Tarte Portugheze

Post on 02-Oct-2015

230 views 3 download

Transcript of Tarte Portugheze

Tarte portugheze (pasteis de nata) cu crem de ou i vanilie

Dei nu par foarte sofisticate, celebrele tarte portugheze, denumite pasteis de nata sunt de-a dreptul spectaculoase atunci cnd sunt servite calde, proaspt scoase din cuptor. ncercai reeta noastr de tarte portugheze i nu vei regreta c ai preparat acest desert delicios.Ingrediente aluat:300 grame fin250 grame unt Un praf de sareApSe amestec fina cu apa i sarea pn se formeaz un aluat omogen.Untul se mparte n trei pri egale. Se ntinde aluatul pe blatul de lucru i se unge cu una dintre pri.Se taie aluatul n trei pri, la rndul lui i se suprapun cu faa uns n jos. Se repet procedura pn terminai untul i se d la rece circa 30 de minute.Se scoate aluatul de la rece i se ruleaz n form dreptunghiular. Se ruleaz pe diagonal n form de cilindru, din care se taie circa 20 de felii groase de circa 4 cm.

Se umplu forme de brioe sau mini tarte cu feliile de aluat i se ntinde bine pe laturile formelor.

Ingrediente crem de ou i vanilie:500 ml lapte9 ou (glbenuurile separate de albuuri)10 linguri zahr brun80 grame fin1 beior scorioarCoaja ras de la o lmieEsen de vanilieGlbenuurile se amestec la bain marie cu zahrul brun.

Laptele se fierbe cu scorioara, coaja de lmie i vanilia. Se las la rcit i se scoate beiorul de scorioar. Se amestec fina n lapte cu glbenuurile.Umplei formele de tarte tapetate cu aluat cu crema de vanilie i ou.Se coc la foc iute (ultima treapt, maxim), pn cnd crema i aluatul sunt puin arse pe deasupra.Se pudreaz cu zahr pudr i scorioar i se servesc fierbini. Sunt la fel de bune i reci.Nu v speriai dac dup scoaterea din cuptor, crema se las brusc. Forma de tavan prbuit al tartelor este cea care a fcut pasteis de nata celebre n Portugalia.Poft bun!