24Fun Timisoara si Arad, nr. 325 22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

32
TIMI±OARA §i ARAD GRATUIT 32 DE PAGINI 22 MARTIE - 04 APRILIE 2013 ANUL VII NR. 325

description

24 FUN Timisoara si Arad va invita la o expozitie de exceptie la Muzeul de Arta, Setup va asteapta la aniversarea de 5 ani cu un concert Subcarpati, iar Lucian Mircu ne cheama la premiera filmului Domestic.

Transcript of 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325 22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

Page 1: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

TIMI±OARA §i ARAD

GRAT

UIT

32 D

E PA

GINI

22 MARTIE - 04 APRILIE 2013

ANUL

VII

NR. 3

25

Page 2: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013
Page 3: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

S UMAR

Tiraj: 15.000 de exemplare

Editor: ATU ADVERTISING Redac\ie: tel/fax: 0256 486774, [email protected] Adresa: Str. Tibrului nr. 12, Timi§oaraRedactor-§ef: ±tefan V[dineanu Editor-§ef: M[d[lina Chiriloiu PR: Andreea Ciobanu Publicitate: Mihai Nichitescu, Edina Rus[nescu, Sorina Velescu Distribu\ie: Valentin Oțet DTP: R[zvan Dr[gulescu Re\eaua 24-FUN: Director General: Alex. S[ndulescu Redactor ±ef: Marcela Petrache

Responsabilitatea pentru exactitatea informa\iilor revine exclusiv institu\iilor care le furnizeaz[

22 martie - 04 aprilie 2013

cursuri frumuse\e, s[n[tate minifun turism restaurante cluburi & baruri cafenele

loca\ii19202224272930

film expo evenimente culturale evenimente

info12141618

Mihai Dobrovolschi Zoltan Varga Corina Săftescu Dacian Șulți Seba 1394 Lucian Mircu

editorial46789

10

Aproape zilnic se întîmplă, în România, ceva de prima pagină. Şi, ca un făcut, nu există un scandal mai de Doamne-ajută fără să nu aibă implicat în el vreo faţă politică, mai palidă sau mai rumenă. Asta pentru că politicianul român e extrem de activ şi e ubicuu. E-n toate! Are cîte-un interes de apărat, un om de-al lui, un cont de-al lui. În plus, îi place enorm să fie mediatizat, să fie dat la ziar, la TV, chiar dacă nu întotdeauna e vorbit de bine. El ştie că repetiţia e mama-nvăţăturii, iar dacă numele său se va afla tot mai des pe buzele oamenilor, însemnă că a primit un pupic. Iar la alegeri sînt şanse să capete chiar o… ştampilă languroasă, aducătoare de

mandat nou, interese noi, oameni noi, conturi noi. El ştie că nu poate supravieţui în viaţa politică fără bani. Şi atunci face orice ca să-i facă. Dacă nu ştie cum – puţini afacerişti de meserie au migrat spre politichie – află reţetele de la noii săi colegi, mai vechi în branşă. De fapt, prima preocupare a unui ins ajuns într-o funcţie e să-şi facă repede un cheag pe care, apoi – preocuparea de bază –, să îl alimenteze. Cred că o explicaţie a modului în care arată societatea românească (i se pare cuiva că arată bine?) se datorează lipsei de interes a celor care ne conduc (sau ne-au condus). De multe ori, neprofesionalismul

poate fi – atît cît poate – suplinit de hărnicie şi de abnegaţie. Cu puţine excepţii (dar nu despre ele e vorba aici), nu avem profesionişti ai politicii. Suntem conduşi de oameni care s-au calificat la locul de muncă. Dar oare chiar s-au calificat? Cîte personaje politice au avut, în ultimii ani, cariere ascendente? Puţini, trist de puţin. Or, ei chiar sînt plătiţi din impozitele noastre ca să fie mai buni, mai apţi, mai competenţi. Să ştie mai multe şi să ne aducă mai aproape de mal. Însă informaţiile ce vin din zona economicului spun că anul acesta malul se va depărta. Dacă nu chiar se va surpa!

[email protected]

Se surpă malul pe noi?de Robert ±erban

foto

R[z

van

Voic

ules

cu

Page 4: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

4 z www.24fun.ro

smartass

Să ne privim

Puncţia socială Mihai Dobrovolschi

Am riscat. Mult. M-au rugat nişte oameni să fac un fel de start kick pentru teasing-ul unei campanii de atragere a atenţiei asupra violenţei conjugale. Ştiam că simpla enunţare nu va avea niciun efect, sîntem tot mai imuni la violenţă. Aşa că am convenit să luam în direct doi actori care jucau perfect personajul soţului violent. I-am lăsat un pic să abereze, după care i-am scos din direct. Lumea a luat foc.Că i-am scos prea tîrziu, că nu i-am contrat destul de violent, unii ascultători ne-au spus că nu o să mai asculte Guerrilla în vecii vecilor, ba chiar unii s-au hotărît să plece din ţară în urma emisiunii. Nenumarate mesaje care arătau de fapt un singur lucru: că problema există şi e, chiar dacă latent, foarte răspîndită. Societatea românească e foarte agresivă. Are şi de ce. Avem în spate generaţii care au trecut prin lucruri groaznice. Practic, fiecare dintre noi are, printre strămoşi, oameni cu drame umane care se transmit în diferite forme. E un spirit al furiei care se unduieşte deasupra apelor noastre curate. Puţini au ştiut să işi educe în mod normal copiii pe timp de război sau comunism. Iar copiii ăia sîntem noi sau părinţii noştri. Încă nu am învăţat, ca naţiune, iubirea. Sau am uitat-o.Cineva mi-a spus chiar că aşa ceva nu trebuie nici măcar discutat în spaţiul public. Eu nu cred asta. Eu cred că monstrul ăsta trebuie scos, trebuie arătat cu degetul, nu trebuie uitat sub pat. O să trăim în frică, ştiind că e acolo. Eu cred că e bine să lansăm o discuţie despre violenţa familială. Nu e o ruşine. Nu sîntem printre cele mai violente cupluri, dar nici printre cele mai senine.Iar femeile care suferă abuzuri, trebuie să aibă unde să se ascundă. Se construiesc adăposturi pentru ele, care, însă, nu le pot şterge frica de schimbare, de singuratate. Iar noi, barbatii, trebuie să dăm faţă în faţă cu monstrul din noi, cu patriarhatul rudimentar. Că uneori e prea tîrziu.

www.dobro.ro

Page 5: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 5

Page 6: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

6 z www.24fun.ro

monteme

De fiecare dată cînd Mircea Baniciu are programată vreo cîntare prin oraşul nostru, e clar ca lumina zilei că se pregăteşte ceva „finom“. Aşa a fost şi cu ocazia ultimei opriri a lui prin burgul nostru, executată într-o seară de marţi, într-un nou cuibuşor de nebunii dedicat muzicii de calitate care-şi spune Snake Club. Lumea, care a plătit 25 de lei pentru acest eveniment, n-a avut parte de invitatul special Josef Ioji Kappl, care, din cauza vremii nefavorabile din Germania, n-a mai aterizat la Timişoara. În schimb, Baniciu a venit cu Vladi Cnejevici („băiatul lui Laza Cnejevici“, după cum s-a prezentat acesta la faţa locului) şi „arădeanul“ Teo Boar, din peisaj nelipsind nici sârbul Dejan de la butoane. Cele două reprize muzicale au inclus o sumedenie de momente haioase, fiindcă se ştie bine că Baniciu este şi un bun povestitor, nu numai cîntăreţ şi compozitor. S-au auzit şi piese Pasărea Colibri sau Phoenix, dar şi aplauze la scenă deschisă.

Alături de veterani, s-au simţit la fel de bine şi o sumedenie de tineri, iar autografele au făcut şi ele parte din peisaj. A fost chiar şi o bucăţică din „Vara nu dorm“, a lui Connect-R. La mişto, desigur. Dincolo de toate, Baniciu are un şarm aparte, care nu constă neapărat în cîntecele pe care le interpretează neapărat. E simplu, direct, natural şi ştie să facă entertainment de calitate. La faţa locului am aflat şi care este marca preferată de vodkă a lui Baniciu. Psst, nu am voie să divulg secretul. Ceea ce pot spune este că se pregăteşte la greu opera rock Meşterul Manole. Şi că Baniciu îşi doreşte o împăcare cu Nicu Covaci, cu care a avut atîtea divergenţe în ultima vreme. Dincolo de toate, am (re)aflat cum e să participi la un concert mişto.

www.zoltanvarga.blogspot.ro

Simplu, natural, entertainment de calitate

Cîntare de familie cu Mircea Baniciu şi gaşca

Zoltan Varga

Page 7: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 7

Voi înspre ce alergaţi?

