Plîngere

Post on 27-Sep-2015

13 views 1 download

description

Plîngere.

Transcript of Plîngere

Procuraturii generale ai Republicii MoldovaDe la ceteanca Mrza SilviaDomiciliat n satul Trueni, mun. Chiinu, str. Boris Glavan 7Telefon domiciliu 022-59-17-79

PlngerePrin prezen, subsemnata solicit:

1. A admite prezenta plngere;2. A verifica legalitatea aciunii procesuale de efectuare a percheziiei i ridicare a obiectului, efectuate de ctre procurorul n Procuratura mun. Chiinu Daniel Baraliuc.3. S-mi fie restituit bunul care mi-a fost confiscat.

n faptLa data de 20.02.2015 de ctre procurorul n procuratura mun. Chiinu a fost emis un demers adresat judectoriei Buiucani, prin care se solicta autorizarea percheziiei la domiciliu ceteanca Mrza Silvia, situat n satul Trueni, mun. Chiinu, str. Boris Glavan 7.Tot la data de 20.02.2015 a avut loc percheziia la domiciliul meu, n urma cruia a fost ridicat calculatorul, care mi aparine cu drept de proprietate.La momentul efecturii percheziiei nu mi-a fost prezentat pentru a face cunotin cu autorizaia judectorului de instrucie.Pn la momentul actual, calculatorul, proprietate privat nu mi-a fost restituit.De asemenea, am mers la judectoria sectorul Buiucani cu scopul de a face cunotin cu autorizaia judectorului de instrucie de efectuare la domiciliu meu a percheziiei. La cancelarie mi-au spus c nu exist asemenea autorizaie.n conformitate cu art. 125 alin. 3 CPP (codul de procedur penal) a Republicii Moldova percheziia se poate efectua n baza ordonanei motivate a organului de urmrire penal i numai cu autorizaia judectorului de instrucie.n conformitate cu art. 126 alin. 2 prevede c ridicarea de informaie sau documente ce conin informaii cu acces limitat, are loc doar cu autorizaia judectorului de instrucie. n caz contrar este vorba de nclcarea flagrant A Constituiei Republicii Moldova i a art. 8 al CEDO (convenia european a drepturilor omului). ARTICOLUL 8Dreptul la respectarea vieii private i de familie1. Orice persoan are dreptul la respectarea vieii sale private i de familie, a domiciliului su i a corespondenei sale.2. Nu este admis amestecul unei autoriti publice n exercitarea acestui drept dect n msura n care acesta este prevzut de lege i constituie, ntr-o societate democratic, o msur necesar pentru securitatea naional, sigurana public, bunstarea economic a rii, aprarea ordinii i prevenirea faptelor penale, protecia sntii, a moralei, a drepturilor i a libertilor altora Menionez c calculatorul ridicat deinea informaie de ordin privat.

n dreptntemeiez prezenta plngere n baza legii cu privire la procuratur i necesit s-mi fie restituit bunul confiscat.

20.02.2015Mrza Mrza Silvia