iunie BULETIN

Post on 03-Oct-2021

4 views 0 download

Transcript of iunie BULETIN

Muzeul Parlamentului gzduiete, din
23 iunie o copie a Declaraiei Suveranitii Republicii Moldova, alturi de Declaraia de Independen a rii noastre.
14 angajai din Secretariatul Parlamentului au primit Diplome de gradul I, II i III, în semn de recunotin i apreciere pentru activitate prodigioas, ireproabil i îndelungat în serviciul public. În ajunul srbtorii profesionale ”Ziua funcionarului public”, distinciile au fost înmânate de Preedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei solemniti festive.
ZIUA SUVERANITII
2
Mai muli ofieri ai Centrului Naional Anticorupie (CNA) au fost menionai cu Diplome ale Parlamentului Republicii Moldova, în semn de recunotin i apreciere a meritelor în activitatea de prevenire i combatere a corupiei, pentru aciuni ce curaj i spirit de iniiativ, precum i cu prilejul aniversrii a XIX-a de la fondarea CNA. Distinciile au fost înmânate de ctre Lilia Melnic, Secretarul general adjunct al Parlamentului.
Circa o sut de copii i tineri din diferite regiuni ale rii au participat la tabra parlamentar online din anul curent. Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârsta cuprins între 10-18 ani. La discuia cu copiii au participat deputai, invitai, funcionari etc.
DIPLOMA PARLAMENTULUI
COMEMORARE
Au fost desemnai câtigtorii concursului de eseuri ”Activitatea unui deputat în 101 cuvinte”. Acesta a fost lansat de Parlament, cu ocazia aniversrii a 30 de ani ai Legislativului.
Preedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat la ceremonia oficial de depunere de flori la Complexul Memorial ”Eternitate”, cu ocazia Zilei comemorrii victimelor fascismului.
Drapelul de Stat de pe cldirea Parlamentului a fost coborât în bern, în memoria lui Iurie Sadovnic. La 9 iunie 2021 a fost declarat zi de doliu naional în toat ara.
Speakerul Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.
Deputaii fraciunilor din Parlament s-au întâlnit cu reprezentanii Misiunii preelectorale a APCE.
Preedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Misiunea preelectoral a Adunrii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). La discuie a participat vicepreedintele Parlamentului Vlad Batrîncea, vicepreedinte al APCE, eful Delegaiei Republicii Moldova la APCE.
Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu reprezentanii Misiunii Internaionale de Observare a Alegerilor (ENEMO).
VIZITE EXTERNEVIZITE EXTERNE
Preedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat la prima ediie a Forumului Diplomaiei de la Antalya care s-a desfurat, în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Preedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoan.
Zinaida Greceanîi a rostit o alocuiune în runda dedicat diplomaiei parlamentare i a inaugurat panelul de discuii cu privire la sporirea eficienei organizaiilor regionale.
În perioada 18-21 iunie curent, deputatul Gaik Vartanean, preedintele Grupului de prietenie cu Armenia a participat la monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate în Republica Armenia, care au avut loc la 20 iunie 2021.
VIZITE EXTERNEEVENIMENTE ONLINE
VIZITE EXTERNEEVENIMENTE ONLINE
La 22 iunie curent, Parlamentul Republicii Moldova a fost gazda lucrrilor sesiunii a 57-a a Adunrii Parlamentare a Cooperrii Economice la Marea Neagr (APCEMN). Evenimentul a avut loc online, cu participarea speakerului Zinaida Greceanîi, în calitate de Preedinte al APCEMN.
Sesiunea plenar a fost precedat de edinele Biroului i Comitetului Permanent al Adunrii Generale.
Preedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a fost decorat cu Medalia de Onoare a Adunrii Parlamentare a Cooperrii Economice la Marea Neagr (APCEMN), în semn de recunotin pentru sprijinul deplin al activitilor organizaiei.
26 27 28 29 30
12 13 14 15 16 17
Ziua Mondial a ahului
31 1
Ziua Comemorrii Victimelor Deportrilor Staliniste
Srbtoarea Naional ”Ziua Comemorrii lui tefan cel Mare i Sfânt”
Ziua Justiiei Ziua mondial a competenelor tinerilor
Ziua Constituiei Republicii Moldova
10