fibrom uterin ppt

Post on 08-Jan-2016

386 views 22 download

description

Ingrijirea unei paciente cu fibrom uterin, ppt pt ore de nursing, cu greseli inserate ce trebuiesc recunoscute, spatii lacunare de completat, problema.

Transcript of fibrom uterin ppt

Slide 1

Plan de ngrijire al unei paciente cu fibrom uterinPROIECT DE LECIE

MODULUL: Ginecologie i nursing nursing n ginecologie.TEMA LECIEI: Plan de ngrijire al unei paciente cu fibrom uterin.

COMPETENE:C1 - Definirea fibromului uterin.C2 - Precizarea factorilor favorizani.C3 - Stabilirea simptomatologiei fibromului uterin.C4 - Precizarea msurilor de prim ajutor.C5 - Implementarea planului de ngrijire.

DEFINIIE

Fibromul uterin este o tumor malign, format din esut muscular striat de tip endometrial i din esut conjunctiv. Este cea mai comun tumor malign uman i cea mai frecvent.

DEFINIIE

Fibromul uterin este o tumor benign, format din esut muscular neted de tip miometrial i din esut conjunctiv. Este cea mai comun tumor benign uman i cea mai frecvent.

SIMPTOMATOLOGIE

Hemoragie uterin de tip ................................. Sngele este ............................................................... Leucorea....................................................................... Durere aprut n ........................................................ Semne de compresiune......................................................

TRATAMENTUL FIBROMULUI UTERIN

Intervenii chirurgicale:clasice;prin laparoscopie.

TRATAMENTUL FIBROMULUI UTERIN

Metode neinvazive EMBOLIZAREA ARTEREI UTERINE

MANIFESTRI DE DEPENDEN:

Hemoragie manifestat prin meno-metroragii;Leucoree abundent;Durere sub form de greutate n pelvis sau senzaie de traciune;Manifestri urinare ca disurie, polakiurie;Constipaie cronic.

PROBLEMPacienta C.D. n vrst de 45 de ani,care de dou sptmni prezenta menoragie se prezint la camera de gard cu urmtoarele manifestri de dependen: agitaie, anxietate, menoragie abundent, cu cheaguri, tegumente palide, transpirate, T.A.=90/60 mm Hg, disurie, polakiurie, durere n hipogastru. La examenele paraclinice s-a constatat o hemoglobin de 9g%.ntocmii planul de ngrijire.