniii i uimete de fiecare dat prin calitatea sa.

Pe locul doi, studenii au ales ntr-o proporie de 14%, o pasre: struul. Aceast pasre este una special: este cea mai mare i cea mai grea pasre n via. Acest lucru sugereaz faptul c sucurile Cappy sunt i ele privite ca fiind speciale. Au o calitate greu de contestat, n faa caruia concurena este uor de nvins. Oamenii sunt mulumii de produs i de felul n care acesta se prezint.

Urmtorul loc n corelaia marc/animal se afl pisica, cu un procentaj de 9%. Pisica este un animal de companie, prietenos cu oamenii, jucau, capabil s te binedispun i s i nsenineze ziua. La fel se ntmpl i cu sucurile Cappy, ele pot fi o companie bun n zilele n care 12

ne simim lipsii de energie sau vrem s ne relaxm. Ele pot oferi aceste lucruri oricnd i n orice moment. Cu acelai procentaj de 9% se afl animale precum: cinele si vulpea. Primul are aceleai asociaii ca i pisica, iar cel de-al doilea se refer la faptul c vulpea este un animal iret, care strnete curiozitatea i te surprinde cnd nu te atepi. La fel i marca Cappy ofer surprize consumatorilor de fiecare dat cnd lanseaz un nou produs pe pia. Cu un procentaj de 4% se numr: porcul, vrabia, maimua, broasca, hipopotamul, gazela, papagalul, iepurele i bursucul. 3.4 Corelaia marc/ sport Sport Volei Fotbal Atletism Fitness Tenis Jogging Golf Canotaj Cross Hochei Barschet Handball Dans modern Gimnastic Total Nr apariii 5 1 1 1 3 3 1 2 1 1 1 1 1 1 23

13

Tabel 5-Test Sport

4% 4% 4% 4%

4%

4%

23%

4%

9% 4% 14% 14%

4% 4%

Volei Jogging Barchet

Fotbal Golf Handball

Atletism Canotaj Dans M odern

Fitness Cross Gimnastic

Tenis Hochei

Pe locul 1 n conotaiile marc/sport cu un procentaj de 23%, se afl voleiul, un sport care se desfoar n echip. Este un sport care stimuleaz , care ofer energie trupului i care ajut la comunicarea uman. Sucurile Cappy pot ajuta concurenii unui joc de volei s se simt n form, s le redea energia dup un meci epuizant i s anime atmosfera ntre prieteni.

Pe locul doi se afl tenisul i joggig-ul cu un procent de 14%. Aceste doua sporturi au aceleai conotaii ca i voleiul. Sucurile Cappy ajut la reenergizarea trupului i a minii dupa 2 ore de sport intens.

Urmeaz canotajul cu un procent de 9%. Dupa obinerea unei victorii, concurenii pot srbtori alturi de un pahar rece de suc de portocale Cappy, care s le dubleze starea de ctig i de fericire.

14

Sporturi precum: atletism,fitness,golf, cross, hochei, baschet, handball, dans modern i gimnastic sunt asociate cu sucurile Cappy deoarece, dupa practicarea acestora oamenii au nevoie de energia pierdut, de vitamine i de revitalizare. Toate aceste lucruri le pot gsi ntr-un singur pahar de Cappy. 3.5 Corelaia marc /vehicul Vehicul Avion Tir Cru Mini Cooper Pegeout Bugatti Mercedes Trsur Ford Biciclet Role Tramvai Cal Skoda Main Sport Volkswagen Triciclet Opel Total Nr apariii 1 1 1 2 1 1 1 2 1 3 1 1 1 1 1 1 1 1 23

n urma corelaie marc/vehicul 13 din cei 23 de studeni chestionai au ales cte un tip de vehicul, n timp ce restul de 10 au ales cte un model de main pentru a asocia marca Cappy cu tip de vehicul. 15

Tbl6 etVh u ae - s ei l T c

5 % 5 % 5 %

5 % 5 % 5 %

5 % 9 % 5 %

5 %

5 %

5 %

5 %

5 %

5 %

9 % 1% 4 5 %

Ai n v o Mc ds e ee r C a l

T i r T sr r u Sd k a o

Cu r Fr o d M n so ai pr t

M C pr ii o e n o Bi l t i c ce V W

P eu e ot g Re o l Tc l t ri e i c

B ai u t gt T mi r v a a Ol p e

Pe locul 1 n preferinele persoanelor chestionate se afl bicicleta ca vehicul, acumulnd un procentaj de 14%. Bicicleta este un vehicul accesibil ca pre, ceea ce sugereaz faptul c i oamenii consider marca Cappy accesibil ca pre. De asemenea dupa 2 ore de mers pe biciclet, oamenii au nevoie s i recapete energia pierdut i de multe ori au la ndemn o sticl de suc Cappy pentru a se rcori.

