Презентация Microsoft Office PowerPoint (6).pptx

Click here to load reader

 • date post

  16-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  12
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Презентация Microsoft Office PowerPoint (6).pptx

Termocentral Centrala electric Bechatw

Termocentrala

Centrala electric Bechatw

1. Sursele de materii prime utilizate la producera energiei electrice.

Este o central pe baz de combustibili organici, lignit ( crbune de calitate inferioar, de culoare brun-negricioas i foarte frmicios).

2. Factorii de amplasare a centralei electrice.

Amplasarea geografic a termocentralelor este influentata de necesitatile de consum, dar si de rezervele de combustibili de care dispunefiecare stat sau de posibilitatile de procurare a acestora. Termocentrala Bechatw este amplasat n partea central a Poloniei i este situat in apropierea minei de crbune Bechatw, care produce anual 50 milioane de tone de crbune.

3. Avantajele i dezavantajele centralei electrice.

Avantaje Functioneaz pe tot parcurul anului, oferind sigurana in consum.A fost pus n funciune intr-un termen scurt. S-au utilizat investiii mai mici pentru construirea ei.DezavantajeConsum mare de ap att pentru racire, ct si pentruproducerea aburului.Poluarea mediului.

4. Centralele cu cele mai mari capaciti de instalare din lume. Printre cele mai mari termocentrale din lume, cu o putere instalatade peste4 000MW se numara:Kostroma,Riazan (Rusia), Ekibastuz(Kazahstan), Belshatow (Polonia),Nanticoke (Ontario-Canada), Kasima(Japonia)etc.;peste3 000MW:Houston, Ghison,Nonre (statele Texas,Indiana, California-S.U.A.), Boxberg (Germania), Zaporojie (Ucraina etc.) 5

5. Impactul centralei electrice asupra mediului.

Consumul ridicat de combustibili cu rezervele limitate; Eliminarea inatmosfera a dioxidului de sulf, care determina aparitia ploilor acide;Scoaterea din circuitul economic a unor suprafete importante de teren, caresunt folosite pentru depozitarea atat a materiei prime, cat si a deseurilor(zgura);

6. Perspectivele de dezvoltare.

O tendinta importanta in dezvoltarea termoenergeticii tine deconstructia centralelor electrice, care utilizeaza alaturi de carbuni si altetipuri de combustibili, ceea ce contribuie la sporirea gradului de asigurarecu energie electrica.Se extinde utilizareala termocentrale a instalatiilor combinate cu turbogeneratoare si cicluintern de gazeificare a carbunilor, ceea ce contribuie la crestereacoeficientului util de folosire a energiei combustibililor la centraleletermice obisnuite de la30-40%pana la45-48%.O perspectiva noua o prezinta utilizarea la termocentrale a unei noisurse de combustibil-orimulsion, bazat pe bitum si apa, care este maieficient decat carbunele si mai ieftin decat petrolul.