Maraton

Corina S[ftescu

Ne antrenăm ani de zile să fim mai buni, mai deştepţi, mai informaţi, mai pregătiţi, şi apoi: pe locuri, fiţi gata... START! O luăm la fugă, nenorocind pămîntul de sub picioare. Transpirăm, obosim, ne întindem muşchii şi ne subţiem tendoanele, ne forţăm limitele şi ne scobim cearcăne adînci sub ochi, cu gîndul la FINISH. O viaţă mai bună, o familie fericită, o carieră de succes, fiecare aleargă către altceva.Pe măsură ce parcurgem distanţe din ce în ce mai mari, mărim viteza, pînă cînd nu mai vedem decît în ceaţă oamenii pe lîngă care trecem şi lucrurile pe care le lăsăm în urmă. Nu ne pasă de ele, vom întîlni alţi oameni, vom face alte lucruri, mai măreţe. Alergăm.Alergăm şi, cînd ajungem în sfîrşit la FINISH, încetinim pentru o secundă ritmul şi zîmbim lacomi, cu ochii către următoarea destinaţie. Apoi grăbim din nou pasul şi, cînd ne lasă puterile, ne hrănim voinţa cu cafea şi poveşti de succes citite în reviste cu pagini groase şi lucioase. Alergăm. „Dacă nu tragi de tine acum, cînd eşti tînăr, cînd să o mai faci?” e întrebarea care ne pompează din cînd în cînd adrenalină în sînge. Şi alergăm în continuare.Alergăm pe lîngă prieteni, vorbim cu părinţii din fugă şi nu ne putem bucura de nimic care ar necesita să stăm o clipă locului. Punem micile ralizări deoparte, într-un colţ, să le avem cînd o să terminăm maratonul. Partea proastă e că unii nu îl termină niciodată. Sfîrşesc doborîţi undeva, la marginea pistei, cu muşchii zvîcnind şi cu privirea ţintită în depărtare, la următorul FINISH.

www.corinasaftescu.com

blog de h`rtie

Page 8: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

8 z www.24fun.ro

La prima vedere, istoria pare o joacă, o adunatură de informaţii puse cap la cap care să arate secvenţa

cronologică a evenimentelor din trecut şi, dacă se poate, să ofere şi un punct de vedere pe care să îl adoptăm sau, după caz, să-l combatem.Dar istoria nu este deloc o joacă, iar acea adunatură de informaţii necesită o răbdare şi o fineţe cum mulţi nu şi-ar putea închipui. Unde mai pui că astăzi istoriile se clasifică în mai multe categorii. Ideologiile işi fac locul şi, astfel, se creează un amalgam de istorii din care cu greu alegem şi devine din ce în ce mai anevoios să ne identificăm.De la Herodot încoace, istoria a progresat şi s-a întins peste o sumedenie de domenii, ea nu mai este doar raportul de final al unui război, ea poate deveni istoria unei familii, feminismului, unui anumit oraş etc.. Unde mai punem că istoria a trecut de real şi s-a deplasat spre imaginar: istoria unei idei, istoria unei închipuiri.Ca într-un manual pentru istorici, Lucian Boia ne învaţă cum să privim şi să catalogăm istoria, ne trece prin toate punctele de vedere pe care ar trebui să le avem şi ne arată unde se află capcanele de care trebuie să ne ferim. Pas cu pas, capitol cu capitol, realizăm cît de complexă este istoria şi cît de greu este să extragem nişte informaţii importante pentru a putea determina anumite evenimente, totul devine mult mai vast decît am avut impresia.

www.carturesti.ro

carte

Manual pentru istorici

Jocul cu trecutul

Dacian ±ul\i

Page 9: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 9

Post fără radio

Rioooooooooot

Seba 1394

Am o problemă. Ascult radio. Ascult toate, chiar toate staţiile din FM şi AM. Soţia mea e uimită „cum naiba poţi să asculţi aşa ceva”, fi ica-mea e plictisită „iar prostiile tale, tată?”, colegii şi prietenii au impresia că glumesc… Mă relaxează muzica populară cînd ies din club dimineaţa, prefer să aud slujba de la biserică în trafi cul infernal al amiezei şi încerc să îmi dau seama despre ce e vorba cînd se vorbeşte în limba celor mai „mici” minorităţi. Chiar apreciez toată paleta asta exotică pe care mi-o oferă un lucru atît de simplu. Nu e mereu distractiv, şi se trag concluzii serioase acolo. Ca de exemplu, că trupe românesti de rock nu prea mai apar. Sau că stadionul Stamford Bridge nu e chiar aşa fain. Jur că văd viaţa altfel de cînd ascult zilnic opiniile personale ale actriţei/cîntăreţei cu Cerbul de Aur şi o participare onorabilă la Eurovision sub centură. Nu am mai avut aşa un sentiment de apartenenţă la comunitate de cînd stăteam în căminul studenţesc. Acum ma încearcă provocări noi, îmi vine să ma implic. Cum să fac să îi dau, realizatorulului emisiunii de dimineaţă, puterea de a merge mai departe, acum, că l-a părăsit subit colegul? Abia aştept să aud şi părerea lui şi să văd cum îi place noua “cameră”. E priveliştea altfel de acolo? Cert este că, orice fac, ştiu din minut în minut cît e ceasul, pentru că aproape toate intervenţiile încep sau se termină cu ora exactă. Mă simt mult mai bine ştiind că trafi cul e decongestionat în Bucureşti şi nici nu pot să vă spun cît de rău îmi pare cînd pierd datele meteo sau horoscopul.Prea mult, dintr-un lucru bun, strică. Anunţaţi-mă şi voi ce mai e nou la radio în FM şi promit să ascult. Dar nu acum, că ţin regim. Ţin post fără radio. Există o alternativă la radioul convenţional. Se numeşte Radio AnonimTM. Emite în fi ecare marţi din diverse locuri. De exemplu, Riooooooooooot e în Café-Mode Unirii, pe 2 aprilie de la ora 18.

www.radio.anonimTM.ro

one love!

Page 10: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

10 z www.24fun.ro

videodrom

De Adrian Sitaru

Domestic: o comedie “faunatastică”

Lucian Mircu

Domestic, ultimul lungmetraj de Adrian Sitaru (Pescuit Sportiv) are premiera naţională în 22 martie. La Timişoara nu intră la multiplex şi nici la cinema Timiş (din lipsa unui proiector digital). Sitaru a ţinut ca filmul lui să aibă parte de o proiecţie în condiţii decente, ca şi la Deva (oraşul natal) sau Sibiu. Mai mult, casa lui de producţie suportă costurile (închirierea sălii şi a echipamentului). L-am întrebat de ce face acest efort. “Ţin să fie o sală drăguţă în care omul să se simtă bine, că de-aia vine la film şi să se înţeleagă ce vorbesc actorii”. Dincolo de calitatea proiecţiei, Adrian Sitaru se simte legat de Timişoara pentru că aici a descoperit filmul în studenţie, prin programele de cinematecă ale lui Nicolae Ţăranu. În Domestic, Sitaru aprofundează relaţia omului cu “lumea necuvîntătoarelor” pe care o explorase în scurtmetrajele Lord şi Colivia. Debutează acum (pe lîngă doi copii) o pisică, un iepure, un cîine şi o găină. ”În general se ştie că e o dificultate sporită să faci filme cu animale şi copii. Dar am fost norocos, pentru că nu poţi să regizezi animale. Le-am ales aşa cum mi le imaginam şi pe cele care îmi plăceau cum arată.” Pe lîngă dialogurile naturale şi amuzante, filmele lui Adrian Sitaru dezvăluie şi o preocupare constantă pentru mister. “Probabil am citit prea multe basme cînd eram mic”. Regizorul va fi prezent la Timişoara, împreună cu echipa filmului Domestic, la premiera de gală de sîmbătă, 23 martie, ora 19, la sala liceului de Artă “Ion Vidu”. Filmul va mai rămîne trei zile în aula BCUT.

www.mareleecran.net

Page 11: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 11

Page 12: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

12 z www.24fun.ro

±APTE PSiHOPA|i ±i UN C~iNE

Scenaristul §i regizorul laureat cu Oscar, Martin McDonagh ne prezint[ o comedie neagr[, `necat[ `n s`nge §i burdu§it[ cu vedete. Marty (Colin Farrell) este un scenarist care viseaz[ s[-§i duc[ la bun sf`r§it scenariul “±apte psihopa\i”. Billy (Sam Rockwell) este cel mai bun prieten al lui Marty, actor f[r[ slujb[ §i ho\ de c[\ei cu jum[tate de norm[, care \ine mor\i§ s[-l ajute pe Marty, cu orice pre\. Hans (Christopher Walken) este complicele la f[r[delegi al lui Billy, un om religios cu un trecut violent. Charlie (Woody Harrelson) este gangsterul psihopat al c[rui c`ine tocmai l-au furat Billy §i Hans. Charlie e imprevizibil, extrem de violent §i n-ar asta o secund[ pe g`nduri s[ ucid[ pe oricine ar fi implicat `n acest furt. Marty o s[ primeasc[ toat[ inspira\ia de care are nevoie, dar o s[ fie el capabil s[ stea `n via\[ destul de mult ca s[ termine cel mai tare scenariu din cariera lui de p`n[ acum?