Pe locul doi cu un procentaj de 9%, se situeaz trsura, ca mijloc de transport. Acest lucru sugereaz faptul c sucurile Cappy sunt vzute ca un mijloc de delectare, de relaxare, de ieire din cotidian, de plimbare n natur. Acest lucru se poate realiza alturi de sucurile Cappy care ajut la formarea acestei atmosfere destines, ntr-un cadru natural si sntos. Printre tipurile de vehicul enumerate amintim: avion, tir, cru, role, tramvai, cal, triciclet, main sport. La categoria modele de maini au fost asociate : Dacia Logan, Pegeout, Bugatti, Mercedes, Ford, Skoda, VW, Opel i Mini Cooper. Ultima dintre ele a fost preferat printre corelaii, deorece este o main mic, uor de folosit i de cltorit. Sucurile Cappy sunt uor de pus n bagaj, au gramaje diferite i pot fi achiziionate foarte uor de pretutindeni. 16

Capitolul 4 Personalitatea mrcii Cappy ConcluziiRezultatele testului de asociere i metoda portetului chinezesc sunt elemente definitorii pentru a caracteriza marca Cappy prin ochii a 23 de consumatori cu vrste cuprinse ntre 20-22 de ani, cu hobby-uri i preferine diferite. Aceste rezultate pot constitui baza pentru urmtoarele campanii de promovare a produselor Cappy i pot ajuta la mbuntirea imaginii Cappy. Ele ajut la ntelegerea consumatorului, la descoperirea nevoilor i a preferinelor sale, pentru ca marca Cappy s furnizeze produse tuturor tipurilor de consumatori. n cadrul testului de asociere, peste jumtate din cei 23 de studeni chestionai au asociat marca Cappy cu suc. Acest lucru sugereaz c marca Cappy este o marc cunoscut pe pia buturilor rcoritoare din Romnia. Oamenii sunt familiari cu marca, o cunosc i de cele mai multe ori o consum n diferite circumstane. Scopul mrcii Cappy privind promovarea i renumele pe piaa de consum s-a realizat, deoarece oamenii o recunosc uor i tiu la ce folosete. De asemenea oamenii cunosc cel mai cunoscut tip de suc Cappy i anume cel de portocale. Din metoda portretului chinezesc reiese faptul c marca Cappy este consumat de personae de vrste diferite i este nu numai pe placul tinerilor ct i pe placul copiilor i a adulilor. n cadrul corelaiei marc/VIP au fost enumerate printre primele locuri persoane din massmedia: Andreea Marin, Cleopatra Stratan i Madonna. Aceste personaje sunt foarte cunoscute n peisajul monden i sunt apreciate pentru munca depus n carier i pentru succesul lor din toate domeniile. La fel ca i ele, marca Cappy este una foarte bine cunoascut de consumatori, acetia sunt mulumii de produsele Cappy i au ncredere n ele. Sucurile Cappy ofer energie, vitalitate, sntate i stare de bine consumatorilor. n cadrul corelatie marc/culoare, portocaliul ocup un loc frunta cu un procent de 72%. Acest lucru sugereaz faptul c oamenii tiu s recunoasc ambajalul Cappy n care de cele mai multe ori apare culoarea portocaliu. Marca sucurilor Cappy este una pe placul oamenilor, este sociabil si atractiv, inspir ncredere i sinceritate i atrage prin culoarea ei muli consumatori. Printre culorile enumerate se mai numr : rou, galben i verde. Acestea sunt culori cu un mare impact vizual, fiecare dintre aceste 3 culori regsindu-se pe ambalajele produselor Cappy.

