defibrilator

Post on 12-Aug-2015

152 views 9 download

description

referat bazele utilizarii calculatoarelor

Transcript of defibrilator

Suciu Andreea MagdalenaFacultatea de Inginerie MecanicaSpecializarea: Inginerie medicala

Grupa 1602Anul I

DEFIBRILATORUL este aparatul electronic folosit în tratamentul fibrilaţiei atriale sau ventriculare, care utilizeaza stimuli electrici de diferite intensitati.

Principalele componente ale unui defibrilator sunt: potentiometru variabil pentru selectarea nivelurilor de energie, un transformator de conversie a curentului alternativ în curent direct, un capacitor pentru stocarea energiei, un buton pentru comanda încarcarii si altul pentru descarcare închizând astfel circuitul dintre capacitor si electrozi.

Legatura cu pacientul se efectueaza prin electrozi adezivi de defibrilare atasati la cabluri flexibile. Aparatul contine un sistem de detectie si analiza a ritmului programat.

La detectarea unui asemenea ritm defibrilatorul ,,indica” operatorului sa administreze socul. Componenta ,,automata” se refera la detectarea ritmului de catre aparat si nu de catre operator.

Pasii operationali: Porniti aparatul Atasati electrozii Comandati analiza ritmului Urmariti instructiunile aparatului Comandati descarcarea socului.

DEFIBRILATOR MANUAL: este necesara o persoana calificata cu pregatire medicala, pentru operarea lor.

DEFIBRILATOR SEMIAUTOMAT: care au aparut recent, permitând personalului fara pregatire medicala sa foloseasca aparatul cu succes.

DEFIBRILATOR IMPLANTABIL: un dispozitiv cu dimensiunile unui ceas de mana care se implanteaza la nivelul unui buzunar subcutanat ( sub piele) la nivelul toracelui superior ( acesta este sistemul de programare).

Defibrilatoarele sunt de 3 feluri