SEVEN PSYCHOPATHSMarea Britanie, SUA (2012)Regia: Martin McDonagh Cu: Sam Rockwell, Woody Harrelson, Colin Farrell ComedieDurata: 110 minuteTIMI± – TIMI±OARA 22 – 27 martieV-M: 16.00, 18.00, 20.00

HOBBiTUL: O C{L{TORiE NEA±TEPTAT{

Aventura urm[re§te c[l[toria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expedi\ie de propor\ii epice, pentru a redob`ndi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepus[ mas[ de vr[jitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se al[tur[ unui grup de treisprezece gnomi, condu§i de legendarul r[zboinic Thorin Scut de Stejar. C[l[toria lor `i va purta `n |ara Pustiet[\ii, pe t[r`muri `n§el[toare, pline de goblini, wargi, orci, §i vr[jitori.De§i \inta lor se afl[ la r[s[rit, c[tre Muntele Singuratic, ei trebuie mai `nt`i s[ treac[ prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o `nt`lne§te pe creatura care `i va schimba via\a pentru totdeauna... Gollum. Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, ne§tiutorul Bilbo Baggins nu doar c[ descoper[ `n el `nsu§i un curaj §i o ingeniozitate care `l surprind §i pe el, dar intr[ §i `n posesia “pre\iosului” inel al lui Gollum, cu calit[\i misterioase §i foarte folositoare. Un simplu inel de aur, de care se leag[ soarta `ntregului P[m`nt de Mijloc `ntr-un mod pe care Bilbo nici nu §i-l poate imagina `nc[.

THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY SUA (2012)Regia: Peter Jackson Cu: Martin Freeman, Richard Armitage, Ian McKellen Aventuri / FantasticDurata: 166 minuteTIMI± - TIMI±OARA 29 martie – 03 aprilieV-M: 16.00, 19.00

22 martie - 04 aprilie 2013

Page 13: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 13

Page 14: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

14 z www.24fun.ro

TIMI±OARAAXA ART GALLERYStr. Lucian Blaga 8Tel. 0356 435734L-V: 09.00- 19.00Expozi\ie de pictur[Expune: Costin Br[teanuExpozi\ie permanent[

CALPE GALLERYStr. Hector nr.1 Bastion Theresia , corp DTel: 0724 380303Ma-V: 16.00-20.00 www.calpegallery.roExpozi\ie de pictur[„Redistrugere”Expune: Adrian Sandu(12 – 30 martie)

CENTRUL CULTURAL GERMANStr. Augustin Pacha nr. 2 (intrarea principal[ str. Boc§a nr. 2)Tel: 0256 407058

GALERIA HELIOSPia\a Victoriei 6; Tel. 0256 492452L: 12:00-20:00; Ma-V: 10:00-20:00S: 11:00-15:00Expozi\ie de pictur[„De la Sighi§oara p`n’ la Timi§oara, via Balcic ”Expune: Ion-Aurel G]rjoab[(04 – 16 aprilie)

GALERIA CALINAStr. M[r[§e§ti 1-3Tel. 0256 498856Expozi\ie de fotografie„Barabancea & Borduz”Expun: Mihai Barabancea, Tudor Borduz(25 februarie – 25 martie)

INSTITUTUL CULTURAL FRANCEZBd. C. D. Loga 46Tel. 0256 490 544Expozi\ie de cuvinte„Dis-moi dix mots ”Expozi\ie organizat[ de c[tre Ministerul Culturii §i al Comunic[rii (01 – 31 martie)

JECZA GALLERYCalea Martirilor 51/45P-\a Victoriei, nr.5Tel. 0256 482056

GALERIA TRIADECalea Martirilor 51/45Tel. 0256 482056

INFOCENTRU TURISTICStr. Alba Iulia 2; Tel. 0256 437 973Expozi\ie de art[ fotografic[ subteran[ „~ntuneric §i lumin[”Expune: Asocia\ia Speologic[ Prusik(20 martie – 10 aprilie)

MUZEUL DE ART{ TIMI±OARAPia\a Unirii 1Tel. 0256 491592Ma- D: 10:00-18:00; L: ~nchiswww.muzeuldeartatm.roExpozi\ie de gravur[ §i fotografie de r[zboi“Goya – Cronicarul tuturor r[zboaielor”(02 februarie – 31 martie)Expozi\ie interna\ional[ despre §vabii dun[reni(07 martie – 14 aprilie)Expozi\ie de pictur[„ROMA corp uban”Expune: Sorin Scurtulescu(02 – 14 aprilie)Expozi\ie permanent[ de Art[ European[ sec. XVI-XXExpozi\ie permanent[ de Art[ Contemporan[ B[n[\ean[ Expozi\ie permanent[ de Art[ Decorativ[Bilet intrare: 5 RON

MUZEUL PRESEI SEVER BOCUStr. Lorena 35 (Jimbolia)Tel. 0256 361463Expozi\ie de pres[ literar[ §i presa secolului al XIX-leaExpozi\ie permanent[

MUZEUL SATULUI B{N{|EANAleea CFR 1, Tel. 0256 225588Ma-D: 10:00-18:00Expozi\ie permanent[ de arhitectur[ popular[

Expozi\ie de art[ §i port popular(expozi\ie cu v`nzare)

ARADCOMPLEXUL MUZEAL ARADExpozi\ii permanenteSec\ia arheologie §i istorie: preistorie, civiliza\ia dacic[ §i daco- roman[, epoca migra\iilor, evul mediu timpuriu (arme, unelte, podoabe, docu-mente); Revolu\ia de la 1848/1849 `n Transilvania, Aradul `n lupta pentru unitate na\ional[ `n secolele XIX- XX, Aradul interbelicSec\ia art[:Arta Rom]neasc[ `n secolele XIX- XXArta Universal[ din secolele XVI- XIX (§colile italian[, flamand[, olandez[, francez[, german[, austriac[, maghiar[)Arta decorativ[ european[ §i oriental[ (mobilier, tapiserie, por\elan, covoare orientale)Artele spectacolului (teatru, muzic[, cinema)Sec\ia §tiin\e ale naturii: colec\ii de mineralogie, paleontologie, flora §i fauna jude\ului Arad.

