1 iunie bun.doc

of 15 /15

Embed Size (px)

Transcript of 1 iunie bun.doc

Din fericire exist pe lume COPILRIA. Este vrsta marilor superlative pe care le merit viaa, vrsta celei mai pure sinceriti, a celei mai depline liberti, vrsta viselor fr grani, vrsta care triete prin flori i se exprim prin exclamaii, vrsta n care toi suntem frumoi. i, dac exist copilrie, trebuie s existe i dragoste.

n 1925, la Geneva, n cadrul Conferinei Mondiale pentru bunstarea copilului, se stabilete ziua de 1 Iunie ca zi internaional a copilului.

nva s-i trieti copilria Caci ea se duce-aa rapid, De n-ai s poi s zici c-a fost frumoas, Cnd s-a pierdut n infinit. Ana Blandiana )

Si-ale noastre sunt frumoase!

1959 - Organizaia Naiunilor Unite a adoptat pentru prima dat Declaraia Drepturilor Copilului 1989 Naiunile Unite au adoptat Convenia Internaional a Drepturilor Copilului

UNICEF este o agenie fondat prin voluntariat,care se ngrijete de situaia copiilor din ntreaga lume, de drepturile copilului, de problemele i succesele lor.

Copii au o muliime de feluri n care se pot juca, gndi sau vorbi.. O mie de feluri de a asculta, de a se minuna, de a iubi, de a se bucura, de a cnta si de a nelegeO mie de lumi de descoperit, o mie de lumi de inventat, o mie de lumi de visat. Loris Malaguzzi

De-ntai Iunie ne-am intrecut in desene pe asfalt.

Cea mai sincer form de prietenie este cea dintre copii. (...)

S nvm, deci, de la ei ce este prietenia adevrat!

Antoine de Saint-Exupery

,,Cea mai frumoasa masca-un alt punct din programul de 1 Iunie

Toate fiinele umane sunt nscute libere i egale n demnitate i drepturi .

(Declaraia universal a drepturilor omului- 1998)

NU UITA: VIOLENA NATE VIOLEN !

Copilria nu trebuie uitat .Dac pstrezi copilria mereu cu tine nu vei mbtrni niciodat

Tom Stoppard