EDIÅIEI - Azieazi.ro/userfiles/7217_e2b.pdfadunaåi de prin speluncile mahalalelor politicii i-au...

Post on 28-Dec-2019

9 views 0 download

Transcript of EDIÅIEI - Azieazi.ro/userfiles/7217_e2b.pdfadunaåi de prin speluncile mahalalelor politicii i-au...

UN ZIAR CLAR ÎNTR-O LUME CONFUZÃ

Z I

REDACÅIA: Bucureæti, 010062 Calea Victoriei 39 A O.P. 15 C.P. 49 Secretariat: 021.314.19.98 Fax: 021.312.01.28

LUNI4

martie2019

Seria 4Nr. 7217(7799)

„Poatesingurulpreæedinteechilibrat”

Tenismanul elveåian scrie istorie

Federer, 100 de trofee1,6 mld lire sterline

pentru economieîn comunitãåile care

susåin Brexit-ul

Planul deinvestiåii

al lui May

Preæedintele social-democrat Liviu Dragnea adeclarat cã a avut o discuåie cu Cãlin PopescuTãriceanu æi au stabilit sã facã public numelecelui care va „concura“ din partea PSD-ALDE laprezidenåiale dupã europarlamentarele din 26 mai

Coaliåiava aveacandidatcomun

PRIN LUME

POLITICÃ

POLITICÃAhttp://www. Z IAe .ro

Fasoleadin munåi

Dl. Iohannis a gratulat din nounaåiunea cu un zâmbet larg, trans-mis duminicã de pe culmile mun-åilor æi ale patriei. Cam în acelaæitimp, la poarta fostului preæedinte alRomâniei, Ion Iliescu, se petreceaunul dintre cele mai abominabilegesturi care se pot imagina în spa-åiul public.

Chiar în ziua în care fostul preæedinte împlinea89 de ani, niæte personaje care se bucurã de susåi-nerea deschisã a dlui Iohannis s-au dus la locuinåalui Ion Iliescu æi au urlat la megafoane tot felul de in-jurii æi ameninåãri dintre cele mai odioase. Un episodde o jenã cumplitã pentru oamenii cu bun simå careau mai rãmas în aceastã åarã – inclusiv adversaripolitici tradiåionali ai fostului preæedinte – æi care nupot rãmâne indiferenåi atunci când zoaiele din gân-direa unor paria ai societãåii inundã spaåiul public.

Episodul nu este unul izolat. Ion Iliescu a maiavut parte de aniversãri în care tot felul de mãrieæiadunaåi de prin speluncile mahalalelor politicii i-aupus la poartã lumânãri aprinse, însoåite de un întregarsenal de „urãri” sinistre, de care pot fi în stare doarniæte suboameni.

Dar problema nu mai este demult a modului încare o societate ætie sã se raporteze la unul dintreliderii sãi istorici, Ion Iliescu imunizându-se prin foråalucrurilor æi cu timpul la atacurile netrebnice ale unorasemenea specimene.

Problema esenåialã nu mai este, prin urmare,aceea cã un om ajuns la o vârstã venerabilã estesupus unor asemenea agresiuni revoltãtoare, æi chiarde ziua lui de naætere. Problema de fond, indiferentdespre cine ar fi fost vorba æi dincolo de orice po-liticã, este a caracterului celor care ar trebui sã apereminimele valori de moralã æi de bun simå, prin careo colectivitate civilizatã se poate distringe de o hoardãsãlbãticitã.

În ultimii ani, åara a fost fulgeratã tot mai des deagresiuni în public dintre cele mai condamnabile.Dl. Iohannis a tãcut de fiecare datã. N-a scos niciodatãun singur cuvânt de dezavuare a celor mai grosolanemizerii petrecute în spaåiul public. Mai mult decât atât,organizaåia din care provin aceæti agresori este unaa copiilor sãi de suflet, a celor în mijlocul cãroracobora cu vestã antiglonå pe sub pufoaica roæie pentrua-i încuraja sã dea cu bâta în regulile democraåiei, îndreptul majoritãåii de a conduce, în politica guvernuluiæi în adversarii politici.

(continuare la Editoriale O.Æ.)

Peste 23.000 decãutãri de locuri

de muncã în lunafebruarie

Românii vorsã lucreze

în transport

Æoferul prins peDN1, în Prahova,

a fost amendatcu 870 de lei

La 84 de ania luat-o pecontrasens

ECONOMIE

TITLURILEEDIÅIEI

Modificãrinecesare

PreæedinteleSenatului, Cã-lin Popescu-Tãriceanu, aafirmat cã ce-ea ce a deran-

jat cel mai mult la Ordo-nanåa 7/2019 de modifi-care a legilor justiåiei afost „o oarecare eroarelegatã de nerespectareaprincipiilor carierelor”

stat de drept

în politicã

piaåa ætirilor

în economie

A revenitîn Guvern

Lia OlguåaVasilescu aafirmat cãpremierul æi-adorit ca ea sãrãmânã în

echipa guvernamentalãæi a optat sã fie consilieronorific al prim-minis-trului pe probleme deinfrastructurã

Se face caldVremea vadeveni caldãîn toate regiu-nile, iar valo-rile termicevor creæte

semnificativ faåã de inter-valul anterior

Idee de bunsimå

Fostul pre-mier AdrianNãstase afir-mã, într-opostare peblogul sãu,

cã ideea repatrierii au-rului BNR de la Londrai se pare „de bun simå”,în condiåiile în care „Ro-mânia nu mai este însituaåia de la sfâræitulanilor '90”, iar MareaBritanie va ieæi dinUniunea Europeanã

PRIN ÅARÃ

PPaarrttiidduull SSoocciiaall DDeemmooccrraatt ii--aa uurraatt „„LLaa mmuullååiiaannii!!”” pprreeææeeddiinntteelluuii ffoonnddaattoorr aall ffoorrmmaaååiiuunniiii,, IIoonnIIlliieessccuu,, ccaarree aa îîmmpplliinniitt,, dduummiinniiccãã,, 8899 ddee aannii

SPORT

A Z IImportantpentru

de dr. Octavian Ætireanu