Page 15: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 15

Page 16: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

16 z www.24fun.ro

TIMI±OARA

TEATRUL NA|iONAL MiHAi EMiNESCUStr. M[r[§e§ti 2; Tel. 0256 49990Fax: 0256 201288Biletele se g[sesc la: Agen\ia TNTTarif normal: 15 RONElevii, studen\ii, pensionarii: 5 RON

REVIZORULUn spectacol de Petru Vutc[r[uSala 2(vineri, 22 martie, ora 19.00)

GAI|ELEUn spectacol de Ion-Ardeal IeremiaSala Mare(s`mb[t[, 23 martie, ora 19.00)

OXIGENRegia artistic[: Alexandru Mih[escuStudio 5(duminic[, 24 martie, ora 19.00)

BOALA FAMILIEI MUn spectacol de Radu AfrimSala 2(miercuri, 27 martie, ora 19.00)

DUMNEZEU E UN MAFIOTUn concept de Doru IosifStudio 5(miercuri, 27 martie, ora 19.00)

NOP|I CU ISADORAReia artistic[: Sabin PopescuSala Mare(miercuri, 27 martie, ora 19.00)

TERMINAL – AEROPORT 3Regia artistic[: Ion-Ardeal IeremiaStudio 5(duminic[, 31 martie, ora 19.00)

CENU±{REASAUn spectacol de Mirela PuiaSala Mare(luni, 01 aprilie, ora 10.30)

ADAM ±I EVAAdaptare: Alexander HausvaterSala 2(mar\i, 02 aprilie, ora 11.00)

PINOCCHIOUn spectacol de Mirela PuiaSala Mare(miercuri, 03 aprilie, ora 10.30)

IAACOVI ±I LEIDENTALUn spectacol de Mihaela LichiardopolStudio 5(joi, 04 aprilie, ora 12.00)

Deutsches Staatstheater TemeswarTeatrul German de Stat Timişoara

TEATRUL GERMAN DE STATStr. M[r[§e§ti 2Tel. secretariat: 0256 201291 Bilete: Mar\i p`n[ Vineri: 10.00-15.00 §i 17.00-19.00, S`mb[t[: 10.00-15.00, precum §i cu o or[ `nainte de `nceperea spectacolului. Rezerv[ri: 0256 435743

CUPLUTONIU – FURIILE ±I MARELE R{ZBOIRegia artistic[: Radu-Alexandru NicaCuib d’Arte(duminic[, 24 martie, ora 19.30)

TITUS ANDRONICUSRegia artistic[: Brian MichaelsSala TGST(joi, 28 martie, ora 19.30)

NE~N|ELEGEREARegia artistic[: Bocsárdi LászlóSala TGST(vineri, 29 martie, ora 19.30)

TEATRUL MAGHiAR DE STAT CSiKY GERGELYStr. Alba Iulia 2Tel. 0256 343814

Fax: 0256 494029M: 0740 [email protected]

VREMURI DE PACERegia artistic[: Gálovits Zoltán Sala Mare(mar\i, 26 martie, ora 19.00; miercuri, 27 martie, ora 19.00)

TEATRUL PENTRU COPii ±i TiNERi „MERLiN”Bd. Regele Carol I, nr.3Tel. 0256 493049; 0356 101730Email: [email protected]

SCUFI|A RO±IERegia artistic[: Horia Dan IonescuSala Merlin(duminic[, 24 martie, ora 11.00)

CR{IASA Z{PEZIIRegia artistic[: Mihaela Lichiardopol Sala Merlin(duminic[, 24 martie, ora 17.00)

ALADIN Regia tehnic[: Vasile DolgaSpectacol organizat cu ocazia Campaniei Na\ionale UNITER – Arti§ti pentru arti§tiSala Merlin(miercuri, 27 martie, ora 10.30)

Page 17: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 17

TEATRUL STUDEN|ESCTHESPiSBd. Regele Carol I, no.9

A±TEPT~NDU-L PE SPECTATORDup[ Matei Vi§niec~n cadrul Zilei Mondiale a Teatrului(miercuri, 27 martie, ora 20.00)

E PUR SI MUOVE – PREMIER{24 Ore de Teatru 2013, edi\ia a XI-a(vineri, 29 martie, ora 14.00)

DOU{ZECI±ITREI24 Ore de Teatru 2013, edi\ia a XI-a(vineri, 29 martie, ora 04.00)

VERDE24 Ore de Teatru 2013, edi\ia a XI-a(vineri, 29 martie, ora 16.00)

IONA24 Ore de Teatru 2013, edi\ia a XI-a(vineri, 29 martie, ora 17.00)

OPERA NA|iONAL{ ROM}N{ TiMi±OARAStr. M[r[§e§ti 2; Tel. 0256 433020Agen\ia de bilete: 0256 201286Email: [email protected]: www.ort.ro

BAL MASCATOper[ `n trei acteMuzica: Giuseppe Verdi(duminic[, 24 martie, ora 19.00)

FiLARMONiCA „BANATUL”Bd. C.D.LOGA 2, et.2Tel. 0256 492521; 0256 495012Bilete: 09.00-13.00 §i cu o or[ `naintea `nceperii concertului.

CONCERTUL ANIVERSAR BEGA BLUES BAND - 30 de ani Sala Capitol(vineri, 22 martie, ora 18.30)

PIANUL C{L{TORHoria MihailSala Capitol(luni, 25 martie, ora 19.00)

CONCERT VOCAL-SIMFONICDirijor: Wolfgang Gröhs (Austria) Sala Capitol(joi, 28 martie, ora 19.00)

AU{LEU TEATRU & SC}R| LOC LEJERStr. Zoe 1 (`n parcul Doina)Tel. 0724 592379; 0745 777035Email: [email protected][ri la telefon: 0751 892340

S{PT{M~NA TEATRULUI:

CIRCUS MUNDI~nscenarea: Ovidiu Mih[i\[(luni, 25 martie, ora 19.30)

FERMA ANIMALELORAdaptarea §i `nscenarea: Ovidiu Mih[i\[(mar\i, 26 martie, ora 19.30)

ST{TEAM ~NTIN±I PE PAT~nscenarea: Ovidiu Mih[i\[(miercuri, 27 martie, ora 19.30)

DIABOLUS EX MACHINA~nscenarea: Ovidiu Mih[i\[(joi, 28 martie, ora 19.30)

DRAG{ ELENA~nscenarea: Ovidiu Mih[i\[(vineri, 29 martie, ora 19.30)

SP{L{TORUL DE CREIER~nscenarea: Ovidiu Mih[i\[(s`mb[t[, 30 martie, ora 19.30)

O NOAPTE FURTUNOAS{~nscenarea: Ovidiu Mih[i\[(duminic[, 31 martie, ora 19.30)

ASOCiA|iA CULTURAL{NOUA ACROPOL{Str. T. Cipariu 5, ap. 2L-V: 18.00-21.00www.noua-acropola.ro

DE CE MINT OAMENIIPrelegere filosofic[Conferen\iar: Alis Brebu(s`mb[t[, 23 martie, ora 18.00)

MAI PU|IN STRESPrelegere filosofic[Conferen\iar: Monica Varga(s`mb[t[, 30 martie, ora 18.00)

iNSTiTUTUL CULTURALFRANCEZBd. Loga 46; Tel. 0256 490 544

LES JOURNÉES DU FILM FRANCOPHONE – SPÉCIAL AFRIQUEAula Magna – Universitatea de Vest din Timi§oara(26 – 28 martie)

CENTRUL CULTURAL GERMANStr. Dr. Liviu Gabor, nr. 1Tel: 0256 407058

FUNDA|iA RUBiNStr. Regiment 5 V`n[tori, nr.8(Pia\a Unirii)Tel. 0356 442 770

CAMPIONATUL NA|IONAL DE CARCASSONNEPapillon Café(joi, 14 aprilie, ora 14.00)

LiBR{RiA C{RTURE±TiStr. Mercy, nr. 7 (Unirii)Str. Demetriade, nr.1 (Iulius Mall )

KINOMATOGRAF – GANZ NAH BEI DIRProiec\ie de film german(joi, 28 martie, ora 18.30)

ARAD

TEATRUL iOAN SLAViCiBd. Revolu\iei, nr.103Tel. 0257 280016

ORCHESTRA TITANICRegia artistic[: Alexander Hausvater Sala Mare(joi, 28 martie, ora 19.00)

OPERA – GALERIA Regia, decorul, coregrafia: Andrea Ladanyi Sala Mare(s`mb[t[, 30 martie, ora 19.00)

CEI MARI, CEI MICIRegia artistic[: Ioan Peter PitSala Studio(duminic[, 31 martie, ora 19.00)

FiLARMONiCA DE STATPta G. Enescu 1tel. 0257 281554

fax. 0257 280519 [email protected]

RECITAL CAMERALVioar[: Dorel B`lcVioloncel: Cristina Dr[goiPian: Diana Gangan(vineri, 22 martie, ora 19.00)

MEDALION GIUSEPPE VERDIDirijor: Dorin Frande§(joi, 28 martie, ora 19.00)