17

Sunt culori pline de energie i vitalitate i ne duc cu gandul la aromele sucurilor Cappy: de mr verde, lmie, banana, portocale rosii, sau ciree . Pe primul loc n asocierea marc/ animal se afl veveria cunoscut sub numele de acrobatul lumii animalelor. Acest lucru sugereaz faptul c sucurile Cappy ofer energia de care avem nevoie pentru a ne simi din nou n for, pentru a ne simi siguri pe noi i pentru a ne tri viaa la maxim. Alegerea struului pentru a asocial marca Cappy sugereaz faptul ca sucurile Cappy sunt i ele privite ca fiind speciale. Au o calitate greu de contestat, n faa caruia concurena este uor de nvins. Oamenii sunt mulumii de produs i de felul n care acesta se prezint. Asocierea marc/sport a pus pe locul 1 voleiul, un sport care se desfoar n echip. Este un sport care stimuleaz , care ofer energie trupului i care ajut la comunicarea uman. Sucurile Cappy pot ajuta concurenii unui joc de volei s se simt n form, s le redea energia dup un meci epuizant i s anime atmosfera ntre prieteni. Toate sporturile numite presupun un efort fizic mrit, ele ne ajut s fim sanatosi, s avem vitalitate, s avem toate vitaminele si proteinele n corp pentru a da randament. Produsele Cappy sunt asociate cu aceste sporturi, avnd toate calitaile necesare ca, n momentul consumrii lor, oamenii s se simt plini de vitalitate. n asocierea marc/vehicul, bicicleta ocup primul loc cu un procent de 14%. Mersul pe biciclet consum energie, dar n acelai timp ne ine n form i ne asigur imunitatea n corp. Acelai lucru se ntmpl i cu sucurile Cappy a cror rol principal este de a oferi vitamine, nutrieni, minerale i fibre necesare creterii imunitii corpului. n concluzie se poate afirma faptul c marca sucurilor Cappy are un loc bine cldit pe piaa de consum, un loc pentru care s-a muncit mult nc de la ncepurile companiei Minute Maid. Produsul Cappy poate fi uor de recunoscut prin ambalajul su, prin culorile ambalajului i prin coninutul su, fiind printre puinele bauturi necarbogazoase de calitate de pe piaa buturilor rcoritoare. Consumatorii le consum deoarece au ncredere n calitatea pe care o au, pentru c le ofer ntr-un pahar de suc vitaminele de care au nevoie pentru a face fa stresului cotidian, dar mai ales pentru c marca Cappy nseamn sntate i stare de bine.

18

AnexNr ctr 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. Test de VIP Madonna Monica Columbeanu Smiley Mircea Geoana Emil Cioran Teo Trandafir Mihaela Radulescu Andreea Marin Cleopatra Stratan Cleopatra Culoare Portocali u Portocali u Portocali u Portocali u Portocali u Roz Portocali u Portocali u ------------Portocali Animal Veveri Porc Vrabie Veveri Veveri Pisic Stru Maimu Broasc Stru Hipopota m Gazel Cine Vulpe Veveri Papagal Vulpe Cel Iepure Cine Sport Volei Fotbal Atletism Fitness Volei Tenis Jogging Golf Canotaj Cross Jogging Canotaj Hochei Baschet Handball Dans modern Volei Tenis Jogging Tenis Vehicul Avion Logan Tir Cru Mini Cooper Pegeout Bugatti Mercedes Trsur Ford Biciclet Trsur Role Tramvai Cal Skoda Biciclet Mini Cooper Main Sport Volkswag percepie Sport Suc Suc Suc Suc Suc Rcoros Suc Suc Suc Gust Buturi Suc Suc Suc Suc Fructe Portocale Nectar Suc

Stratan u tefan Bnic Portocali JR Andreea Marin Ronaldo Dumitru Vlad Thalia Andreea Marin Mihnea Madonna Cleopatra Stratan Adela u Portocali u Galben Verde Gri Portocali u Portocali u Portocali u Portocali u Rou 19

21. 22. 23.

Portocala Chimicale Sport

Popescu Rzvan Lucescu Andreea Marin Andreea Marin

Portocali u Roz Portocali u

Bursuc Pisic Veveri

Gimnasti c Volei Volei

en Triciclet Opel Biciclet

20