Gusoieni

Post on 31-Dec-2015

9 views 2 download

description

Gura Ocnitei

Transcript of Gusoieni

Un proiect realizatîn parteneriat cu

La 13 km de Drăgășani și de Valea Oltului, comuna Gușoeni este formată din satele Gușoianca, Burdălești, Gușoeni, Spârleni, Măgureni și Dealu-Mare.

Guşoeni în numere:

Localizare: la 75 km de Râmnicu Vâlcea. Găsește pe hartă GusoeniPopulaţie: 1700 de locuitori.Şomaj: în judeţul Vâlcea, rata şomajului în decembrie 2012 a fost de 6.35%. Facilităţi: curent electric, nu există informaţii despre celelalte utilităţi.

Comunitatea:

Așezată într-o zonă de deal, în comună s-au dezvoltat viticultura și pomicultura; pe lângă producătorii locali de vin, există deja 4 crame. Producătorii de fructe cresc în special meri, pruni și gutui, iar vânzarea produselor o fac în piețe din orașele apropiate.

Principalele nevoi:

În comună există câțiva apicultori și mai mulți crescători de animale, însă lipsește un centru de colectate a produselor agricole și apicole. Totodată, producţia de vin din localitate poate fi promovată sub un singur brand pentru a sprijini dezvoltarea viticultorilor locali.

În comuna Gușoeni se dorește crearea unui taraf cu cei peste 40 de instrumentiști care cântă muzică tradițională lăutărească, specifică zonei.

Resurse şi oportunităţi locale:

Principalele resurse ale localităţii sunt reprezentate de viticultura, apicultura dar şi potenţialul etnografic al lăutarilor din comună. Localizarea comunei şi existenţa a 3 biserici de lemn (Sf. Nicolae, Sf. Paraschiva, Intrarea în Biserică) desemnate obiective turistice pot fi promovate pentru fructificarea potenţialului turistic al localităţii.

Antreprenori locali:

În comună există 4 crame, o piaţă locală, mai multe magazine şi farmacii, 3 firme de construcţii şi o frizerie.

Surse de informații: Ghidul Primariilor

Date de contact: Dl. Primar Nicolae Concioiu: primariagusoeni@yahoo.com; telefon: 0250-764102

Gușoeni, Județul Vâlcea