Page 18: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

18 z www.24fun.ro

VINERI22 MARTIE

CHEFURI

CLUB VIENAKaraoke PartyOra 22.00

DAOSConcert Implant pentru Refuz Coma §i AltarOra 21.00

D’ARC CLUBFriday, bloody fridayMusic By Georgia Ora: 22.00

EL CHERevolutionary Friday by DJ Kuky Ora: 21.00

S~MB{T{23 MARTIE

CHEFURI

CLUB VIENAAll Types MusicOra 22.00

DAOSConcert AlternosferaOra 21.00

D’ARC CLUBSaturday PartyOra 22.00

EL CHESaturday On The RocksOra: 22.00

SETUPConcert Subcarpa\iOra 22.00

DUMINIC{24 MARTIE

CHEFURI

EL CHELive Acoustic - Alex AnkaOra: 22.00

LUNI25 MARTIE

CHEFURI

OPERA NA|IONAL{Concert Tudor GheorgheOra 19.00

MAR|I26 MARTIE

CHEFURI

EL CHEDeep VibesElectronic music party Ora 21.00

MIERCURI27 MARTIE

CHEFURI

CLUB VIENAStudent Party10% discount for studentsOra 22.00

EL CHERaggae Party by Megga DillahOra 21.00

JOI28 MARTIE

CHEFURI

CLUB VIENARock PartyOra 22.00

DAOSWorld in a hole tour Part IIOra 21.00

EL CHEPsycho-PartyCu studentii de la Psiho Ora 22.00

VINERI29 MARTIE

CHEFURI

CLUB VIENAKaraoke PartyOra 22.00

DAOSConcert ROAOra 21.00

D’ARC CLUBFriday, bloody fridayMusic By Georgia Ora: 22.00

EL CHERevolutionary Friday by DJ Kuky Ora 22.00

S~MB{T{30 MARTIE

CHEFURI

CASA STUDEN|ILORConcert byronOra 20.00

CLUB VIENAAll Types MusicOra 22.00

DAOSConcert UrmaOra 21.00

D’ARC CAFETM PressureOra: 21.00

EL CHESaturday On The Rocks Ora: 22.00

SETUPHigh Kulture meets Mighty BoogieOra 22.00

DUMINIC{31 MARTIE

CHEFURIEL CHELive Acoustic by Alex AnkaOra 21.00

LUNI01 APRILIE

CHEFURI

PORKY’S PUBStand-up Comedy cu CostelOra 19.30

MAR|I02 APRILIE

CHEFURIDAOSConcert Caritabil: Phaser, Sonatic, Beck Corlan & friends, Chris Jacob & Band; Ora 21.00

EL CHEDeep VibesElectronic music party; Ora 21.00

MIERCURI03 APRILIE

CHEFURICLUB VIENAStudent Party10% discount for studentsOra 22.00

EL CHERaggae Party by Megga DillahOra 21.00

JOI04 APRILIE

CHEFURICAFE VIENARock Party; Ora 22.00

DAOSConcert Kokomo, Nomega §i Kultika; Ora 21.00

D’ARC CLUBWe Love ThursdaysOra 22.00

EL CHEMike Godoroja & Blue Spirits – Live concert; Ora 21.00

Page 19: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 19

BABEL CENTERSpl. Tudor Vladimirescu 9/9 Tel: 0256 244400Mail: [email protected]: www.babelcenter.roCentru acreditat de Ministerul Educa\iei §i Ministerul Muncii, Centru examinare TOEFLibt.Cursuri de englez[, german[, italian[, spaniol[, francez[, olandez[,rom]n[ pentru str[ini. Preg[tire pentru examenele interna\ionale (CAE, IELTS, TOEFL, BEC). Certific[ri na\ionale. Speciali§ti `n Business English.

CENTRUL CULTURAL GERMAN TiMi±OARA Partener acreditat Goethe-Institut Centru de examinare Goethe-Institut ( A1, A2, B1, B2, C1)Str. Dr. Liviu Gabor nr. 1 (`n spatele Spitalului de copii L. |urcanu); Tel: 0256 407058,0785 257521Mail: [email protected] de limba german[ pentru

adul\i, nivelurile A1-C1, german[ medical[. Cursuri de limba ger-man[ pentru copii §i adolescen\i. Cursan\ii no§tri beneficiaz[ de manuale incluse `n pre\ul cursului, de reduceri substan\iale la examenele Goethe-Institut, de acces gratuit la bibliotec[ §i la centrul de studiu individual. Cursuri de limba rom]n[ pentru str[ini.

EDUKUBE ofer[ cursuri de formare pe termen scurt `ntr-un format condensat, atractiv §i proasp[tCursuri Proiectare CAD; Cursuri de design grafic; Cursuri de design WEB; Cursuri modelare 3D; Cursuri Foto §i Procesare Digital[; Cursuri de Business English.Informa\ii §i inscrieri la info@edu-kube sau telefon – 0356 452774

FUNDA|iA RUBiNP-\a Unirii nr. 8Tel: 0356 442770, 0724 300859. Curs de Fotografie acreditat de Ministerul Educa\iei, Cercet[rii §i Tineretului, §i Ministerul Muncii, Familiei §i Egalit[\ii de ±anse.

Reducere de 20% pentru studen\i §i elevi.

iNTERNATiONAL HOUSE Funda\ia INTERNATIONAL FORUMBd. C. D. Loga, nr. 11 Tel.: 0256 490593. Fax: 0256 295077 Mail: [email protected] Web: http://www.ihtm.ro. TRAINING LINGVISTIC §i COMUNICARE adresate diverselor categorii de doritori: adul\i, copii,

adolescen\i, firme private sau publice §i manageri. Centru de examinare al LCCI - LondonChamber of Commerce and In-dustry. Limbi predate: ENGLEZ{, GERMAN{, ITALIAN{, SPANIOL{, JAPONEZ{, ROM}N{ pentru str[ini.

iT ACADEMY PROGRAMEOS RomaniaStr. Treboniu Laurean, nr. 5Tel: 0256 498172; www.eos.ro, [email protected]. Programul Micro-soft IT Academy este un program educa\ional r[sp`ndit `n `ntreaga lume §i conceput pentru a permite institu\iilor de educa\ie s[ ofere cursuri de excep\ie utiliz`nd celemai noi tehnologii Microsoft®.

www.ihtm.ro

Înscrie-te ACUM la cursurile de engleză, germană, italiană, japoneză sau spaniolă.

Consultanță individuală. Tarife reduse pentru elevi, studenți, membri de familie. Orar: luni - vineri, orele 10-19, sâmbătă orele 10-13.

Info 0256 / 490 593

Studiază o limbă străină de plăcere.

Page 20: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

20 z www.24fun.ro

TIMI±OARAATHENA HOSPiTALCENTRU DE FERTILIZARE IN VITRO ±I INFERTILITATE, Laborator de analize, centru de diagnostic prenatal, chirurgie general[, obstretic[-ginecologie, ortopedie §i traumatologie, urologie, ORL, chirurgie cardio-vascular[. Calea Aradului 113; Tel: 0256 270000; Fax: 0256 275607Mail: [email protected]

BODY SLiM SPABd. Mihai Viteazu nr. 30

Tel: 0256.464.515L-V: 10.00-21.00, S: 10.00-20.00; Mail: [email protected] www.bodyslimspa.ro

BEAUTY CENTERStr. Iancu Flondor nr. 12-14, Tel: 0256 242278, 0256 242279, 0731 270914, 0371 306291, Mail: [email protected], www.beautycentertm.ro

CLUBSTiL-EUROPAFitness, saun[, solar, kinetotera-pie, aerobic §i step-aerobic, taebo, arte mar\iale copii. Str. Aries 19 (Casa Tineretului) Tel: 0256 489830

L-V: 09.00-24.00, S: 09.00-22.00, D: 10.00-14.00

CLiNiCA PROFiLAXiSStr. 1 Decembrie 1918 nr. 106; Tel/Fax: 0256 288782Mail: [email protected]

SMARTFiTHealth & Fitness Studio Bd. Cet[\ii (col\ cu Calea Torontalului)Tel: 0356 453124, 0724 728 471Mail: [email protected]: 07.00-23.00, D: 11.00-16.00

NO MAS VELLOIulius Mall (etaj l`ng[ Inter Sport)Tel: 0256 223344, 0740 100359Mail: [email protected]

MiRACOLUL PLANTELORPia\a Unirii, str. Vasile Alecsandri, nr. 7 (col\ cu Eugeniu de Savoya)www.miracolul-plantelor.roDeschis: L-D: 07.30 - 00.30Suplimente naturiste, parafarma-ceutice, cosmetice naturale §i alimente bio.

