Cartea de Vizita Centrul Municipal pentru copii

Post on 15-Sep-2015

20 views 2 download

description

Serviciile centrului

Transcript of Cartea de Vizita Centrul Municipal pentru copii

  • CENTRUL MUNICIPAL DE PLASAMENT SI REABILITARE PENTRU COPII DE VIRSTA FRAGEDA

  • SCURT ISTORIC Centrul Municipal de plasament a fost inaugurat in anul 1983, cu denumirea Casa Oreneasc de copii, aflndu-se n subordinea Departamentul Sntii, la adresa b-ul.Traian 21/2 Cu capacitatea de 120 copii aflai in dificultate, rmai fr ocrotirea printeasc inclusiv copii cu nevoi speciale. .

  • n anul 1995 Casa Oreneasc de copii a fost transferat n actuala cldire, ce a dat posibilitatea de a micora numrul de copii n fiecare grup de la 20-25 la 10-12copii.Astfel s-a mbunttit considerabil calitatea serviciilor oferite pentru fiecare copil.

  • n anul 2000 o data cu trecerea n subordinea Direciei Municipale pentru ocrotirea copiilor a fost schimbata si denumirea institutiei in Casa Specializat Municipal pentru Copii.Copiii au beneficiat de asisten medical, psihologic, social, programe educaionale individuale conform particularitilor de vrst.

  • n perioada anilor 2010-2014 Centrul a fost supus procesului de reorganizare, fiind redenumit n Centrul Municipal de Plasament i Reabilitare pentru Copii de Vrst Fraged. Astfel dintr-un serviciu n exclusivitate de plasament pentru copii, Centrul a devenit unul mixt cu servicii de zi i de plasament pentru copii aflai n dificultate.

  • .Evoluia i transformrile prin care a trecut societatea au dictat necesitatea dezvoltarii serviciilor existente i crearea noilor servicii:Serviciul de Plasement pentru copiiServiciul MaternalServiciul de zi reapentru copii de la 4 luni pn la 3 aniServiciul de zi pentru copii cu nevoi speciale.

  • Serviciul de Plasament

    Scopul: protecia temporar a copilului aflat n dificultate, de la nastere pina la virsta de 7 ani. Socializarea i (re) integrarea acestuia n familia biologic, extins sau adoptatoare Obiective :asigurarea procesului de reabilitate medico-psihopedagogic a copilului;ngrijirea i educatia copiilor de virsta prescolara facilitatea socializrii i integrrii copilului n familia biologic, extins sau adoptatoare i n comunitate;stabilirea i meninerea relaiilor cu serviciile de protecie a copilului din comunitatea n care copilul este (re)integrat;monitorizarea situaiei pre- i postintegratoare a copilului i a familiei n care acesta este (re)integrat.

  • BENEFICIARICopii din familii vulnerabile, copii luai de la prini fr decdere din drepturi printeti, copii refuzai de ambii prini sau de unicul printe, copii abandonai.

  • Scopul Serviciului este protecia temporar a cuplului mam-copil, aflat n situaie de risc, n vederea prevenirii abandonului sau instituionalizrii copiilor, dezvoltarea abilitilor parentale ale mamei, precum i reintegrarea social a cuplului mam-copil. SERVICIUL MATERNAL

    BENEFICIARI: Mame solitare, nsrcinate n ultimul trimestru de sarcin sau cu copii de vrsta 0-6 ani, aflate n situaii de risc, abandon.

  • OBIECTIVEcrearea condiiilor necesare pentru dezvoltarea adecvat a copilului;formarea abilitilor parentale i a ataamentului mamei fa de copil;asigurarea procesului de reabilitare socio-medico-psihopedagogic a cuplului mam-copil;(re) integrarea cuplului mam-copil n familie i societate.

  • SERVICIUL de ZI pentru copii cu nevoi speciale Scopul serviciului este susinerea procesului de integrare a copiilor cu nevoi speciale n societate, reabilitarea lor, contribuirea la dezvoltarea psiho-verbal i motorieServiciul oferacondiii adecvate de ngrijire pentru copiii cu nevoi speciale, care cresc i se educ n familie;reabilitare medico socio- psiho- pedagogic, conform particularitilor individuale ale copilului;asistare calificat.

  • Serviciul Cre

    Reprezint un Serviciu de zi, destinat copiilor n vrst de la 4 luni pn la 3 ani din familii social- defavorizate. Scopul prevenirea instituionalizrii copiilor de vrst fraged, asigurarea sprijinului informaional, educaional i consultativ prinilor. -

  • Serviciul ofer un program sptmnal, de luni pn vineri, ntre orele 7.00-19.00

  • VA MULTUMIM PENTRU ATENTIE!

    ***