autist

Post on 17-Nov-2015

214 views 2 download

description

Un nou test: Autismul poate fi depistat la naştere

Transcript of autist

Un nou test: Autismul poate fi depistat la natere

Nu prezint niciun risc pentru mam sau copil, iar rezultatele sunt disponibile n mai puin de trei sptmni. Astfel, terapia poate s nceap devreme.Autismul poate fi detectat nc de la natere cu testul genetic Reality. Acesta este primul test genetic pentru autism disponibil n Europa.Permite intervenia timpurie

Este un test esenial n depistarea autismului, deoarece boala poate fi descoperit nc de la natere. Acest lucru permite intervenia timpurie care este abordarea cea mai eficient n modificarea modului n care se dezvolt autismul. Testul este accesibil i de ncredere, convenabil, fr risc, cu rezultate disponibile n mai puin de 3 sptmni.

Testul permite timpuriu medicilor s stabileasc terapia n funcie de profilul genetic al copilului, reducnd anxietatea prinilor. Interveniile sub vrsta de 3 ani sunt benefice, profitndu-se de plasticitatea crescut a creierului, se stimuleaz receptorii creierului la copiii cu autism s rspund similar cu copiii fr autism.

Intervenia timpurie mbuntete abilitile de comunicare, punctajele de inteligen, comportamentul cognitiv i de adaptare, care s permit copiilor s devin mai autonomi, s urmeze nvmntul de mas i, la vrsta de adult, s obin locuri de munc i s triasc independent.Testul ofer prinilor i medicilor informaia genetic cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin intervenia timpurie, prin promovarea unei abordri proactive i responsabile fa de ceea ce este cel mai bine pentru copil,spune Frederic Amar, Director General al Grupului Esperite care a produs testul.Autismul este una dintre cele mai frecvente i dificil de diagnosticat tulburri ale copilriei, cu o rat de prevalen n cretere (1:150 copii n Europa), care afecteaz toate grupurile rasiale, etnice i socio-economice. n cazul frailor, posibilitatea de apariie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Impactul economic al autismului, cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai n SUA i Marea Britanie, dovedete c acesta este mai costisitor dect tratarea cancerului, a bolilor de inim i a accidentelor vasculare cerebrale la un loc.

Autismul este o tulburare sever de dezvoltare, de natur neurobiologic. Ea apare fie la natere, fie la vrsta de 18 luni - 2 ani a copilului.

Posibile semne ale autismului sunt cnd un copil: nu spune niciun cuvnt pn la vrsta de 16 luni nu arat cu degetul pn la vrsta de 18 luni nu combin 2 cuvinte pn la vrsta de 2 ani nu rspunde la nume i pierde limbajul sau abilitile sociale are contact vizual redus nu tie s se joaca cu jucriile alinieaz jucriile sau alte obiecte se ataeaza de o jucrie sau obiect anume are activiti repetitive/stereotipe (deschiderea i nchiderea repetat a uilor, nvrtitul n jurul propriei axe, fluturarea i privitul minilor etc.) nu zmbete nu rspunde la stimuli auditivi.