MiHAi MiLOiUStr. Putna, nr. 1; Tel: 0723 284748

Cel mai complet magazinde tenis din Timişoara

Produse Volkl şi Tretornla preţ de importator

Rachete de testRacordaje profesionisteMingi de tenisAccesorii tenis

TENNIS SHOPNOURACORDĂRI

RACHETE

30 LEI B-dul Iosif Bulbuca nr. [email protected]

www.helios-sport.ro

Page 21: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 21

HELiOS SPORT CLUBB-dul Iosif Bulbuca, nr. 21 (fost L. Rebreanu)Tel: 0256 463818, 0743 969486Clubul dispune de: 3 terenuri de tenis acoperite cu balon §i 1 teren de fotbal acoperit cu balon.Ini\iere `n tenis pentru copii, cu preg[tire pentru tenis de perfor-man\[. Cursuri de ini\iere `n tenis pentru adul\i.Tenis de performan-\[ pentru copii §i juniori. Parcare interioar[, du§uri, vesti-are, bar. L-D: 07.00 - 02.00

SALOANELE MONiCAStr. Divizia 9 Cavalerie nr. 2A-4 (Centrul Comercial KAPA)Tel: 0256 283575, 0721 719974Str. Barbu Iscovescu, nr. 2Tel: 0256 202899, 0724 248754Aleea Cristalului, nr.5Tel: 0256 498090, 0728 013004Manichiur[, pedichiur[, unghii aplicate, make-up permanent, cosmetic[, extensii de p[r, frizerie, aerobic, solar,masaj, saun[, fitnes

CABiNET STOMATOLOGiCDR. OANA POPESCUStr. Iancu Flondor 16Tel: 0256 441925L–V: 12.00–20.00 Toat[ gama de servicii stomato-logice. Consulta\ii gratuite!

SMiLE FACTORYClinic[ german[ de ortodon\ie §i stomatologie estetic[. Noi î\i model[m zîmbetul!Str. Tiblesului 7ATel/fax: 0256 2956990740 200555Mail: [email protected]

POLiCLiNiCA DR. BOLDStr. Dionisie Lin\ia 2Tel: 0256 204959, laborator anal-ize, dermatologie, oftalmologie, medicina muncii, stomatologie, medic de familie, cardiologie §i medicin[ intern[, ORL, neurologie, ginecologie, citodiagnostic. Babe§-Papanicolau

WiSH STUDiO by DidaStr. Joseph Lonovici 3 (splaiul Coloniei 3)Coafura, manichiura-pedichiur[, make-up. NOU: Salonul dispune de noua genera\ie de produse peste 90% organice wishstudio.ro. Tel. 0256 433470, 0728 881705. L-V: 10.00-22.00. S: 10.00-20.00

WORLD CLASS HEALTH ACADEMYStr. Demetriade nr. 1 Tel: 0256 210108www.worldclass.ro

ARADACTiV CLUBStr. Infanteriei FNTel. 2572 16951

GEMi SPORT B-dul. Nicolae Titulescu, nr.7 (Micalaca), Tel: 0357 408718www.gemisport.ro

Termal / SPA / Fitness / Welness / Pool / Squash / Bar / Saun[ Umed[ / Saun[ Uscat[/ Masaj

GOLD GYM Str. Cozia 3Tel. 0257 211899Sal[ fitness

GUiNOT CENTERStr. Caius IacobTel. 0257 338255

LiGETFÜRDÔ M.A.D ESTETiCStr. L. Blaga 5Tel. 0257 210067Cabinet chirurgie estetic[

MiSTiC STUDiOStr. Unirii. `n incinta Renaissancewww.misticstudio.ro

NEW LOOKStr. DecebalTel. 0257 282019

SOLiSUNP-\a UTA. str. O.Goga

VERSOLiSStr. 1 DecembrieTel. 0257 280085

Page 22: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

22 z www.24fun.ro

CLUBURI AFTERSCHOOL

BABEL JUNiORSpl. T. Vladimirescu 9, ap. 50256 [email protected] de limbi str[ine pentru copii. Detalii pe www.babeljunior.ro

DREAMS PARTY Centrul Comercial Euro2sector C birou C17 ,et.1Tel. 0356 422750Mobil: 0740 099701, 0723 545381E-mail: [email protected]: www.dreamsparty.roSuper-petreceri pentru copii cu personaje din poveste, face-painting & body-painting, baloane cu heliu, baloane modelate, de-coruri cu baloane, articole party, `nchiriere costume carnaval copii §i adul\i, corporate party.

iMAO KiNDERKLUBStr. Mircea cel Batran nr. 70A Tel: 0754 073880E-mail: [email protected], petreceri, tabere

iNTERNATiONAL HOUSEBd. C. D. Loga, nr. 11Tel. 0256 490593 www.ihtm.ro; [email protected] after school cuprinde:- kids club - curs special de limba englez[ pentru pre§colari (5 - 7 ani)- cluburi de studiu (science, read-ing, drama) `n limba englez[- cursuri de limba englez[ pentru copii §i adolescen\i, `n grupe restr`nse, at`t `n timpul s[pt[m`nii (diminea\a §i dup[-masa), c`t §i s`mb[t[- cursuri de preg[tire pentru examenele Cambridge- tabere de limba englez[ `n str[in[tate

MiNi CLUBStr. Virgil Onitiu nr. 3Tel: 0256 496909E-mail: [email protected]

GR{DINI|EKiDS CLUB ALLEGRiAStr. Martir Dan Carpin 19Tel. 0256 294958, 0723 291994

E-mail: [email protected] Web: www.allegria.ro

BARBiEStr. Ulpia Traiana, 25Tel. 0721 331100 [email protected]: www.gradinita-barbie.roGr[dini\[ englez[-german[, cu program normal sau prelungit p`n[ la ora 18.00, 4 mese pe zi, spa\iu de joac[ `n aer liber, karate, pian

BROSCU|A FERMECAT{Str. Roma nr. 476 (spre Mo§ni\a Nou[)Tel: 0722 702018E-mail: [email protected]

CHiP ±i DALE (§i after school)Str. Haga nr. 4 (cu intrare de pe str. Campina si Linistei)Tel: 0256 281019 Mobil: 0724 561248, 0754 019848 E-mail: [email protected] www.chipsidale.ro

iNFANTS’ ROYAL CLUB Str. Basarabia 4 0256 227074, 0256 227075

Mobil: 0749 070739 [email protected] www.infantsroyalclub.ro Curs de englez[ Buc[t[rie proprie Transport inclus Medic pediatru, specialist psiholog, medic kinetoterapeut

KiNDERGARTEN GiMiNNiStr. Pisa 9, tel. 0256 270333Mobil: 0724 250437, 0788 186018 Web: www.gradinita-giminni.tripod.com

SCOOBY KiNDERGARTENStr. Ferenczes 33 Tel. 0256 211743, 0723 293643Web: www.gradinita-scooby.ro [email protected] Gr[dini\[ cu predare `n limba englez[ intensiv. Deschis[ pe tot parcursul anului, gr[dini\a Scooby beneficiaz[ de personal calificat §i cu experien\[.

SMART KiNDERGARTENIulius Mall Learning Center SmartStr. Liviu Rebreanu, nr. 46 Tel. 0256 247767 [email protected]: www.smartedu.ro

Page 23: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 23

Page 24: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

24 z www.24fun.ro

TIMI±OARA

CAzAREAPARTHOTEL iOSEFiN RESiDENCE 4****Pia\a Mocioni, nr 8Tel: 0356 113224/25Mobil: 0757 555444rezervari@iosefinresidence.rowww.iosefinresidence.rowww.accomodationintimisoara.com

BEST WESTERN AMBASSADOR LUXURY HOTELStr. Mangalia 3Tel. 0256 306880

CRiSTAL CLUBS[c[laz, Str. G[rii 1Tel: 0256 367648, 0721 763630www.cristalclub.rohotel, restaurant, dou[ terenuri de fotbal, 6 terenuri de tenis

EUROHOTELStr. Mehadia nr. 5, Tel: 0256 201251, 0734 400272 E-mail: [email protected]: www.eurohotelsite.com

PENSiUNEA VLADBd. L. Rebreanu 19Tel. 0256 245993

CLUB SENATORC. Lugojului DN 6Tel: 0256 225463

REGHiNAStr. Cozia 91Tel. 0256 491166

HOTEL SAVOYSpl. Tudor Vladimirescu 2Tel. 0256 249900Cel mai stilat hotel de 4 stele din centrul istoric al Timi§oarei.

HOTEL DORiAStr. Moldovei nr. 10, Tel: 0256 207837; Fax: 0356 003033; Mail: [email protected]; www.doria-hotel.ro

HOTEL PERLAStr. Protopop George Dragomir nr. 9; Tel/fax: 0256 203100 Mail: [email protected] www.hotelperla.ro PENSiUNEA DiAMBiENTStr. C. Porumbescu 29ATel. 496 104, 0744 572104Pensiunea dispune de camere spa\ioase, televiziune prin cablu, internet, restaurant.

HOTEL CENTRALStr. Lenau Nikolaus, nr. 6, Tel: 0256 490091

HOTEL TiMi±OARAStr. M[r[§e§ti, nr.1- 3Tel.: 0256 498852

HOTEL AURELiATimi§oara, DN 59, km 8+400(vis-a-vis de Metro 1)Tel: 040256 291200Fax: 040256/291202Hotelul dispune de 42 camere, restaurant cu buc[tar §i buc[t[rie italian[. Organiz[m recep\ii, banchete, mese festive, cocktail- uri `n cele dou[ saloane elegante de 120 §i 300 persoane. Dispunem de 2 s[li de conferin\e: 40 locuri §i 200 locuri.Teren de mini fotbal §i tenis.

HOTEL CONTiNENTALBd. Revolu\iei 1989 2Tel. 0256 204038V[ st[m la dispozi\ie pentru organizarea de nun\i, banchete, reuniuni, prezent[ri de mod[, conferin\e, orice alte evenimente de mare anvergur[.

STRELi|iAS. Barnutiu 44Tel: 0256 247067

HOTEL LiDOBd. Dr. I. Bulbuca 18-20Tel. 0256 407373Barul, restaurantul, sala de conferin\[, sala de fitness, saun[, solarul §i masajul stau la dispozi\ia clien\ilor.

AGEN|II TURISM

AEROTRAVEL LUFTHANSA CiTY CENTERStr. Piatra Craiului, nr. 3Tel: 0256 292960www.aerotravel.ro

BOOK TRAVELStr. Gheorghe Laz[r, nr. 6Tel: 0356 176088www.booktravel.ro

CAPTOURSStr. Emanoil Ungureanu, nr. 6Tel: 0356 405420www.captours.ro

CHRiSTiAN TOURBd-ul 16 Decembrie 1989, nr. 11Tel: 0256 240322www.christiantour.ro

CORELiABd-ul Simion B[rnu\iuTel: 0356 113256www.coreliatravel.ro

Page 25: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 25

Page 26: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

26 z www.24fun.ro

EXiMTURStr. Demetriade, nr. 1Tel: 0256 247633www.eximtur.ro

KiNG TRAVELStr. Matei Corvin, nr. 1Tel: 0256 336381www.kingtravel.ro

KUSADASiStr. Regimentul 5 V`n[tori, nr. 1, ap. 5; Tel: 0256 [email protected]

MAREEAStr. Emanoil Ungureanu, nr. 9Tel: 0256 431005www.mareea.ro

PARALELA 45Str. Augustin Pacha, nr. 6Tel: 0256 221025www.paralela45.ro

PETER TURiSMBd. Gen. Ioan Dragalina, nr. 23Tel: 0256 293244www.peterturism.ro

RA TRAVELBd-ul Revolu\iei, nr. 14Tel: 0256 242425www.ratravel.ro

ROBiNSON CRUSOEStr. Augustin Pacha, nr. 3Tel: 0256 221511www.robinsoncrusoe.ro

RUEFA-ESCAPE TRAVEL

Str. Gheorhe Laz[r, nr. 4Tel: 0256 435529www.ruefa-escape.ro

TAMiCRiS TOURSStr. Intrarea Predeal, nr. 1Tel: 0256 211255www.tamicristours.ro

ULTRAMARiNStr. N. P[ulescu, nr. 2Tel: 0256 499706www.ultramarin.ro

ARAD

CAzARE

XO RESiDENCE****Str. Ion Ra\iu nr. 13Tel. 0257 213163

CABANA LiRParcare Insula Mure§ Tel. 0744 703732Cabana dispune de 8 camere cu 2 locuri dotate cu grup sanitar propriu (pre\ 50 lei/camer[/ no-apte) §i 6 camere cu grup sanitar comun (40 lei/camera/ noapte), 4 casu\e la pre\ul de 35lei/noapte

HOTEL ARDEALULB-dul Revolu\iei Tel. 0257 281.845

HOTEL COANDiC. RomanilorTel. 0257 287777

HOTEL PARCBd Dragalina nr 25Tel. 0257 280820

HOTEL BEST WESTERN CENTRALStr. Horia nr. 8Tel. 0257 256636Fax 0257 256629

HOTEL PHOENiXCalea Aurel Vlaicu nr. 267 Tel. 0257 229110

HOTEL PRESiDENTC. Timi§orii 164Tel. 0257 278804

HOTEL ARADDecebal nr. 9Tel. 0257 280894

HOTEL CLASSStr. Ion Ra\iuTel. 0257 213153

HOTEL PETROM RESiDENCEP-\a Meresier nr 1-3Tel. 0257 283055

HOTEL iRiSStr. Cap. IgnatTel. 0257 285499

HOTEL CONTiNENTAL FORUMBd. Revolu\iei; Tel: 0257 206403, 0257 281700

Page 27: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 27

TIMI±OARA

3 F® Al. Studen\ilor 1tel: 0256 221298Centrul Comercial KapaIulis Mall, Food Court Almondo

AMEDEEAStr. Leandrului, nr. 8 (Lipovei)Tel. 0730 446644, 0256 233355Zilnic ofert[ special[ la meniul zilei.

BURGUNDStr. Oravi\a 2C (fost[ Borze§ti)Tel. 0256 292921Orar: Ma-D 12.00-23.00, L `nchis

CASA TiMi±AN{Bd. 16 Decembrie 1989, nr.57(vis-a-vis de Pompieri)Rezerv[ri la tel. 0723 743222; 0743 020387; 0356 469610

CODRiNACofet[rie §i produse de patiserieCalea ±agului, nr. 78; Tel. 0256 271585 Str. Simion B[rnu\iu, nr. 5 (Badea C]r\an); Tel. 0256 431888 Str. Burebista, nr. 8-14, P\a Dacia; Tel. 0256 248655 Str. General Dragalina, nr. 29

(Gara de Nord).Tel. 0256 293276

RESTAURANT COLOSSEUMComplex Totalco GirocTel. 0742 274120, 0766 478026www.colosseumtimisoara.roRestaurant cu specific românesc §i italian. Meniul zilei: 10 leiCapacitate: 80-100 locuri (restau-rant), 120-350 locuri (sal[ de nun\i)

CASA CU FLORiStr.Alba Iulia 1tel. 0256 435080, 0721 180011. Specific b[n[\ean, interna\ional

CASA BUNiCiiStr. Virgil Oni\iu, nr. 3Tel. 0356 100870vis-a-vis de Romcapital CenterPrimul restaurant gourmet cu m`ncare b[n[\ean[. www.casa-bunicii.ro

CLiCK2EATComand[ m`ncare onlinewww.click2eat.ro

KFCIulius Mall, et. 3, Demetriade 1Tel: 0256 247611

PAPRiIulius Mall - Food CourtStr. Demetriade; Tel: 0728 107146Papri-m[nânci ce vrei §i bei cu 13 lei. Buc[t[rie ungureasc[ §i româneasc[ cu gust.

RESTAURANT SELECTStr. Pomiculturii, nr. 23Tel. 0256 212301 Gusturi irezistibile, arome fine, servicii selecte.

iNTERMEZZOP-\a Unirii 3 col\ cu V. Alecsandri Tel. 0256 432429, 0726 693244Ristorante italiano. Un local unde po\i savura meniuri italiene sofisticate `ntr-un ambient creat cu gust §i rafinament. Orar: 12.00–24.00.

LA RENAiSSANCEStr. Lacului, nr.1Tel. 0727 731287 0721 259729, 0256 215115. Organizeaz[ nun\i, botezuri §i mese festive.

PRET-A-MANGERStr. Aurelianus 19 Tel. 0256 228000Livr[ri la domiciliu.

RESTAURANT CAMELOTStr. Barbu Iscovescu 2Tel. 0256 221187Restaurant cu specific medieval

RESTAURANT BOAViSTAStr. F.C. Ripensia Tel. 0256 309424Specific italian §i interna\ional

TAVERNA SÂRBULUiStr. Aeroport 92, Tel. 0256 220036, 0732 353353 Program 09-23, www.tavernasarbului.roNatural, savuros §i pe s[turate. Acestea sunt calit[\ile buc[t[riei s]rbe§ti, p[strate §i `nnobilate la Taverna Sarbului.

WASABi SUSHiIulius Mall Timisoara - Food Courtwww.wasabi-sushi.ro

a adus in Timisoara reteta de

Pui Stroganoff

Cere Pui Stroganoff si o sa mai ceri!

Page 28: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

28 z www.24fun.ro

ARADRESTAURANT RETROBd Revolu\iei 81Tel. 0257 214110

BiER HOUSEstr. 1 Decembrie 1918

RESTAURANT CONTiNENTAL Bd. Revolu\iei; Tel. 0257 206419

PiZZERiA COANDiStr. B[lcescu 6Tel: 0257 281514

PiCCOLO BiSTROStr. Cri§an 12; Tel: 0257 257259

COANDi iTALiAB-dul Decebal nr.14Tel. 0257 210467, 0257 284579

GELATERiA iTALiANAB-dul. Revolu\iei 56Tel. 0257 254654, 0257 259400

KFCCC Armonia Carrefour C. Aurel Vlaicu 299/6Tel: 0257 241122

iL PADRiNOBd Revolu\iei 89Tel 0257 211911

RATiO BEACH±trandul NeptunTel: 0257 282328

PiZZA KiNGStr Episcopiei 9Tel: 0257 255411

RESTAURANT DECEBALB-dul Decebal

RESTAURANT CASA NEAM|iUStr. Ghe. Doja

CASA ROMÂNEASC{C. Victoriei 88Tel. 0357 401401, 0746 296343

RESTAURANT CABANA LiRL`ng[ parcarea insula Mure§Tel: 0744 703732

TRATTORiApizza-pasta-grillStr. Mihai Eminescu, nr. 23Tel. 0257 211511, 0733 632822

Page 29: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 29

TIMI±OARA

ARQAContemporary Art & Vinyl Dance Bar, Ma - S : 19.00 - 06.00Str. Vasile Alexandri nr. 7, Info: 0720 681 102

Cafe Viena

CLUB ViENAStr. Daliei nr. 1BTel: 0747 232 533Cafe: L-D: 08.00-02.00Club: Mi-S: 22.00-06.00

CLUB 30P-\a Victoriei 7tel: 0256 247878, Plata cu card.Orar: V&S: 22.00 - 05.00 Concerte liveDisco partywww.club30.ro

D’ARCStr. Emanuil Ungureanu 14Tel. 0722 891085

DAOS CLUBStr. Nicolae Titulescu 5Tel.: 0744 609750Party & Live Events

eL cheThe place where the “Fun Revolution” startsP-\a Unirii, Emanoil Ungureanu 9Program: D-Mi: 17.00 - 01.00; J-S: 17.00 - 05.00; Tel: 0734 213693

JAZZiSSiMO LOUNGE & CLUBStr. Hector, nr. 1Tel: 0356 809929www.jazzissimo.ro

LE SiNEMAStr. 3 august nr. 2, Tel. 0727 859116www.lesinema.roLe Sinema Club i§i dore§te s[

dep[§easc[ imaginea deja consacrat[. Cum limitele sunt f[cute pentru a fi dep[§ite, pentru noi nimic nu este imposibil.

SETUPVenue & ClubStr. I. M. Pestalozzi, nr. 22Un spa\iu multifunc\ional, cadru pentru evenimente muzicale (DJs §i concerte), spectacole, prezent[ri, proiec\ii §i diverse alte activit[\i culturale. www.setuptm.ro

The iRiSH PUBlic HouseStr |arcului nr. 1 – TribunalTel. 0721 106362

TAiNERock & Jazz clubGeorge Co§buc 1 (Pia\a Unirii)tel: 0731 349020, 0731 349022

ARAD

ATLANTiC CAFEB-dul Revolu\iei, nr. 104Tel. 0257 280784; Orar: 9-22

CLUB DE BOWLiNG CONTiNETALBd. Revolu\ieitel. 0257 206416

CLUB FLEX Str. UniriiTel. 0757 598887www.clubflex.ro

HAZARD B-dul Revolu\iei 33

The iRiSH PUBlic HouseStr. Blajului nr. 2 - TribunalTel. 0721 106362

SKY BARStr. Vasile Alecsandri 1

ROCCO PUB&CLUBBulevardul Revolu\iei, nr 91Tel 0730 009703Orar: L-J 08-24V-S 08-03, D 08-24

CLUB NERVstr Revolu\iei, nr. 90 (`n curte la Mac Donalds)Orar: L -J: 08-01; V: 08 - ultimul clientS: 16 - ultimul clientD: 16-01

Page 30: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

30 z www.24fun.ro

TIMI±OARA

BAROQUEP-\a Unirii 14. Orar: 08.00-01.00. Atmosfer[ boem[ `ntr-un cadru baroque.

CAFETERiA CASA CU FLORiStr. Alba Iulia 1, tel. 0721180011 L-V: 08.00–22.00, S-D: 9.00–23.00

CAFE MODE UNiRiiPia\a Unirii nr. 5. Tel: 0722169006L-V: 8-24, S: 10-02, D: 10-24Coffee, cocktails, party

Cafe Viena

CAFÉ ViENAStr. Daliei nr. 1BTel: 0747 232 533Cafe: L-D: 08.00-02.00Club: Mi-S: 22.00-06.00

D’ARCStr. Emanoil Ungureanu 14Tel. 0722 891085

ECLiPSEP-\a Unirii 2, tel: 0722343528Orar: L-V 08.00-24.00S-D 09.00-24.00NOU! COFFEE TO GO!

ERiCK’S COFFEE HOUSEStr. V. Alecsandri 4, tel. 0788420864

MANUFACTURAHandmade Cafe, Str. T. Vladimirescu, nr. 9, Hand-made, party, muzica live. La Manufacura totul e de vanzare, po\i lua acas[ modelul de scaun, scrumiera sau cana care `\i place, tabloul de pe perete sau l[mpile ambientale.

OPERAP-\a Victoriei 6, tel: 0722343528Expresso & Salad Bar. Orar: 08.00-24.00. NOU! COFFE TO GO!

PAPiLLON CAFEP-\a Unirii 8, Tel: 0256409119, 0732970183; Boemi, nonconformi§ti, v[ a§tept[m cu specialit[\i §i ceaiuri soft. NON- STOP!

SC}R| LOC LEJER Str. Zoe 1, Mica Vien[Rezerv[ri: 0751 892 340Clientul nostru, st[p`nul inelelor!

SPiRiT CAFFEStr. Mercy. Tel: 0744641377Intim §i `ntr-o atmosfer[ pl[cut[, te a§tept[m la o discu\ie amical[ sau de afaceri.

Orar: 08.30- 01.00. Internet wireless

VAN GRAPH K FE Ritualul cafelei perfecte!Str. M. Corvin 4. Tel. 0256404561www.vangraph.ro

ARAD

ART CAFE GALLERYP-\a Avram Iancu, nr. 10 Tel. info/rezerv[ri: 0372 789 430

AHMAD TEA HOUSEP-\a Avram Iancu, nr. 9Pentru informa\ii evenimente §i rezerv[ri: [email protected]. 0730 030130

CAFE BOEMEEpiscopiei, nr. 19-210357425989, 0721411486

DiPLOMAT CAFEBdul Revolu\iei, nr.52-54Orar: L-J: 08.00-24.00V: 08.00-01.00, S,D: 10.30-24.30Local ambiental, muzic[ pl[cut[.

K.F.Pia\a Avram Iancu, nr. 11www.kfarad.ro; Orar L-J 12-01V 12-03; S 18-03; D 18-01

LA MOUCHE CAFEStr. Revolu\iei, nr. 87Tel. 0742 882 058

PATCHOULi LOUNGEStr. Revolu\iei. (`n incinta Ziridava)

SMART CAFEStr. Unirii, tel. 0257.214.822

TRESOR CAFEStr. Unirii, nr. 2; Tel. 0745 612 848

Page 31: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

www.24fun.ro z 31

Page 32: 24Fun Timisoara si Arad, nr. 325  22 martie 2013 - 4 aprilie 2013

32 z www.24fun.ro